Spring naar bijdragen

Schots en Scheef

Forumlid
  • Aantal bijdragen

    6498
  • Geregistreerd

  • Gewonnen dagen

    23

Berichten geplaatst door Schots en Scheef

  1. 20 uur geleden zei suggs73:

    Meende dat er ook minder in Rotterdam aankomt momenteel , dat is meestal wel een teken aan de wand 

    Klopt en de bouw is rustig, das ook nooit gunstig. Zijn al diverse stenenrijders die ander werk doen. Charters die voorlopig uit de planning zijn gegooid. En we zitten in afwachting wat er met de zonnepanelen gaat gebeuren. Dat is ook ingestort. 

     

    Het is een domino effect dus we zijn er nog niet. 

    • Like 2
    • Thanks 1
  2. 20 uur geleden zei Durashift:

     

    Als jullie nog een kruimel nodig hebben: ik hoorde vandaag dat ze bij ons mogelijk een bode dienst willen inzetten voor wekelijkse bevoorrading van ons depot in Smilde. Vanaf Papendrecht ophalen en levering achter een (gesloten) hek. Weet niet of jullie ook sleuteladressen in de dagdienst hebben?

    Het moet voordeliger zijn dan zelf rijden. Het gaat dan om supplies zoals papier en blauwsel.

    Ze kunnen altijd contact opnemen. Zwerven dagelijks met meerdere auto's rond Rotterdam 

    • Like 1
  3. 13 minuten geleden zei Pierre:

     

    Dat zal best, doet er ook allemaal niet toe.

     

    Maar ik schaar jou dan ook niet onder die groep 'professionals met een bonk ervaring' die ik in mijn eerdere reactie bedoel... ;)

    Klopt rij nog maar 25 jaar. Begin net 😉

     

    Wij komen op plekken waar anderen niet kunnen komen. 

    • Like 1
  4. Op 23-12-2023 om 19:32 zei HendrikJansen:

    Mijn werkbus in het kabel en leiding werk deed om en nabij de 70.000 per jaar. En dan werkte ik alleen in de provincies Groningen , Drenthe en de Regio Twente / Salland.   

     

    Dat doe ik ook per jaar. Kom ook niet veel verder.  Vind het prima. Die ene keer dat je verder komt sta je de halve dag in de file.

    • Like 1
  5. 1 uur geleden zei Pierre:

     

    Dat bedoel ik niet.

    Het is toch Godsgeklaagd dat een stel professionals met zo'n bonk ervaring nog steeds niet weten hoe het precies zit met één van de meest essentiële dingen waar een beroepschauffeur mee te maken heeft, de rij-en rusttijdenwet.

     

    Die Code95 is misschien zo gek nog niet...:p

    Doen we niet zoveel mee. Zijn dagen dat ik niet aan de 4,5 uur kom. 

    • Like 1
  6. Op 26-12-2023 om 15:23 zei ayla:

    En ja, de vaste chauffeurs bij Oldenburger hebben veel in te brengen qua auto en opbouw, maar die extra's 'kunnen' wel betaald worden doordat de auto elke dag rijd.

    Wat in mijn ogen ook niet meer dan normaal is. Gereedschap is er om te gebruiken en niet exclusief voor 1 persoon.

     

    Groet Ron

    Bert is op zich niet zo heel moeilijk. Maar complete cabine verbouwing gebeurd niet zo snel. Die auto gaat gemiddeld met 4/5 jaar weer weg. 

  7. Op 15-12-2023 om 19:35 zei shompie:

     

    Daar is niets meer van over.

     

    Ik vraag me af hoe lang dat gied gaat bij Hartman. Het word nu wel heel groot. En iets in mij zegt mij dat de chauffeurs van Mera niet zomaar overgaan.

     

    Maar ik kan er naast zitten.

    Zitten een paar ex jp vis chauffeurs, omdat het hartman systeem  ze niet aanstond gingen ze naar Mera.  Nu kunnen ze weer op zoek. De eerste heeft al ontslag genomen. Ze kennen elkaar heel goed. Ooit heeft ie gezegd voor maten moet je niet rijden maar bier mee drinken.

     

    Ronald heeft in ±30 jaar knap aan de weg getimmerd. 

  8. 𝐊𝐥𝐨𝐩𝐭 𝐣𝐞 𝐥𝐨𝐨𝐧 𝐭𝐢𝐣𝐝𝐞𝐧𝐬 𝐣𝐞 𝐯𝐚𝐤𝐚𝐧𝐭𝐢𝐞?

     

    Tijdens je vakantie is je basisloon doorbetaald. Dat weet iedereen. Maar sinds 2019 heb je ook recht op een aanvulling op dat basisloon. En dat is nog niet bij iedereen bekend. Goed om het dus even te checken.

     

    In de cao Beroepsgoederenvervoer over de weg staat dat je werkgever je voor de meeste vakantiedagen een aanvulling moet betalen boven op je basisloon. Werk je fulltime? Dan heb je voor 20 van je wettelijke vakantiedagen en 2 van je bovenwettelijke vakantiedagen recht op zo’n aanvulling. Werk je parttime, dan heb je er naar evenredigheid recht op.

     

    De waarde van de vakantiedag bestaat uit de volgende onderdelen:

    - 100 procent van je basisloon. Werk je fulltime, dan is dat 8 uur voor een vakantiedag.

    - 100 procent van je persoonlijke toeslag en de ploegentoeslag (mits je deze toeslagen altijd al krijgt).

    - Het gemiddelde bedrag dat je in het voorgaande kalenderjaar hebt ontvangen aan toeslagen voor zaterdag- en zondaguren, toeslagenmatrix, vuilwerktoeslag, koudetoeslag, consignatievergoeding, reisuren voor werknemers op mobiele kranen en de onregelmatigheidstoeslag. En daar dan vervolgens 90 procent van.

    - Het gemiddelde bedrag dat je in het voorgaande kalenderjaar hebt gekregen aan vergoeding voor overuren, zaterdag- en zondaguren voor zover deze meer zijn dan 40 uur per week. Deze vergoeding telt voor maximaal 22,75 procent van je functieloon mee.

     

    𝗪𝗮𝗮𝗿𝗱𝗲 𝗯𝗲𝗽𝗮𝗹𝗲𝗻

    Om de waarde van de vakantiedagen in 2023 te kunnen bepalen, kijkt je werkgever dus naar de toeslagen en vergoedingen die je in 2022 hebt gekregen. Het bedrag dat daar uitkomt, is het bedrag dat je in 2023 per vakantiedag (althans voor 22 vakantiedagen) aan aanvulling krijgt. Uitzondering hierop zijn de persoonlijke toeslag en de ploegentoeslag, omdat dit vaste en structurele toeslagen 

  9. Op 7-10-2023 om 12:43 zei Pierre:

     zelfs nog de OKV doorbetaalde tijdens je vakantie? Daar bleek later ook dat je ook niet zo heel goed op je loonstrook had gekeken.. ;)

     

     

     

    Knooiert. Ff beter opletten. Staat al enkele jaren in de cao. Maar dat jouw werkgever dat niet betaald kunnen wij niet helpen. 

     

     

    Misschien eens beter opletten waar je recht op hebt. 

  10. 16 uur geleden zei Pierre:

     

     En dus stuurt die werkgever je naar huis na een paar gewerkte uren omdat er 's middags niks te doen is, maar betaald je toch iedere dag de volle 8 uur...
    Dat geloof je zelf toch niet?

    Ja klopt. Zo gebeurde het 25 jaar geleden wel.  En als ze dat niet willen moeten ze maar wat zoeken. 

     

     

     

  11. Op 24-9-2023 om 12:13 zei Pierre:

     

    Waarom zou je dat persé willen Corné?

     

    Jij komt op vrijdagochtend terug op de zaak, er is geen werk meer en wil dan met de schoffel het plantsoen gaan doen, de loods nog effe aanvegen, kapotte pallets repareren of ander soort k*tklusjes op gaan knappen tot jij de volle 8 uur gewerkt hebt?


    Er is in mijn beleving namelijk geen enkele werkgever die jou zomaar laat gaan na b.v. 3 gewerkte uren en die dan effe met 5 betaalde uren aanvult tot de 8-urige werkdag. Dan gaan ze dit soort dingen verzinnen, ik geloof niet dat iemand daar op zit te wachten.

    Wat wel zeer wenselijk is het niet vrijwillig overstaan tijdens een buitenlandse feestdag gewoon met 8 uur te betalen. Het kost je of een snipperdag, of 8 overuren als je die dag zelf geen snipperdag inlevert. Momenteel krijgen we niks betaald voor zo'n dag als buiten de normale onkostenvergoeding een extra toelage van € 13,79 netto én € 24,59 bruto.

    Is per branche verschillend. In het binnenland heb je smorgens nog wel eens drukte terwijl er smiddags er niks te doen is. 

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden