Spring naar bijdragen

De Magneet

Forumlid
  • Aantal bijdragen

    41
  • Geregistreerd

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

De Magneet's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Week One Done Rare
  • One Month Later Rare
  • One Year In Rare

Recent Badges

4

Waardering in de gemeenschap

  1. De Magneet

    Kaart invoeren.

    Dat hangt van de versie tachograaf die je gebruikt. Vanaf V1.4 en hoger zou volgens de handleiding het dichte vierkantje volstaan. De versies daarvoor moet je wachten tot het volledige symbool zichtbaar is. Maar voor de zekerheid zou ik toch wachten op het volledige symbool
  2. Als je op de tijdbalk 1 streepje omhoog was gegaan was het gewoon gratis. Het tijdvak word dan groter waarin ze kunnen bezorgen.
  3. De Magneet

    vreemd icoontje

    Houd in dat het IMS signaal aan staat. Dat is het tweede referentie signaal.
  4. Je zal waarschijnlijk een V7.4 hebben. De DDS functie werkt dan nog niet met de boot/trein functie. Bij de V7.5 is dit wel het geval. In jouw geval zou ik dan tijdelijk de DDS functie uitzetten en zodra je de 9 uur rust hebt gemaakt deze weer aanzetten zodat je weer de vertrouwde display heb met aftellen. Zodra je de DDS functie uitzet zal het "oude display" te zien zijn.
  5. De Magneet

    IJken van de tacho.

    En is het nog gelukt?
  6. De Magneet

    IJken van de tacho.

    Speciaal voor Frank501: Ik zal even uitleggen hoe je dit dan op de juiste manier instelt. Plaats de bedrijfskaart en wacht tot deze verwerkt is. Druk op de OK toets en ga met de pijltjes toets naar Instellingen. Weer op OK toets drukken en dan met de pijltjes toets naar Parameters gaan. Weer op OK drukken en dan met de pijltjes toets naar Rijtijd waarschuwing. Op OK drukken . Jou tachograaf zal dan op 3820 (is oude wetgeving) staan. Met de pijltjes toets naar 561 zetten en op OK drukken. Je tachograaf werkt nu zoals het moet horen. Veel succes.
  7. De Magneet

    IJken van de tacho.

    Je hebt een Stoneridge tachograaf van de oude generatie en die werkt nog op de oude wetgeving, dit is ook nog bij de oudere generatie VDO (Continental) tachografen. Dit neemt niet weg dat je je pauze op de juiste manier (15 minuten+ 30 minuten of 45 minuten ineens) moet nemen
  8. Vraag mij af hoe dit mogelijk is. Om een digitale tachograaf te kunnen downloaden moet deze eerst worden vrijgegeven (poort open gezet) door een bedrijfskaart, controlekaart of werkplaatskaart. Wanneer bedrijven de mogelijkheid hebben om op afstand te kunnen downloaden via b.v. de boardcomputer of andere soorten hardware zal er altijd op het bedrijf een bedrijfskaart in een kaartlezer zitten waarbij de tachograaf kijkt of het juiste bedrijf contact met hem maakt zodat de uitleespoort word vrijgegeven. Is de poort niet vrijgegeven zal er ook niet gedownload kunnen worden. Tenzij de politie onder het rijden de controlekaart aan de chauffeur heeft gegeven en gevraagd heeft om deze in de tachograaf te stoppen kan ook de politie niets uitlezen. (sowieso niet mogelijk geweest want je kan tijdens het rijden de kaart niet plaatsen).
  9. Dit is al weer een tijdje veranderd. Bij mijn weten al weer twee jaar nu. De chauffeurskaart moet nu minimaal eens in de 28 dagen gedownload worden en de tachograaf eens in de 90 dagen.
  10. De Magneet

    Kiwa en de politiek

    Een werkplaatskaart moet jaarlijks vervangen worden en ja ook voor 121 euro.
  11. Misschien hier iets aan: http://www.casuutrecht.nl/brochures%20en%20leaflets/richtsnoeren_gecumuleerd.pdf
  12. Je moet bij je dealer om een blinde schijf vragen/kopen, deze is van kunststof en kan langere tijd hiervoor gebruikt worden.
  13. @scania-1001 Beetje jammer dat je een cursusleider heb gehad die niet weet waar hij het over heeft. Je bent namelijk wettelijk verplicht om begin en einde land in te voeren. Tevens wil ik nog even aangeven waarom dit ook dagelijks moet gebeuren, je start niet altijd op dezelfde plek. Denk aan de veerboot trein functie. Je geeft op de boot bij einde land Nederland in en wanneer je in Engeland aankomt geef je begin land Engeland in wanneer je het voertuig van de boot rijd.
  14. Dit is alleen mogelijk bij de Stoneridge tachografen met de OK toets. Degene met het enterteken is het niet mogelijk.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden