Spring naar bijdragen

Ongelukje in de dode hoek van een vrachtwagen.


DieselDave

Recommended Posts

  • Forumlid

Op de A4 zijn ze al jaren bezig met wegwerkzaamheden, nu was de situatie weer eens veranderd waar niet alle weggebruikers mee om weten te gaan.

Nu kwam er net voor de video begint een rijstrook bij de weg aan de rechterkant van de snelweg, daar reed de personenauto op. Ik was uiteraard meteen netjes ingevoegd op de 'nieuwe' rechter weghelft. De collega had het wat later door dat die al tijden op de middelste rijstrook reed.

De personenauto vond blijkbaar dat hij het recht had om te rijden waar die reed omdat die daar nu eenmaal eerder reed en wilde absoluut niet even gas geven of een beetje bijremmen en bleef dus dapper in de dode hoek van de vrachtwagen rijden. Een ongeluk kon dan ook niet uitblijven, wonder boven wonder dat het bij blikschade is gebleven.

 

https://vid.me/ZgE

  • Like 1
Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid

Ik zie de personenwagen ook niets fout doen als ik eerlijk ben.Ben het met Gé eens wat dat aangaat.

 

En helemaal aan het begin van het filmpje zie je dat de personenwagen zelfs nog schuin voor de vrachtwagen rijd.Als ik het goed zie tenminste dus in mijn opinie had de chauffeur de auto moeten zien.

bewerkt door edje
  • Like 1
Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid

Je schrijft dat er net voor de video begint er een rijstrook bij kwam , dan hebben jullie die luxe auto toch gezien??

 

Vind het een beetje raar dat dan de luxe auto de schuld heeft volgens jullie , die doet toch niets verkeerd , die ziet een vrachtwagen die hem/haar aan het inhalen is en blijft keurig op zijn rijbaan.

Ik had die auto inderdaad gezien en bleef daarom netjes op 45 meter afstand achter hem rijden. Wat de collega met die container zag of dacht weet ik natuurlijk niet.

De luxewagen deed niets verkeerds kwa verkeersregels bleef zelfs precies 80km per uur rijden, ik vind het alleen een beetje dom om zolang in de dode hoek van een vrachtwagen te blijven rijden, als ik in mijn luxe wagen rijd dan geef ik zelf altijd een beetje gas zodat ik niet naast een vrqchtwagen blijf rijden waar ik misschien niet opgemerkt word.

  • Like 1
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Verzekeringstechnisch is de vrachtwagen in elk geval schuldig, daar hij van rijvak wisselde.

Zoals jezelf al in het verhaal aangeeft, die collega op de middelste baan had niet in de gaten dat er een extra rijstrook erbij was gekomen.

Gevalletje even niet goed opgelet, waarschijnlijk jouw alleen in de spiegel waargenomen, zelf niet dubbel de dode hoek gecontroleerd.

 

Zo zie je maar weer dat een moment even niet goed opletten kan leiden tot het uitwisselen van informatie.met elkaar.

 

Goede reactie trouwens van beide kanten, sommige mensen reageren soms ook met een noodstop om geheel stil te gaan staan.

Gelukkig besloten beide partijen om dit niet te doen, maar door te rijden naar een veiligere plaats.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden