Spring naar bijdragen

KRABOO

Forumlid
  • Aantal bijdragen

    17
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door KRABOO geplaatst

  1. Op de A2 hangen al veel meer kasten, vanaf Abcoude tot Maarsen in beide richtingen en voor en na de afslagen. Ik hoor jullie alleen maar over Breukelen ---> Maarsen!!! Hoe zit dat, weet iemand dat, overigens rij ik altijd 83 en nu worden onze auto"s de cruise op max 85 gezet!!!
  2. Even laten omroepen dat de auto beschadigd is, wel met kenteken en model, kleur en merk. Ze staan dan vaak met een paar minuten bij, als ze verder weg zijn heb je pech, schotelvet onder de ruitenwissers en rondom alle handgrepen invetten helpt ze genezen van dit parkeerbeleid.
  3. Ik heb de aanvraag na aanmelden binnen gehad en na goed na lezen kwam ik erachter dat het een aanvraag was voor een nieuwe kaart en geen verlenging. Na een belletje met KIWA 070-4144888 is het nu geregeld. De Kiwa medewerker gaf toe dat er een fout zit in het systeem en dat je vaak de verkeerde papieren krijgt toegestuurd. Als je met KIWA belt regeld de medewerker binnen een min. dat je juiste papieren krijgt. Het kenmerk nr. moet voor verlenging eindigen met een 1 en voor een nieuwe kaart op een 0. Aldus het KIWA.
  4. Bedankt allen, de aanvraag loopt, fijne jaarwisseling en al het beste.
  5. Hoi en hallo, kan iemand mij de site vertellen waar ik mijn chauffeurspas kan verlengen, bij het CBR raak je in een wirwar van adressen en de zoekmachines weten er ook geen weg meer in, graag wat info hierover, grt Bert
  6. KRABOO

    Ik ben Ramon...

    Van Harte, nu lekker sturen, conv. combi rijdt nog altijd het mooist en valt onder het echte rijden, succes:bey:
  7. KRABOO

    Sleepas-lift

    Bij een trekker is het toch iets anders merk ik, mijn 4-assige bakwagen weegt leeg 25,3 ton en als de naloopas met lege bak omhoog is geeft deze een aslast van 10 ton, de beide voorassen elk 7.5 ton. De Daf is al een keer aansprakelijk gestelt toen er een een bekeuring heeft gehad over een weeglus. Dit willen ze dus niet weer. Henk even een vraag voor jou, is het type van jou een met aslast registratie in de boordcomputer??? ik hoor het wel en zal de Daf maar weer eens vragen.
  8. KRABOO

    Sleepas-lift

    Ik rij op een 85CF bj 11-2008, 4-asser open bak met 80Tmtr hiab kraan, de sleepas gaat al met 300kg omlaag. een zwaardere zekering is iets beter en nog zwaardere geeft storing op het display v/h dashboard. De Daf zegt hier niets op te weten!! wie weet hier iets op? of is het accepteren dat je met een vracht van 800kg al met de sleepas omlaag rijdt. grt B.
  9. dankje, zo ben ik ook weer bij
  10. Het is niet zo moeilijk om zelf wat te maken en intesealen, uitknippen en achter het raam te zetten, maar het moet dan wel één zijn voor uitstraling. :tu:
  11. KRABOO

    Lichttekens

    Ja sorry, lezen blijft moeilijk!!!
  12. KRABOO

    Lichttekens

    Gewoon een teken dat je ervoo kan, inhalen heeft overigens niet veel zin en hard rijden kost je geld, de meeste van ons worden per uur betaald. Ikzelf sein niet zo veel meer, ik laat wel het gas los als er iemand langs wil en geef het alstublieft gebaar als ze langzij komen. Seinen om naar rechts te gaan heeft als gevaar dat je erg kort op je voorganger komt en je zicht vrijwel weg is. grt bert
  13. Bijna iedereeen heeft het al eens meegemaakt, je rijdt op een kruising af en van de zijkant nadert een ander voertuig met dezelfde snelheid die je niet of pas op het laatste moment ziet, buig je ietsje naar vooren zie hem of haar wel. Contact of zicht op de bestuurder is van groot belang. Wat me opvalt is dat spiegels groter worden en almeer zicht ontnemen. Bij de meeste wagens zit de grote spiegel onder en de kleine boven, als je dit verwisseld krijg je een ruimte tussen de spiegels waardoor je zicht hebt op de weg en daardoor je medeweggebruikers eerder ziet en pas als ze vlak voor je wagen zijn, dit scheelt je weer een hoge hartslag en bloeddruk. Zijn er die dit met mij delen, het is echt de moeite waard om uitteproberen en dit te ervaren, scheelt weer ongelukken net als de navigatie. grt Bert
  14. KRABOO

    Laptop Navigatie

    Hoi Corne', kun jij me zeggen of sygic mcguider in het nederlands is? grt bert
  15. Navigatie zit in je hoofd, net als het gevoel voor de windstreken. de navigatie is uitgevonden om de wegen veiliger te maken dmv minder ongelukken door mensen die op kaarten kijken tijdens het rijden. Het is een hype geworden en als je er geen hebt wordt je aangegaapt alsof je iets mist. Ervaring is dat beroepschauffeurs hierin getraind zijn en een intuittie hebben voor de weg en de strepen hierop. Er gaan altijd wel dingen mis zoals Ouddorp en Oudorp, ook heb ik al eens gehoord dat er een LKW in Harlingen op de boot stond te wachten om naar Texel te gaan en we zitten allemaal wel eens verkeerd, even je pauze doorrijden en je bent er weer optijd. Ikzelf gebruik een laptop met Route 66 en gps ondersteuning, zie alles en gebruik het vaak alleen om een geschikte plek voor mijn AHW te vinden als ik solo verder moet.
  16. KRABOO

    Hoi en Hallow,

    Bedankt, ik voel me nu al thuis op het CF. Ik ga pas volgende week weer spullen retour halen vanaf het Circuit, voor allen die gaan veel plezier.
  17. KRABOO

    Laptop Navigatie

    Microsoft AutoRoute 2007 is wel wat meer uitgebreid, ook met een dag/nacht scherm, maar is in het engels en behoorlijk bewerkelijker. Bij het rijden in donker pas ik in het menu v/d energiebeheer het lichtniveau van het beeldscherm aan dmv een snelkoppeling op het bereaublad.
  18. Hoi en hallo, wie heeft er net als ik deze manier van navigatie, ik werk er al bijna 2jr. mee en kan met ROUTE 66 en een GPS muis op de USB poort perfekt zien waar ik rij. Kan alles zien en bij een MW adres direkt bekijken waar ik mijn AHW even kwijt kan en dat alles op grootbeeld. Het probleem is wel dat er geen nieuwere versie van ROUTE 66 meer is, ik heb nl 2005 en volgens insiders wordt er geen meer gemaakt. Andere zijn engels en te ingewikkeld.
  19. Een goede actie, je wordt er weer eens aan herinnert dat je optijd je rust en verantwoording neemt. Je hebt allemaal wel eens dat je denkt ben ik hier al, terwijl je niet de punten hebt gezien waar je langs bent gekomen. grtn.
  20. KRABOO

    Hoi en Hallow,

    Bij deze wil ik me ook voorstellen, ik heet Bert en ben 44 jr., en al bijna 20 jr. chauffeur op de vrachtauto. Eerst ruim 15 jr. Gpdw / Randstad Transport, daar heel veel ervaring opgedaan en bij ongeveer 77 bedrijven gedetacheerd geweest in de regio R'dam en Noord-Holland. Nu alweer ruim 3.5 jr. in vaste dienst bij www.stammis.nl Ik rijd op een MB ACTROS, MW-AHW conventioneel met een 27ton/mtr kraan, in het westen van het land met af en toe een rit naar de rest van NL. Mijn standplaats is Heerhugowaard.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden