Spring naar bijdragen

euromast

Forumlid
  • Aantal bijdragen

    9
  • Geregistreerd

Berichten geplaatst door euromast

  1. ZOETERMEER - De politie en de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) komen steeds vaker chauffeurs tegen met een verkeerd of onvolledig ingevulde vrachtbrief. Voorheen ontbrak hiervoor een strafbaarstelling. Met de recente wijziging van de Wet wegvervoer goederen (WWG) en de Regeling wegvervoer goederen is daarin verandering gekomen, waarschuwt Transport en Logistiek Nederland (TLN).

    Voorheen was in Nederland volgens artikel 2.13 Wet Wegvervoer Goederen enkel het ontbreken van de vrachtbrief verboden. In artikel 15 Regeling Wegvervoer Goederen staat opgesomd wat er in een vrachtbrief vermeld moet worden. De vermelding van de laad- en losplaats was niet verplicht. Door het leeglaten van de losplaats bleef in sommige gevallen bij de leverancier onbekend waar de goederen naartoe gaan.

     

    Sinds 1 januari 2021 is het verboden om beroepsvervoer te verrichten of te doen verrichten zonder vrachtbrief of zonder een volledig en juist ingevulde vrachtbrief.

    De vervoerder dient te zorgen dat:

    • Er een vrachtbrief is opgemaakt
    • De naam en het adres van de vervoerder juist vermeld zijn
    • De vrachtbrief getoond kan worden bij eerste vordering

    De afzender dient ervoor te zorgen dat de volgende gegevens op de vrachtbrief vermeld staan:

    • De naam en het adres van de afzender
    • De naam en het adres van de geadresseerde
    • De gebruikelijke aanduiding van de aard van de goederen
    • Het brutogewicht (of andere wijze aangegeven hoeveelheid van de goederen)

    Bij grensoverschrijdend beroepsvervoer dienen (ook) de volgende gegevens op de vrachtbrief vermeld te worden:

    • De naam en het adres van de afzender
    • De plaats en datum van inontvangstneming van de goederen en de plaats bestemd voor de aflevering van de goederen
    • Het aantal colli, hun bijzondere merken en hun nummers
    • De voor het vervullen van douane- en andere formaliteiten nodige instructies

    Los van de gegevens die voorheen op de vrachtbrief vermeld dienden te worden bij nationaal vervoer, dien je er extra bedachtzaam op te zijn dat bij grensoverschrijdend vervoer ook in Nederland boetes opgelegd kunnen worden voor het ontbreken van de hierboven genoemde gegevens. Het advies van TLN is dan ook hier extra alert op te zijn.

    • Like 2
  2. 31 minuten geleden zei corydon:

    Wanneer de sticker op de passagiers deur zit is het rijkelijk te laat .

    Op de achterkant lijkt me logieser.

     

    Helaas denken veel fietsers dat ze onschendbaar zijn.... Zie ze gewoon vaak nergens voor stoppen. En dan betaal je met je leven....

     

    L-Jansen-transport.jpg

    • Like 1
    • Haha 1
    • Sneu 1
  3. Verplichte dode hoek stickers voor Frankrijk

    02-12-2020

    Vanaf 1 januari verplicht Frankrijk speciale dode hoek stickers voor alle trucks, combinaties en touringcars. De verplichting zou gelden voor alles boven de 3,5 ton en ook voor buitenlandse voertuigen.

    De stickers, of borden moeten voldoen aan bepaalde voorgeschreven afmetingen en kleuren en deze moeten zowel op de cabine als op de zijkanten en de achterzijde van de laadruimte worden aangebracht. Op de foto zie je de sticker op de zijskirt van een DAF, maar volgens de tekening zou hij zelfs op de cabine moeten. Je zult toch geïnvesteerd hebben in special paint!

    Het niet plakken van de enorme stickers zou een geldboete opleveren volgens het Belgische Febetra, zeg maar de Belgische TLN. Deze organisatie betreurt het dat de Franse autoriteiten een eigen koers varen op dit gebied en buitenlandse voertuigen verplichten deze voorzieningen aan te brengen. Febetra heeft om die reden de IRU inmiddels gevraagd om de eenzijdige maatregel te laten annuleren of uit te stellen totdat er Europese wetgeving over is. TLN beraad zich nog op stappen.

    Het zou natuurlijk volstrekt idioot zijn als ieder Europees land zomaar dit soort regels kan opleggen aan buitenlandse voertuigen. Voor je het weet zit de zijkant vol met allerlei waarschuwingen uit allerlei Europese landen en dat kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn. Daar komt nog bij dat die stickers eigenlijk voor de binnenstad bestemd zijn, en daar komen de meeste lange afstand trucks helemaal niet. Kortom, weinig effectief en nog ontzettend ontsierend ook, dit Franse plan. Laten we hopen dat de TLN’s van deze wereld de Fransen tot inkeer doen komen, al is het vijf voor twaalf.

     

    van bigtruck.nl

    129101646_10219955133162335_2851034333411948071_n.jpg

  4. Toch had die kraandrijver een vuiltje in ze oog, is niet de eerste keer dat zoiets gebeurd op die terminal.Als hij met een turbogang dat ding op heb gehesen dan is het hopelijk voor de "baas" een mazzeltje. En als er getuigen zijn dan zullen die ook wel gehoord zijn, bij die chassis is vaak de achter tafel gammel en daar blijven de containers weleens aan "hangen". Ze kunnen niet alles afdoen onder het motto "ons terrein dus eigen verantwoording". Dit zal heus wel onderzocht worden allemaal.

     

    • Like 3
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden