Spring naar bijdragen

Pax

Forumlid
  • Aantal bijdragen

    14
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Pax's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Waardering in de gemeenschap

  1. Enkele maanden geleden mijn CE rijbewijs gehaald, maar het lukt niet om hier werk in te vinden. Uiteraard de bekende afwijzing, geen ervaring met trekker/oplegger. Nu zie ik echter wel verschillende vacatures voor rangeerchauffeur. Zou dit een goede opstap zijn om toch wat CE ervaring op te doen? Heb alleen het idee dat dit s'nachts eindeloos rondjes rijden over fabrieksterreinen is? Iemand dit heeft gewerkt als rangeerder en hier iets over kan vertellen? Zou dit een goede opstap zijn? Heb nu wel werk als chauffeur op een bakwagen, dus het is niet dat ik nu werkeloos thuis zit.
  2. Was dit maar voor één dagje of mag je nu meerdere dagen hier aan de slag?
  3. Het CCV-B (Chauffeursdiploma) bestaat niet meer, dat is nu code 95 geworden. Je hebt dus code 95 nodig voor beroepsvervoer. Heb je het militaire rijbewijs al omgezet naar een burger rijbewijs? Als je geboren bent voor 1 Juli 1955 ben je in ieder geval vrijgesteld van nascholing.
  4. Weet niet of je al met de theorie bezig bent, maar dit is ook redelijk goed zelf te doen. Ik heb bij Verjo voor 150 euro boeken gekocht, en zelf via CBR de examens gereserveerd voor ongeveer 90 euro. Bij een rijschool kost de complete theoriecursus al snel 1.200 euro.
  5. Kees van Iersel in Heesch misschien? Goede rijschool met fatsoenlijke prijzen en hoog slaginspercentage. Gemiddelde is iets van +/- 20 uur voor C, en +/- 25 uur voor CE.
  6. Pax

    Kiwa: om gek van te worden!

    Hoelang is normaal gesproken de levertijd van een eerste aanvraag chauffeurspas?
  7. Pax

    Containersystemen

    Klopt het dat dit systeem niet kan kiepen? Zag er laatst eentje met z'n zandkipper achterop, maar die had een exta cilinder nodig om het zand te kiepen. Fototje ervan gevonden;
  8. Klopt, maar TS heeft in 2011 zijn C/CE rijbewijs gehaald en niet voor 10 september 2009.
  9. Nee, want hij heeft nog nooit de code 95 behaald. Om de eerste keer code 95 te behalen moet je het traject volgen zoals hierboven staat. Als je de code 95 al hebt en je laat deze verlopen moet je inderdaad 35 uur nascholing volgen, en dan word de code 95 weer geldig.
  10. Afgelopen week geslaagd voor mijn C, en de CE opleiding staat al gepland voor komende weken. Maar hierna begint natuurlijk de zoektocht naar een baan. Ik ben niet erg bekend in de chauffeurswereld dus weet eigenlijk niet goed waar ik moet beginnnen met zoeken hiervoor. Heb al gelezen dat via een uitzendbureau niet echt aan te raden is voor beginnende chauffeurs ivm slecht inwerken (of eigenlijk helemaal niet). Wat zijn goede site's om in te gaten te houden voor chauffeurswerk? Of heeft iemand tips voor een bedrijf in de driehoek Eindhoven-Arnhem-Venlo die ik kan aanschrijven? Verdere tips hoe ze beginnen als beginnende chauffeur zijn ook welkom...
  11. Voor C moet je inderdaad handgeschakeld rijden anders krijg je een aantekeing. Voor CE maakt het niks meer uit, je hebt bij C al laten zien dat je kunt schakelen. Er zijn trouwens al wat langer ideeen om dit te veranderen, je zou dan geen automaat code meer krijgen Bovag en FAM: schaf automaatcode rijbewijs C en D af | VerkeersPro
  12. Zou zelf voor Trekker/Oplegger kiezen. Van de meeste hoor ik dat dit iets lastiger is als wipkar, dus beter het moeilijke met een instructeur langs je leren. Veel rijscholen hebben de trekker ook als automaat..kun je ook beetje de tips en tricks van een automaat leren.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden