[[Template core/global/global/includeMeta is throwing an error. This theme may be out of date. Run the support tool in the AdminCP to restore the default theme.]] Spring naar bijdragen
  • 0

Aan de slag na knie operatie.


Trucker61

Vraag

  • Forumlid

Hallo Forumleden,

 

Zal eerst uitleggen wat er aan de hand is.

Ben onlangs geopereerd aan de meniscus. Hierbij is de meniscus weer netjes gemaakt, maar er is ook een beginnende slijtage aan binnenzijde van de knie geconstateerd.

Er is mij door de chirurg geadviseerd om draaiende en trekkende bewegingen met de knie zoveel mogelijk te beperken in zowel werk als privé. Ik ben distributie chauffeur en moet veel lossen/laden met hand pompwagen. Tevens heeft hij gezegd dat de slijtage alleen maar erger wordt.

 

Nu wil ik heel graag werkzaam blijven in mijn eigen werk en als chauffeur. De Arbo arts heeft voor de langere termijn een negatief advies afgegeven aan mijn werkgever waardoor ik ernstig rekening moet houden met een re-integratie traject. Of eventueel passend werk.

Nu wil ik graag weten of er meer leden dit aan de hand hebben of hebben gehad en of ze nog steeds chauffeur zijn ofwel geheel ander werk zijn gaan doen.

 

 

 

 

Zie jullie reactie graag tegemoet.

 

 

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

16 antwoorden op deze vraag

Recommended Posts

  • 0
  • Forumlid

Ik weet welk circus je in terecht komt, heb zelf ook een reïntegratie doorlopen. Om te beginnen een Arbo-arts is geen medisch specialist en kan nooit voor een langere termijn een negatief advies uitbrengen, enkel voor de korte termijn tenzij jou medisch specialist gegevens heeft verstrekt waaruit blijkt dat het onmogelijk wordt.

Een beginnende slijtage hoeft niet zoveel te zeggen. De meeste mensen hebben wel een bepaalde slijtage en zullen dit nooit merken als er geen foto's worden gemaakt. Heb je er echt last van of is het een optie om de handpalletwagen te ruilen voor een elektrische?  

De constatering van je arts voor de langere termijn is een prognose geen vaststaand feit. Om een voorbeeld te noemen, in mijn omgeving hebben een paar mensen van hun arts te horen gekregen nooit meer te kunnen lopen. Nog geen 1/2 jaar later liepen ze weer normaal.

waarmee ik dus wil aangeven dat je zelf het beste weet en voelt wat je wel of niet aankan. Het advies van de Arbo-arts is niet bindend, zowel jij als je werkgever hoeven niet te handelen volgens dat advies. Je kan bij twijfel ook een second-opinion aanvragen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 0
  • Forumlid

Heb er zelf (gelukkig) geen ervaring mee.  

 

 

Denk en ben bang dat je toch voor passend werk moet gaan kijken. Misschien als je nog wilt blijven rijden iets van tanktransport?

 

beterschap!

Daar had ik zelf ook aangedacht. Ben al wat aan het rond neuzen

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 0
  • Forumlid

Zorg dat je beenspieren sterk blijven en dat redt je niet met niets doen.

Ik heb ook (weer) last van mijn knie. Een paar jaar geleden, na een val, geopereerd en dacht dat ik nu helemaal hersteld was.  

Ik kon alles weer, tot ik afgelopen zomer een tree mistte met uit de cabine stappen.

Ik ben weer bezig om die knie weer goed te krijgen en het lukt aardig.

Voorzichtig en opletten blijven dus.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 0
  • Forumlid

De raad die ik je geef is; volg het reintergratie traject of je het nu leuk vind of niet.

In dit traject ben en blijf je immers nog ziekte verzekerd met je knie.

Zou jij koste wat wil hier tegen in willen gaan ben ik bang dat je problemen gaat krijgen als je'

je weer opnieuw wilt ziek melden met je knie.

denk hier niet te ligt over.

In het reintergratietraject geef je zelf aan wat je nog kent en niet meer kent,hier kunnen in afspaak met je werkgever en Arboarts ook aanpassingen besproken worden.

Zou je het nu duidelijker willen hebben dan neem gewoon contact op met het UWV,die kunnen je verder helpen en advies geven.

sterkte man.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 0
  • Forumlid

hallo ik heb zelf 5 jaar geleden een nieuwe knie gekregen omdat hij versleten was.alleen in nl wilden ze renog niet aan maar ik ben naar belgie gegaan naar uzgent en die zijn daar sneller in en heel goed.vind daar ook de nazorg beter dan hier en voor de zorgverzekering is het daar nog goedkoper dan in nl.je moet alleen even bij je zorgverzekering navragen of zij die kosten dekken.en wat werken betreft ik werk nog steeds en werk ook nog met pompwagen om pallets te lossen laden.geen erg zware meer maar het gaat nog.alleen springen hard lopen enz. is uit den boze.weet niet niet hoe oud je bent maar ik was 59 toen ik die knie kreeg.mijn linkerheup is ook al aardig versleten maar ik ga over 4 maanden gelukkig met pensioen.denk daar even over na na de operatie is het ca 3 maanden revalideren maar dan kan je weer aan het werk.succes ermee

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gast
Beantwoord deze vraag...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden