Spring naar bijdragen

Da Raymzter

Forumlid
  • Aantal bijdragen

    442
  • Geregistreerd

  • Gewonnen dagen

    1

Alles door Da Raymzter geplaatst

  1. @HendrikJansen Ik mag hopen dat je het 'goede' antwoord ook nog met ons deelt?
  2. Ik vermoed dan antwoord C. Al zit er in mijn beleving helemaal geen rem vast aan een wiel. Zou mooi wezen, wissel je een wiel heb je ook meteen een andere rem...
  3. Dit klopt helemaal. De voorgeschreven 'driver inducement' bij gebrek aan adblue of andere storing in het uitlaatgasnabehamdelingssystem is datals eerste stap waarschuwingen komen. Blijf je te lang (per merk verschillend, maar zeker een aantal uren) doorrijden komt stap 2: een 20% vermogensreductie die je merkt in het optrekken en in bergachtig gebied en stap 3 is nog maar ergens tussen de 20 en 30km/h kunnen rijden. Maar stap 3 wordt pas actief na het uitzetten van het contact en als daarvoor stap 2 al actief was. Conclusie is dus dat deze man al een aardige tijd zonder adblue reed en na het maken van een stop uitgevonden heeft dat je toch echt niet zonder adblue kunt.
  4. Waarschijnlijk omdat ze voor hun papieren afhankelijk zijn van hun werkgever? Die mensen kennen hun rechten hier helemaal niet.
  5. Dat klopt Erwin. De nederlandse 5-assers hebben ook geen typegoedkeuring. Dit zijn 4-assers af fabriek (eventueel met een typegoedkeuring) waar door een ombouwer een 5e as aan toegevoegd wordt. Deze worden vervolgens individueel toegelaten. Hoe deze 5e as aan de vering van het voertuig gekoppeld is, bepaald of deze wel of niet te liften is bij meer als 30% overbelading. Het voertuig waar TS het over heeft is een typegekeurd voertuig met 3 assen.
  6. Europese wetgeving staat liften tot 30km/h en 30% overbelading (tot 14,95T bij 11,5T trekaslast) toe. De auto is geprogrammeerd op deze waarden en dat kan een dealer ook niet zomaar veranderen, omdat dit de typegoedkeuring en daarmee de toelating van de auto ongeldig maakt. Noorwegen heeft eigen wetgeving waar de toegestane trekas last hoger mag zijn. Auto's voor Noorwegen hebben dan ook geen europese typegoedkeuring. Technisch ga je het niet zomaar voor elkaar krijgen, omdat het veersysteem van de auto meerdere druksensoren bevat die allemaal overbrugd zouden moeten worden om de as bij hoger gewicht nog te kunnen tillen. De snelheid kun je al helemaal vergeten te veranderen, want het snelheidssignaal van de tachograaf wordt hiervoor gebruikt. Dan zou je op de tachograaf moeten 'inbreken'. Dit geeft dusdanig veel fouten in de auto dat deze dan waarschijnlijk sowieso niet meer rijdt.
  7. Tridec heeft ook hydraulische systemen die je ook zelf kunt bijsturen. Gebruiken 2 cilinders in de koppelsectie die of aan een vleugel zitten of in lengte naast elkaar langs een rechte geleider gemonteerd zijn. HF-E is het meest gebruikte.
  8. De vaste wiggen hebben bij een Tridec systeem 1 rubber blok als en bij GF wiggen 2 rubber ringen als veerelement om ervoor te zorgen dat de wig altijd strak in de schotel ligt. Deze slijten en zijn APK keuringsonderdeel.
  9. Nee shompie, ik beweer niet dat er een overschot is. Het aantrekkelijker maken van het chauffeursvak kost veel geld, en niet alleen in salarissen, maar ook voor het creeren van condities langs de weg. Goedkoop personeel inzetten kost minder. Om meer goedkoop personeel van de andere kant van de wereld hier aan het werk te kunnen zetten, dienen de huidige regels voor immigratie en werkvergunningen aangepast te worden. Als overheden en het publiek geen noodzaak hiervoor zien, krijg je dit als industrie niet voor elkaar. Er zal dus eerst vraag voor het produkt (de goedkope arbeidskrachten) gecreeerd moeten worden. Dat is wat naar mijn mening hier aan de hand is. Ik zie namelijk geen enkele actie vanuit de industrie om transportbewegingen te beperken en efficienter te werken en daarmee minder chauffeurs nodig te hebben. En al helemaal niet in duitsland, van waaruit deze meneer spreekt.
  10. Kijk, iemand die het snapt. Om iets sociaal geaccepteerd te krijgen moet je eerst een probleem 'creëren' om je oplossing in te kunnen zetten. De oplossing van goedkope krachten is er al, nu het probleem nog groot genoeg maken.
  11. Waar aanmelden om mee te doen?
  12. Klopt, werd om 17.30 bij montabaur aan de kant gezet en de jonge functionaris van de BAG die wist het allemaal en was niet voor rede vatbaar. Ik gaf het maar op en heb mijn collega's achter mij ingeseind. Die kwamen wel goed door....
  13. Mijn ervaring is dat de BAG daar niet gevoelig voor is. Was gewoon ter plekke €750,- aftikken.
  14. Niet meer. Overtreding van zondagrijverbod wordt gezien als economisch delict, en daardoor vooral op de werkgever afgerekend. Chauffeur krijgt kleine boete, maar geen punt.
  15. Herkenbare situatie Lukic. 2 jaar geleden heb ik mijn code95 weer opgehaald en ben toen naast mijn voltijd kantoorbaan als oproep/weekendkracht op de vrachtwagen gegaan. Bewust gekozen om vooraf met wat bekenden, buren etc te buurten om gevoel te krijgen over de diverse transportbedrijven en hun soort werk bij mij in de buurt. Vervolgens bij 1 bedrijf ook gewoon gaan praten, daarna een dag mee om te kijken en na nog 2 dagen onder begeleiding lekker erbij gaan klussen. Ik zou ook jou aanraden om je sociale netwerk aan te spreken om wat bedrijfsinfo te krijgen en ten alle tijde direct met een transportbedrijf in zee te gaan. Je betaalt je papieren toch al zelf, dus daar heb je niemand voor nodig. Specifieke voorbeelden voor het Westland kan ik je niet geven aangezien ik van de andere kant van het land kom. Succes en veel plezier alvast
  16. Logisch. Als een luchtinlaat naar achteren gericht zou zijn, zit hij lucht aan te zuigen in een klein vacuum. Dat is lastig en kost vermogen. Er gaan nogal wat liters lucht per minuut door een vrachtwagenmotor. Die moet je ook aanzuigen. Tegen stof kun je ze enkel zo hoog mogelijk plaatsen.
  17. Da Raymzter

    Luchtbalg 'plopt'.

    Nee. Dit komt enkel doordat de rubber bij zakken niet netjes opgerold is rondom de pot van de luchtbalg. Kan gebeuren als je niet lekker recht staat. Geen paniek en lekker doorrijden
  18. Klopt helemaal 1934. Opgevangen roet wordt simpelweg verbrand tot fijnstof en de pijp uit gejaagd de atmosfeer in. Onder het motto: wat niet weet, wat niet deert. Iets wat je niet ziet, is er voor de meeste mensen ook niet. Grotere roetdeeltjes zijn veel makkelijker af te vangen, maar geven ook zichtbare zwarte pluimen. Durashifts auto zal door de relatief korte stukken niet volledig kunnen regenereren en daardoor langzaam vol lopen en storing geven.
  19. Verdikkie, dat zijn geen berichten die je wil krijgen. Beterschap gewenst!
  20. Compleet ander chassis met 'container' zo te zien
  21. Helaas wel. Op losse ondergrond niet prettig manouvreren.
  22. Daf automaat IS niet de beste voor slechte ondergrond
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden