Spring naar bijdragen

Paul Deijkers

Forumlid
  • Aantal bijdragen

    360
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door Paul Deijkers geplaatst

  1. 1. 39 2. 24 3. d 4. a 5. b, prijsconcurrentie blijft en wordt nog altijd over de rug van de chauffeur uiygevochten 6. a 7. a 8. b 9. a
  2. Klopt, Wendy. Als ik volgens haar de eerste ben, die normaal vraagt wat er aan de hand is, ipv zelf conclusies trekt. Waarom zou ze dan liegen? Volgens de verhalen zou haar scania ook in beslag zijn genomen. Da's dus overduidelijk van niet. Da's hetzelfde als met 2 van mijn collega's. Beide in scheiding; vervolgens krijgt de ene wat met de ex van de ander. Iedereen weet precies hoe het zit, zonder ook maar 1x aan die ene collega gevraagd heeft hoe het zit...
  3. Ik ken toevallig de chauffeuse van die scania. Heeft bij Boks eerst met een FM voor Cargo getrokken. Volgens haar zijn er geen auto's of pasjes ingeleverd. Ook het uitzendbureau-verhaal is haar onbekend. Het rommelt wel, maar het wordt links en rechts weer flink aangedikt.
  4. Klopt, Arie. Wij zijn niet voor niks de elite-chauffeurs Ik heb er geen problemen mee of er nou wel of geen eettent bij zit. Ik parkeer m'n auto, zonder er zelf ook maar 1 cent voor te betalen, spring op de fiets en sta 20min later lekker thuis bij mijn vrouwtje Wat wel stoort, is dat er behoorlijk verschil in de medewerkers van PB zitten. De ene laat me zo binnen of buiten zonder verdere vragen en de andere wil zelfs een officiële bevestiging vanuit Noordhorn... Maarre, eettentje, dan hebben we het inderdaad niet over een bwuhger king of een subway. De beren is idd toch ff te ver lopen voor de gemiddelde chauffeur.
  5. Johannes, ga je mond spoelen! Da's een Volvo Duett, waar de slijptol ingezet is. ;-)
  6. Ik rijd nu 3,5 jaar met een TGS automaat. In het begin schakelde hij beter dan een MB-automaat, maar ondertussen gaat ie steeds slechter /onlogischer schakelen. Bij naar mijn zin te hoge toerentallen (tot 2100tpm). Handmatig ingrijpen werkt ook niet altijd even goed. Ook het van voor- naar achteruit schakelen duurt te lang en regelmatig pakt ie niet eens. Dus wat dat betreft zweer ik nog steeds bij de handbak.
  7. APK en onderhoud: Dat weten ze bij wagenpark toch beter, dus dat hoef ik niet bij te houden. Slaapcabine: gelukkig wel, ondanks dat ie niet zo ruim bemeten is. Hoogte: Variabel, dus bij twijfel meten (meetstok is aanwezig) Lengte: Variabel; max. 0,5m voor oversteken en max. 1,5m achter oversteken vanaf de vaste opbouw gerekend. Verder: bewegende delen (van de opbouw) geregeld smeren; zorgen dat je altijd genoeg ratels /riemen en blokken bij hebt. Dus bijhouden van gegevens is meer werk-gerelateerd, dan voertuig-gerelateerd.
  8. Stobart heeft een tijdje geleden de Autologic-groep overgenomen. Daaronder valt ook Walon BNL. Die auto's worden nu 1 voor 1 opnieuw bestickerd. Dus dat klopt wel, Stobart met NL-platen.
  9. Tsjechië, daar heeft Hödlmayr het trucktransport geconcentreerd. Lezen Routier ;-) jongens is werk op een autotransporter aangeboden. Ik weet niet of ze dat allemaal aanvaardt hebben. Er wordt nog wel wat gerommeld met het loon en snipperdagen van alle chauffeurs. (bron: chauffeur van Lucas, net gesproken in Born)
  10. Klopt. De trucktransporters zijn weg. En de chauffeurs konden of op een autotransporter of vertrekken. Vraag is hoe lang de rest nog mag blijven. We zaten afgelopen donderdag met 2 jongens van Breedijk al te filosoferen over hoe lang dit goed gaat. Lucas maakte van De Rooy ook een aparte BV en liet die failliet gaan...
  11. Born is Broekman. Vanuit daar rijdt Lucas met kraantjes. Dat blijven ze gewoon doen. Opel-werk zou sowieso al overgaan naar Gefco. Dus er is al sprake van dat de autotransporters voortaan in Tongeren moeten parkeren.
  12. Vanmorgen via Facebook doorgekregen van een van de chauffeurs. Zij kregen het zaterdagmorgen te horen. Het trailervervoer (kubota, nettorama) blijft gewoon Lucas.
  13. Tekno: 1:50, Ger ;-)
  14. Waar ben je overgegaan dan Harry? Bij Salzburg (shell), kun je via het tunneltje naar de andere kant en daar kunnen ze kastje wel controleren. Mocht een paar weken geleden ook net onder Salzburg terugladen. Kastje piepte in eerste instantie maar 1 keer (zoals het hoort), maar al vrij snel 3x!? Op de terugweg bij de shell gestopt; cassiére verwees me door naar de overkant. Kastje was wel aangemeld op Euro4, maar door die gapers in 'Grunning' nooit bevestigd op Euro4.... En dan wordt ie automatisch teruggezet op Euro1. Nieuwe uitdraai meegekregen en opgestuurd naar de zaak, dus ik ben benieuwd volgende keer.
  15. Deze staat op mijn verlanglijstje: Of ie er ook komt, betwijfel ik...
  16. Yep, zelfs al bij mijn Volvo uit '89! Ok, de airco is door de eerste eigenaar verwijderd ivm problemen hiermee. (en het is een personenwagen: 740 estate, hoewel hij voor sommigen al in de categorie vrachtwagen valt, haha)
  17. Afgelopen zaterdag bij Bluekens in Roosendaal; demo-dag. Even een testritje gemaakt met mijn oudste zoon:
  18. Ga daar maar wel vanuit. Vanmiddag nog een collega gesproken, die er ook heeft gereden in het trucktransport. Destijds moesten ze ook routes volgens, waar de politie niet zo actief was. Dan weer en tijdje met 3 trucks en als ze weer lang genoeg met rust gelaten worden, gewoon weer met 4 gaan rijden. Er rijden er bij ons ook, die via de overname van intraMast bij de Rooy terechtgekomen zijn; verhalen genoeg...haha
  19. Daar zijn regeltjes voor Erik ;-) mbt tussenruimte. Dat blokken en riemen is volgens de wettelijke regels (zeker in Dld). Met de autoambulance rijd je waarschijnlijk ook niet zulke lange afstanden; plus er staat er maar 1tje op, gok ik.
  20. Allereerst sterkte aan de nabestaanden. Of dit ongeval te wijten is aan de prullaria ACHTER de voorruit, weet ik niet. Maar het pleit niet in het voordeel van de chauffeur. Bij ons, en bij meer bedrijven, is het ook niet toegestaan. Toen ik m'n nieuwe auto op ging halen in Noordhorn en na het overladen van mijn spullen het driehoekje links in de hoek zette, kreeg ik dan ook gelijk commentaar. Met de uitleg, dat mijn oudste zoontje dit gemaakt had voor vaderdag; dat het al jaren achter de voorruit staat en dat dit het enige is aan 'prullaria' kreeg ik toestemming van mijn manager. En wat Kevin en Knoalster zeggen: er zijn er bij... koffiezetapparaten, laptops en weet ik al niet meer. Die voorruit is zo groot, om fatsoenlijk overzicht te hebben. Niet om nóg meer zooi erachter te zetten...
  21. De eerste vrachtwagen waarmee ik bij Winde Transcar begon was een DAF 1300: BZ-13-.. Na een week mocht ik 'm 'inruilen' voor een 1700: VH-75-PX
  22. M'n Leeuwtje gistermorgen ingeleverd op Nijkerk. Gisteravond terug op de zaak, ff de garage ingelopen. "Die tacho? Die is gewoon stuk, daar krijg je een nieuwe voor." Dussss, ik ben toch niet gek! Vorige week dinsdag een duitser met z'n opel achteruit in de voorbumper. Dus nu een splinternieuwe bumper en rechter koplamp. Hopelijk hebben ze de rest van de storingen ook opgelost. Is nog even afwachten, want ik ben volgende week vrij.
  23. Zo gek is het nou ook weer niet, Nal. @Pierre: het ligt waarschijnlijk aan de afstandbediening. Daarmee kan ik de motor (met ingeschakelde PTO) starten en uitzetten tijdens het laden en lossen. Bij het inleveren van de Renault had ik de keuze tussen MAN en mercedes. Nou, die keuze is héél snel gemaakt....
  24. Ben je lekker mee, Adriaan.... Wie vallen er nog meer in de 'prijzen'? Frans de Boef en Faay? Sterkte jongens!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden