Spring naar bijdragen

Klassement

Populaire bijdragen

Showing content with the highest reputation on 15-05-22 in all areas

 1. Ik draai geen verhalen om. Ik zeg gewoon waar het op staat, al 45 pagina's lang verkondig jij hier jou mening, prima je gaat je gang maar. De meeste weten toch beter gelukkig. Maar ook al 45 pagina's lang negeer jij de vraag om jou beweringen met bewijzen te onderbouwen. Verder dan, je moet even doorklikken en zelf op onderzoek uitgaan kom je niet. Als je nou een vent bent gooi je al die bewijzen ook even bij al jou beweringen. Zolang jij dat weigert ben jij gewoon een van die mensen die een paar afslagen gemist hebben en ook dat mag ik vinden ja 🤣 Verder stop ik met dit welles nietes spelletje. Of je moet met wetenschappelijk onderbouwt bewijs komen. Maar we weten allebei dat dat niet gaat gebeuren he....
  10 points
 2. Nou ja. dat kan jij idd mindere bewoordingen vinden. Maar mij komt dat volk me onderhand wel zo de strot uit dat ik er geen andere bewoordingen meer voor heb. [Let wel, de goeden na gelaten dan. Daar heb ik geen moeite mee.] Maar volk wat in steden de bende op stelten zet, geen straat meer veilig is voor normaal werkenden. Waar ouderen niet veilig zijn door dat soort tuig. Helemaal klaar met dat soort volk. Gewoon linea recta terug sturen naar waar hun roots zich bevinden. kijken of ze dan nog zo populair zijn als hier.
  3 points
 3. Voorbeeld; stel het is niet erg druk, Lars komt op woensdagochtend 09.00 uur terug van een rit en hij heeft die woensdag nét 3 uur gewerkt. Zijn werkgever zegt; "Lars, er is niet heel veel te doen, ga maar lekker naar huis". Eigenlijk wil Lars helemaal niet naar huis, maar er zit niks anders op om dan maar naar huis te gaan met 3 betaalde uren die dag. Van de overuren van de eerdere dagen levert hij er nu 5 in om het gat van die woensdag -een normale dag van 8 uur- te vullen, m.a.w. op maandag en dinsdag heeft hij minimaal 5 uur overwerk geleverd tegen 100% van het basisuurloon. (Nu heb ik wel een vermoeden dat Lars het allemaal wel best vind om rond 09.00 lekker naar huis te gaan want van Lars hoeft het allemaal niet zo, dat weten we inmiddels wel.. ) Met een 8-urige werkdag word dit probleem bij de werkgever op zijn bordje gelegd. Die zal gewoon 8 uur moeten betalen, ook al stuurt hij Lars met 3 betaalde uren voor die dag naar huis. Echter zit daarbij ook een adder onder het gras die RobNiat al eens eerder heeft aangekaart, namelijk de volgende; er is geen enkele werkgever die zijn werknemer zomaar na 3 gewerkte uren naar huis stuurt en hem tóch 8 uur gaat betalen. Wat je dan gaat krijgen is dat men je andere werkzaamheden op gaat dragen en je de plaats aan mag gaan vegen, pallets mag gaan repareren, in de garage de smeerput schoon kunt maken of ander van dit soort kut-klusjes kunt gaan doen, dit omdat hij jou 8 uur betaald die dag en ook voor de volle 8 uur aan de gang zal houden, terecht overigens. De vraag blijft dan waar je het beste mee af bent, ofwel waar jijzelf het voordeel in ziet. Dan in deze discussie nog de onbetaalde feestdag in het buitenland. Bij een 8-urige werkdag zou dit ook niet langer het geval zijn. Verplicht en onvrijwillig stilstaan tijdens een feestdag in het buitenland word nu niet betaald, ook hier geld dus dat je 8 volle overuren van de andere gewerkte dagen in die week inlevert om dit gat te vullen. Met een 8-urige werkdag i.p.v. een 40-urige werkweek zou dit probleem ook verholpen zijn. Ik ben echter van mening dat dit geheel los van deze discussie moet staan. Zowiezo kan het in mijn optiek niet bestaan dat een werknemer t.b.v. het uitvoeren van zijn werk een volledige dag -onvrijwillig- elders moet verblijven en daarvoor geen enkele vergoeding ontvangt als behalve zijn onkostenvergoeding en een kleine extra vergoeding voor het niet-vrijwillig verblijf van € 22,87 bruto, omgerekend nog nèt geen € 13,-. Of het nou een 8-urige werkdag of een 40-urige werkweek betreft.
  3 points
 4. Met jouw doelgroep doel ik op de groep die jij aanhaalt en die zich buiten gesloten voelt. De spuitjes laten we maar even in het andere topic wat mij betreft. En buitenlanders die hier ongeacht nationaliteit gewoon mee doen. Dus zich aanpassen aan de nederlandse waarden doen hier gewoon volop mee hoor. Die worden niet voor dom en gek versleten zoals jij doet voorkomen. En met die mensen heb ik ook geen enkel probleem. De buitenlanders die ons hun leef gewoontes willen opleggen die worden idd voor dom en gek versleten. En dat vind ik niet gek. opdonderen met dat volk. Die zetten hier toch alleen maar de boel op stelten. Als ik daar ga wonen moet ik me ook aanpassen aan hun en niet andersom.
  3 points
 5. Als ik het me goed herinner staan er twee huizen op de Tilburgsebaan. Eéntje hoort er bij het tankstation annex garage en de andere staat er langs.
  2 points
 6. Volgens mij voeren wij hier nu gewoon op een normaal fatsoenlijke en volwassen manier een discussie. Zoals we al een tijdje langer doen, toch Ger? Maar omdat je hier je gelijk niet krijgt of het even niet meer weet als je tegenspraak krijgt ben ik nu opeens een persoonlijk relletje aan het uitlokken? Man man, wat laat jij je kennen zeg...
  2 points
 7. Gaan we weer. Alles wat niet in jouw/jullie wereldje past dat wordt afgedaan als flauwekul en sprookjes. Niet iedereen zit in hetzelfde stramien. Maandag tot en met vrijdag. Of voor mijn part zaterdag tot en met woensdag. Schrijf nu voor “Lars” eens “Pierre” die twee reisjes achter elkaar naar Griekenland maakt. Dus zeg niet dat het onmogelijk of vergezocht is. Ik geef voorbeelden van waar het op uit gaat of kan draaien. Natuurlijk ben ik wel vóór doorbetalen op een verloren dag in het buitenland. En als ik opgeroepen word voor een dag werk dan wens ik ook wel een volle werkdag te maken en niet na drie uur weer naar huis gestuurd te worden. Dan blijf ik liever helemaal thuis. Kost me geen benzine ook dan. Maar elke medaille heeft een keerzijde. Jullie zien alleen maar gratis geld. En de nadelen wuiven jullie weg “want dat gaat toch niet gebeuren”.
  2 points
 8. Met alle respect hoor, en ja de meeste hebben inderdaad ook de Nederlandse nationaliteit, echter zijn ze veel trotser op die andere nationaliteit, en daar gaat het al fout. Er zijn er inderdaad al zat die zich hier volledig aangepast hebben en die hard werken voor hun geld en waar niemand problemen en overlast van hebben (zoals het ook hoort he). Zolang er in die land nog steeds mensen zijn die denken boven de wet te moeten staan, zul je ze harder moeten aanpakken om dat er uit te drillen. Laat de dienstplicht maar weer terug komen in dit land, daar leren ze dit soort gasten wel wat order en respect is. En anders verplicht naar een opvoed kamp...... Als de ouders kinderen geen respect meet kunnen bijbrengen dan moet de overheid het maar doen. Als bepaalde groepen vinden dat ze minder kansen in Nederland krijgen vanwege geloof, of uiterlijk (of achternaam) dan zou ik juist laten zien dat dit ongegrond is, en extra mijn best doen om het tegendeel te bewijzen, maar nee, het criminele pad bewandelen is veel gemakkelijker geld verdienen......
  2 points
 9. En ondertussen zijn we in het grote sprookjesbos beland, man man wat een fantasie om maar niet voor een werkdag van 8 uur te gaan die in (vrijwel) elk ander beroep normaal is. Bij een buitenlandse feestdag krijgen we niet betaald en als we op koningsdag onderweg zijn willen we 200% Sterker nog als de werkgever het in zijn bol haalt om je thuis te laten omdat je niet naar Duitsland kunt omdat het daar een vrije dag is dan krijg je ook niet betaald, behalve als het in Nederland ook een vrije dag is, dan krijg je plotseling weer wel loon voor die dag. Maar laat het maar lekker zo als het is, de enige die daar voordeel van heeft is de werkgever en de enkele sprookjesverteller die denkt er voordeel van te hebben omdat hij niet inziet dat een week 5 dagen kan hebben maar dat die niet op maandag t/m vrijdag hoeven te vallen. Met een 8 urige werkdag ga je dan ineens voor die stilstaande zondag ook gewoon 8 uur krijgen, en als je een werkende zondag hebt 200%, maar dat weegt natuurlijk niet op tegen die paar uurtjes die je misschien eens iets anders zou moeten doen omdat je nog maar 3 of 4 uur gewerkt hebt die dag.
  2 points
 10. Keurig verwoord zo Pierre. Dat is inderdaad precies hoe ik het bedoel. Nu ga ik er even van uit dat jouw Lars binnenland rijdt. Dagritten. Maar voor hetzelfde geld is hij net ruim twee weken onderweg geweest en is hij wel toe aan een knipbeurt en moet zijn dekbed nodig in de was. (iets met een Spaanse temeier en een omgevallen fles drank in Oslo) Afijn. Lars heeft die woensdag drie uurtjes gewerkt en hij is mooi op tijd terug. Dus dan kan Lars wel even Piet’s werk doen. Piet moet naar de tandarts. Ondanks dat hij tegen zijn pensioen aan zit heeft hij al zijn tanden nog. Piet is er altijd heel trots op om te zeggen dat hij elke dag precies 24 kilometer rijdt. “En het meeste daarvan is naar de koffietent onder de middag!” Voor en na zijn lunch koppelt Piet trailers om. Zet een lege trailer neer bij de lokale koekjes fabriek en pakt een volle mee om die bij op- en overslag bedrijf Koene en Spijker neer te zetten, twee straten verderop. Het werk is geheel in lijn met Lars’ werk. Chauffeuren. Dus weigeren kan hij niet. En zijn vakantiedagen heeft hij nodig voor zijn jaarlijkse vakantie naar Brazilië. Lekker voor Lars. Nu komt hij woensdagavond pas thuis. Met een zak vol wasgoed. Terwijl hij woensdagmorgen al weet dat hij het komend weekend weer overstaat, ergens lekker in het zuiden. Maar wel acht uur betaald gekregen. Méér zelfs! Al weet ik zeker dat Lars daar helemaal niet op zat te wachten.
  2 points
 11. Hemsedal, ca 18.30h
  2 points
 12. Ik denk dat je het pand van DHL bedoeld, zo goed als klaar
  1 point
 13. Laat ik dat niet geweest zijn Pieter, Maastricht is wel erg ver van huis (Beverwijk), stel je voor dat ik heimwee krijg🤪🤪 en tegenwoordig is het een echte C-E sprinter hoor, ik hoor weer bij de (semi) grote jongens😜
  1 point
 14. Dat zeg ik nergens dat het vergezocht is, maar voor hoeveel mensen geld dat? en hoe vaak komt het voor? Ik denk dat dit aantal vele malen lager ligt als het aantal mensen wat er voordeel bij heeft. En jij gaat me niet wijsmaken dat jij (of Lars/Pierre wat je maar wil) je laat uitbuiten na een reis va 2-3 weken van huis, kom op dat is flauwekul.
  1 point
 15. Onzin, ik geef aan dat je het niet hoeft te doen, en niet dat je het niet mag doen, en dat we mondig genoeg zijn om dit af te dwingen zeggen we altijd, althans dat doen sommigen zo voorkomen, net als dat ze aan de stamtafel altijd een grote bek hebben maar op kantoor niets durven zeggen. Ik ga er verder niet op in Pierre daar ik zie dat je dingen aan het zoeken bent om weer een persoonlijk relletje uit te lokken hier
  1 point
 16. Nog sterker; ik zou haast geld bijgeven om er niet naar toe te hoeven... Een werkende zondag is altijd al 200% geweest, al zolang ik weet. Daar hoeft geen 8-urige werkdag voor in het leven geroepen te worden. Voor een stilstaande zondag krijg je nu ook niks, beter is het om hier van 'stilstaan tijdens een buitenlandse feestdag' te spreken. En daar zou gewoon een standaard aantal uren voor moeten staan als behalve die fooi van nog geen € 13,- bovenop de OKV, los van de voor- of nadelen tussen 8-urige werkdag of een 40-urige werkweek Maar wel bijzonder; eerder refereer je aan de CAO, artikel 7 lid b. waarbij je pretendeert dat je als chauffeur eigenlijk niets anders hoeft te doen als datgene waar je voor bent aangenomen. Nu zou het geen probleem mogen zijn om even een paar uurtjes iets anders te moeten doen...
  1 point
 17. er Die mensen werken voor een vast salaris met daar bovenop eventuele bonussen, gebaseerd op 40, 38 uur per week of misschien zelfs minder. En of zij nou 2 of 12 dagen niks doen -of kunnen doen- doet er niet toe, zij ontvangen nog steeds hun vaste salaris. Wat het verteer betreft, zij declareren hun bonnetjes, wij krijgen daar een standaard vaste vergoeding voor incl. een extra vergoeding voor de extra kosten vanwege het niet vrijwillig overstaan in het buitenland, nog steeds inherent aan de functie dus. Bestaat verders ook geen discussie over. Waar het nu om gaat; waarom krijgen die werknemers wél hun dag doorbetaald tijdens die buitenlandse feestdag en de chauffeurs van datzelfde bedrijf niet? Leg mij eens uit wat daarin het verschil kan zijn.
  1 point
 18. Met jou als vertegenwoordiger zullen we snel aan de hongerdood sterven
  1 point
 19. Onzin wat je nu zegt. De hoogte van het salaris is inherent aan de functie, niet aan een dag niet-vrijwillig verblijf in het buitenland. Waarom zou zo iemand zijn dag wél betaald krijgen en een chauffeur van datzelfde bedrijf niet?
  1 point
 20. Het gaat niet om het stilstaan, het gaat erom dat je daar onvrijwillig staat en dan geheel onbetaald de dag door moet brengen ten behoeve van het uitvoeren van je rit -lees je werk-. Dat vindt jij dus gewoon normaal, risico van het vak? Een manager of vertegenwoordiger van een transportbedrijf die tijdens zijn verblijf in het buitenland aan zijn hotel zit gekluisterd vanwege gesloten bedrijven op een feestdag krijgt ook gewoon zijn 40 uur per week betaald, wat is het verschil?
  1 point
 21. Dat snap ik , En dat is dus exact waarom ik die vaccinaties in het andere topic wou laten.
  1 point
 22. Daar heeft Nederland niets langer van op slot gezeten als dat de bedoeling was van ons zo geweldige kabinet. Jullie hebben immers jullie apartheidspas gekregen en daarmee werden mensen zoals ik uitgesloten. Dat die apartheidspas niet heeft geleid tot het gewenste resultaat kan ik dan echter weer niet helpen, Ik was immers niet welkom in de gelegenheden waar jullie wel welkom waren en toch een coronabesmetting opliepen.
  1 point
 23. Ik denk dat Eeweep bedoelt in het belang van dit topic….. en daar heeft hij wel een punt. Jullie dwalen behoorlijk af……
  1 point
 24. Als werknemer kies ik er niet voor om onbetaald een dag stil te staan, ik vind dat een werkgevers probleem. Die kan namelijk zijn ritprijs aanpassen aan die dag stilstaan. Gelukkig zit ij bij een Belgische werkgever, en krijgen wij 9h betaald.
  1 point
 25. Nee, ik citeer jou bijna letterlijk. Ik heb echt geen idee wat die opmerking van jou over de regering met dit onderwerp te maken heeft. En ik schaam me niet zo snel.
  1 point
 26. O. Jij bent er dus ook zo een die het liever doodzwijgt en onder de mat schuift? Schaam je!
  1 point
 27. In het belang van het forum lijkt het me wel zo gepast als we dat uit dit topic laten.
  1 point
 28. Mij persoonlijk lijkt het gepaster niet te discussiëren in bewoordingen als: "Aan het werk zetten dat volk. En diegenen die dat niet willen gaan maar bij Zandvoort de grens over met 100 kilo ballast om de nek.¨.
  1 point
 29. O dat mag gerust benoemt worden hier hoor. Maar in het belang van het forum leek het me wel net zo gepast dat we dat in dat topic laten.
  1 point
 30. 1 point
 31. Wat een gelul. Aanpassen is het magische woord. Maar in de beleving van jouw doelgroep moeten wij Nederlanders ons maar aanpassen aan hen. Buitenlanders die hier normaal hun ding doen hebben hier niks geen last en draaien gewoon mee in de maatschappij. En Ja. Ik had ze in de klas, als kameraad, als klant en als collega. en dan doel ik niet op Oostblokkers. In twee generaties hebben diegenen die niet willen het zover gekregen dat de nederlandse jeugd hen graag imiteert met alle gevolgen van dien. Volkomen kansloos als je het mij vraagt. Aan het werk zetten dat volk. En diegenen die dat niet willen gaan maar bij Zandvoort de grens over met 100 kilo ballast om de nek.
  1 point
 32. En met die mening doe je exact hetzelfde als waar je mij en anderen van beticht. namelijk een ander jouw mening door de strot willen drukken. Ook je verhaal over tieners komt exact zo over. [of dat nu je eigen kinderen zijn of dat je ze onder juw hoede hebt word mij niet duidelijk uit het verhaal] Maar jij vind wel dat ze jouw waarheid maar moeten aannemen. Hier thuis hebben ze de vrije wil gekregen. Wat dus geresulteerd heeft in 1 gevaccineerd en 2 ongevaccineerd.
  1 point
 33. Kunnen jullie mooi in de binnensteden mee gaan hengelen. In Naarden (industrieterrein) staat een elektrisch aangedreven MAN 'bots' / IM voertuig van De Jong Zuurmond. Heb hem al eens een keer op de A1 thv Laren gespot bij een incident. Prima zaak, volgens mij, zo'n EV voertuig dat regionaal rijdt en dat niet continue hoeft te doen. Ze hebben een ander EV exemplaar voor o.a. inzet in de winterdienst.
  1 point
 34. Blijft toch trekken als zoetwater matroos
  1 point
 35. Afgelopen woensdag ter hoogte van vliegveld Maastricht een rare snuiter in een B/E sprinter een tijdje naast mij. Dacht bij mijzelf als dat hok het niet doen kan in de klim om in te halen, blijf er dan achter en maar kijken......................................begon het mij te dagen dat het Cor wel eens kon zijn met een auto'tje achterop
  1 point
 36. zondag bootje Hoek van Holland --> Killingholme maandag deurtje plaatsen in Wakefield dinsdag lossen in Corby en aansluitend de boot weer op Harwich --> hoek van Holland
  1 point
 37. Beste heren, Het staat niet tot discussie of ik het er wel of niet mee eens zou zijn,maar wat ik bovenstaand aan wil geven is dat,er en andere manier van strafrecht kan plaatsvinden in Landen waar deze daders ooit geboren zijn of vandaan komen,en hoewel ik het absoluut niet met cijfers kan onderbouwen blijkt in Morocco deze manier van omgaan met daders en familie schijnbaar te werken let wel deze "aanpak" word toegepast bij terrorisme bestijding en zeer zware criminaliteit. Het spelletje :1934 zou het ook niet leuk vinden als hij betrokken zou raken bij het failliet gaan van het bedrijf van mijn neef.Daar zou ik inderdaad niet blij mee zijn en het zou de rechtstaat ook niet dienen. Maar helaas blijkt uit de werkelijkheiid dat je vaak met bepaalde bevolkingsgroepen om resultaat te bereiken er vanuit de overheid (lees O.M) er misschien en andere benadering toegepast zou kunnen worden om gewenst resultaat te krijgen en dat krijg je zeker (gezien de resultaten van de moroccaanse overheid op dit vlak) Nogmaals ik heb de wijsheid ook niet in mijn zak zitten,maar moet helaas concluderen dat met pappen en nathouden er uitspraken komen als in bovengenoemde zaak. En mijn mening is er voor deze dadergroep er absoluut anders naar gekeken moet worden en als je dat kunt voorkomen door neef Piet in Groningen zijn neefje in Brabant in de gaten kunt laten houden en artelijke streken kunt voorkomen zie ik daar zeker iets in,en anders hop de hele familie terug naar hun eigen land/eeeuuu polder. Natuurlijk respecteer ik een ieders mening,maar trek die van mij niet uit de werkelijke contest. Nogmaals wij in NEEderland gaan vreemd om met de schooiers die in hun eigen polder echt anders gestraft worden en hier heel de dag staan te roepen,respect swa etc etc .
  1 point
 38. Nee idd. Dat kan ik uit je betogen wel opmaken idd. Jij was dan ook niet 1 van de blokkeer Friezen zullen we maar zeggen.
  0 points
 39. antivaxers proberen ook hun ideeën aan anderen op te leggen, en worden (in mijn ogen terecht) voor dom en gek versleten. zij hebben de laatste twee jaar meer de boel op stelten gezet dan de reeds eerder benoemde jongeren. Ik ga er dan ook mee akkoord dat je voorstel betreffende de grens bij Zandvoort uitgevoerd wordt met de antivaxers.
  0 points
 40. Waar heb je het over? Ik ben geen jongerenwerker, het bedrijf waar ik werk maakt lessen, lesmethoden en lesmateriaal voor scholen wereldwijd. En aanpassen is het magische woord? Kunnen we dat ook gebruiken voor degenen die zich niet willen laten vaccineren en daardoor de meerderheid van de samenleving nog wat langer gesloten heeft weten te houden? Ik vind persoonlijk van niet, in een samenleving moet ook, waar maar enigszins mogelijk, rekening gehouden worden met minderheden, maar jij gaat wel even behoorlijk selectief shoppen nu in wat voor wie moet gelden. En dat is nu precies het probleem dat ik benoemde: eerst een hele bevolkingsgroep jarenlang vertellen dat ze anders en dommer zijn dan Nederlanders die hier al meer dan een generatie of vier wonen (en, let op: het enige wat die Nederlanders daarvoor hebben moeten doen is geboren worden, moeders heeft al het werk voor hun gedaan, zeg maar) en het vervolgens raar vinden dat die groep elkaar gaat opzoeken omdat ze onder elkaar niet constant voor halve gare worden uitgemaakt. Het valt mij nog mee dat er zoveel aan die groepsdrang weten te ontsnappen, daar heb ik echt bewondering voor.
  0 points
 41. Hebben deze schooiers niet de Nederlandse nationaliteit dan? Volgens mij is dit ook hun eigen polder, en mijn punt is juist dat ze alleen vanwege naam en uiterlijk nu al bijna twee generaties worden tegengewerkt als ze gewoon et zo goed hun best doen als ieder ander. Op die manier veroorzaak je ook groepsvorming.
  0 points
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden