Spring naar bijdragen

sleurhut

Forumlid
  • Aantal bijdragen

    412
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Over sleurhut

  • Verjaardag 18-04-1966

Profile Information

  • Gender
    Not Telling

Converted

  • Biografie
    18-04-1966
  • Locatie
    zuid limburg
  • Interests
    camping
  • Beroep
    op straat liggen

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

sleurhut's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

131

Waardering in de gemeenschap

  1. Gisteravond op de wdr in het nieuws. Dat de weekendrust niet meer in de auto mag plaats vinden op duitse parkings,ter bescherming van de europeese chauffeurs. Wie dit wel doet ,en gepakt word,is een boete voor de baas van 1500 euro.zo werd het verteld. De oosteuropeese chauffeurs zeiden letterlijk ,een hotel kunnen we niet betalen. we wijken wel na zwitserland italie,ofslowakeie uit. DE controlles op de autobaan stellen niks voor zijden ze de pakkans is heel klein. Dat werd bevestigt,de politie en de bag ,hebben net 200 man om controlles uit te voeren en kunnen op een werkdag ongeveer 80 vrachtwagens controleren. We moeten drastisch investeren in mensen zij een woordvoerder. In nog geen 10 jaar tijd zijn 11000 vrachtbedrijven gestopt in duitsland wegens de goedkope chauffeurs. De oosteuropeese vrachtautos .... 31% al op duitse autobanen. Zijn allemaal mooie regels zeiden ze op het nieuws maar of ze uiteindelijk de chauffeur er mee helpen blijft in het midden.
  2. sleurhut

    Plus geeft meer...

    Door schade en schande zijn wij allemaal iets wijzer geworden in dit beroep.. Als je je dag niet hebt ,gaat alles verkeerd . Toch blijf ik mijn respect houden voor chauffeurs die dit werk doen,winkeldistributie.
  3. Was een chauffeur die vie het uitzendbureau normaal voor salari in sittard werkt,en tussendoor voor miltrans uit heerlen.
  4. probeer t anders met warm water, zo heb ik het ze zien doen om ze erop vast te zetten. ze leggen ze dan in warm water en klikken ze erop,misschien dat het je zo lukt om ze eraf te halen
  5. Mijn eerste rit was in 1995 bij van boxtel in heerlen. 1e week meegereden met een Scania 113m naar italie met hangend vlees. 2e week moest ik al alleen naar Viterbo volle lading hangend vlees brengen en dan leeg terug over de ss3 met dat klote tunneltje erin daar hadden de collegas niets over verteld, om meubels terug te laden aan de andere kant van italie,dan terug via zwitserland en bij miavlatja of zoiets inklaren . dit alles met een bladgeveerde daf 350 en eeen koeler . o ja kreeg wel een bierviltje mee hoe ik na de klant moest rijden vanaf de afrit viterbo
  6. en vergeet niet de opruimkosten van de vervuilde grond
  7. Het is zoals huub ook zegt de wet poortwachter,2jaar ziek is 2 jaar ziekengeld,kom je in die tijd niet aan het werk krijg je iva uitkering. de iva is 75% van je inkomen . Nu weet ik niet wat ts gedaan heeft en hoe zijn loon er uit zag voor dat hij ziek werd. Mocht hij in het buitenland gewerkt hebben vraagt het uwv daar een uitkering aan op grond van arbeidsongeschiktheid,dit bedrag trekt het uwv je af van je totaalbedrag. Een belangrijke vraag aan ts wie heb je gesproken op het uwv,gewoon een werknemer een werkcoach of een arts. Nu kun je via een werkcoach je situatie uitleggen,en de uren die je werkt worden gekort op je uitkering en verekent zodat je op het eind van de maand er iets beter voor staat. Je zegt zelf als t niet meer gaat val ik terug in het oude ,maar dat had ik graag van een arts gehoord en op papier . het is ts keus maar let op.
  8. Rob niat; natuurlijk heb je altijd een keus. Maar kies ik voor zekerheid zodat ik maandelijks toch nog een inkomen heb dus afgekeurd blijven,of werken? Vaak is de weg terug naar wat je had moeilijker en sta je daar met lege handen.
  9. Was het niet allang zo dat wij chauffeurs comform de cao betaald dienen te worden. En wat heeft de praktijk ons geleerd ,schrapen van uren,kom maar ff naar de standplaats word de overnachting weer anders berekend enz enz enz. En nu moet daar dus een wet voor komen ,ben benieuwd of dat gaat lukken . En nu de grootte hamvraag wie van de 2 gaat dat betalen de werkgever die het allang vlgs de cao had moeten doen,of de opdrachtgever. Meestal komt geen extra geld vanuit de opdrachtgever die zegt gewoon voor dit x bedrag kun jij of iemand anders deze lading transporteren of laten staan? Mijn mening is dat als deze wet er is en of doorkomt je eigen baas met de neus op de feiten word gedrukt dat hij zich dient te houden aan de cao. Verder zal ik dan benieuwd zijn hoe de chauffeur uiteindelijk met in acht neming van deze nieuwe wet aan zijn geld gaat komen wat hij altijd gemist heeft.
  10. Nu wil jij het gevecht wat een werkgever heeft met het uwv verleggen na je eigen verzekering als je langer dan 2 jaar ziek bent en nog geen iva uitkering hebt. ben toch bang dat daar de verzekeringen niet intrappen.
  11. De wet poortwachter zie ik hier voorbij komen,en geloof mij maar dat ik weet hoe hij werkt. Julie hebben het over verzekeren en je kosten en onkosten daar te kunnen verhalen. Normaal is dat ook zo. Alleen met een blesure of ongeval licht dit toch ff anders ,via de wet poortwachter kijken ze of jij met deze blesure nog iets kan betekenen voor het bedrijf. Zolang dat jij aan het herstellen bent,keert geen ene verzekering uit.zij wachten namelijk ook op herstel. als jij een percentage word afgekeurd voor dit voorval heb je misschien recht op een eenmalige uitkering van je ongevallen verzekering.
  12. Hier een telefoon nr van de duitse rentenverzekering.+49 0251 238-0 deze ligt in munster. vraag je hier of je staat ingeschreven,dan geven zij je wel het renteverzekeringsnummer,hebben zij het niet sta je nergens ingeschreven.
  13. En vergeet niet ,voor dat je instapt een rondje om je auto te lopen om te kijken of de achterdeuren wel dicht zijn. En vraag dan netjes aan de eximinater of hij de achterlichten wil controleren .
  14. Ik moet zeggen dat ik rook en heb nog nooit problemen gehad met collegas die niet roken . Moet er wel bij zeggen dat ik mijn rookgedrag erop aanpaste ,dwz een handdoek op de stoel voor brandgaten te voorkomen,en iets minder te roken tijdens de rit. Nadat de week voorbij was werd de auto schoongemaakt ramen van binnen gewassen en bekleding met fribreze ingespoten en schoongemaakt. Ze zeggen wel zero tollerance maar waar is de tollerantie tussen jullie eigen collegas.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden