Spring naar bijdragen

Heisterkamp1557

Forumlid
  • Aantal bijdragen

    16
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door Heisterkamp1557 geplaatst

  1. Internat rijden en kinderen, in mijn geval is het niet gelukt. Ben tijdens de zwangerschap van ons dochter overgestapt op nationaal werk maar daar kon ik mijn pap niet mee koelen, zeker niet gezien de geringe meerwaarde van s' nachts thuis te zijn. Je werkt toch volgens je tacho, wat inhoud dat je min 9 en max 11 a 12 u thuis bent, 7 a 8 u slapen. De winst om voor jouw kroost te zorgen is gauw berekend. Meer zelfs, als je op 20min van je deur de uren op zijn, ga je dan te voet verder of bel je het vrouwtje om je te komen ophalen? Ik heb het 3 keer gedaan in 2.5 mnden tijd, dit was niet hoe ik het zag. Ben dan maar iets totaal anders gaan doen, 38u per week. Mooie voorwaarden en een afspraak moeten afzeggen omdat ik niet thuis geraak zijn verleden tijd, maar mis het rijden en de avonturen nog elke dag. Veel succes aan iedereen die een gezin combineert met internationaal werk.
  2. Hierbij een vraag die in alle boekjes wel is vermeld maar nogal onduidelijk. Het gaat hem om het onderbreken van de nachtrust om op en af de boot/trein te rijden. Hierbij zegt de wet dat een nachtrust 2x onderbroken mag worden door 1u mits de totale nachtrust 11u bedraagt. 1) Mag men dan enkel een nachtrust onderbreken als men maar max 13 arbeidsuren heeft, anders val je onmiddelijk op een nachtrust van 9u 2) Kan men 2x onderbreken met telkens max 1u of is het totaal van de gereden tijd tijdens de 2 onderbrekingen 1u 3) en meest dringende vraag: waar horen die rijuren tijdens die onderbrekingen bij? moet je ze nog over hebben bij jouw vorige dag of moet je ze optellen bij de rijuren van de daaropvolgende dag. Tot nog toe enkel maar grote vraagtekens gezien in de ogen van de mensen die ik het vroeg, en aan de controlerende instanties heb ik het nog niet gevraagd want ik ben altijd ZEER blij als ik weer mag rijden met de opmerking "alles is in orde, je kan weer verder" Dan ga ik ze niet lekker nog es laten nadenken over die rijtijdenwetgeving... Alvast bedankt.
  3. Het zijn doorgaans Samskip/Norfolkline highcubes. Af en toe ook dfds. Ivm de hoogte had ik al gemeten, is 4.08m, te vergelijken met megatrailers. Maar je kan dus stellen dat de containers zonder uitsparing dus eerder uitzonderlijk zijn. Alvast bedankt.
  4. Even een vraag aan de mensen die ervaring hebben met zeecontainers. Het gebeurd de laatste tijd vaker dat ik voor onze klant 45 voets containers moet ophalen. Tot nu toe verhoogde ik de achterste twee steunen zodanig dat de container vooraan en achteraan op de lockers staat. Daardoor zweeft de container over de ganse lengte van het chassis. Nu is het mij opgevallen dat er een uitsparing zit in de voorzijde van de containers zodat hij over die brug boven de kingpen past en dus op het chassis ligt. Nu mijn vraag is of dit bij alle containers het geval is of niet, want ik heb geen zin om op het laatste moment, als de kraan komt aanrollen met mijn container, vast te stellen dat de uitsparing er niet is en dan nog snel die twee achterste lockers naar boven te moeten prutsen.
  5. Ik rij wekelijks tussen uk en NL. Nu is Wrexham niet echt het stadje waar ik wekelijks kom, maar pb me jouw gsm nr en ik bel je als ik die kant opga.
  6. Hohoho, het vriest weer eens. Beste nederlandcfrs, op travemunde bvb staat een container waar je opkunt om het dak met een daar beschikbare schraper van de zeilen te trekken. Bij ons op de parking in oldenzaal idem dito. En indien onderweg kan je toch steeds even op je ladder achterop de cabine kruipen om te zien wat er op je dak ligt. Dan kan je nog steeds met een stok (die om je achterzeil op te tillen van een huiftrailer) ijs verwijderen. Al eens gedacht aan een fietser op het eerste ronde punt? Goed, de persoon van op het andere forum moet geen krachttermen gebruiken maar een ijsschots gevormd door de mist al rijdende. Nog een dergelijke bewering en pasen valt op een maandag.
  7. Stena Line heeft een dik jaar terug 2 nwe schepen besteld, normaal zijn deze in 2011 operationeel. Plan is om de twee boten die harwich heen en terugdoen op Killingholme te laten varen, de killingholme boten naar europoort over te brengen en de nwe nog grotere boten dus op Harwich te laten varen. Denk dat stena vroegtijdig een schip aan de kade houdt nu het toch crisis is en hoopt tegen de komst van de nwe de handel weer aangetrokken is.
  8. @ Jopie Als je een studie doet naar rotondes ga dan een weekje rondtoeren in GB. Naar mijn gevoel hebben zij ontdekt hoe het kan. Als je de plaats hebt om een degelijke rotonde aan te leggen is het zeer handig om voor de rotonde lanen aan te leggen met de desbetreffende rijrichting, dan volg je gewoon deze laan op de rotonde en kom je vanzelf in de juiste afslag terecht. Daarbij het gebruik van richtingaanwijzers gebruiken en het loopt als een trein. Daarbij aanvullend met sensoren verkeerslichten om de rotonde op te rijden én op de rotonde zelf (meten zelf de drukte van het verkeer) en je zal niet weten hoe leuk een rotonde kan zijn. Maar heb je de ruimte niet blijf er dan van! gewoon ruime asvalt zonder lijnen en zeker zonder verhogingen, we rijden niet allemaal in luxeauto's rond.
  9. Ben net terug van het eiland. In Dover liep alles zoals gewoonlijk en Calais zag er ook niet al te druk uit. Het was wel zaterdag, maar dat wil soms niet al te veel zeggen. Verder hoorde ik vertellen dat seafrance en P&O elk 2 boten extra zouden ingelegd hebben, maar dat heb ik van een cfr dus zeker ben ik daar niet van. Vraag me trouwens af of Dover en Calais wel 4 extra boten aankunnen. @ petje 78: er staat inderdaad geen operation stack op de a2/m2 maar als jij zonder in de file te hebben gestaan gezellig naar beneden bolt en aan het rotondetje komt sturen ze je mooi weer terug naar maidstone om alsnog in de file aan te schuiven. Ik heb het in maart gehad toen seafrance staakte. En als je dacht slim te zijn en gewoon even een paar rotondes verder 180°keert en zogezegd dan uit de goede richting komt loop je alsog tegen de lamp want ze geven de nummerplaten door van de "slimmerikken". En Dover - Maidstone is toch een 3/4u rijden dus die ban je mooi kwijt. t' Is maar een tip uit ervaring hoor.
  10. Mij lijkt het het beste om uit te kijken om de vering zo laag en stug mogelijk te zetten. Lijkt me beter idd voor de rug dan wanneer er helemaal geen vering is, deze zit er zoals gezegd niet voor niets op. Ik heb weinig ervaring met volvo, maar mocht je binnen een paar maanden uitkijken voor een job: bij scania is deze heel diep én geveerd in te stellen. Succes ermee.
  11. Alles in de pedaalemmer aan boord. Even voor de rokers: peuken van zelfgedraaide verteren zeer snel in de berm, filters echter blijven zo'n 1.5 tot 2 jaar overleven...
  12. En eerlijk, wie heeft een halve winkel aan spanbanden mee? Nee in duitsland zijn ze erover aan het gaan. Wat je allemaal niet hoort, accus die moeten vaststaan terwijl ze op een trailer staan met alu boorden??? Wij rijden nooit met vaste trailers dus alles moet in de trekker passen: 32spanbanden??? Mag ik ook nog eten menemen zonder dat het op mijn schoot moet staan?
  13. Blijkbaar heeft scania in die periode een beetje van alles gemaakt. Bij de mijne (met een achtbak, dus geen splitter) zat er een schakelaar links om stapelbak te bedienen. Met dergelijke bakken was het vetrekken soloin 3e, lege trailer kon gemakkelijk in 2e en als er meer dan 4t in de trailer zat was het toch best te vertrekken vanuit zijn1e.
  14. Dat het ganse gedoe met rijtijden zo lek als een zeef is, daar zijn we het allemaal wel over eens, zie toestande van rik.bos... Maar klagen dat de digitale tacho bepaalde fouten niet meld vindt ik apekool. Vroeger op de analoge was al helemaal niets zichtbaar van fouten, je wist toch gewoon dat het ofwel 3/4u pauze is ofwel 15min en 30min??? Nu komen zeuren dat je volgens de tacho wel mocht rijden gaat er bij mij niet in, sorry. Er is niets verandert bij vroeger...
  15. Valt al bij al nog mee, het gaat om wegwerkzaamheden dus verplaatsbare borden. Erger vind ik als je dergelijke flaters tegenkomt met permanente borden. Rij maar eens door het Vlaamse land en hou je ogen open, je zal verstelt staan...
  16. Als ze het zo lekker krap hebben in NL zouden ze beter hun wegdek hier en daar in de gaten houden. A4 Den Haag Amsterdam net voor het op vijf vakken komt heb ik daar eens de brug geraakt door het wippen op één van die bulten daar. Doet verdomt vies als je het mij vraagd. Voor de rest mag ik gerust vertellen dat ik me soms meet. Maar wat voor nut heeft het als je onder een brug door kan rijden die aangeeft dat ze maar 3.95m hoog is terwijl je er onderdoorkan met een megatrailer (4.06m)? Heb het hier over de weg tussen Ieper en Diksmuide, in het centrum van Diksmuide...
  17. Heisterkamp1557

    hellow

    Welkom. Ivm je vragen: ga gerust al eens contact opnemen met verschillende firma's. Ze zullen je met open armen ontvangen, heb ik zelf ook ondervonden. Dan zeg je gewoon wat je wenst, elk weekend thuis of drie weken weg en ze zullen wel zeggen als het bij hen mogelijk is al dan niet. Ikzelf vond het fijn om binnen de firma de keuze te hebben tussen verschillende klanten (ziegler, ewals, dhl, tailormade etc...) zo kun je, als het bij de ene niet bevalt gemakkelijk hoppen naar een andere klant zonder je van werkgever moet veranderen. Zo heb ik eerst DSV (elk weekend thuis, feestdagen kunnen doorgereden worden) gereden, na 3 weken op en neer tussen Birminham en Diest had ik het wel gehad. Daarna even Ewals geprobeerd (rijden wat je wilt ivm weekends), varieerde iets meer (planning Genk) maar zaten veel met ritjes Keulen Caen. En toen ben ik naar Ziegler Rotterdam verhuisd (elk weekend thuis), groupage in UK, gekkenwerk maar superzalig. Enfin, je ziet maar dat er keuze zat is. Gewoon doen, we hebben goede chauffeurs broodnodig...
  18. Vanaf Vandaag weer actief in UK. @edwin, dat zien we dan wel weer hoe druk het word. Het word Bristol en hoger...
  19. Van een warme ontvangst gesproken. Tot binnenkort dan maar langs de weg. Cheers.
  20. Hey, Ik Ben Karel en rij sinds 6maanden voor Heisterkamp. Wel vanuit standplaats Gent. Rij momenteel Uk en Ierland. Mocht je daar ooit een Scania Topline met vlootnummer 1557 langs de weg zien staan, klop gerust even aan voor een bakkie. Voor de rest aan iedereen veilige kilometers gewenst.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden