Spring naar bijdragen

De Magneet

Forumlid
 • Aantal bijdragen

  41
 • Geregistreerd

Waardering in de gemeenschap

4 Neutral

Over De Magneet

 • Rang
  Chauffeursforum Lid

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. De Magneet

  Kaart invoeren.

  Dat hangt van de versie tachograaf die je gebruikt. Vanaf V1.4 en hoger zou volgens de handleiding het dichte vierkantje volstaan. De versies daarvoor moet je wachten tot het volledige symbool zichtbaar is. Maar voor de zekerheid zou ik toch wachten op het volledige symbool
 2. Als je op de tijdbalk 1 streepje omhoog was gegaan was het gewoon gratis. Het tijdvak word dan groter waarin ze kunnen bezorgen.
 3. De Magneet

  vreemd icoontje

  Houd in dat het IMS signaal aan staat. Dat is het tweede referentie signaal.
 4. Je zal waarschijnlijk een V7.4 hebben. De DDS functie werkt dan nog niet met de boot/trein functie. Bij de V7.5 is dit wel het geval. In jouw geval zou ik dan tijdelijk de DDS functie uitzetten en zodra je de 9 uur rust hebt gemaakt deze weer aanzetten zodat je weer de vertrouwde display heb met aftellen. Zodra je de DDS functie uitzet zal het "oude display" te zien zijn.
 5. De Magneet

  IJken van de tacho.

  En is het nog gelukt?
 6. De Magneet

  IJken van de tacho.

  Speciaal voor Frank501: Ik zal even uitleggen hoe je dit dan op de juiste manier instelt. Plaats de bedrijfskaart en wacht tot deze verwerkt is. Druk op de OK toets en ga met de pijltjes toets naar Instellingen. Weer op OK toets drukken en dan met de pijltjes toets naar Parameters gaan. Weer op OK drukken en dan met de pijltjes toets naar Rijtijd waarschuwing. Op OK drukken . Jou tachograaf zal dan op 3820 (is oude wetgeving) staan. Met de pijltjes toets naar 561 zetten en op OK drukken. Je tachograaf werkt nu zoals het moet horen. Veel succes.
 7. De Magneet

  IJken van de tacho.

  Je hebt een Stoneridge tachograaf van de oude generatie en die werkt nog op de oude wetgeving, dit is ook nog bij de oudere generatie VDO (Continental) tachografen. Dit neemt niet weg dat je je pauze op de juiste manier (15 minuten+ 30 minuten of 45 minuten ineens) moet nemen
 8. Vraag mij af hoe dit mogelijk is. Om een digitale tachograaf te kunnen downloaden moet deze eerst worden vrijgegeven (poort open gezet) door een bedrijfskaart, controlekaart of werkplaatskaart. Wanneer bedrijven de mogelijkheid hebben om op afstand te kunnen downloaden via b.v. de boardcomputer of andere soorten hardware zal er altijd op het bedrijf een bedrijfskaart in een kaartlezer zitten waarbij de tachograaf kijkt of het juiste bedrijf contact met hem maakt zodat de uitleespoort word vrijgegeven. Is de poort niet vrijgegeven zal er ook niet gedownload kunnen worden. Tenzij de politie onde
 9. Dit is al weer een tijdje veranderd. Bij mijn weten al weer twee jaar nu. De chauffeurskaart moet nu minimaal eens in de 28 dagen gedownload worden en de tachograaf eens in de 90 dagen.
 10. De Magneet

  Kiwa en de politiek

  Een werkplaatskaart moet jaarlijks vervangen worden en ja ook voor 121 euro.
 11. Ik denk zelf dat de 9 uur rust niet binnen de 24 uur is gevallen.
 12. Misschien hier iets aan: http://www.casuutrecht.nl/brochures%20en%20leaflets/richtsnoeren_gecumuleerd.pdf
 13. Je moet bij je dealer om een blinde schijf vragen/kopen, deze is van kunststof en kan langere tijd hiervoor gebruikt worden.
 14. @scania-1001 Beetje jammer dat je een cursusleider heb gehad die niet weet waar hij het over heeft. Je bent namelijk wettelijk verplicht om begin en einde land in te voeren. Tevens wil ik nog even aangeven waarom dit ook dagelijks moet gebeuren, je start niet altijd op dezelfde plek. Denk aan de veerboot trein functie. Je geeft op de boot bij einde land Nederland in en wanneer je in Engeland aankomt geef je begin land Engeland in wanneer je het voertuig van de boot rijd.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden