tsja in de vorige, toen nog "restaurant"Westerspoor" kwam ik vaak, was in de tijd bij Moeijes toen we veel werk voor Ahold Import (Albert Heijn) deden en die zit er schuin tegenover dus bijna altijd "kat"in"het"bakkie".......
Die was open van 05:00 tot 22:00 wat vaak nog een uurtje uitliep, effe douche, eten en slaapmutsje drinken meestal zo'n 20 man binnen al was het parkeren niet altijd makkelijk, veel ruimte voor truck's is er niet echt.
En toen kwam de opmars van de chauffeurs uit PL, CZ, BG, RO, UA, LET enz....enz..... wel parkeren en gebruik maken van toilet en sanitair maar geen dubbeltje uitgeven en 20 man binnen werd al gauw 3 man binnen of helemaal niemand meer!!!
Niet omdat die tent iets fout deed maar de klandizie veranderde en die oostblokchauffeurs geven hier echt geen stuiver uit!!!
Dat is voor vele oude lang bestaande chauffeurs restaurants een ware nachtmerrie!!!
Hoeveel routiers in Frankrijk zijn op die maniier naar de klote gegaan???
Hoeveel hostals in Spanje zijn op die manier naar de klote gegaan???
Hoeveel gäststüben in Duitsland zijn op die manier naar de klote gegaan???
Daarbij komt ook nog dat in bijna elke pompstation plaats gemaakt is voor een catering met vers gebakken broodjes met van alles en nog wat en zoveel waarvan we amper van het bestaan afwisten.....
en ook dat tegenwoordig de grotere bedrijven eigen catering in huis hebben waar tegen kostprijs gegeten kan worden!!
Dat maakt het bestaan van een goed chauffeursrestaurant wel héél lastig en dan voor Jut&Jul, dat bedrijventerrein is geen doorgaande weg (Nobis Asten, Kanters Moerdijk, op den Bult Deurningen) en dat werkt ook niet mee.
Al met al vond ik het al een dappere start en gun ik ze het beste maar ik vrees het ergste.