Spring naar bijdragen

kluk-kluk

Forumlid
  • Aantal bijdragen

    353
  • Geregistreerd

Alles door kluk-kluk geplaatst

  1. Motorrem 'remt' de aangedreven wielen af , in gladde omstandigheden kunnen ze dan blokkeren.
  2. Artikel A. LZV afmetingen en draaipunten Een LZV:1.heeft ten hoogste 2 draaipunten;2.heeft een totale lengte van ten hoogste 25.25 m. met inbegrip van de lading en met inachtneming van de in artikel 5.1a.1, tweede lid, onder a, onderdeel 1° tot en met 14° van de Regeling voertui-gen bepaalde meetmethode. Artikel B. Combinatieverbod Een ontheffing LZV mag niet worden gebruikt in combinatie met een ontheffing voor exceptioneel transport. Artikel C. LZV ontheffing en vervoer ondeelbare lading Bij gebruik van een ontheffing LZV is het vervoer van ondeelbare lading op de wijze als bedoeld in de artikelen 5.18.13 en 5.18.14 van de Regeling voertuigen niet toegestaan. Artikel D. Verbod uitrusting en vervoer vloeibare lading Een LZV mag niet zijn uitgerust of beladen met een tank voor vloeibare lading met een volume van meer dan 1000 L. Artikel E. Verbod vervoer gevaarlijke stoffen Een LZV mag geen gevaarlijke stoffen vervoeren in hoeveelheden groter dan bedoeld in Randnummer series 1.1.3 van het ADR. Artikel F Verbod vervoer vee Een LZV mag geen vee vervoeren als bedoeld in artikel 1 van de Gezondheids- en welzijnswet voor dieren. Tanks mag wel, vloeibare lading >1000 liter mag niet. Bron: RDW
  3. Uitleg bij Appel; gestuurd , star en optiturn. Uitzwaai, bestreken baan e.d.
  4. kluk-kluk

    A black hole ?

    Ook bij geen stijl lezen ze hier mee Marnix, en beter goed gejat dan slecht bedacht dan maar, alhoewel ik denk dat ze bij geen stijl niet door hebben dat ik daadwerkelijk ook in een 'ster ' reed...
  5. kluk-kluk

    A black hole ?

    Valt me nu pas op, de muziek op de radio: " Í don't care , i love it ... "
  6. Reed ik van Zandvoort richting Bloemendaal, heerlijk langs het strand, tis tenslotte lekker weer ... Rij ik daar bijna in een enorm zwart gat ...... tja ....
  7. Nog even op gegoogeld : van: zzp-nederland.nl Om als ZZP koerier te mogen functioneren met een eigen auto zijn er een aantal beperkingen. Zonder een NIWO-vergunning mag iedereen die in het bezit is van de juiste rijvaardigheidsbewijzen rijden als koerier met een laadvermogen tot 500 kilo. Een vreemde regeling als men bedenkt dat iedereen met een rijbewijs BE tot 3500 kilo mag vervoeren en een koerier niet. Boven 500 kilo valt de koerier onder het beroepsgoederenvervoer en is een Eurovergunning verplicht. Van NIWO: Een transportbedrijf beginnen Wilt u een onderneming starten in het beroepsgoederenvervoer over de weg, dan dient u een Eurovergunning aan te vragen bij de NIWO. Beroepsgoederenvervoer is het tegen betaling vervoeren van goederen voor derden. De vergunningplicht geldt bij binnenlands vervoer voor vrachtauto's met een laadvermogen van meer dan 500 kg en bij grensoverschrijdend vervoer voor vrachtauto's met een maximum toegestaan gewicht van meer dan 3.500 kg. Drie kwalitatieve eisen U komt in aanmerking voor een Eurovergunning als u voldoet aan drie kwalitatieve eisen. Naast deze eisen is een inschrijving in het handelsregister van de KvK nodig. • Kredietwaardigheid: u toont aan over voldoende financiële middelen te beschikken voor een correcte start en voortgang van de onderneming. • Vakbekwaamheid: u toont dit aan met een erkend vakdiploma ondernemer beroepsvervoer. • Betrouwbaarheid: u toont dit aan met een integriteitverklaring beroepsvervoer (IVB), die u via Justitie of de gemeente kunt aanvragen. Zullen wel teruggekeurde busjes zijn dan, vandaar ook de eis van stakers dat boetes voor overbelading voor rekening van post.nl zou moeten komen. Of, na nogmaals lezen niwo gedeelte, je wordt koerier met grensoverschrijdend vervoer, dan mag je tot 3500 kg totaal gewicht.
  8. Is het niet zo dat ook deze post.nl vervoerders gewoon een NIWO vergunning moeten hebben ? Laadvermogen van die busjes is toch ruim boven de 500kg; + betaald vervoer voor derden. Of is er ergens een uitzondering die ik zo gauw niet kon vinden op het www ?
  9. Capriolen van 3 belgische motorrijders die onderweg zijn ( naar ik aanneem) naar de TT Assen. Die eerste schrok ik behoorlijk van, mede omdat de inhalende vrachtwagen ook nog iets naar rechts kwam. Ook en mooi voorbeeld trouwens hoe sommige collega chauffeurs hem er tussen gooien om in te halen ....
  10. kluk-kluk

    AH Bergen

    Waarom steeds die advertenties er half voor langs ?? edit: das beter ...
  11. kluk-kluk

    AH Bergen

    Appie Heijn in Bergen, altijd lekker druk, zo ook vandaag op een doordeweekse woensdag. En winkelwagentjes wassen op de losplaats ....
  12. http://youtu.be/5rjxAf-H0rQ
  13. Fout geparkeerd op de losplaats, maar moeilijk doen om hem even te verplaatsen. En neem van mij maar aan dat ik het vriendelijk vroeg .... ( ze waren tenslotte met z'n 3-en ).
  14. kluk-kluk

    onverwachts

    Forum regels gelezen Trieftol ? Volgens mij is pornografisch materiaal verboden
  15. Eigenlijk had ik deze opmerking al eerder verwacht Je hebt helemaal gelijk Slakkie, heb het al eens gezegd tegen hem en ook een trekhaak in zijn voorbumper vorig jaar, heeft hem nog niet doen beseffen dat zíjn afstand naar voorligger te klein is.
  16. Dat is toch maar mooi wel 2 meer dan Never come back line,
  17. Nee, had hier een city er achter, In Hoogeveen heeft Appel 1 LZV rijden ( die op t filmpje ).
  18. FF je ogen open doen wil wel helpen Trouwens je nickname had een chauffeur in eind 70 begin 80 jaren op z'n daf 2800 staan bij ons .. die was ook daadwerkelijk lang weg altijd (middenoosten).
  19. Toeval ( of toch niet ...) met z'n 3 en tegelijk klaar rond A-dam en dus maar achter elkaar aansluiten voor de terugweg naar Hoogeveen. ( Zie ook de Fyra's mooi geparkeerd staan ...)
  20. Om terug te komen on topic, zo heeft Volvo de globetrotter ook weer afgekeken van Magirus. Volgens mij was Magirus zo'n beetje de eerste met verhoogd (al was t niet veel) dak standaard.
  21. Die italianen hadden het weer afgekeken van duitsers toen ze Magirus overnamen ... Eerste toelating 1960: (APK nog geldig tot 21-05-2014 !!) En eentje uit 1970:
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden