Spring naar bijdragen

Gewoon een moeder

Forumlid
  • Aantal bijdragen

    3
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

Gewoon een moeder's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Waardering in de gemeenschap

  1. Klopt, maar ik vroeg dan ook wat ik mijn kinderen nog meer mee kan geven om de risico's met vrachtwagens te verkleinen. Het is dus echt niet alleen het blinde hoek verhaal en oogcontact met de chauffeur zoeken. Ik vind dat er echt meer aandacht voor moet zijn. Het stukje van een voorgaande link heeft mij wel duidelijk gemaakt dat het echt belangrijk is om met name kinderen goed te waarschuwen, er stonden feit in waar ik zelf niet eens zo erg bij stil stond. Zoals de andere weghelft nodig hebben om een bocht te kunnen nemen. Het valt me trouwens op dat bij ons in het winkelcentrum waar we langs komen juist ontzettend veel vrachtwagens naar de winkels gaan op het moment dat er kinderen rond 8.15 uur naar school fietsen. Het zou mooi zijn als dat een kwartiertje later zou kunnen als alle schoolkinderen al op school zijn. Hoe zit dat eigenlijk met jullie? Zijn jullie wel eens bang om iemand aan te rijden en proberen jullie ook in jullie routetijden schoolgaande kinderen te vermijden? Zijn jullie extra voorzichtig als jullie kinderen zien rijden? Kinderen zijn onvoorspelbaar in het verkeer. Ik heb zelf bijvoorbeeld wel eens meegemaakt dat een kind van mij ineens zonder eerst te kijken als een gek naar het midden van de weg ging omdat er een wesp bij haar kwam. Uiteraard uitgelegd dat je altijd moet kijken of er niemand achter je rijdt en je beter door een wesp gestoken kan worden dan onder een auto te komen, maar ik bedoel maar....
  2. Op het moment dat de vrachtwagen vanuit stilstand achteruit begon te rijden was mijn dochter al precies op dat moment achter de vrachtwagen. Als hij niet gestopt was dan had ze er zeker ondergelegen, dat hij stopte was dus echt dankzij die camera. Ik vind het een doodeng idee als hij die camera niet had. Het klopt dat het niet zo hard binnen kwam bij mijn dochter, ze schrok wel erg op dat moment maar ik denk dat ze de gevolgen niet kan overzien nog en wat me verbaast is dat ze niet het benul had om gauw naar links uit te wijken en het dus wel heel letterlijk heeft genomen om altijd goed rechts te blijven rijden.
  3. Ik hoop dat een chauffeur mij hier op kan antwoorden : 2 weken terug fietste ik samen met mijn dochter van 10 naar school. We fietsen achter elkaar, zij voorop, zo dat ik haar goed in het oog kan houden. We kwamen langs de buitenkant van het winkelcentrum, er loopt een fietspad er langs. Aan de buitenkant van het winkelcentrum stond haaks op het fietspad op het voetgangersgebied ( die is breed daar, een soort pleintje) , een vrachtwagen geparkeerd van de Intertoys, precies met de achterkant nog net op de stoeprand. We konden zo ook niet zien of er iemand inzat en hij stond gewoon stil. Ineens begon de vrachtwagen achteruit te rijden en juist toen mijn dochter er achter reed, ze reed ook nog eens pal langs de stoeprand omdat ik haar altijd zeg goed aan de kant te blijven! Op het nippertje stopte de vrachtwagen. Ik was me helemaal dood geschrokken en stond te trillen als een rietje. Ik ben naar de chauffeur toegegaan, hij deed het raampje open en ik vertelde hem wat er net gebeurd was. Hij vertelde me dat hij mijn dochter op het op het laatste moment zag en toen remde. Ik vroeg hem hoe hij dat kon zien en hij vertelde dat hij dat met een camera kon zien. Ik had het beter gevonden als de chauffeur de vrachtwagen verder naar voren had gereden zodat je aan ziet komen dat hij achteruit aan het rijden is, dus eerst nog een stukje achteruit rijdt op het voetgangersgebied, en niet dat hij meteen als hij achteruit rijdt al meteen op het fietspad zit met zijn achterkant. Sinds die tijd heb ik angst om mijn dochter alleen in het verkeer te laten, even alleen naar de bieb bijvoorbeeld en ben heel erg bang voor vrachtwagens geworden. Nu mijn vraag: Hebben alle vrachtwagens zo'n camerasysteem en kijken chauffeurs echt altijd goed op het scherm bij het achteruit rijden? Ik hoop dat jullie mij een beetje gerust kunnen stellen. Ik waarschuw mijn kinderen trouwens altijd om achter een vrachtwagen te blijven, ook op een fietspad met doorgetrokken streep er nooit naast gaan rijden enzovoort, dode hoek, et cetera. Wat kan ik mijn kinderen nog meer meegeven met betrekking tot veiligheid? Ik zou het een goed idee vinden als vrachtwagenchauffeurs met hun vrachtwagen voorlichting geven op basisscholen om kinderen te waarschuwen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden