[[Template core/global/global/includeMeta is throwing an error. This theme may be out of date. Run the support tool in the AdminCP to restore the default theme.]] Spring naar bijdragen

Mijn zoektocht naar Code95


Recommended Posts

  • Forumlid

Nadat ik mijn 28 uur theorie had gehaald door de cursus "ADR + Tank", in combinatie met 7 uur praktijk door de cursus "het nieuwe rijden" dacht ik snel even code95 te laten bijschrijven op het rijbewijs.

Dit verliep totaal iets anders dan ik had verwacht, want ik liep hierbij echt tegen een muur van bureaucratie op, hieronder volgt mijn totale verhaal.

Begin januari ging ik naar de gemeente Heerhugowaard om een nieuw rijbewijs aan te vragen met code95 erop.

Toen kreeg ik daar te horen van de mevr. achter de balie, dat ik nog geen recht had op code95, omdat ik nog niet aan mijn nascholing uren voldeed.

Ik vertelde haar dat dit niet klopt en dat ik wel voldeed aan de 35 uur nascholing en dat ze dat na kon kijken op de site van de CCV.

Zij is toen gaan bellen met de CCV en werd door verwezen naar de RDW, vervolgens werd zij door de RDW weer verwezen naar de CCV.

Dit heeft in totaal een klein uurtje in beslag genomen, waarna ik maar heb aangegeven dat ik dit thuis eerst zelf wel zou gaan uitzoeken.

Thuis werdt het niet veel beter want ik werd zelf ook constant tussen deze twee instanties heen en weer gestuurd.

Tot dat ik eindelijk iemand bij de CCV trof na tig telefoontjes, die wel goed op de hoogte was over de regels van Code95 en zeer bereid was om mij te helpen.

Zij is toen intern opzoek gegaan naar de fout waarom ik geen code95 bij kon laten schrijven op het rijbewijs.

Dit heeft ongeveer 1 week geduurd, toen ik een e-mail terug kreeg met de verontschuldiging van het CCV, omdat er bij hun intern iets fout bleek te zijn gegaan.

En dat deze fout nu hersteld zou zijn, en ik terug naar de gemeente kon om code95 te laten bijschrijven.

Ik dus vol goede moed de andere dag naar de gemeente toe, en ja hoor dit keer kon de medewerker wel code95 in het systeem aanvinken voor bijschrijving, en zou na 1 week het nieuwe rijbewijs klaar liggen.

Dus de week daarop ging ik mijn nieuwe rijbewijs halen, daar stond inderdaad netjes code95 op, alleen niet met de juiste datum erachter.

De code95 was namelijk maar geldig tot 2015, terwijl de mevr. van de CCV mij juist had verteld dat hij tot 2021 geldig moest zijn omdat ik mijn C rijbewijs voor 10 september 2009 heb gehaald.

De medewerkster van de gemeente is hierover gaan bellen naar de RDW & CCV, en je raad het misschien al, weer werd zij heen en weer gestuurd tussen deze twee.

Na weer een uur op het gemeentehuis te hebben gestaan, heb ik maar weer aangeboden dit thuis wel te gaan uitzoeken en haar wel op de hoogte zou houden.

Dit heeft mij wederom talloze telefoontjes gekost en heel veel frustratie bij sommig medewerkers van de twee instanties, omdat ze gewoon totaal geen verstand hebben van deze nieuwe regels voor code95.

Bepaalde medewerkers hielden namelijk hoog en bij laag vol dat de datum 2015 wel goed is, en dat het er totaal niet toe doet wanneer iemand zijn C rijbewijs heeft gehaald.

Ik heb dan ook soms echt met gekromde tenen aan de telefoon gezeten, en mij met heel veel pijn en moeite moeten inhouden om niet uit mijn dak te gaan.

Inmiddels waren we bij begin februari aangekomen en hebben zowel het CCV als de RDW belooft (na heel veel aandringen mijnerzijds) om dit te gaan uitzoeken.

Na een aantal dagen stilte kreeg ik een telefoontje van de RDW dat ze er achter waren wat er fout is gegaan, de CCV had mij namelijk aangemeld als basiskwalificatie in plaats van nascholing.

Gelukkig begreep deze mevr. van de RDW wel mijn probleem en gaf aan dat zij dit zou gaan uitzoeken met de CCV en als ze het heeft opgelost mij daarvan op de hoogte zou brengen.

Dezelfde dag belde ook de CCV met de mededeling dat zij weer een fout hebben gemaakt met de melding (basiskwalificatie in plaats van nascholing) naar de RDW en dat ze deze fout zouden gaan herstellen.

Ben na weer een aantal dagen gebeld door de mevr. van de RDW dat nu alles opgelost moet zijn, en dat ik op nieuw naar de gemeente kan om een nieuwe aanvraag in te dienen.

Dat ben ik toen meteen gaan doen, maar op het gemeentehuis bleek dat de datum in het systeem nog steeds niet op 2021 staat.

Ik heb toen meteen vanuit het gemeentehuis naar de mevr. van de RDW gebeld (waar ik inmiddels een rechtstreeks telefoonnummer van heb) en zij begreep er ook niks meer van.

Maar gaf meteen aan dat zij de aanvraag verder zou gaan afwikkelen bij de RDW en dat het dan echt goed zou komen.

Dus toen maar weer 1 week afwachten tot het nieuwe rijbewijs bij de gemeente aankwam, en inderdaad nu stond eindelijk de juiste datum (10-09-2021) bij mij Code95 vermeld.

Ik heb dan ook nog even de mevr. van de RDW gebeld om haar te bedanken voor haar grote hulp in mijn zoektocht naar Code95.

Ik ben dan ook echt heel blij dat ik voorlopig verlos ben van dit Code95 gedoe, en hoop dat andere chauffeurs meer geluk hebben in hun afhandeling bij Code95 ;)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Gast sindaco

jaja de regeltjes en ambtenaren en instantie's

het lijkt de belastingdienst wel

leuker kunnen we het niet maken.

nou maar goed dat je het nu hebt en je kunt dus op voorhand er niet van uit gaan dat het wel goed zal lopen in dit land.

overal moet je zelf achteraan en dat terwijl er zoveel ambtenaren zijn ......of misschien juist omdat er zoveel ambtenaren zijn.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

mooi dat je dit verhaal hier neerzet, lijkt erop dat jij voor alle chauffeurs in nederland een wig hebt geslagen. Neem aan dat het nu verder onderzocht wordt en dit probleem in de toekomst uit de wereld is:ok:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid
Neem aan dat het nu verder onderzocht wordt en dit probleem in de toekomst uit de wereld is:ok:

Nou als ik kijk hoe het langs elkaar heen werkt bij het CCV & RDW dan heb ik daar nog niet zo'n goed gevoel over :cool:

Mochten er in de toekomst chauffeurs zijn die ook problemen onder vinden dan kunnen ze mij altijd een PB sturen, dan kan ik ze aan wat namen en telefoon nummers helpen (vind het niet netjes om die hier op een openbaar forum te vermelden) van mensen bij het CCV & RDW die goed op de hoogte zijn van de nieuwe regels voor Code95 en die zeer bereid zijn je te helpen...

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 4 years later...
  • Forumlid

Oud onderwerp, maar wel aansluitend.

 

Had mijn code 95 punten in 2013 compleet, op basis van mijn C rijbewijs (nog niet begeschreven). Onlangs mijn D met code 95 basiskwalificatie gehaald en een nieuw rijbewijs aangevraagd. Code 95 voor C keurig verlengd tot 2021, maar voor D tot 2018 in plaats van 2019 (datum halen basiskwalificatie + 5 jaar) ...

 

Volgens het RDW had ik mijn nascholing code 95 behaald voor het behalen van de basiskwalificatie en wordt daarom de datum van de nascholing gehanteerd. In de systemen van de Gemeente en het CBR staan wel de juiste data. Het RDW gaat uitzoeken waarom dit verkeerd geregistreerd is ... in de systemen van het CBR ...

 

Op de vraag wanneer ik weer punten kan halen die meetellen voor C en D kan men mij tot nu toe geen antwoord geven.

 

 

:stom:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid

Het RDW heeft nu toegegeven dat zij een fout hebben gemaakt, en ik een nieuw exemplaar mag halen met de juiste data. Op kosten van het RDW.

 

En, ik ben er uit, ik weet wanneer ik weer nieuwe punten mag halen (onderstaande tekst komst van de website van het CBR/CCV).

 

Wel bijzonder dat de gemeente, het CBR en het RDW het zelf ook allemaal niet weten.

 

 

Vanaf welke datum kunt u beginnen met het opbouwen van (nieuwe) nascholingsuren voor de volgende periode van nascholing?

  • Als u voor 10 september 2008 al een rijbewijs D / 10 september 2009 al een rijbewijs C had, en code 95 staat al op uw rijbewijs dan mag u vanaf 10 september 2015 (D)/ 10 september 2016 © weer nascholing gaan volgen voor de volgende periode.
  • Als u uw rijbewijs D ná 10 september 2008 of uw rijbewijs C ná 10 september 2009 heeft behaald en code 95 staat al op uw rijbewijs, dan kunt u weer beginnen vanaf ‘einddatum van de code 95 op uw rijbewijs minus 5 jaar’.
  • Mocht u in het bezit zijn van rijbewijs C en D met verschillende einddata code 95 op uw rijbewijs, hanteer dan de dichtstbijzijnde einddatum minus 5 jaar.
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden