Spring naar bijdragen

Ronnie79

Forumlid
  • Aantal bijdragen

    27
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Ronnie79's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

6

Waardering in de gemeenschap

  1. Mooi dat het hier bevestigd is, geeft me toch iets meer sollicitatie ruimte. Bedankt mannen. Nu afwachten of er een automaat codering bij mijn C/E staat. Maar dat weet ik uiterlijk volgende week dinsdag.
  2. @tramdsm, dat is al meer info dan wat ik van de "instanties" heb ontvangen. Ik heb juist de info van mijn C/E instructeur maar hij was niet 100% zeker. Vandaar dat ik er zelf meer info over probeer te vinden, iets wat overigens online bijna niet te doen is hierover.
  3. Ik heb niet alleen gekeken maar ook gebeld. Eerst cbr: nee meneer, wij doen alleen examens afnemen u moet het rdw bellen. Rdw: nee meneer, wij doen alleen de rijbewijzen bedrukken u moet het cbr hebben. Na gezegd te hebben dat ik door het cbr was doorverwezen werd me geadviseerd om mijn gemeente te bellen. Gemeente: D rijbewijs, wat is dat?? Toen heb ik besloten om iig mijn C/E op mijn rijbewijs toe te laten voegen zodat dit geen argument kon zijn dat ik hem dan niet zou krijgen. Vanmiddag bij gemeente nog maar eens gevraagd bij burgerzaken, maar die wisten dit ook niet. Dus vandaar dat ik hier meer geluk hoop te hebben :-)
  4. Ik ben in het bezit van C/E en ga binnen ongeveer 2 maanden op voor mijn D examen. Nu heb ik het gerucht gehoord dat ik dan automatisch D/E er bij krijg omdat ik het C/E al heb. Iemand die dat kan bevestigen? En vanmiddag heb ik bij de gemeente mijn rijbewijs vernieuwd om C/E toe te laten voegen. Maar het viel me op dat er bij C/E ja stond bij automaatvermelding, dit terwijl bij C nee stond. Iemand die weet of dit altijd zo is, of zal er iets fout zijn gegaan?
  5. Die 300 meter was meer van toepassing op het sociaal leven. Bijv mijn zoon die dan niet helemaal aan een nieuwe omgeving moet wennen. Prijzen zijn natuurlijk wel echt beter. Maar dat is toekomstmuziek. Ik zal me idd goed laten voorlichten.
  6. Morgen heb ik sowieso een afspraak met een Nederlandse belastingadviseur. Ook hier uit de buurt van de grens, even kijken of zijn me wat kan adviseren. En idd anders kijken of ik een Duitse adviseur maar eens kan opzoeken. Misschien moet ik maar in Duitsland gaan wonen(is voor mij 300 meter). Dan heb ik niets meer met de Nederlandse belasting te maken, zou me ook 150 euro wegenbelasting per maand schelen.
  7. Als ik me niet vergis in Duitsland. Maandag bij het tekenen van het contract zal ik ook ingeschreven worden bij de belasting. Moet ik bijvoorbeeld mijn trouwdagen doorgeven maar ook een kopie geboorteakte van mijn zoon. En ik ga voor de volle 100% in Duitsland werken dus dat zal er ook mee te maken hebben. Als je een gedeelte in Nederland werkt dan moet je dat geloof ik scheiden maar voor mij niet van toepassing.
  8. Naar mijn mening kan je niet de verkeerde vragen stellen, maar ik kom daar omdat ik er niet veel van weet. De beste man zou het best hebben geweten, maar hij bracht het niet bij mij over zo bedoel ik het. En als ik dan niet voldoende of de verkeerde vragen stel dan hoop ik dat de deskundige mij toch wijst op belangrijke dingen, aangezien ik die dan niet weet. En ja, hij gaf antwoord op de vragen die ik stelde, maar ik had liever informatie gehad waarvan ik niet eens had geweten dat ik daar vragen over had moeten stellen. Maar ik stond na circa 5 minuten met een pak papier die ik ook had kunnen vinden op internet weer voor de deur. En bedankt
  9. Bedankt mannen. Ik zal proberen te onthouden over een tijdje mijn bevindingen hier neer te zetten.
  10. Bedankt voor de tip grenslander, maar zomaar binnenwandelen kan niet. Ik weet dat want ik ben daar geweest(op afspraak). Geloof me, ik wist net zoveel toen ik binnenkwam als toen ik weg ging. Prutsers daar. Maar ik ben inmiddels aangenomen bij het bedrijf in Duitsland. Ik dacht bij mezelf: nu kan ik werken en ervaring op doen. Neem ik het niet aan loop ik nog steeds bij de deur, doe ik nog geen ervaring op. Er zijn er zat die in Duitsland werken, en er zijn voordelen en nadelen. Grootste nadeel is dat ik een stuk minder verdien als mijn vorige werk, maar dat zou ik ook hebben als ik in Nederland op C1 zou starten. Ik ga gewoon lekker rijden en ben blij dat ik weer een baan heb.
  11. Belasting kan je me echt alles over wijsmaken, daar weet ik echt helemaal niets van. Ik denk ook dat de belastingdienst dit bewust zo doet. Maar daarom laten we elk jaar onze belastingpapieren invullen door adviseur, daar moeten we overigens komende vrijdag ook weer heen. Maar ik neem aan dat zij wel de ins en outs weet. Vooral ook omdat wij hier zo dicht bij de Duitse grens zitten, zal ze ongetwijfeld ook meerdere klanten hebben die hiermee te maken hebben.
  12. Even een update van mijn kant. Komende woensdag heb ik een gesprek in Duitsland bij die werkgever. Het gaat om het ophalen/verzamelen van postkarren bij diverse postagentschappen en het dan naar een verdeelstation brengen. Salaris indicatie is 2200 euro, en dan maandag tot vrijdag van 06.00 tot circa 17.30. Dit komt neer op ongeveer €9.66 per uur, 1 uur pauze per dag meegerekend. Dit is vergelijkbaar met schaal c1, en ik denk dat ik hier op ook uitkom bij een Nederlandse werkgever. Hypotheekrente aftrek raak ik grotendeels kwijt, maar ik krijg dan wel weer de kindertoeslag à 185 euro per maand. Reiskosten worden niet vergoedt maar volgens de man die ik nu heb gesproken betaald de Duitse belasting circa 4500 euro op jaarbasis als ik dagelijks reis, dit komt neer op zo'n 375 euro per maand. Kan iemand dit bevestigen? De korting op de AOW is me inmiddels bekend, en over een Duits pensioen heb ik nog helemaal geen kennis. Dus mijn voorlopigheid conclusie is dat het nog weinig verschil maakt of ik in Nederland of Duitsland werk.
  13. Was ik zeker niet vergeten. Maar heb maar toekeken hoe het topic "gekaapt" word. Mijn vraag is iig vergeten lijkt het wel.
  14. Dat is een beetje vooruit lopen op de zaken sleurhut.Ik had me nog helemaal niet georiënteerd op een Duitse werkgever, eigenlijk alleen gesolliciteerd bij Nederlandse werkgevers. Nu werd ik benaderd door dit bedrijf en hun willen me waarschijnlijk plaatsen bij een Duitse werkgever, hierdoor is dit balletje gaan rollen. Uiteraard ga ik met een open gedachte dit gesprek aan, maar als het niet blijkt te zijn wat ik wil zal ik ook in Duitsland verder kijken. Dus ik laat het zeker niet afhangen van 1 persoon/bedrijf, maar deze dame heeft wel dit balletje aan het rollen gebracht.
  15. Het is denk ik ook helemaal niet gek om over de grens te kijken als je hier in de buurt woont. De straal om enschede word anders wel heel klein als je Duitsland niet meeteld. Tot nu toe zie ik ook nog geen nadelen, alleen dan de hypotheekrente aftrek wat een probleem kan worden. Dit omdat mijn vrouw "slechts" een uitkering heeft van zo'n 650 euro. Dus ik ben bang dat ik die aftrek kwijt raak. En het nadeel van de vele informatie op internet is dat als je wat informatie over een bepaald onderwerp leest, dit op een andere site dan weer word tegengesproken. Dus wat moet je dan geloven. Het volgende dan maar: ik heb pas net mijn c rijbewijs en op de vrachtwagen dus 0,0 ervaring. Is het dan een nadeel of juist een voordeel om vooral in Duitsland rond te rijden? Dan bedoel ik vooral met weg situaties die bijvoorbeeld anders kunnen zijn. Ik heb al 17 jaar mijn autorijbewijs, heb zonder moeite door Barcelona, Parijs en andere grote steden gereden. Dus inzicht en rijervaring heb ik wel, maar de vrachtwagen zal toch anders zijn. En wie weet zeggen de ervaren mannen wel dat het een voordeel is op onbekend gebied te rijden. Of juist een nadeel en beter eerst een paar jaar in Nederland rond te karren.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden