Spring naar bijdragen

G.J. Krol

Forumlid
  • Aantal bijdragen

    16
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door G.J. Krol geplaatst

  1. Jan, je bent geen ondernemer die bussen heeft, je verhuurt jezelf als chauffeur aan een touringcarbedrijf. Dat bedrijf huurt jou in om de rit uit te voeren. Het vervoer vindt plaats voor rekening en risico van jouw opdrachtgever. Daarmee is jouw opdrachtgever de vervoerder. Dat jij met je klanten kunt afspreken wanneer je een koffiepauze houdt en waar, doet daar niets aan af. Daarmee is er tussen opdrachtgever en jou in dit geval een arbeidsrechtelijke situatie. Em op grond daarvan moet jouw opdrachtgever zowel de gegevens van de voertuigunit downloaden als van jouw kaart. Er is geen enkele onduidelijkheid over jouw rechtspositie. Bepalend hier is wie vervoerder is. Daar rust de verplichting om gegevens te downloaden en daarmee kom ik automatisch terug op wat ik eerder voorstelde: Als je opdrachtgever jouw data heeft, staat je niets in de weg om daar een kopie van te vragen, je opdrachtgever zal het in jouw geval zeklfs begrijpen. Resteert het aanschaffen van software om de data te exporteren.
  2. Jan, heb jij de mogelijkheid om van een ritopdracht af te wijken? Je verhuurt je als chauffeur aan een of meer opdrachtgevers. Dat betekent dat je in opdracht van die opdrachtgevers, je ritten uitvoert conform hun planning. Je voert je rit uit met hun bus. Je zou deze situatie enigszins kunnen vergelijken met de inhuur via een uitzendbureau. Vanaf het moment van inhuur of inleen is er sprake van een gezagsverhouding. En op basis daarvan is de inhuurder die jou je opdracht geeft, ook verantwoordelijk voor de naleving van rij- en rusttijden. Mocht jij tijdens een van die ritten te kort gerust of te lang gereden hebben, is de inhuurder daarvoor aansprakelijk, de bekende uitzonderingen daargelaten. Dat betekent kortom, dat de inhuurder de gegevens van je bestuurdeerskaart kopieert voor zijn administratie. Er is geen sprake van een niemandsland. En verder, zoals ik eerder al schreef, heeft Continental, maar waarschijnlijk ook CASU software met exportmogelijkheid.
  3. Je hebt geen werkgever, fantastisch. De ondernemer die jou inhuurt moet wel de gegevens van de voertuigunit downloaden en dat zijn ook jouw gegevens. Eerlijk gezegd begrijp ik je probleem nog steeds niet. Iedere ondernemer maakt een download van de voertuigunit. Elke ondernemer heeft downloadstations om de bestuurderskaart uit te lezen. Wat let je om je kaart uit te laten lezen bij je opdrachtgever. Met software van Casu of Continental kun je je uren zo inzichtelijk maken als je zelf wilt.
  4. Waarom zou je het überhaupt handmatig willen bijhouden. Er is een kant en klare oplossing: Bij je werkgever tijdig je kaart laten uitlezen. Je werkgever downloadt ook tijdig de gegevens uit de voertuigunit. Probleem opgelost. Als je als chauffeur de bestanden wilt hebben ( waarom zou je? Kan je werkgever ze kopieëren. En de zelfstandige maakt zelf op tijd een download van zijn kaart en van de voertuigunit.
  5. Eigenlijk een beetje zoals de meeste chauffeurs hun dag doorbrengen dus. Het enige verschil is dat jij na al je bestralingen je eigen lichtbron bent geworden. Naast alle goede wensen die je van iedereen krijgt, wens ik je vooral een goed thuisfront. Ik ken je thuissituatie niet, maar weet uit ervaring hoe belangrijk dat in dit soort situaties is. Douwe, sterkte.
  6. Demkan Transport in Amersfoort heeft 6 vergunningsbewijzen, formeel voldoen ze daarmee aan de eisen. Waar ik geen goed gevoel bij heb is de vervoersmanager. Als vervoersmanager heeft Demkan aangesteld ene P.J.G. Hoogewerf. Iets verder zoeken levert de volgende advertentie op Marktplaats op: " P G J Hoogewerf; NIWO Vergunning nodig? huur mij als vervoersmanager. Ik bied mijzelf aan als vervoersmanager via een managementcontract.. Het bedrijf heeft dan na aanvraag van de vergunningen de mogelijkheid om boven de 500 kg te vervoeren. Als U geinteresseerd bent, kunt U mij bereiken op nummer 0612473647 voor een afspraak." Advertentie is geplaatst op 30 maart 2014. Een vergunninghouder die zijn vervoersmanager van Marktplaats haalt, roept als het om betrouwbaarheid gaat veel vragen op. Daar komt nog bij dat niet de vervoersmanager in dezen de contactpersoon is, maar één van de vennoten, S. Demir. Ondanks de nieuwe trekkers, zou ik persoonlijk een deur verder kijken.
  7. En dat heeft inhoudelijk wat te maken met de onzin die DAFne plaatste? Jij wilde een paar dagen geleden nog van berichten van mij verschoond blijven. Deze reactie was dan ook niet aan jou gericht, precies zoals je wilde.
  8. Geachte DAFne, het enige wat het openen van een beerput door Geen Stijl oplevert, is de putlucht van Geen Stijl zelf. Een platform dat zichzelf als nodeloos kwetsend zegt te willen afficheren, heeft niets met vrijheid van meningsuiting te maken. En niet voor het eerst ga je in een slachtofferrol met je laatste opmerking. Je hebt nog altijd de mogelijkheid om waar en wanneer dan ook je mening te verkondigen. Ik wil ook wel het artikel ven Geen Stijl gedeeltelijk citeren, dan weet iedereen waar we het over hebben. " Internationale Ophef! Zweedse Bart Nieuwenhuizens hebben een online ZWARTE LIJST opgesteld van mensen die zich op de sociaalmedia nogal stevig uitlaten over vervelio middeleeuwse muzelmannen in Het Avondland, bootjes vol fopvluchtelingen en zeikende SJW-gendermiepjes. De Zweedse DeugDatabase bevat inmiddels namen van politici, journalisten en zelfs een Israelische ambassadeur. Ook Lauren Southern, de lieftallige dappere sweetheart van AltRight staat wel op de kaart. Uw aller GeenStijl krijgt vooralsnog van de Zweedse DenkPolitie een OKE-stempeltje, maar NSB Nederland kennende zal dat snel veranderen." Even voor alle duidelijkheid, dit is afkomstig van Geen Stijl. Geen club die het zwijgen wordt opgelegd, zoals u graag wit doen geloven, maar een club die uitblinkt door wansmaak. En zeker als ik de laatste zin lees. Kunt u zich herinneren dat een artikel van mij verwijderd is vanwege een veronderstelde belediging? Door u op te werpen als hoeder van geen Stijl accepteert u dat ik dezelfde belediging moet incasseren.
  9. En, al geprobeerd om de ILenT te bellen? Het voordeel van bellen is dat je ook kunt aangeven wanneer het antwoord niet helemaal duidelijk is. De pdf bestanden die je kunt downloaden zij meestal in formele taal opgesteld, dus is bellen gewoon makkelijker. Kost niks en levert veel op.
  10. Douwe, ik volg met belangstelling de berichten over hoe het met je gaat. Het is al meermalen gezegd dat iedereen bewondering heeft voor je houding en de manier waarop je met je ziektes omgaat. Wat voor mij het meest in het oog springend is, is dat je zelf zoveel mogelijk de regie over je leven wilt houden. En daarin past ook Dying with Dignity. Regie over je leven betekent ook zelf bepalen hoe en wanneer het einde komt. In mijn naaste omgeving zei iemand die euthanasie toegediend kreeg: "Ik wil niet dood maar ik wil ook niet zo leven." Dat zal ook voor jou gelden. Hoe het nu met je gaat weet niemand op het forum, ook weet ik niet of je het forum nog leest. Ik wens je toe dat je ook in de resterende tijd de regie niet kwijt raakt en doet wat gedaan moet worden op het moment dat jij zegt dat het moet. Sterkte.
  11. DAFne, als je even de moeite wilt nemen dan zul je zien dat ik me onder mijn eigen naam heb aangemeld ruim voordat je met je voorbeeld kwam.
  12. THE TOOK ARE JOBS . Tuurlijk. Geen kennis van de Engelse taal? dan wegwezen.
  13. Beste Dafne, Je zou moeten stoppen met complot denken en slachtoffer spelen. Dat blijkt alleen al uit: “ het staat een ieder vrij om mij te demoniseren en te etiketteren.” “En je moet heel voorzichtig zijn met je uitspreken want voor je het weet slepen ze je ook nog voor de rechter voor smaad al kun je het aantonen.” Smaad is pas smaad als het bewezen is, dus wat klets je nou. Failliet gaan aan advocaatkosten, beste mens houd op met die onzin. Smaad is een strafbaar feit, misschien doet iemand die zich in zijn goede naam of eer aangetast voelt aangifte en dan word je gehoord door de politie. Het OM besluit of er vervolgd wordt. Daar komt geen advocaat aan te pas. Als uitzendkracht heb jij dus eigenlijk gedaan wat je anderen verwijt, namelijk de plek van de vaste krachten overgenomen. Dat is minder erg dan wanneer een Pool het overneemt? Controlerende instanties moeten veel beter handhaven. Waar haal je die onzin allemaal vandaan. Heb je wel enig idee waar je het over hebt? En dan stemmingmakerij door te stellen dat Oost-Europese chauffeurs te veel en te lang rijden. Ik heb zelf jarenlang gecontroleerd en je beschuldiging slaat nergens op. Als je sommige Oost-Europese chauffeurs toch zo nodig ergens van beschuldigen wilt, doe dat dan op het feit dat sommigen hun auto pp de vluchtstrook zetten. Controle op Cabotage vervoer. Heb jij enig idee hoe vaak Nederlandse bedrijven zich hieraan schuldig maken? Nederlandse chauffeurs, de beste van Europa?. Ga alstublieft thuis zitten met dit geleuter. Het is waar dat Nederlandse chauffeurs goed opgeleid zijn, ik heb zelf een tijd mensen opgeleid. Maar die kwaliteit is voor verladers kennelijk niet belangrijk genoeg om het werk door goedkope Oost-Europese chauffeurs te laten doen. In een markt waar het om centen draait, neemt de goedkoopste vaak de rit. Hoe langer ik naar je onzin kijk, hoe meer ik het gevoel heb dat je de weg volkomen kwijt bent. Je gaat uit van aannames, kunt niets bewijzen. Wat het ADR betreft: ik zou het persoonlijk iets minder ongenuanceerd zeggen, maar ik kan me prima vinden in de uitspraak van Ger: neem de eerste maatregelen en laat het verder over aan specialisten.
  14. Ik zal proberen om het zo duidelijk mogelijk te maken: Om te beginnen is de functie Out of Scope niet bedoeld voor chauffeurs die hun normale werk doen. Het is een vrijstelling die ook geldt bij het gebruik van de analoge tachograaf. Een monteur die een proefrit maakt; een chauffeur die aan een truckrun meedoet; iemand die de hele buiten de openbare weg werkt. De functie kan ook gebruikt worden door loodsmedewerkers voor het laden of lossen. Op zaterdag komen songs jonge aankomend chauffeurs om de auto door de wasstraat te rijden. In al die gevallen is het gebruik van de tachograaf niet verplicht. Digitaal is daarvoor de functie Out of Scope bedacht. Hoe je de tachograaf op Out of Scope zet is algemeen bekend; hoop ik. Van de werkgever wordt verwacht dat hij zijn administratie volledig houdt en bijhoudt wie wanneer out of scope rijdt. Bij controle met een sluitende administratie worden overhandigd. Nu het gebruik van artikel 12 van de Verordening: In uitzonderlijke gevallen, in overmachtsituaties, geeft dit artikel de ruimte om langer dan de wettelijke norm door te rijden tot de eerstvolgende geschikte stopplaats. Eenmaal op die geschikte stopplaats aangekomen kan dan de print worden gemaakt. Het gaat nadrukkelijk om een uitzonderingssituatie. En helaas voor Hellbengel zijn files in Nederland een dagelijks terugkerend fenomeen. Deze situatie zal niet als uitzonderingssituatie worden beoordeeld. Het gebruik van de Out of Scopefunctie is daarmee niet gerechtvaardigd. Tot slot nog even over de opleidingen voor Code 95: Werkgevers kunnen uit het pakket aan opleidingen zelf een keuze maken en ik heb zelf bij diverse gelegenheden de cursus Digitale tachograaf verzorgd. Ik verzorg voor code 95 de opleiding door tussenkomst van een erkende opleider, maar buiten het kader van de formele opleiding, ben ik graag bereid een presentatie te verzorgen, mocht daar behoefte aan zijn. En ook daarvoor weer ben ik via een pb bereikbaar.
  15. Ik kan het alleen maar eens zijn met de laatste zin van Pierre. Daarnaast schrijft Murphy over de cursus code 95 dat aan die materie helemaal geen aandacht is besteed. Het probleem zoals ik dat zelf tijdens de cursussen heb ervaren is, dat veel mensen alleen maar fysiek aanwezig zijn. Betrokken zijn en echt willen weten hoe het zit komt niet veel voor. Bovendien was het aantal cursussen voor code 95 werd gegeven wel erg groot. Als beroepsgroep moet je je rot schamen dat na zoveel jaren er nog steeds zoveel onzin over de digitale tachograaf wordt geschreven. Als ik zie dat iemand even op het eigen terrein rijdt en dat doet op Out of Scope; als ik zie dat iemand terwijl de kaart in de tachograaf zit, op Out of Scope wil rijden, dan slaat de Bullshitmeter erg ver uit. Een grote mond over Oostblokkers, maar zelf de grootst mogelijke onzin verkopen. En hiermee bedoel ik niet de serieuze chauffeur maar wel hen die denken dat hun vakbekwaamheid spreekwoordelijk is en die daarmee anderen de maat kunnen nemen. De vraag waarmee het onderwerp werd geopend: Mag ik als in de file heb gestaan en daardoor over mijn uren kom, de tachograaf op Out of Scope zetten en vervolgens een beroep doen op artikel 12, vind ik tekenend voor het gebrek aan kennis. Het mag niet en niet alleen in de door Hellbengel genoemde landen, maar ook in de andere landen wordt dit niet geaccepteerd. En ik ben graag bereid om in een persoonlijk bericht hierover een toelichting te geven. Mijn collega zei ooit dat als je ziek bent, je niet naar de timmerman gaat, maar naar een dokter. Ik zou willen zeggen: Als je iets over de digitale tachograaf, of over rij- en rusttijden wilt weten, vraag het aan die instantie waar de kennis aanwezig is in plaats van aan collega's die er ook de ballen niet van snappen.
  16. Nee, dat accepteren ze niet.
  17. Je zoon is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en verhuurt zichzelf als chauffeur. Op zich is daar nog niets mis mee. Een probleem wordt het als hij zich verhuurt aan een vergunninghouder voor beroepsvoervoer. Die mag namelijk geen ZZP er als chauffeur inhuren. Het is strafbaar, maar alleen voor de onderneming die je zoon inhuurt. Jezelf verhuren aan bedrijven die eigen vervoer hebben mag. Je zoon gaat zelf akkoord met het uurloon, dat kun je verder niemand verwijten. Dat je zoon op een Scania V8 trekker rijdt doet ook niet terzake. Je kunt en mag het gevoel hebben dat er misbruik van je zoon wordt gemaakt, maar als hij zelf de contracten heeft getekend, is er niets aan te doen. Over het aantal uren dat je zoon werkt kan hier niemand iets zeggen. Er is namelijk een verschil tussen Verordening 561/2006 en de 48 urige werkweek. Tot slot de opmerking dat je zoon een NIWO vergunning zou moeten hebben, zoals vrachtrijder stelt; daarvoor is het van belang wie de feitelijke vervoerder is. Als je zoon enkel als chauffeur is ingehuurd hoeft hij die vergunning niet te hebben.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden