Spring naar bijdragen

Wijnand 1974

Forumlid
 • Aantal bijdragen

  21
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  1

Recente profielbezoeken

1274 profielweergaven

Wijnand 1974's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Dedicated Rare
 • Week One Done Rare
 • One Month Later Rare
 • One Year In Rare

Recent Badges

48

Waardering in de gemeenschap

 1. @roadtrain testen worden gedaan op kosten van het bedrijf door meestal Falck uitslag krijg je telefonisch of in een sms er wordt niet gezegd wie de besmette persoon was en gegevens komen ook op je coronapas. Verder kom ik voor mijn werk veel op warmtekrachtcentrales als een hele ploeg mensen hier besmet raakt heeft dat grote gevolgen voor de warmte voorziening en stroomvoorziening in kleine en grote steden. @iveco 35c17 aangezien jij regelmatig het bootje Helsingør-Helsingborg neemt dat grote pand links net voor de eerste rotonde van de snelweg daar ben ik op het moment veel te vinden😉.
 2. @schoenenreus nee ik wil er best over discusseren maar ik heb geen zin om iedere keer als ik spontaan naar de kroeg wil of s'avonds ergens gaan eten een concert of weet ik wat wil minimaal 24 uur van te voren een wattenstaafje in mijn strot of neus te laten douwen, doe mij dan maar die prik dan ben ik daarvan af. Ik kom bij klanten waar je verplicht elke dag getest wordt niet testen is omdraaien en wegwezen dus niet werken. Dus ja ik snap de tegenstanders en ook ik wantrouw de vaccins wel, maar ik wil ook graag weer een beetje een normaal leven. Het reizen is gewoon als voorbeeld bedoeld om aan te geven dat als we voor de fun ergens nasr timboektoe willen dan is het geen probleem om een prik te halen en pillen te slikken.
 3. Ik snap het probleem niet, als iemand naar de tropen op vakantie wil is het geen probleem om allerlei pilletjes en vaccinaties te halen 🤦‍♂️maar nu met de pandemie is het allemaal wel een probleem🤷‍♂️ maar ik begrijp de voor en tegens en ik zeg kom maar op met die prik.
 4. @Ger-1957 dan nog moet je als werkgever eerst goed kunnen aantonen dat de uitvoerende personen voldoende onderricht/voorgelicht zijn. Hiervoor dienen toolboxen voorafgaande aan de werkzaamheden, hiervoor dient een werkvergunning en een taak risico analyse. Juist dit beschermt de werknener en de werkgever. Toolbox moet je af laten tekenen en bepaalde zijn verplicht om die ieder jaar te herhalen en ja er zit een hoop bullshit bij en ja het is taai droge saai stof. Maar als bedrijf moet je aantonen dat je je personeel voorgelicht hebt over de gevaren en wat mag en wat niet. Dus ik denk dat hij gerust kan zeggen ik heb staan roken onder die werkzaamheden maar als de voorman ze niet gewezen heeft op de gevaren en er geen gedegen instructie is geweest ga jij het niet verhalen op de werkgever.
 5. @Ger ooit gehoord van taak risico analyse en werkvergunningen, als bedrijf hoor je bij dit soort risicovolle werkzaamheden een taak risico analyse op te stellen en dit te bespreken voor aanvang van de werkzaamheden te bespreken met het personeel en dit af te tekenen. Ben vele jaren betrokken geweest bij het onderhoud van brandmeld installaties van verschillende tunnels in Nederland en elek avond voor aanvang werk werden de risico's ed besproken of je nu de eerste avond of de rest van de week er al was geweest.
 6. Bedrijf is verantwoordelijk voor zijn/haar personeel verder diemt de werkgever voor voldoende instructie te zorgen bij werkzaamheden met gevaarlijke stoffen, dit dien je te documenteren en als personeel te ondertekenen dat je deze hebt gehad. Is dit niet goed of onvoeldoende te achterhalen is het bedrijf altijd de pisang en nooit het personeel. Verder kan een baas je ontslaan voor onzorgvuldig handelen of niet handelen volgens bedrijfsvoorschriften/instructies.
 7. De stadwarmte en elektra voorziening van Kopen hagen staat een installatie met een koelmachine welke zeewater gebruikt voor stadswarmte. Hij doet ook allerlei melkkoelingen ed
 8. @ayla Daar dacht jou collega bij HOFOR laatst anders over🤪🤪🤪😇
 9. Wij hebben ook 37 uur in 3,5 dag bij het reiswerk wat ik doe maar als wij donderdag en vrijdag blijven is de vrijdag standaard bijna 200% wij krijgen een toelage 1ste 2uur i 86kr en daarna wordt 180kr per uur bovenopmje normale uurloon. Maar het werkt niet zo bij ons dat we donderdag om 12 uur onze 37 uur hebben en dan eerst 2 uur 86kr en de rest voor die 180kr toeslag krijgen dan worden de uren wel aangepast en dt wordt ons ook meedegedeeld met een mailtje of telefoontje. Wat ik mij herinner van kijn vader hd hij in zij tanddard contract al 20 overuren hij moest alleen xelf opletten dat hij er niet meer maakte want dan was het minder. Hij deed binnenland distributie met een bakwagen wat ik mij heug was het meestal een 35 á 40 adressen eruit jassen van pallets tot een paar doosjes en het merendeel ging met de hand en een steekwagen en dan werd er verwacht dat je rond 1 uur belde voor de afhalers retouren en dat wat de volgende dag weer bezorgd moest worden in andre gebieden.
 10. Is geen slimme werkgever als je de over uren verdeelt over de andere dagen zijn het maar 130% uren en zo werkt het in het normale bedrijfsleven ook je hebt een bepaalde werktijd en de uren die je extra maakt worden per dag geschaald dus heb je maar een paar uren 150% en de rest 130%. Zo werkt het zelfs als je storingsdienst hebt en dan kregen wij wel €7,50 als toeslag voor de storingsdienst 🙊😳
 11. Best Europeaan volgens mij heeft elke Nederlander een 40 urige werkweek dus dat 8 uur per dag is leuk maar dat geldt ook voor een schilder/servicemonteur/vertegenwoordiger of bankmederwerker. Net als ik een 37 urige werkweek heb. Dus die nuance is daar volgens mij niet aan te brengen. Hoi Ger, Ik heb 185kr brutto per uur als ik uitreken wat ik heb gaan er in een maand ongeveer 166 uur is dus 166x185kr=30710 €1 = 7,4kr afhankelijk van wissel koers maar dit klopt redelijk is dus 307107/7,42=€4138,81 bruto als je dit maal 0,62 doet heb je mijn netto loon en dit is uitgegaan van mijn 37 uur per week. Toen ik bij de grote multinational zat ik aam het eind van mijn schaal en functiejaren zaten daar niet in de CAO kwam ik net aan de €2000 netto met de bjjtelling van de lease auto eraf.
 12. Nee, het gaat mij erom dat er geroepen wordt dat je maar 8 uur op een dag moet werken voor een fatsoenlijk loon ik wil alleen aangeven dat er veel meer beroepen zijn die 12 uur op een dag werken en echt niet veel meer hebben dan een chauffeur maar goed Ger dit wil jij niet zien of horen. Dus ga je het op appels en peren gooien. Ik geloof dat je het goed bedoelt en dat je het beste voor hebt voor en met iedereen maar je hebt moeitebom een ander zijn mening te respecteren.
 13. Ik geloof Ger-1957 dat dat zeer zeker niet het geval is aangezien het Deense systeem heel anders werkt en mijn loon strook en contract gechecked zijn door de bond. Trouwens als ik genaait wordt dan betaald het beter dan bij mijn laatste 2 grote inernationale werkgevers. maar ger als ik terug reken naar euro's pak ik met 37 uur kaal loon zonder reisuren , overuren of onkostenvergoeding(dieet) al €1200 netto mee en dan is mijn zorgverzekering ook al betaald en dit is voor 14 dagen 😊 effectief gezien maandagmorgen tot donderdagmiddag dus 3,5 dag werken dus 7 dagen werken in 2 weken. Maar misschien komt dat doordat u alleen maar het Nederlands systeem kent.
 14. Ik wil niet terug naar Nederland vindt het leuk om vrienden en familie te zien maar ben blij als ik weer terug kan naar mijn eigen optrekje.
 15. @sprinter 516 Nee de meeste mensen met een handwerkachtig beroep worden per gewerkt uur betaald, als je werkeloos wordt krijg je een soort bijstand verschil is verzekerd via a-kassen soort aanvulling tot je loon wat je verdiende. Vakantiegeld bouw je op over je gewerkte uren, tijd voor tijd kennen wij ook ik kan bijv. mijn reisuren/overuren opsparen en gebruiken om als ik uren tekort kom mijn uren aan te vullen. Gaat de werkgever failliet ben je ze kwijt worden ze niet meer uitbetaald. Verder krijgen de meeste met een handwerkberoep betaald per 14dagen. Verder bouw je een spaarpotje voor zon en feestdagen hier krijg je dagen als pasen, hemelvaart en kerst uitbetaald. Het restant wat je overhoud krijg je in December uitbetaald. Vergoedingen voor het overnachten(dieet) krijg je belastingvrij uitbetaald, hoogte is afhankelijk of de werkgever een hotel/bed and brekfast betaald of dat de werknemer zelf voor slaapplaats zorgt bijv. slapen in een eigen caravan. Verder krijg je op de dag dat je naar huis gaat een deel van een dieet uitbetaald. Ik hoop dat het zo duidelijk is voor je Cor en anders stuur een pm of vraag om mijn mail dan kan ik je meer laten zien verklaren.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden