Spring naar bijdragen

Quincy

Forumlid
  • Aantal bijdragen

    113
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  • Gewonnen dagen

    6

Berichten geplaatst door Quincy

  1. 5 uur geleden zei sprinter 516:

    Tuurlijk wel, maar het grote verschil is dat ik nu zelden voor 6.30 uur begin, toch een heel verschil met de Hema waar de wekker om 3 uur ging, plus dat ik met 8 minuten van huis de auto heb ipv eerst 3 kwartier naar Utrecht rijden in eigen tijd.

     

    Je hing er een leeftijd aan, vroeg het me af....

  2. 45 minuten geleden zei HendrikJansen:

    Of ik vast blijf zitten bij een bedrijf waar ik het totaal naar niet naar mijn zin heb geloof ik niet.

     

    Dat er op dit moment van alles door mijn hoofd spookt klopt wel,  Dat het plezier op dit moment er niet vanaf straalt heb je ook goed en dat heb ik kenbaar gemaakt. aan hun dus de taak om er wat mee te gaan doen of niet. In het geval dat ze er niet wat aan gaan doen zal ik zeker niet schromen om over te stappen naar een ander bedrijf, en ook dat heb ik ze kenbaar gemaakt.

     

    Je kan natuurlijk meteen weglopen en de weg van de minste weerstand kiezen, maar je kan  ook af en toe je mond opendoen in de hoop dat ze er iets mee doen. 

     

    Dat sleuteltje 13 deed ik voor mijn ma., En daar kan jij als buitenstaander van alles van vinden maar jij weet niet hoe de  situatie van mijn ma is en hoe ik richting mijn ma sta! Dus beter daar je mond over te houden vriend!

     

     

     

    pagina's lang laat je blijken dat je het niet naar je zin heb. 

     

    Dan zijn er mensen die het beste met je voorhebben en jou van allerlei tips geven. Maar die 5 minuten om een belletje te doen is al te veel en dat vind ik apart.

     

    En zolang jij hier je leven publiek bespreekt mag ik daar op reageren. Als er onderwerpen zijn waar niet op gereageerd mag worden moet je dat misschien even van te voren melden vriend.....

    • Like 1
  3. 3 uur geleden zei the duke:

    Ik denk beide hydraulisch. Ik weet het eigenlijk bijna zeker. Ik zal vanmiddag nog eens kijken. As vijf is sowieso hydraulisch.

     Bij de fmx weet ik het niet zeker. Bij een fh is de tweede met stangen gestuurd en de laatste hydraulisch. 

     

    Daarom moet je ook goed uitkijken als je niet vlak staat of stilstaand op een drempel bijvoorbeeld wil sturen, de stuurstangen van de eerste naar de tweede stuuras zijn zo krom.

     

     

  4. 17 uur geleden zei sprinter 516:

    Vandaar dat ik na een jaar ook gestopt ben ermee, is op mijn leeftijd niet meer vol te houden.

    Nu sta ik ook nog regelmatig op de A9 maar dan wel betaald

      En omdat het nu betaald word speelt je leeftijd geen rol meer ?🤣

    • Like 1
  5. 13 uur geleden zei HendrikJansen:

    Nee, nog niet. Al met al duurde de tandarts veel langer als verwacht en had mijn ma nog een klusje voor mij, De kraan zat los op het aanrecht en  mijn broertjes en zwager die er bijna elke dag koffie drinken weten niet hoe een sleuteltje 13 werkt schijnbaar.  Dus heb lk dat en nog wat dingen maar even gedaan vanmiddag.  

     

    Heb wel de onze chauffeursbegeleider een bericht gestuurd  van 100 aanslagen per minuut.  dat wel. 

      Een bericht met wel 100 aanslagen per minuut. Dat zal ze leren..... (ik hoop niet dat je dan teveel typefouten gemaakt heb)

     

    Heel in het begin heb ik wel eens tegen jou gezegd dat het plezier in je werk er nou niet echt bepaald vanaf druipt bij jou. Ik kreeg toen een heel betoog dat mijn mening over jou gevormd was van jou (voor mij) afwijkende gedachte over corona wat nergens op sloeg. blijkt zeker nu, elk verhaal van jou hier laat zien dat jij helemaal geen plezier in je werk heb. Je word aan alle kanten nog op weg geholpen maar jij bent te druk met een sleuteltje 13 die alleen jij vast kan houden.

     

    Je zegt dat je openstaat voor alles, weekenden uren maken noem maar op. Maar je blijft hangen bij een bedrijf waar je het totaal niet naar je zin heb. Met al jou ervaring ligt de wereld aan je voeten zou je denken.

    • Like 3
  6. Op 26-2-2023 om 22:01 zei 1934:

    Vraag mezelf af of dit een Nederlandse chauffeur is ? Bij dit bedrijf word al enige tijd gebruik gemaakt van chauffeurs uit het oosten (om het maar netjes te zeggen).

    Dit bedrijf rijd met twee trucks bloemen (lijnrijders) in de buurt van Bordeaux één van de trucks staat daar permanent en deze word heen en weer gereden door inhuur chauffeurs,de Nederlandse chauffeurs vliegen naar Bordeaux en nemen daar naar sorteren van de lading de trucks over en doen hun rondje en vliegen eind van de week weer terug,de inhuur chauffeurs en een charter rijden dan terug.

    Een systeem dat is geboren om volledig aan de rijtijden wet te voldoen ! Erg triest dit voorval,en gelukkig alleen materiële schade.

     

     

    Als dit zo is, waar is dan die tweede chauffeur gebleven. Had die niet in kunnen grijpen of lag die ook dronken op bed.

     

    Ik ga er maar vanuit dat er twee chauffeur op zitten want vanaf Rijnsburg kan je nooit binnen je uren in Bordeaux komen als je alleen bent.

  7. Op 12-2-2023 om 11:37 zei sprinter 516:

    Nooit meer uitgeven dan je hebt, is mijn motto

    Daar heb je een punt.

     

    Toen ik ooit een hele poos geleden besloot chauffeur te worden wist ik precies wat ik ging verdienen. Je kreeg een Cao boekje van je werkgever en daarin stonden loonschalen met bedragen erbij. Die bedragen wist ik voordat ik begon aan ook toentertijd een dure opleiding.

     

    Als ik nu reacties zie van chauffeurs werken die allemaal voor een schijntje en kan je het met 40 uur niet verdienen. Ik heb dat soort uitspraken best wel lang proberen te begrijpen maar ik ben ermee gestopt, ik had toch door moeten leren denk ik. De meeste chauffeurs doen maar wat, leven op te grote voet, willen ook 3 keer per jaar op vakantie, tweede auto voor de vrouw en een nieuwe keuken. En dan erachter komen dat je in week 2 van de maand geen geld meer heb.

     

    En dan overal gaan roepen dat chauffeurs voor een schijntje werken en maar een fooitje krijgen, en dan wijzen naar de werkgevers terwijl ze ver van te voren konden zien wat ze gingen verdienen en wat ze meer konden verdienen als ze bereid waren wat extra's te doen.

     

    Ik snap het echt niet, zelf keuzes maken en als het dan niet is wat je er van verwacht anderen de schuld gaan geven. En vergelijk je uurloon even (zonder allerlei toeslagen) met dat van mensen om je heen, zo slecht is het echt niet.

    • Like 3
    • Thanks 1
  8. 22 minuten geleden zei HendrikJansen:

    Fout! Dat is een mening die je opgebouwd hebt na de corona uitspraken van mij alhier.  uitspraken waar ik nog steeds 100 procent achter sta.

     

    Dat functioneringsgesprek heb ik al gehad en het zal je verbazen., Ik ben iemand die tegen jouw hetzelfde zegt als tegen een leidinggevende. Ik ben iemand die geen geheimen heeft, in tegenstelling  tot velen. Dat ik die koeler die nacht  heb uit gezet  durf ik dan ook gerust te vertellen in tegenstelling tot velen. 

     

    En dat mij eerlijkheid en openheid soms consequenties heeft ben ik mij maar al te goed van bewust, en die heb ik dan ook al meermaals voor lief genomen. Maar ik weiger pertinent om me anders voor te doen dan dat ik ben!

     

     

    Wat jij met corona de overheid of met roodkapje heb staat buiten dit verhaal lijkt me. 

     

    Als ik hier een verhaal zou schrijven over mijn werkzaamheden zou ik dat vol trots doen, laten zien dat ik lekker bezig ben en dat ik met veel plezier bezig ben.

     

    Maar dat zie ik bij jou niet, eigenlijk alleen maar gezeur op iedereen. en jij bent eigenlijk de enige die zijn werk goed doet. 

     

    Maar het zal aan mij liggen.

     

    Ik hoop dat je volgende week een leukere week heb.

     

     

    • Like 3
  9. 1 uur geleden zei HendrikJansen:

    Bijzonder. Ik eis niks, maar ik heb gewoon recht op.  Dat er in de cao nu een forse loonsverhoging is afgesproken kan ik niks aan veranderen. Dat ik op die manier 2 x loonsverhoging krijg  nu is ook niet mijn probleem, dat geld  moet de firma maar halen bij de opdrachtgever en dus uiteindelijk bij jou en mij. Zo heeft het bij mijzelf ook jarenlang gewerkt. 

     

    Dat er een smoesje word gebruikt van een slechte eco score in tijden van distri werk had ik wel verwacht en daar had ik mijn woordje wel op klaar idd.  Aan mijn wekelijkse scores kunnen ze precies zien wanneer ik daarin omlaag ga idd, en laat dat nou enkel bij distriwerk zijn.  En niet alles is kut en klote. Ik werk nu 3 jaar met veel plezier voor de firma. 2 jaar vast en een jaar partime.  Niks is mij te gek en ik wil alles doen voor ze. Ga mij dan niet naaien met een eco score omdat mijnheer de hbo er denkt slim te zijn en op die manier de kosten voor de firma laag kan houden. Daar was mijnheer de hbo er zelf ook niet akkoord mee gegaan.

     

     

    Zoals ik eerder zei, ik hoop niet dat jou werkgever hier mee leest.

     

    Ik had eerst een goed functionerings gesprek met je aan gegaan. Maar ik ben jou werkgever niet.

     

    Maar dit is mijn mening, een mening die ik gekregen heb na jou verhaal hier.

    • Like 1
  10. Henndrik, ik lees hierboven dat jij je koelmotor uitzet met planten er in, van de week was het best wel koud buiten en de meeste kamerplanten kunnen daar slecht tegen. Jij weet dat zelf ook want de klant moet er maar een bordje in zetten van "houden het niet lang meer vol" 

     

    Verder eis jij een loonsverhoging omdat je zo overtuigd ben van jou functioneren dat jij dat de normaalste zaak van de wereld vind.

     

    Als ik dan verder het verhaal lees, is eigenlijk alles kut en klote, ben jij niet bang dat jou werkgever hier meeleest of misschien een collega die jou niet mag of zo....

    • Like 4
  11. 7 uur geleden zei Durashift:

    Wat een geklooi met die bloemen en plantjes voor de bouwmarkten zeg. 👎

     

    Wat je kan doen om terugrollend fust in een schuine trailer te voorkomen.. is wat anti-slip matjes voor de wielen te leggen, is mijn ervaring, als je alleen moet aanmodderen.

     

     

    Een stukje hout doet wonderen.

    • Like 1
  12. Zojuist zei HendrikJansen:

    En dan hoor ik nog steeds bedragen van rond een euro p/km voor een losse trekker met chauffeur van eigen rijders. Willen deze mensen dan niks verdienen?  Doen ze het enkel en alleen voor het hebben van een eigen auto?

     

    Een van de grootste redenen waarom ik gestopt ben met het kabel en leidingwerk / grondwerk en op de vrachtwagen [was wel een  jongensdroom  van mij, heb ik hier al eens uitgelegd]  ben gegaan was omdat mijn opdrachtgever dacht dat ik wel goedkoper ging werken terwijl alles om ons heen duurder aan het worden was.

     

     

    Als eigen rijder werkt het ietsje anders.

     

    Je heb sowieso wat voordelen als zelfstandige die een werkgever niet heeft al is een euro wel heel weinig en snap ik niet dat ze daarvoor nog aan het werk gaan. Er is nu zat "goed" betaald werk.

     

    En de meeste eigen rijder doen het o.a. ook voor "die" eigen auto en vergeten pensioen en aov gemakshalve maar even. 

    • Like 2
  13. Op 28-1-2023 om 14:02 zei Ger-1957:

    Het is zo eenvoudig toch, je hebt een verplichte TvT regeling dus als je nog 40 of 80 uur van die grens af zit dan mag je een of twee weken geen overuren maken, niet elke werkgever houd zich daar aan natuurlijk, sommigen betalen gewoon alle uren anderen geven TvT, mijn oude werkgever betaalde ze gewoon, maar dat is ook afgelopen hoorde ik in de wandelgangen.

    Er komt nog een tijd dat je maar 40 uur in de week mag maken, de rest wordt niet betaald ;) 

     

    Artikel 30 Verplichte tijd-voor-tijd-regeling

    1. Diensturen die op maandag t/m vrijdag worden verricht en de 220 uur per betalingsperiode van vier weken te boven gaan, dienen te worden vergoed in vrije tijd.

    2. De werkgever, die in afwijking van lid 1 een tijd-voor-tijdgrens van 230 uur wenst te hanteren, is daartoe gerechtigd. Gedurende de looptijd van de CAO is slechts éénmaal een wijziging van de tijd-voor-tijdgrens toegestaan.

     

     

     

     

    Maximaal 40 betaalde uren en de rest onbetaald gaat nooit gebeuren. en daar kan ik wel tich redenen voor bedenken. 

     

    En dan kan je wel een pleidooi gaan houden dat ook een chauffeur het in 40 uur moet kunnen verdienen (dat kunnen ze nu ook wel alleen geven de meeste meer uit dan ze in 40 uur verdienen) Maar al gaan ze meer verdienen in die 40 uur komen velen toch weer tekort, en dat om dezelfde reden waarom ze nu al tekort hebben. En ja, ik weet dat dit geen populaire uitspraak zal zijn maar is wel waar.

    • Like 3
  14. 4 minuten geleden zei zoetwatermatroos:

    ^^ nee das waar  dat weet ik niet en zo had ik het nog niet bekeken. Maar je zegt nu zelf was?? En heb vroeger wel eens de cirkeldiagrammen gezien in dat TLN blaadje, hoe heette dat ook alweer, Beroepsvervoer? Waaruit inderdaad bleek dat personeelskosten groter zijn dan dan brandstof. Ik vind alleen 1000 liter per week wat veel. Maar goed 3500+km is voor mij ook niet aan de orde.

     

     

    Ik zeg was omdat de diesel nu veel duurder is dan vroeger.

     

    Maar aan de andere kant zijn er nu nog maar heel weinig chauffeurs die week in week uit meer dan 3500 km per week rijden wat je voorheen ook veel meer had omdat de regels niet zo streng werden gehandhaafd en nageleefd.

  15. 15 minuten geleden zei zoetwatermatroos:

    ^^ niet als je er 1000 liter in de week doorheen stookt ,zoals eerder gemeld.

     

     Weet jij wat een chauffeur bruto voor zijn werkgever kost?

     

    Dus inclusief vrije dagen sociale lasten pensioen en ziekte. Chauffeur was altijd al de grootste kostenpost. De diesel is nu ook duur maar 80 % minimaal is de chauffeur nog het duurst.

    • Like 2
  16. Er was vroeger een programma op tv, 12 provincies of steden 13 ongelukken of zoiets. Daar werd dieper ingegaan over de omstandigheden rondom een ongeluk.

     

    Ik zou wel eens willen weten hoe zoiets gebeurd, en wat eraan vooraf ging.

     

    Leermoment voor iedereen lijkt me.

    • Like 1
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden