Spring naar bijdragen

albertvv

Forumlid
  • Aantal bijdragen

    1384
  • Geregistreerd

  • Gewonnen dagen

    23

Over albertvv

  • Verjaardag 01-03-1975

Recente profielbezoeken

20504 profielweergaven

albertvv's Achievements

Proficient

Proficient (10/14)

  • Dedicated Rare
  • Reacting Well Rare
  • Very Popular Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare

Recent Badges

3,5k

Waardering in de gemeenschap

  1. D'r zijn er inderdaad legio die op die manier te werk gaan. Maar ik heb ook al begrepen dat dit lang niet meer altijd door de instantie geaccepteerd wordt en dat het dan gewoon gerekend word als te kort rustpauze genomen.
  2. Bedrijfscontrole bestaat inderdaad al, elke 2 jaar als ik me niet vergis. En daarom dat ik dus opperde om die controle op de 45 uur via het bedrijf te doen. Schroef die frequentie van 2 jaar op naar 1x per kwartaal en doe het minder (of laat achterwege) als blijkt dat het bedrijf zich aan de regels houd of bijvoorbeeld enkel van maandag tot vrijdag werkt.
  3. Dat moet je lekker met haar in een hotelletje doen. Dan hoef je ook niet poedelnaakt uit het raam te springen en over straat te vluchten als die gendarme onverhoopt eerder thuis komt omdat jij als chauffeur niet langs die struiken reed.
  4. Volgens mij praten we inderdaad deels langs elkaar heen. Op basis van ERRU punten zullen er eerst een fiks aantal de fout in moeten gaan (en daarmee staande gehouden) alvorens er een controle op het bedrijf plaats vind dat klopt. DE methode die ik aangaf kan al vanaf het moment dat je als transportbedrijf begint, eventueel de frequentie van administratieve controle aanpassen naar gelang de noodzaak.
  5. Het ERRU-register is mij bekend dus je mag je de uitleg besparen. Ik heb net wel even snel de puntenlijst geraadpleegd maar wekelijkse rust genoten in de cabine staat niet specifiek vermeld, het kan natuurlijk zijn dat die wordt aangevinkt onder het kopje "geen wekelijkse rust gemaakt". Desalniettemin, voordat ze je daarvoor punten kunnen geven zul je op heterdaad betrapt moeten worden, dat weet jij ook. De methode die ik aangaf kan het ook achteraf vastgesteld worden. Dat is een administratieve rompslomp maar een bedrijf die zijn zaakjes op orde heeft heeft die gegevens (dus ook incl hotelbonnen enzovoort) present.
  6. Eens...maar als ze het dan goed willen doen (en dus met die intentie om die uitgebuite chauffeur te beschermen) laat ze dan vanaf het moment dat de smart tacho 2 is ingevoerd die controle op het bedrijf doen en daar een flinke boete neerleggen ipv de chauffeur onderweg te "pesten". Zo moeilijk hoeft dat niet te zijn, alle data en gps locaties staan opgeslagen dus zijn uit te lezen en 1 op 1 naast de administratie te leggen.
  7. En niet geheel verwonderlijk. Jaren geleden waren ze aan het promoten om vooral te forensen, werken in de ene stad en wonen in de andere was het ei van Columbus. De explosieve groei van Almere is daar een goed voorbeeld van.
  8. albertvv

    Volvo topic

    Nette combi Maar, wat Maarten eigenlijk ook al aangeeft, waarom die kentekenplaat zo hoog? Verder naar onder had mooier gestaan.
  9. In het geval van die koekwaus in het artikel heb je inderdaad gelijk maar het kan ook een storing zijn en dan is het een ander verhaal. Maar ook dan is het oerstom om door te rijden als je niet weet hoe een en ander werkt en je al in noodloop bent. De sensor is wel het meest voorkomend en je hebt er 2 van, die dus ook (bijna) nooit gelijktijdig kapot gaan maar altijd vlak na elkaar (de wet van Murphy zullen we maar zeggen )
  10. Die fase is nog niet uitgevonden Maar voor die in noodloop gaat heb je al behoorlijk wat draaiuren gemaakt vanaf de eerste melding. Hij telt eerst 14 uur af voor de vermogensreductie, dan nog eens 14 uur voor noodloop. Je kan bij Scania ook zekering 42 eruit trekken dan legt hij het hele adblue systeem plat en telt dan 99 uur af naar noodloop. Als je dan ook nog zekering 13 eruit trekt stopt hij ook met aftellen (alle andere functies blijven gewoon werken)
  11. Nee, de motor gaat wel in vermogensreductie (langzamer trekken maar wel op volle snelheid kunnen rijden) maar pas in noodloop als je hem van contact hebt gehad. In noodloop kun je nog maximaal 30 km/uur rijden.
  12. En terecht lijkt me, het is toch levensgevaarlijk als je zo langzaam rijd. De adblue op dus die zal wel in de noodloop hebben gereden. Nu weet ik niet met wat voor auto hij reed maar bij Scania bijvoorbeeld zit er een beveiliging ingebouwd dat de auto niet in de noodloop gaat zolang je de motor laat draaien. Zal dat niet bij elke auto zijn?
  13. albertvv

    De week van Hendrik

    Voor nu nog niet maar ik sluit het ook niet uit.
  14. albertvv

    De week van Hendrik

    En daarom dus nooit blind vertrouwen op een begeleider, die zijn namelijk ook net mensen met hun goede en minder goede dagen. Altijd ook zelf blijven kijken en nadenken
  15. albertvv

    De week van Hendrik

    Het is elke keer afwachten wie we als begeleider hebben (hoewel we ook wel regelmatig dezelfde mensen hebben) maar je treft inderdaad wel eens een kansloze. Over het algemeen weet je bij aanvang van de rit snel genoeg hoe iemand is en dan trek ik mijn eigen plan wel (dus niet zomaar blind vertrouwen op een begeleider)
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden