Spring naar bijdragen

Windhoos

Forumlid
  • Aantal bijdragen

    125
  • Geregistreerd

  • Gewonnen dagen

    4

Berichten geplaatst door Windhoos

  1. Bij mij blijft hij nog even branden en kan ik nog wijzigen doen, ook als ik nadat hij donker is geworden op een willekeurig knopje drukken en word hij lichct vervolgens kan ik mijn keuze zien of wijzigen zonder contact aan zetten, het is een VDO.

     

  2. is wel beter, inmiddels wel een handleiding gevonden en gedownload.

     

    Maar het is een tacho 4.1 de nieuwste, dus kan afwijken, de eerste geeft hij schijnbaar aan hoeveel diensturen je hebt bij aanvang dienst.

    Vond het alleen raar dat ik eerst moest bevestigen voor ik verder kon in menu.

     

    De 2e is een fout maar staat niet in de (ernstige) fouten lijst, kan ik dus niks aan doen als bluetooth onderbroken wordt, schijnbaar.

    • Like 1
  3. Hallo ik rij sinds een week met een nieuwe tachograaf een VDO 4.1,

     

    Nu krijg ik bij het beginnen dit scherm, brand trouwens ook het gele lampje in de klok, en moet ik eerst ok drukken voor ik kan beginnen, is dit normaal. zie foto 1.

     

    Ook kreeg ik een ITS fout schijnbaar was er op dat moment geen bleutoothverbinding, ging weer weg en niet meer gehad zie foto 2, trouwens ik heb bluetooth op telefoon nog niet ingesteld maar mogelijk staat het wel geactiveerd.

     

    Kan er nergens info over vinden.

     

    Bedankt voor de evt. info, Johan

    Beginscherm.jpg

    ITS fout.jpg

  4. Op 16-2-2024 om 18:31 zei zoetwatermatroos:

    Geen idee of je op Valenciennes nog we mag staan? Maar het houdt allemaal niet over. onlangs op Langres gestaan (Ook geen Adr toegestaan) en daar hangt binnen een plakkaat met de waarschuwing dat ,mocht je je borden omdraaien, je kans hebt op 1 jaar gevangenisstraf en/of 30.000 euro boete. Geen idee of dat voor een schrik effect moet zorgen of dat het daadwerkelijk zo is.

    Valenciennes staan we zelfs met gas.

  5. Op 16-2-2024 om 12:11 zei kiepenboer:

    Wanneer hij gewoon over zijn rijtijd was gegaan en een printje met daarop dat je je beroept op Artikel 12 van Eu561/2006 met de
    reden had hij geen probleem gehad bij controle.
     

     

     

    Ben alleen bang dat je met een printje niet wegkomt, want welke kant je ook van Rotterdam weggaat om deze tijd, wens ik je heel vel geluk met het vinden van een parkeerplaats binnen een half uur met ADR.

  6. Jammer dat deze discussie gaat over persoonlijke opvattingen, die dan weer worden veroordeeld op wat iemand doet.

     

    Persoonlijk bekijk ik altijd waar ik uit kan komen en vooral waar ik rustig kan eten en douchen etc, dat vind ik het belangrijkste.

    Daarbij probeer ik wel altijd optimaal om mijn rij/diensttijd te benutten.

    Die onkostenvergoeding moet je in mijn ogen toch echt zien als verblijfskosten en niet als salaris, en ik merk ook wel dat sinds een jaar of 2 de nota bij een restaurant behoorlijk is gestegen, en dat heel veel restaurants om 1900 vol staan, al of niet met niet etende klanten, dat een restauranthouder probeert deze mensen af te schrikken door een parkeertarief te hanteren, is ook goed maar dan is het voor de terreinbeheerder wel een beetje klaar.

     

    Ik zal ook altijd proberen uit te komen bij een gastvrij restaurant.

    • Like 2
  7. Klopt zoals Ron dat beschrijft, alleen tot mijn 68e jaar, en dat is volgens de wet de officiële pensioendatum hoef je werkgever geen afdracht meer te doen van de bijdrage aan het pensioen en vloeit dit geld naar jou.

     

    Ik heb nu de eerste keer de afdracht gehad van mijn loon na het bereiken van 68 jaar.

     

    Trouwens ik heb me direct in de 42% belasting laten zetten en heb geen heffingskorting dit verreken ik het eind van het jaar, vorige jaar vanaf 29 Mei gewerkt en bij mijn belastingteruggave van 2021, was het alleen al aan loonbelasting een teruggave van ongeveer 4000 euro over die maanden.

     

    En vanaf de maand Juli hou ik idd netto meer over omdat er geen premie meer wordt betaald.

    • Like 1
  8. Kom er op dit moment weer redelijk veel, over het algemeen wel tevreden, dagmenu is goed, rest van de kaart is een voldoende, alleen dat dagmenu is voor de hele week hetzelfde.

     

    Dus als ik er 3 dagen achter elkaar uitkom, dan ga ik nog daarom nog wel eens uitwijken naar Joost in Meer.

  9. 1 uur geleden zei Pierre:

     

    "Een klapband was de oorzaak van alle onheil. Het voertuig begon te slingeren met heel wat blikschade tot gevolg. Twee personenwagens, een vrachtwagen en een bestelwagen deelden in de brokken en moesten getakeld worden. De rechterrijstrook werd afgesloten, alle verkeer moest stapvoets passeren over de linkerrijstrook, met vertragingen tot gevolg".

    Volledige artikel; https://m.gva.be/cnt/dmf20210816_92051640

    Ja die klapband dat had ik ook wel gelezen, maar het ging mij erom dat er werd gezegd dat hij dicht op zijn voorganger reed, en daarop gaf ik aan dat het waarschijnlijk kwam doordat hij net door de andere was ingehaald.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden