[[Template core/global/global/includeMeta is throwing an error. This theme may be out of date. Run the support tool in the AdminCP to restore the default theme.]] Spring naar bijdragen

Hier wordt je toch stil van...


janjoh

Recommended Posts

Gast Valkje

Ten eerste maken deze mensen zelf deze keuze.

Deze mensen maken zelf de keuze om voor een habbekrats zo te moeten leven.

Misschien dat deze mensen inderdaad meer verdienen dan in hun eigen thuisland, prima, maar ze hebben allemaal wel een laptop en kunnen met het thuisfront vrolijk skypen.

 

Ze klagen steen en been dat ze stilstaan, dan zeg ik, als je niet wenst te werken onder zulke omstandigheden, pleur dan op naar je eigen land en zoek ander werk dan die van chauffeur.

 

Er is wetgeving die zulke mensen beschermd, alleen die mensen doen daar geen beroep op, bang om hun baan te verliezen.

Die wetgeving noemen ze rijtijdenwet, die evengoed geld voor ons als voor hun.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Gast Valkje

Ik praat niks goed, dat de controle op regelgeving ontbreekt hierop, das een fout van de wetgever.

Maar als ik dan de andere topic erbij haal over de controle op het overstaan in het weekend en dat Frankrijk hier strenger op wil gaan controleren, dan noemen wij als Nederlanders dat onzin, want dan word het argument gebruikt, hoe wil men dit gaan controleren ?

En het argument: Daar mag ik toch zelf voor kiezen, of ik weekenden wil overstaan ?

 

Dus hun worden gedwongen maar wij mogen de keuzevrijheid hebben en houden waar wij zelf voor kiezen ?

 

Dat zijn toch keuzes die een mens maakt ?

 

Dat wij tijdens het overstaan meer geld te besteden hebben, dat ben ik met je eens, maar ook ik hoor Nederlanders klagen die steeds meer klagen dat het wel erg duur word om ergens een hapje te eten en te kunnen parkeren..

 

p.s. Word weer lekker discussiëren Ger.... :p

bewerkt door Valkje
Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid

Ja, natuurlijk maken ze zelf de keuze om chauffeur te worden, maar denk niet dat ze van tevoren weten dat ze uitgebuit zullen worden.

En als je dan eenmaal in dat schuitje zit, probeer er dan maar uit te komen, er moet toch brood op de plank komen!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Gast routier

Voor veel van die mensen is er keus zat Ger.

In Polen en Tsjechië is er geen chauffeur te vinden.

Waarom raad zich waarschijnlijk wel raden.

Hier verdient men gewoon het dubbele, vergeleken met thuis.

Moet ik daar medelijden mee hebben?

Ben ik zielig als ik in Noorwegen ga werken, en daarmee omgerekend 6000 euro verdien, die ik hier dan uit kan geven.

Ik word meer moe, van mensen die Polen en Hongarije vergelijken met armlastige landen als Bangladesh of Ethiopië.

Verstuurd van mijn GT-I9100 met Tapatalk

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Gast Valkje

Het enigste Ger is, en dat is nu de dag ook hier in Nederland aan de hand:

 

Kan je niks, dan word je maar chauffeur...( genoeg topics erover, zelf gesponsord door de staat...maar laten we het gezellig houden,..)

 

Geld dat ook niet voor die landen ?

Hier heb ( of koop ) je papiertje en ga maar lekker rijden ?

 

Daar zit weinig verschil tussen in mijn ogen.

Ik ben het geheel met jouw eens dat deze mensen ook niet hadden verwacht om in zo`n situatie te komen, maar ze houden nog altijd wel de keuze om een ander beroep te kiezen.

Want liggen de banen dan bij ons voor het oprapen als men wilt stoppen als chauffeur zijnde ?

Vind daar niet echt veel verschil in zitten

 
Maar ik weet je standpunt Ger, jij schaamt je misschien ervoor hoe deze mensen worden behandeld en op dat punt, zal ik je nooit over tegenspreken, ik noem het ook gewoon gelegaliseerde slavenhandel, alleen maar om de goedkoopste te kunnen zijn, maar als individu heeft men nog altijd een keuze..
 
Maar als je alleen maar de keuze hebt voor dit vak...vind ik dus ook vreemd....
Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid

Ik heb voldoende oosteuropese colegas gesproken, en er is voor hun weinig keuze, daar kan men niet rondkomen van hetgeen men daar kan verdienen.

Het ergelijke vind ik dat men er hier misbruik van maakt, enig fatsoen is een aantal werkgevers niet gegeven, men denk alleen maar aan zichzelf.

En wij maar klagen dat zij zo goedkoop rijden, of in de magazijnen werken, vertel nu maar eens wat ze anders moeten doen.

We hebben ze in 1945 al laten stikken, en nu trappen we ze nog eens na, ik vind het gewoon asociaal wat er met onze medemens gebeurt.

Ik schaam me net als Ger deogen uit me kop voor dit soort situaties en dat het hier om de hoek nog kan gebeuren ook.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Gast Valkje

Jemig....we zijn wel erg kort van geheugen hoor..

 

Textiel industrie al vergeten ?

Want daardoor kwamen massaal op verzoek van de textiel industrie de Turken ons werk doen..

Tot de automatisering zijn intrede deed en zelfs deze mensen overbodig werden..

Nee, deze mensen gingen niet terug naar Turkije, maar bleven hier in Nederland, bouwde een nieuw bestaan op en zochten ander werk...

 

Was zelfs na de tweede wereld oorlog, 

 

En om nu de schuld te gaan leggen wat wij fout hebben gedaan tijdens de tweede wereldoorlog, dat wij niet hebben gevochten tegen de russen en ze terug hebben geschopt naar Moskou...??

 

Maar het kopje, de zielige oostblokker die word uitgebuit bekt lekker...

 

Maar we leven anno 2014, nu mogen deze mensen kiezen....

 

Toen niet....

 

En ik schaam mij er niet voor, heb er ook geen medelijden mee, want er zijn heel veel buitenland collega`s, die wel de juiste werknemer zoeken, hun verstand gebruiken, een mooi huis hebben thuis, een mooie auto en ook gewoon elke avond gedoucht zijn en goed eten...

 

Maken wij ons dan ook zo hard voor het gehele OTTO uitzendbureau die maar mensen aan en afvoert op de loodsen van DHL, DOC.DATA. en ga zo maar door ???

 

Dat noem ik hypocriet....

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid

Uitbuiting is ze hard laten werken voor een schijntje, en dan ook nog eens ze de rust die iedereen hard nodig heeft op zijn tijd te gunnen, er zijn goede werkgevers die ze hard laten werken maar ook de Hollanders en dan de oost Europese medewerkers regelmatig van hun rust te laten genieten, tevens ben ik van mening dat iemand die voor een Pools/Roemens/Oekraïens of whatever bedrijf het daar geldende loon moet verdienen, en degene die voor een Hollands bedrijf werken dat salaris moeten hebben, maar ook dan het werk moeten doen dat daarbij hoort, en niet het hele zooitje maanden laten zwerven door alle landen behalve het thuisland, een goede regel zou zijn elke 21 dagen moet een wagen op de standplaats zijn geweest.

 

En Harrie, lekker dat soort uitlatingen, maar waar ben jij als men hier aktie wil voeren voor een normaal loon???

Alleen maar zeiken zeuren en schoppen terwijl degene waar het tegen moiet het niet zien heeft weinig tot geen zin, kom eens van je reet af en sta voorop in de looneis, en dat is ook nog te weinig om van rond te komen, en als de werkgevers het niet kunnen betalen moeten die zich maar eens gaan verzetten tegen het kliekje in Den Haag, misschien dat het dan nog ooit eens goed komt, maar op deze manier komt er weinig van terecht.

 

@Ger, zet jou werkgever geen bussen in om ze die week naar huis te laten gaan, ik had beter verwacht van jou broodheer.

 

@Valkje, nee ik ben dat debakel van de gastarbeider zeker niet vergeten, waren ook andere tijden, men had hier mensen tekort en had buitenlandse werknemers nodig om het werk te doen, de toenmalige fout die men gemaakt heeft is dat men de mensen hier hield ook al waren ze zonder werk, omdat het werk langzaam aan verplaatst werd naar de lage lonen landen, dit geval is toch een heel ander verhaal, wij zetten daar (postbus) bedrijven op, ronselen personeel zetten ze op NL wagens met al dan niet buitenlandse kentekens en laten ze dan ons Nederlandse werk doen voor minder als dat we het zelf kunnen doen, en dat noem ik dus niet een kort geheugen maar een goed geheugen.

 

Ten tweede over de oorlog, in west Europa zijn duizenden polen omgekomen voor de bevrijding van Europa na de val van het nazi regime hebben we ze ijskoud laten vallen, ze verdwenen achter het ijzeren gordijn, iets met van de regen in de drup.

Ik ben de Polen die hier gevochten hebben voor ook jou vrijheid nog steeds dankbaar, ook de afrikanen, ausies, Canadezen, Amerikanen, Engelsen, en welke nationaliteit er nog meer aan deze kant heeft gevochten dankbaar voor onze vrijheid, zonder hen had jij dit nu niet mogen en kunnen lezen en daar op mogen reageren.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid

Was vroeger ook weleens 3 weken van huis en was het dan goed zat. Thuis rust je toch echt uit i.p.v. wekenlang kamperen op 5 vierkante meter op een parking langs de snelweg. 

Uiteraard is dat ongeval misschien geen oorzaak van bovenstaande maar sluit het ook niet uit!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid

Stemmingmakerij noemen ze dat Andre. Heeft er inderdaad niets mee te maken.

 

Zou die noorderling die eerst vanuit Friesland naar Hazeldonk gereden is in zijn luxe wagen om daar in een vrachtwagn te stappen nu echt frisser beginnen aan zijn rit dan iemand die gewoon in zijn auto heeft geslapen? Ik denk van niet.

Heeft die noorderling 2 tot 4 week nodig dan om op Hazeldonk te komen? snap het vergelijk niet helemaal.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid

Ik heb het idee dat je me wel begrijpt, maar ik zal het evengoed even in Jip en Janneke-taal toelichten.

 

Die noorderling zit twee uur of langer in de auto te sturen voordat hij aan zijn werk begint. Dan mag hij gewoon legaal 10 uurtjes gaan sturen met een vrachtwagen.

 

Die twee uren sturen zouden al.........

Ik had idd al t idee dat je t zo zou bedoelen, maar ik vind het niet echt een vergelijk, ik en waarschijnlijk vele hier met mij waren voor langere periodes van huis, en sommigen nog steeds, alleen hadden Wij een portemonee mee, stond je ergens een zaterdagavond en het was rijverbod de volgende dag, dan ging je met collega,s of medelanders wel iets doen, gezellig in t restaurant ouwehoeren of evt later nog op stap of met een taxi de dichstbijzijnde stad in. of tijdens een stilstaande dag met de trein/metro er op uit en dingen zien etc. Maar als je net als vele oostblokkers van 3 week tot maanden aan je auto vastzit omdat alles gewoonweg te duur is, dat lijkt me voor de lange termijn niet gezond, gaat ten koste van de motivatie na enige weken, en als de motivatie weg is dan word alles minder, de alertheid bv wat weer grote gevolgen op kan leven voor de verkeersveiligheid. Als ik op dezelfde manier van huis moet als dat de gemiddelde oostblokker dat doet, dan kunnen ze me gerust een auto met lage cabine geven, want ik hang na 4 weken met een touwtje om mn nek aan t dakluik. alleen maar je auto uit voor toilet, klanten, koken naast de auto en een enkel supermarkt bezoek, Bah! moet er niet aan denken! Nee, kan volgens mij ook nooit ten goede komen van de veiligheid, als ik bij 1 in moest stappen, dan deedt ik dat wel bij die man uit nieuw-buinen of bolsward, heeft misschien al wel 2 uurtjes met de personenauto gestuurd, maar die was die rit ervoor wel weer vrijdagavond of zaterdagochtend op de dam.

 

En dan was/is het voor ons vaak alleen maar 24u maken, een feestdag en/ of zondag, maar vele van deze oostblokkers staan wel eens dagen achtereen stil, en dat lijkt me helemaal funest want als je niks om handen hebt en je komt niet bij je auto vandaan, dan moet binnen enkele dagen wel je hele lichamelijke rustsysteem overhoop leggen, s,nachts de slaap niet meer kunnen vatten etc.

bewerkt door harrie nak
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Gast shompie

Ik vind deze discussie hypocriet. Er zijn maar heel weinig mensen die mee doen aan dit soort discussies die echt het best voorhebben met deze mensen die zo zielig weken achtereen in hun auto moeten verblijven.

 

Het liefst zien ze ze allemaal per direct vertrekken en nooit meer terugkomen. En dat allemaal onder het mom van uitbuiting en misbruik.

 

Iedereen hier weet dat als je deze mensen volgens ons geweldige cao moet gaan betalen er geen werkgever meer is die met ze in zee wil. Zeg dat dan gewoon, " ik wil dat ze oprotten"

 

Nu zeggen deze mensen eigenlijk hetzelfde, alleen doen ze het in mijn ogen op een hele hypocriete manier. Corrigeer me als ik er naast zit.....

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid

Ik heb meer problemen met de journalistiek ron, ze laten alleen die chauffeurs zien (net als een tijdje geleden in vlaardingen).

Maar ga nu ook eens naar die bazen en vraag daar waarom die baas het parkeergeld vd chauffeurs niet wil betalen.

Je krijgt nu elke keer hetzelfde te zien.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Gast routier

Zulke werkgevers zijn uiterst media-schuw André.

Waarmee ze mijns inziens indirect toegeven dat ze bepaald niet netjes bezig zijn.

Verstuurd van mijn GT-I9100 met Tapatalk

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid

@ Shompie; Nou weet ik niet precies op welke personen je doelt met het woord hypocriet,maar volgens mij ging t in deze discussie ook wel degelijk over de veiligheid. En ik ben er eerlijk in ja dat van mij een grote delegatie gerust op mag rotten, ze zitten echt niet allemaal financieel in de strond hoor. daar integen zijn er ook bij die van mij gerust blijven mogen, die er daadwerkelijk ingetrokken zijn door westerse bedrijven, zoals die werkgever die ze laatst opgepakt hebben. Maar dr heeft er ook nog nooit een oostblokker van wakker gelegen dat ie bij een Westers bedrijf op de dam kwam en de westerse chauffeur die eerst op zijn auto heeft gereden na contract beeindiging met de ziel onder de arm zag vertrekken. vergeet dat ook niet. En het lange werk mogen ze van me doen, ik gun ze daarbij nog t plezier waar ik dat mee gedaan heb, maar ja dan zullen hun lonen idd wel omhoog moeten ja.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Gast shompie

Ook van mij mogen ze allemaal naar huis. Absoluut en per direct.

Maar ik zeg dit gewoon en dit heb ik ook al meerdere keren gezegd. Maar ik noem het gewoon bij naam en niet onder het mom van, ze zijn zo zielig....

Al.deze mensen die hrt zo brengen zullen toch raar opkijken als ze wel betaald gaan worden volgens Nederlands cao en dat ze mogen blijven omdat ze bijvoorbeeld zo flexibel zijn.

Maar dat is niet de bedoeling, ze pikken onze banen in dus moeten ze gewoon opdonderen, alleen durft niemand dat hardop te zeggen op een nette manier....

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Gast shompie

Zo zou het wel moeten ja, maar ik krijg helaas de indruk dat t gross van de mannen uit t oosten daar zelf ook niet zo wakker van legt.

Nee natuurlijk niet, die hebben werk en verdienen volgens hun begrippen leuk geld....

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden