Spring naar bijdragen

aaron500

Forumlid
  • Aantal bijdragen

    40
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door aaron500 geplaatst

  1. Rood vind ik persoonlijk het fijnste rijden en het heeft wel iets vanaf buiten... Inmiddels al verschillende truckshops gebeld, maar die hadden geen idee hoe je het moet aansluiten. Heb je lekker veel aan Ik laat het er anders maar gewoon inzetten bij de Volvo-garage. Bedankt voor de reacties PS: Uitleg blijft welkom!
  2. *GESLOTEN* Bandenboer langs laten komen en die heeft er een tijdelijk setje onder geknald.. Velgjes opknappen en dan weer omwisselen. Bedankt voor de reacties
  3. Hallo allemaal, Graag zou ik in mijn vaste Volvo FH4 een rode led-spot willen voor tijdens de nachtritjes. Vind het erg handig en staat *naar mijn mening* leuk Op verschillende sites en truckshops zie ik deze te koop staan, maar hoe sluit ik dit nou goed aan? Ik wil het spotje namelijk het liefst met één knop aan/uit kunnen zetten. Heb namelijk niet de bekende Volvo draaiknop voor interieurverlichting, maar 2 losse schakelaars: knop 1, voor alle witte lampen. Knop 2, voor wat kleine rode spotjes. Het zou mooi wezen als het op knop 2 aangesloten kan worden, maar hoe? of is er een andere/betere manier? Alvast dank! Aaron
  4. @Teddybeer Dan ga moet ik maar eens gaan zoeken wat een goede spuitlak is voor velgen. Het moet natuurlijk duurzaam zijn en tegen de hitte van remstof kunnen. Niet dat het gaat inbranden of afbladeren.... vandaar dat ik aan de kwast dacht. @steenhaas1 Ja, zo iets. Zoals de velgen bij Bakker Koeltransport zijn. Misschien is mijn opvatting 'old-skool' iets anders/verkeerd.
  5. Is goed schuren, ontvetten, primer, weer schuren en dan in de verf niet genoeg voor lang plezier? En stel ik doe het zelf. Is spuitverf of kwasten het beste/mooiste? Moet namelijk een old skool look krijgen.
  6. Oke, duidelijk. ik zat er ook nog aan te denken om de wielen zelf te spuiten/schilderen. Hoorde van een oud-collega dat men ook wel eens de wielen erop laten en met een ouderwetse kwast aan de slag gaan. Met de staal borstel aan de slag, ontvetten, primer spuiten en dan met een leuke kleur gaan kwasten + aflakken. kan dat iets zijn? Moet natuurlijk voor lange tijd knap blijven.
  7. Goedemorgen, ik heb een korte vraag over het verwisselen/demonteren van de wielen bij een losse trekker. Binnenkort is het de bedoeling om een oude Daf van ons op te knappen en daarvoor willen wij alle 4 de wielen demonteren, zodat ze naar de spuiter kunnen. zelf dachten ik aan twee opties: een oud setje monteren ter vervanging of de trekker op blokken zetten. wat is de beste manier om dit te doen?
  8. Even opgemeten en dit is de afstand. ik vind het wel mooi zo! komende week komt er één brede spatlap op. Kunnen ze nergens meer over zeuren
  9. @Teddybeer Merci! dan zal ik het eerdaags even opmeten. max. 30cm afstand vanaf de grond tot uiteinde spatbord toch? @steenhaas1 Juist. Naar mijn idee zijn ze lang zat, maar voorkom met alle liefde een boete Heeft iemand trouwens ervaring met één brede spatlap (zie foto) ? lijkt mij een mooie toevoeging, maar hoorde ook verhalen dat het snel loslaat. Dank voor de snelle reacties!
  10. Hallo allemaal, onlangs zijn mijn spatborden achter ingekort, de hele flap waar normaal gesproken ‘Krone’ op staat. volgens ‘n collega kan ik hier een boete voor krijgen... klopt dit? (Zie foto) alvast dank!
  11. Netto hé! Ben nog maar 18 en val niet onder het chauffeurs contract maar algemeen-mederwerker uit m'n hoofd. vakantietoeslag, rijskostenvergoeding, ATV-dagen en een 13e maand. 7,30 bruto per uur volgens mij. (8 uur werken per dag, elk weekend vrij) Loon is 3 keer klote, maar verder is alles perfect geregeld en de collega's zijn erg sociaal. Doe dit voor 1/2 jaar en dan het echte werk. Wil in de nabije toekomst ook voor een huisje kijken natuurlijk
  12. Update: carrière heeft de afgelopen weken een andere wending gekregen. I.p.v bloemen rijden doe ik nu aan containers. Leuk opstapje voor dit jaar om de fijne kneepjes te leren. Helaas verdient het nog niet half zo goed als ik bij mijn vorige werkgever gewend was. (900,- in 1,5 week versus 1100 per maand) maar ach, je kan niet alles wensen hé. Hopelijk volgend jaar weer als buitenland chauff aan de gang. groeten
  13. Hallo allemaal, Zoals beloofd zou ik jullie op de hoogte houden. Bij deze. De eerste werkweek zit er bijna op en het bevalt tot nu toe erg goed. Het is hard werken, lange dagen maar wel erg leuk! Eerste dag kreeg ik meteen de sleutels en loslijst mee en kon gaan haha Het enige wat wel wennen is dat ik weinig thuis ben en daardoor ook minder menselijk contact heb. In mijn stage-periode was ik meestal op tijd thuis en kon ik zo aanschuiven voor het eten, die tijd is wel voorbij... Zal na een tijdje wel wennen (hoop ik).
  14. Moet trouwens voor het eerst met een combi rijden. begreep dat het rijden hetzelfde is of zelfs makkelijker, maar is het aandocken een beetje te doen? Met de oplegger rijd ik eerst richting het dock tot dat ik gelijk staat met mijn cabine, dan draai ik er een 'banaan' in en stuur rustig langs de streep. Kan je dat ook met de wipkar doen? lijkt mij namelijk nog best lastig om 'm er recht voor te krijgen.
  15. nog een ander vraagje: Ik bekijk nu verschillende instructie video's over de digitale tachograaf, waaronder deze video KLIK . Alles is helemaal duidelijk, maar dat manueel doe je toch altijd? (ter zekerheid) Stel je ben maandagmiddag klaar met werken/rijden en zet hem op rust. de volgende dag doe je je pas er weer in en klik je "ja" bij 1 manueel. dan zet je hem op rust en klik je daarna alleen maar oke. Toch? Daarnaast vraag ik mij af wanneer je nou al die tijden gaat aanpassen zoals in de video? Zou iemand dit met een duidelijk voorbeeld kunnen uitleggen en welke tijden je dan allemaal moet aanpassen ? dan begrijp ik het namelijk beter en hoeven jullie niet zoveel te tikken haha. PS: excuus dat ik telkens van onderwerp verander
  16. Moet overigens ook nog een navigatie kopen, tot die tijd m'n mobiel gebruiken, welke raden jullie aan? TomTom vind ik prachtig, maar is onwijs duur. Is de Mio Spirit of Garmin wat?
  17. Dan ondervind ik het komende week wel. Bedankt. *dat heb ik ook geleerd, 3x per week 9 en de rest 11, maar volgens een collega moet je 11 uur rust nemen als je 10 uur rijd.
  18. Oja! stel je mag 10 uur rijden, maakt je tachograaf dit ook duidelijk? want stel je rijd 4,5 - 45 min pauze - 4,5 - 45 min pauze - 1 uur rijden - 11 uur rust. of in deze situatie: 2,5- 45 min pauze - 4.5 uur - 45 min pauze - 2 (3 als je 10 uur mag) - 11 uur rust. kan je dan na die laatste 45 min pauze zien dat je nog 1, 2 of 3 uur over hebt? Hopelijk is mijn vraag een beetje duidelijk haha
  19. Het is nu helemaal duidelijk jongens! bedankt voor de antwoorden. inmiddels ben ik aangenomen bij Bakker Koeltransport en kan maandag beginnen
  20. Huh? Je bekijkt het toch per twee weken. week 1: 56 uur week 2: 34 uur. Wat mis ik hier?
  21. Ja, hij is in de 2e sleuf geweest tijdens zijn rijtijd. Vond het een te groot risico om het niet te doen. dus als ik het goed begrijp: stel ik begin komende maandag, dan mag ik die week 55 uur rijden en die week daarop 34?
  22. @steenhaas1 @josimo STL leert je alleen een werkplek te vinden... Het ROC werkt letterlijk uit het boekje en vragen worden met het boek beantwoord. Niet erg zinvol dus... de rij/rusttijden ken ik verder helemaal, maar met dit begon ik te twijfelen. Ben liever zeker van de zaak Overigens begrijp ik dat je 56 uur per week hebt en 90 per twee weken, maar dat ene uurtje gaat er wel gewoon vanaf toch? Ondanks de enkele dagen rust.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden