Spring naar bijdragen

sprinter 516

Forumlid
 • Aantal bijdragen

  663
 • Geregistreerd

 • Gewonnen dagen

  11

Berichten geplaatst door sprinter 516

 1. Op 14-5-2022 om 10:06 zei bituum trapper:

  Afgelopen woensdag ter hoogte van vliegveld Maastricht een rare snuiter in een B/E sprinter een tijdje naast mij. Dacht bij mijzelf als dat hok het niet doen kan in de klim om in te halen, blijf er dan achter en maar kijken......................................begon het mij te dagen dat het Cor wel eens kon zijn met een auto'tje achteropLOL

  Laat ik dat niet geweest zijn Pieter, Maastricht is wel erg ver van huis (Beverwijk), stel je voor dat ik heimwee krijg🤪🤪

  en tegenwoordig is het een echte C-E sprinter hoor, ik hoor weer bij de (semi) grote jongens😜

  • Like 1
 2. 15 uur geleden zei Eeweep:

  Hebben deze schooiers niet de Nederlandse nationaliteit dan? Volgens mij is dit ook hun eigen polder, en mijn punt is juist dat ze alleen vanwege naam en uiterlijk nu al bijna twee generaties worden tegengewerkt als ze gewoon et zo goed hun best doen als ieder ander. Op die manier veroorzaak je ook groepsvorming.

  Met alle respect hoor, en ja de meeste hebben inderdaad ook de Nederlandse nationaliteit, echter zijn ze veel trotser op die andere nationaliteit, en daar gaat het al fout.

  Er zijn er inderdaad al zat die zich hier volledig aangepast hebben en die hard werken voor hun geld en waar niemand problemen en overlast van hebben (zoals het ook hoort he).

  Zolang er in die land nog steeds mensen zijn die denken boven de wet te moeten staan, zul je ze harder moeten aanpakken om dat er uit te drillen.

  Laat de dienstplicht maar weer terug komen in dit land, daar leren ze dit soort gasten wel wat order en respect is.

  En anders verplicht naar een opvoed kamp......

  Als de ouders kinderen geen respect meet kunnen bijbrengen dan moet de overheid het maar doen.

   

  Als bepaalde groepen vinden dat ze minder kansen in Nederland krijgen vanwege geloof, of uiterlijk (of achternaam) dan zou ik juist laten zien dat dit ongegrond is, en extra mijn best doen om het tegendeel te bewijzen, maar nee, het criminele pad bewandelen is veel gemakkelijker geld verdienen......

  • Like 2
 3. 8 uur geleden zei RobNiat:


  Dat merk ik toch al eerder op. 
   

  Heden ten dage is er een veelvoud aan mensen werkzaam in de sector vergeleken met toen jij in de bloei van je leven zat. Ofwel, het pensioenfonds beroepsgoederenvervoer krijgt van meer mensen premie binnen (voor later!) dan het aantal mensen dat nu -verdiend- van hun pensioen geniet. 
   

  Ik gun jou een verhoging hoor. Daar gaat het helemaal niet om. Maar dat moet niet betaald worden van het geld dat wij werkenden nu ophoesten. 

  Rob, maar het lijkt mij toch heel normaal dat er ook geïndexeerd wordt of niet??

  Dit is al jaren niet meer het geval namelijk.

  • Sneu 1
 4. Dat zelfde als met die FUWA regels.......

  Er staat niet duidelijk elk soort transport beschreven, dus ja onder welke salaris schaal val je dan???

  Hoevaak lezen we hier op dit forum niet dat mensen denken dat je in de D schaal niet verplicht kan worden om een weekend over te staan???

  In mijn ogen moet het allemaal veel duidelijker en met minder regels, maar daar zullen de uitzonderingen het ook weer niet mee eens zijn, en zo blijf je altijd, mensen houden die " iets" anders willen dan de regels nu zijn.....

 5. Klopt Rob, maar wil jij dan voor elk soort transport een andere CAO toepassen????

  Dan is "een gulden middenweg" toch een makkelijker en duidelijker oplossing gok ik, want dan krijg je weer het probleem waar val je onder als je wisselend wek doet of zo?

  Zo zie je maar, maatwerk is onmogelijk dus moet er een tussenweg gevonden worden waar (bijna) iedereen zich in kan vinden. 

  En helaas zullen de uitzonderingen zich dan moeten aanpassen.

 6. 2 uur geleden zei RobNiat:

  Om Ger een vooruitziende blik toe te schrijven gaat mij wat ver…

   

  Wellicht ten overvloede zal ik nog maar eens een keertje neerschrijven wat mij tegenstaat aan een achturige dag. Dus verplicht acht uren betalen elke dag. 
   

  Wanneer je altijd een stap extra bereid bent te zetten, en je maalt niks om weekeinden weg, dan is het best prettig om wanneer het rustig is even thuis te blijven. Ben je drie weken aaneengesloten onderweg geweest dan is het niks erg om bijvoorbeeld op maandag nog even thuis te blijven. Zeker niet als je bijvoorbeeld pas op zaterdag in de loop van de middag thuis kwam. 
   

  Moet een werkgever je echter verplicht acht uur betalen elke dag, dan kun je die vrije maandag mooi op je buik schrijven. Al is er geen gram te rijden, dan nog laat de werkgever je liever de werft aanvegen dan dat hij je betaald thuis laat zitten. En terecht. 
  Tenzij je bereid bent om vakantiedagen in te leveren. Maar die zijn bedoeld voor vakantie. 
   

  Dus nee, bij mij krijg je nog altijd niet de handen op elkaar voor dat idee. Mijn vrije tijd is me daarvoor teveel waard. 

  Maar hoevaak komt jou punt voor in een jaar Rob????

  • Verward 1
 7. 3 uur geleden zei europeaan:

  De pensioenen zijn al een jaar of 10 niet ge-indexeert,er staat nu zowat 2000 miljard euro in de pot,das een twee met 12 nullen,en dit getal groeit ieder jaar bij ,er komt zelfs meer aan premie binnen dan dat er aan uitkeringen uitgaat.( + dat daar de rente uit de beleggingen (8 a 0 %) daar nog bijkomt)

  Wat geeft je het idee dat het onredelijk zou zijn om de huidige pensionado's niet te indexeren met het geld waar ze zelf voor gewerkt hebben?

   

  Nou las ik onlangs dat de directeuren en aandeelhouders weer miljarden uitgekeerd hebben gekregen, daar was blijkbaar wel geld genoeg voor

  • Sneu 1
 8. 31 minuten geleden zei RobNiat:


  Dus als ik het goed begrijp wil jij weer terug naar “die goeie ouwe tijd”?

  Terwijl je zelf zegt het zo goed te hebben bij je huidige én je vorige werkgever. 
   

  Waarom ga je nu met tegenzin aan de bak? Dat is me nog steeds niet duidelijk. 

  Nee, ik wil zeker niet terug naar vroeger, maar wees eerlijk toen ging het er allemaal veel gemoedelijker aan toe dan nu.

  Nu worden chauffeurs verplicht om vandaag nog te lossen ook al krijg je nog de nodige file voor je kiezen, dat was vroeger wel anders.

  Toen was het meer van, morgen weer een dag, moet je nu tegen de planner zeggen......

  Waaruit maak jij op dat ik het met mijn huidige werk niet naar het zin heb???

  Ik zit prima op mijn plek hier, en dit is de ideale baan voor mij met al mijn kwaaltjes.

   

  Waarom ik met tegenzin nog op de weg zit Rob???

  Dat komt door onder andere de agressie langs de weg, waardoor er alleen nog maar stress is voor de chauffeur.

  En ja, door mijn slechte gezondheid is het werk zwaar en zal ik blij zijn, als ik met pensioen kan gaan.

  Vroeger mocht je met 40 dienstjaren met pensioen, en tegenwoordig zijn de pensioenen zo leeg getrokken door al die profiteurs die de regering maar naar binnen haalt zonder dat ze noemenswaardig bijdragen aan het vullen van het potje, en moeten wij door blijven werken omdat er te weinig geld overblijft om fatsoenlijk te kunnen leven.

  Door foute keuzes in het verleden kan ik helaas niet eerder stoppen met werken omdat het niet interessant genoeg is om eerder te stoppen nu.

 9. 10 uur geleden zei europeaan:

  Die snelheids begrenzer is niet zoveel mee mis,alleen mag de snelheid best wel wat omhoog;90 is een mooie snelheid ( en in de late uren zou 100 km/h wel mogen:D )

   

  En wat de tachograaf betreft;je hebt nu nog enige vorm van bescherming,je komt nog n keer op je nest.

  Ook hier weer; de regelgeving loopt niet synchroon met de praktijk.

  En juist omdat sommige dat dus vinden, EN deden, hebben we dat “ding” gekregen.

  En ook nu weer, niet elke regelgeving kan op gaan voor iedereen.

  Er is blijkbaar een gemiddelde genomen en daarom heen is die regelgeving gemaakt, voor de 1 werkt dat prima, de ander zal zich er aan aan moeten passen, zo werkt dat nu eenmaal.

  • Haha 1
 10. 12 uur geleden zei lientje:

  Je wordt niet gedwongen om chauffeur te zijn hè.

  Misschien tijd voor wat anders?

  Je gaat niet van werken dood zolang je er plezier in hebt.

  Stress en mopperen gaat wel ten koste van je gezondheid.:zegtniets:

  Lientje, je wordt zeker niet gedwongen nee, maar iemand die al meer dan 40 jaar werkzaam is in de transportsector kan weinig anders hè?

  Ooit als automonteur begonnen, kan naar 40 jaar echt niet meer terug die branche in bijvoorbeeld.

  Wat “jullie” mopperen vinden is voor anderen gewoon de realiteit hoe zij het ervaren.

  Stress heb ik gelukkig niet, mijn werkgever geeft mij alle ruimte om het geplande werk te kunnen doen in de tijd die ik er over doet (eigenlijk net als vroeger).

  Ik krijg een planning (per mail of als ik toevallig op de thuisbasis in Waalwijk ben) voor de volgende (werk) dag en als ik klaar ben rij ik met de truck naar huis, en hoor zelden een planner, dus van hun heb ik geen stress hoor

  • Like 1
 11. 12 uur geleden zei RobNiat:


   

  Verfris mijn geheugen eens Cor? De tachograaf was er al toen ik begon. En de begrenzer kwam omstreeks 1992. 
   

  Was jij daar verantwoordelijk voor toen?

  Nou vooruit dan nog 1 keer dan maar.

  Omdat “wij” domme chauffeurs geen nee kunnen zeggen als we te lang door moeten werken omdat de planning weer eens te krap gemaakt was. Het begon met het “leugen boekje”, waarin iedere chauffeur zijn gewerkte uren in moest bijhouden. 
  Slim als we waren, vulde die pas eind van de dag (of week) in naar eigen inzicht.

  Toen kwam er het slimme apparaat genaamd tachograaf zodat je zelf niet meer zou kunnen frauderen, maar op elke vernieuwing weten de chauffeurs wel weer een foefje om toch weer meer te doen dan wettelijk mag, ik noem de beruchte 10 km schijf onder andere.

  En steeds weer komt er een nieuwere versie, dan weer met een padje in plaats van de bekende schijf.

  En ook nu vindt “men” nog steeds manieren om te frauderen, want blijkbaar zijn er mensen die, of te weinig verdienen met de door de wetgever gestelde uren, of de te strak gestelde planning.

  Waarom is die begrenzer er ook al weer gekomen????

  Niet omdat we ons zo goed aan de wet hielden hoor Rob?????

  Nee al deze steeds strenger wordende regels heeft de sector aan zich zelf te danken, omdat de mens nu eenmaal meer wil (en doet) dan mag.
   

  Is je geheugen weer opgefrist Rob?

  • Sneu 1
 12. 3 uur geleden zei RobNiat:

  Ach, kom nou Cor. De tijd dat jij regels werd verwacht te overtreden ligt al heel ver achter je. Bij Hema kon en mocht (moest!) alles netjes. En nu met je bestelwagen en dagritjes heb je helemaal nergens meer naar om te kijken. 
   

  Dat kan toch geen reden zijn voor jou om je werkplezier te laten vergallen?

  Ook ik ben tachograaf plichtig met (volgens jou) "mijn" bestelwagen hoor Rob.

  Ook ik moet mij aan het inhaalverbod houden, en ben begrenst. Oke, ik kom niet over de 10 rijuren per dag, maar verder ben ik zeker niet minder dan jij of een andere chauffeur.

  En wat dacht je van de stres die "men" tegenwoordig ervaart van de :ikke" mentaliteit onderweg?

  Nee, wat dat betreft is de lol er wel vanaf langs de weg........

  Sta maar eens even langs de rijbaan te lossen/laden, ze vervloeken je en rijden de vouwen uit je broek, dat was vroeger wel anders......

  En ja vanaf de HEMA tijd heb ik het zeker qua naleving van de wetgeving beter gekregen, maar je bent toch nog niet vergeten waarom we die hatelijke snelheidsbegrenzer en tachograaf gekregen hebben he????

  • Verward 1
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden