Spring naar bijdragen

MasterArclight

Forumlid
  • Aantal bijdragen

    57
  • Geregistreerd

Alles door MasterArclight geplaatst

  1. Dat ben ik, gok ik zo Ik heb trouwens gereageerd op je PB Wesley. Het topic die ik destijds had aangemaakt voor het rijden met een (linker) arm prothese: http://www.chauffeursforum.nl/index.php/topic/7608-werken-met-een-beperking/?hl=%2Bwerken+%2Bbeperking Mijn ervaring is dat het CBR niet zo happig is op chauffeurs met een beperking. Maar waar een wil is, is een weg. In het begin kreeg ik ook een (dikke vette) 'nee' te horen van het CBR en was er niks mogelijk om daar wat aan te veranderen. Maar uiteindelijk heb ik toch mijn vrachtwagen rijbewijs behaald.
  2. Beste Casper, verkeersschool Hoek Bouma te Avenhorn (Noord-Holland) heeft in ieder geval een bakwagen met (vol)automaat. Ik heb hier namelijk zelf mee gereden aangezien ik een linkerarm prothese heb en hierdoor van het CBR niet met een schakelauto mag rijden. Vandaar dat ik bij Hoek Bouma mijn C rijbewijs heb gehaald mét automaat. Voor zover ik weet is het de enige rijschool die met een bakwagen automaat rijdt (dat gaf de rijschool zelf ook aan). Ik heb namelijk, toen ik mijn C rijbewijs met automaat wilde halen, heel veel rijscholen door heel Nederland opgebeld om te vragen of zij een les-bakwagen met automaat hadden. Het antwoord was eigenlijk altijd 'nee', behalve dan bij Hoek Bouma. Helaas voor jou zit hij niet echt in de buurt. Maar het is er in ieder geval 1. Mocht je verder zoeken naar een andere rijschool dan hoop ik dat je er een vindt die dichter bij jou in de buurt zit. Maar als je het mij vraagt gaat dat aardig lastig worden zoals ikzelf heb ervaren. Succes en groetjes, Maurice
  3. Ik heb mijn C rijbewijs en code 95 gehaald bij Hoek Bouma te de Goorn (Avenhorn). Daar heb ik erg goede ervaringen mee. Als je meer info wilt kun je me altijd een pb'tje sturen.
  4. Het gaat er nu even niet meer om of de bonden het goed of fout doen/deden. Morgen gaan de bonden namelijk onderhandelen over het CAO. Dus er is nu even geen tijd voor verwijten. Nu moeten alle chauffeurs als 1 blok achter de bond(en) staan. Daardoor laten de chauffeurs zien dat ze, ondanks alle onenigheden, eensgezind kunnen zijn als het gaat om hun beroep. Ze nemen hun beroep serieus en laten dat zien door achter hun vertegenwoordigers (= de bonden) te staan. De bonden zijn nu eenmaal de enige partijen die mogen onderhandelen over de CAO. Dus of je nu een hekel aan de bonden hebt of niet, er is niks aan te veranderen. En mocht je de bonden niet steunen, omdat ze bijvoorbeeld zoveel verkeerd doen/deden, dan schiet je jezelf eigenlijk in je eigen voet. Omdat de bonden nu eenmaal mogen onderhandelen over een CAO en jij niet. Achtelijk systeem? Misschien. Maar zo is het nu eenmaal. Ter verduidelijking: het lijkt mij nu verstandiger om eenheid te scheppen door je te scharen achter de bonden in plaats van verdeeldheid te scheppen (door je negatief uit te laten over de bonden). Als de onderhandelingen voorbij zijn kun je de bonden alsnog afbranden, helemaal de grond in trappen en het hele systeem veranderen.
  5. @Trucksmurf: Het vaantje is binnen nu alleen nog op zoek naar een raam waar ik hem achter kan hangen @Pjotrg: Hé, kijk eens aan! Dat heb je handig opgezocht, super bedankt Pjotrg!! Ik was zelf eigenlijk al aan het kijken naar goede vertaalprogramma's @Roderic: Ja, ik ben ook van plan om E achter C te halen. Alleen moeten de financien dat nog wel even toelaten en dat is op dit moment niet het geval Maar als ik wat centjes bij elkaar heb gespaard en ik heb wat vrije tijd (naast m'n studie) dan wil ik er wel mee gaan beginnen. @obiewan:
  6. Op mijn rijbewijs staan een aantal codes. Die hebben dus te maken met mijn beperking. In een brief van het CBR werd al aangegeven welke codes er op het rijbewijs zouden komen (zie foto). Op de site van het CBR staat geschreven: het is belangrijk dat u de brief van het CBR met de uitleg over de codes bij het rijbewijs bewaart. Zullen de controlerende instanties dat dan niet kunnen controleren in hun systeem?! En wat nu als ik naar het buitenland ga? Moet ik de uitleg van de codes dan vertalen naar het Duits, Spaans, Pools etc? Hier staat trouwens de gehele lijst aan beperkende-codes van het CBR: http://www.cbr.nl/brochure/Codelijst2003.pdf
  7. Dank je wel Louis! Ik hoop inderdaad dat ik een voorbeeld kan zijn voor anderen. Ik kan alleen maar zeggen dat, als je iets heel graag wilt, je je niet uit het veld moet laten slaan door tegenslagen. Je moet geloven in jezelf. Bedankt voor de tip! Ik ga zeker even op hun site kijken. Nooit geweten dat er zo een bedrijf bestond.
  8. Bedankt allemaal Ik heb nog geen aanbiedingen mogen ontvangen, maar ik sta voor alles open :ja:
  9. Hallo allen! Na een zomer hard; leren, lessen, vallen, opstaan en werken om alles te betalen, is het dan zover: Ik heb mijn C rijbewijs met code 95 gehaald ~ ~ Wat een opluchting! Als ik terug scroll naar mijn eerste posting, 20-10-2008, dan heeft het toch wel allemaal héél erg lang geduurd voordat ze bij het CBR snapten dat ik hoe-dan-ook mijn rijbewijs zou gaan halen. En nu is dan eindelijk dat moment waarheid geworden. Echt heerlijk! Ik zal, in het kort, vertellen hoe het opleidingstraject is verlopen: Doordat ik nog een studie volg had ik vanaf begin juli tot eind augustus vakantie. In deze periode had de rijschool alles gepland (alle toetsen, theorie en praktijk). In het begin van de vakantie deed ik gelijk 2 theoretische toetsen (verkeer + techniek en administratie). Deze toetsen haalde ik gelukkig in 1x. Hierna begon ik gelijk met lessen op de bakwagen (automaat). Ik heb met de bakwagen 20 lessen gevolgd (maar daarvoor had ik ook al 8 lessen op de losse trekker gereden, dat was omdat het CBR wilde zien of ik een vrachtwagen verantwoord kon besturen). Na die rijlessen heb ik gelijk administratie deel 3 (casustoets) gedaan. Die had ik gelukkig ook in 1x gehaald. Hierna stond het examen voor mijn C gepland. De persoon van het CBR wist niet dat ik een linker-arm beperking had Dat was niet aan hem doorgegeven en stond ook niet in het systeem. Maar we deden evengoed het examen en hij was dik tevreden, geslaagd dus. Wel weer raar van het CBR, maar goed, het maakte mij verders niet uit. Toen moest ik alleen nog ‘besloten terrein’ doen (laden/ lossen en om pionnetjes rijden). Dat kwam er ook rap achteraan. Dus toen had ik alle benodigde examens gehad en had ik zowaar mijn C rijbewijs gehaald En gisteren kon ik mijn felbegeerde rijbewijs ophalen van het gemeentehuis!
  10. En vergeet je "shine" moment niet in Nieuwegein. Toen kreeg je tijdens de manifestatie de schijnwerpers op je met daarbij een flits van een camera van 1000 watt pal in je gezicht
  11. Bedankt voor je reactie Livestock Hauler! Een interessant verhaal om te lezen! Gelukkig dat ze bij jou zagen dat je gewoon prima kunt rijden. Waar het om draait is, of je gemotiveerd bent om iets te behalen of niet. Als je gemotiveerd bent en je weet dat je iets kunt, dan heb je volgens mij al 75 procent slagingskans. Daarnaast moet je vaak wat geluk hebben wie er tegenover je zit (wie jou beoordeeld). Deze manier kan anno 2009 niet meer. De kans is volgens mij zeer groot dat ze erachter komen en dan heb je de poppen aan het dansen. Die weg koos ik dus bewust niet. Wat trouwens in mijn nadeel werkte is dat ik in deze tijd/ eeuw ben geboren. Vroeger (+- 15 jaar geleden) waren er nog niet zoveel regeltjes en zagen ze veel dingen nog door de vingers. Nu moet je aan allerlei eisen voldoen en voldoe je daar niet aan dan is het jammer, maar helaas! Klopt als een bus! Diegene met een 'beperking' zal altijd net iets meer zijn best moeten doen dan iemand zonder beperking. Ik hoop in ieder geval dat ik een kans krijg om mezelf te bewijzen. Mijn wil is er, de weg ligt er als het goed is, dus hopelijk kom ik je onderweg nog eens tegen
  12. Wat een meesterlijke 1 april grap!!! Ik schrok me in ieder geval de pleuris
  13. Ik heb nog geen aanbiedingen ontvangen Maar mijn chauffeurs opleiding is nog niet afgerond, dus het zou nog kunnen komen Ja, ik heb daar ook wel eens aan gedacht. Ze zouden er best een mooie reportage van kunnen maken, daar ben ik van overtuigd. Misschien doe ik het wel als de bakwagen automaat er is, want dan kunnen ze ook plaatjes schieten als ik aan het rijden ben. Wel leuk bedacht trouwens Gé! Dat is zeer zeker zo. Het CBR heeft hierdoor hopelijk geleerd dat niet iedereen met een beperking hetzelfde is en hetzelfde kan (of juist niet kan)! Wel moet iedereen met een beperking er rekening mee houden dat het CBR iedereen individueel zal beoordelen (dat is mij ook nadrukkelijk verteld). Ik heb mijn 'beperking' al mijn hele leven. Daardoor zal ik er anders mee omgaan dan iemand die zijn arm is kwijtgeraakt door een ongeval. Wat ik hiermee wil aangeven is dat het CBR, ondanks dat ze mij nu hebben goedgekeurd, iemand anders wel kunnen afwijzen. Houdt daar rekening mee! Daar heb je 100% gelijk in! Opgeven is geen optie! Status nu: Ik heb me gelijk opgegeven voor het theorie gedeelte. Als ik dat gedaan heb is als het goed is de automaat bakwagen gekomen en kan ik gelijk door met lessen. Ik houdt jullie op de hoogte !~! En nog bedankt allen voor de reacties!
  14. Anderhalf uur geleden ben ik gebeld door de deskundige van het CBR... en hij had nieuws... IK HEB GROEN LICHT GEKREGEN!!! YES!!!!!!! :banaan: EINDELIJK!!! Ik kan jullie zeggen, dit voelt goed hoor, sjezis Wat heerlijk zeg! Ik kan en mag nu OFFICIEEL en LEGAAL mijn vrachtwagenrijbewijs gaan halen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Na bijna 2 jaar heb ik dan toch mijn 'gelijk' gekregen!! Ik wil jullie daarnaast bedanken voor de steun die ik de afgelopen 2 jaar heb gekregen! Zonder jullie had ik het niet zover gered. De reacties die ik kreeg op de verhalen die ik hier schreef waren (en zijn) voor mij van grote waarde! BEDANKT! Drink er één op mij zou ik zeggen Ik zeg, collega's, tot snel !~!~!~!
  15. Ja, ik denk dat ik weet wie/ wat je bedoeld. Vorig jaar stond er namelijk een man in de Truckstar die een rechter-arm prothese had. Hij had zijn prothese en pook speciaal aangepast zodat hij, met zijn prothese, kon schakelen. Dit redactioneel stuk heb ik ook opgestuurd naar het CBR tijdens mijn bezwaarschrift procedure. (Ik zal eens kijken of ik hem ingescand krijg zodat ik hem hier kan plaatsen). Ik kan het wel enigszins begrijpen. Mocht ik later namelijk een ongeluk veroorzaken dan gaan ze natuurlijk kijken wie de 'verklaring van geschiktheid' heeft afgegeven. Die verantwoordelijkheid wil de deskundige van het CBR niet alleen dragen, vandaar dat hij het eerst nog even wil overleggen voordat hij zijn 'goedkeuring' geeft. De deskundige zou deze week bellen (ook als hij nog geen nieuws heeft). Het is nu gewoon afwachten.
  16. In het kort: ik heb de test gehad, de deskundige was positief, máár hij moet nog wel even overleggen met zijn collega's voordat hij een definitieve uitspraak geeft. Positief nieuws, maar 100% duidelijkheid is er dus nog niet. In de loop van volgende week zal de deskundige contact met me opnemen. Dan hoor ik of ik groen licht krijg of dat het einde oefening is! Het is dus nog even spannend. De deskundige was wel positief over het rijden/ sturen, dus dat is in ieder geval goed. Áls ik straks groen licht krijg dan betekent het dat het CBR me helemaal 'goedgekeurd' heeft. Dan houdt niets en niemand me meer tegen om mijn rijbewijzen (C én CE) te behalen!!! De rijtest: Tijdens de rijtest zat de instructeur van de rijschool in de bijrijdersstoel en de deskundige van het CBR op het bed. Zodoende kon hij mij beter observeren, zo zei hij. Mij best, ik rij wel! De deskundige keek tijdens de rijtest alleen naar mijn stuurtechnieken (dus niet naar hoe ik keek etc). Eerst moest ik gewoon rijden. Straatjes, bochten, rotondes etc. Daarna moest ik een soort extra testje doen. Die extra test hield in dat ik op een leeg stuk terrein een korte bocht moest rijden. Dus m'n stuur helemaal om naar rechts, waardoor ik constant een korte bocht reed. Tijdens het rijden moest ik mijn snelheid steeds iets verhogen totdat de man van het CBR 'STOP' riep. Dan moest ik pal op de rem trappen Dat was om te kijken of ik kon blijven zitten tijdens een 'noodstop'. Nou, daar gingen we dan... stuur helemaal naar rechts en gassen maar! Dus ik gassen, gassen, gassen totdat er werd geschreeuwd "STOP!" en ik trap vol op de rem! Beide instructeurs vlogen bijna bij elkaar op schoot, maar ik bleef (gelukkig) perfect zitten met mijn hand aan het stuur! Daarna moest ik het nog 1 keer doen Dus steeds een beetje meer gas erbij totdat er weer 'STOP' werd geschreeuwd. Nou, daar vlogen de 2 instructeurs weer, plus nog wat troep uit de cabine (pennen, mappen en andere bende). Ik zat nog gewoon kaarsrecht op mijn stoel. Dus dat was prima gegaan (en was ik ook nog een ervaring rijker). Daarna reden we terug. Positief, maar nog niet definitief. Ik zeg maar weer; to be continued!
  17. Het is bijna zover. Aankomende donderdag 18 maart staat de afspraak bij het CBR gepland. Dan mag ik mijn stuurtechnieken laten zien aan een deskundige van het CBR. In de afgelopen periode heb ik in totaal 12 lessen gevolgd. De deskundige had het over 3 a 4 lessen die ik voor de test kon nemen, maar ik vond het verstandiger om iets meer lessen te nemen, zodat ik straks goed beslagen ten ijs kom. Woensdag 10 maart had ik 3 lessen op de losse trekker. Voordat we deze keer begonnen met rijden moest ik eerst de oplegger ontkoppelen van de trekker. Hierdoor konden ik en de instructeur gelijk kijken of ik dat met 1 hand kon doen. Dat was prima te doen. Bij sommige handelingen moest ik mijn prothese gebruiken, maar dat ging ook goed. De instructeur (en ik) zien ook hier geen problemen. Dat is natuurlijk ook weer positief om te melden tegen de deskundige van het CBR. Nu dus donderdag de rijtest doen en horen wat de persoon van het CBR te zeggen heeft. Mijn instructeur ziet in ieder geval geen belemmeringen, maar hoe het CBR hier tegenover staat... tsja... we zullen het gauw genoeg weten! To be continued!
  18. Dacht je dat Muziek staat de hele rit op max. met allemaal gouwe ouwe trucker songs, zoals "met de vlam in de pijp"
  19. Ik zou eigenlijk niet weten waarom 'men' niet heen zou gaan. Je hoeft toch niets wezenlijks te doen? Je gaat heen, luistert naar de verkondigingen aldaar en gaat weer naar huis. Of je daarna verdere stappen onderneemt is aan jezelf. Door naar de bijeenkomst te komen laat je in ieder geval zien dat je het belangrijk vindt dat er aandacht wordt besteedt aan de kwesties die spelen in de Transport en Logistieke sector en dat jij dus tijd vrijmaakt om daarbij aanwezig te zijn. Het water staat ons aan de voeten, vandaar ook deze bijeenkomst van FNV en CNV. Waar anders kun je laten merken dat je het niet eens bent met de hele gang van zaken? Je kunt nu wel uit principe niet heengaan omdat 'de werknemersbonden toch niks doen/klaarspelen'. Maar door juist nu niet heen te gaan geef je de werkgevers vrij spel en kunnen de wn bonden helemaal niks! Zo denk ik erover!
  20. Bedankt allen voor de lieve woorden Ik hoop ook dat ik mezelf binnenkort chauffeur mag noemen Door de steun van jullie allemaal voel ik mij extra gesterkt dat ik mijn vrachtwagenrijbewijs ga halen!
  21. Ik vind dit wel 2 sterke filmpjes waarom je WEL een gordel zou moeten dragen, ook in de truck. Vrachtwagen met 2 test dummies. 1 met gordel, 1 zonder. Kijk en beoordeel zelf: Commercial over gordel in personenwagen:
  22. In sommige nieuwe personenauto's is het al zo dat er een piepend geluid afgaat als je de gordel niet draagt. Misschien dat dit later ook wel in een vrachtwagen komt. (Ik weet niet of je dat piep-systeem ook kunt uitschakelen of niet).
  23. @ Reclamefoldertje Ik heb Bart Ootes als rij-instructeur. De eerste 2 lessen bevielen mij prima. (Tot nu toe ) een goede rijschool en rij-instructeur! @ Corydon Je mag m'n kunstarm best een keertje lenen en uitproberen hoor. Misschien staat ie je wel goed Even zonder dollen, opgeven is inderdaad geen optie. Kijk maar naar wat ik bereikt heb door toch door te zetten. Op sommige momenten is dat best lastig, maar als je achteraf terugkijkt en ziet wat je hebt bereikt dan geeft dat een zeer goed gevoel. Eind februari heb ik 2 dagen 4 uur les. Daarna neem ik nog 2 lessen voordat ik de 'keuring' heb door een deskundige van het CBR. Ik heb er in ieder geval heel veel zin in, want ik kan nu eindelijk gaan rijden!
  24. Doordat het begrip 'arm prothese' best breed is en de meeste mensen hier waarschijnlijk niet weten hoe een arm prothese eruit ziet, zal ik hier een foto plaatsen van mijn prothese. Zodoende kunnen jullie ook eens zien hoe het er, bij mij, uitziet en zien jullie ongeveer hoe ik met mijn prothese een stuur 'vasthoud' (van een personenwagen). Het is goed dat jullie nu kunnen zien wat het ongeveer behelst. Vandaar ook de foto's. M'n hoofd heb ik weggelaten, ik wil mensen niet laten schrikken Vraag van de dag: welke hand is de echte? Eens kijken of het lukt om de foto's te plaatsen... Als jullie vragen hebben over mijn prothese of iets anders, dan mogen jullie die altijd stellen!
  25. @ Trucksmurf: Het was inderdaad soms moeilijk om de 'spirit' erin te houden. Om toch weer door te gaan na een zoveelste tegenslag. Maar uiteindelijk heb ik, door het doorzetten, het toch tot zover gered. En daar ben ik natuurlijk hartstikke blij om!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden