Spring naar bijdragen

jordi

Forumlid
  • Aantal bijdragen

    8
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door jordi geplaatst

  1. jordi

    Tolplichtig ?

    Ik denk dat ik dat maar ga doen. Ik kan namelijk wel op de niet-tolwegen proberen te rijden maar dan ben ik ook weer meer diesel kwijt.
  2. jordi

    Tolplichtig ?

    Hartstikke bedankt voor alle reacties! Het wordt een eenmalige rit met een Euro 0 wagen. Ik zal de route eerst met de personenauto rijden om te kijken of er restricties gelden, want ik neem aan dat er geen overzicht van wegen bestaat waar je niet met meet dan 3,5 ton overheen mag?
  3. jordi

    Tolplichtig ?

    Dien je voorzien te zijn van wat voor soort tolbewijs/tolkast dan ook als je enkel op niet-tolwegen door Duitsland rijdt?
  4. Ik vroeg me af welke boeken of leermiddelen jullie hebben gebruikt om voor het C(E) rijbewijs te slagen. Op internet ben ik bij Verjo uitgekomen. Zij bieden redelijke wat boeken aan voor het theorie examen RV1 en R2C. Echter hoor ik graag met welke middelen jullie je theorie examen hebben gehaald. Alvast bedankt!
  5. jordi

    Tolkastje verplicht?

    Bij Aken zou ik Duitsland in gaan. Daar liggen de A4 en A44, waar ik niet op hoef. Dan rijd ik helemaal binnen door en kom ik links langs het stukje B51. Daarna passeer ik de A60, en even later zit ik ik in Luxemburg. Ik ga er in ieder geval even goed over nadeken. Maar als ik door Duitsland ga hoef ik in ieder geval niet op tolwegen te rijden. Gevolg daarvan is dat je er 2 uurtjes langer over doet. Nogmaals bedankt voor de reacties!
  6. jordi

    Tolkastje verplicht?

    Dus ik zou in principe zo Duitsland in kunnen rijden over alle niet-tolwegen zonder daarvoor iets te hoeven aangeven?
  7. jordi

    Tolkastje verplicht?

    Bedankt allemaal voor jullie zeer duidelijke antwoorden. Via Routeplanner van Routenet.nl heb ik aangegeven dat ik tijdens mijn reis de tolwegen wil vermijden. Ik heb voor de duidelijkheid mijn reis als KML bestand gedownload en in My Maps geüpload. Via deze link kunnen jullie dat zien: https://drive.google.com/open?id=1CLKJZY3K_qm2szpJ5tl3rrGKPEs&usp=sharing Je kunt zien dat het op de binnendoor wegen inderdaad veel langer zal gaan duren. Echter gaat het hier om een DAF 1900 EURO 0, en die valt natuurlijk in het hoogste tarief. Daarnaast heb ik ook alle tijd om de reis af te leggen, en zou misschien ook een nachtje moeten overnachten. Op de kaart kun je ook zien dat een reis via Duitsland (dus om België heen) op zich ook wel mogelijk is. Echter kan ik België niet uitzonder van de landen die ik doorkruis. Wellicht is daar wel een optie voor, anders zou ik dit zelf even moeten uitzoeken. Ik zou echter ook nog graag willen weten hoe het ik Aken zit. Je kan mijn stukje door Aken zien, en daar betreed ik ook geen enkele tolweg. Moet ik dan toch ook voor Duitsland een tolkastje hebben?
  8. jordi

    Tolkastje verplicht?

    Ik vroeg mij af of een zogenaamde OBU in België verplicht is, ook als je alle tolwegen vermijdt? Ik wil namelijk via Aken (DE) België in met een vrachtwagen met een GVW van 20 ton. Wellicht kunnen jullie mij ook vertellen of ik voor het stukje Aken (over niet tolwegen) ook een tolkastje nodig heb? Alvast bedankt! Groeten, Jordi
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden