Spring naar bijdragen

De Magneet

Forumlid
  • Aantal bijdragen

    41
  • Geregistreerd

Berichten geplaatst door De Magneet

  1. Op ‎9‎-‎8‎-‎2017 om 12:22 zei shompie:

    Ik heb een vraagje. Ik had vanmorgen een discussie met een collega over het invoeren van de pas. Als ik dat doe voer ik altijd handmatig de rust in en wacht ik tot er bovenop het dichte blokje (links onderin) een open blokje komt en ga dan pas rijden. 

     

    Dit is mij ooit zo verteld dat dit moest. Mijn collega zegt dus dat dit niet nodig is en dat je mag gaan rijden op het moment dat alleen het dichte blokje zichtbaar is.

     

    Wie oh wie weet wat de juiste manier is?

    Dat hangt van de versie tachograaf die je gebruikt. Vanaf V1.4 en hoger zou volgens de handleiding het dichte vierkantje volstaan. De versies daarvoor moet je wachten tot het volledige symbool zichtbaar is.

    Maar voor de zekerheid zou ik toch wachten op het volledige symbool:cool:

  2. Speciaal voor Frank501:

     

    Ik zal even uitleggen hoe je dit dan op de juiste manier instelt. Plaats de bedrijfskaart en wacht tot deze verwerkt is. Druk op de OK toets en ga met de pijltjes toets naar Instellingen.

    Weer op OK toets drukken en dan met de pijltjes toets naar Parameters gaan. Weer op OK drukken en dan met de pijltjes toets naar Rijtijd waarschuwing. Op OK drukken . Jou

    tachograaf zal dan op 3820 (is oude wetgeving) staan. Met de pijltjes toets naar 561 zetten en op OK drukken. Je tachograaf werkt nu zoals het moet horen.

    Veel succes.

    En is het nog gelukt?

  3. Speciaal voor Frank501:

     

    Ik zal even uitleggen hoe je dit dan op de juiste manier instelt. Plaats de bedrijfskaart en wacht tot deze verwerkt is. Druk op de OK toets en ga met de pijltjes toets naar Instellingen.

    Weer op OK toets drukken en dan met de pijltjes toets naar Parameters gaan. Weer op OK drukken en dan met de pijltjes toets naar Rijtijd waarschuwing. Op OK drukken . Jou

    tachograaf zal dan op 3820 (is oude wetgeving) staan. Met de pijltjes toets naar 561 zetten en op OK drukken. Je tachograaf werkt nu zoals het moet horen.

    Veel succes.

    • Like 2
  4. Je hebt een Stoneridge tachograaf van de oude generatie en die werkt nog op de oude wetgeving, dit is ook nog bij de oudere generatie VDO (Continental) tachografen.

    Dit neemt niet weg dat je je pauze op de juiste manier (15 minuten+ 30 minuten of 45 minuten ineens) moet nemen

  5. Dit is ook voor het eerst dat ik dit hoorde dat het gebeurt.

     

    Maar heb zelf de mail van het IL & T gezien dat er op afstand gecontroleerd is. Het gaat om een auto van nu ruim een jaar oud.

     

    Alle gecontroleerde data was correct bevonden.

    Vraag mij af hoe dit mogelijk is. Om een digitale tachograaf te kunnen downloaden moet deze eerst worden vrijgegeven (poort open gezet) door een bedrijfskaart, controlekaart of werkplaatskaart. Wanneer bedrijven de mogelijkheid hebben om op afstand te kunnen downloaden via b.v. de boardcomputer of andere soorten hardware zal er altijd op het bedrijf een bedrijfskaart in een kaartlezer zitten waarbij de tachograaf kijkt of het juiste bedrijf contact met hem maakt zodat de uitleespoort word vrijgegeven. Is de poort niet vrijgegeven zal er ook niet gedownload kunnen worden. Tenzij de politie onder het rijden de controlekaart aan de chauffeur heeft gegeven en gevraagd heeft om deze in de tachograaf te stoppen kan ook de politie niets uitlezen. (sowieso niet mogelijk geweest want je kan tijdens het rijden de kaart niet plaatsen).  

  6.  

    Hoe vaak moet ik mijn data downloaden?

    Wettelijk moet u de data van de chauffeurskaart minimaal 1 maal per 3 weken, en data uit de tachograaf minimaal 1 maal per 3 maanden downloaden. Let op! U moet minimaal de aaneengesloten data hebben van 52 weken uit zowel de tachograaf en van de chauffeurskaart. Bij veel wisselingen van activiteiten (b.v. rijden/rusten) kan het zijn dat het driewekelijks downloaden van de chauffeurskaart niet afdoende is. Advies is om de chauffeurskaart wekelijks te downloaden. Vergeet hierbij niet om een veiligheidscopie (back-up) van uw data (bestanden) te maken. Dit voorkomt veel problemen als b.v. uw computer defect raakt of gestolen wordt. De boete die hierop staat is 4400,00 Euro per chauffeur.

     

    Dit is al weer een tijdje veranderd. Bij mijn weten al weer twee jaar nu. De chauffeurskaart moet nu minimaal eens in de 28 dagen gedownload worden en de tachograaf eens in de 90 dagen.

  7. @scania-1001

    Beetje jammer dat je een cursusleider heb gehad die niet weet waar hij het over heeft. Je bent namelijk wettelijk verplicht om begin en einde land in te voeren.

    Tevens wil ik nog even aangeven waarom dit ook dagelijks moet gebeuren, je start niet altijd op dezelfde plek. Denk aan de veerboot trein functie.

    Je geeft op de boot bij einde land Nederland in en wanneer je in Engeland aankomt geef je begin land Engeland in wanneer je het voertuig van de boot rijd.

  8. Het feit of de tachograaf op rust springt na het afzetten van het contact is bij de stoneridge tachografen programmeerbaar met de bedrijfskaart. Kan je dus zelf instellen of die bij het afzetten van het contact omspringt naar eender welke gekozen activiteit, rust, arbeid, ter beschikking, of dat de tachograaf de activiteit niet aanpast.

    Dit is alleen mogelijk bij de Stoneridge tachografen met de OK toets. Degene met het enterteken is het niet mogelijk.

  9. Weet niet of iedereen het al door heeft, maar je kan 50 sec rijden zonder je rust te onderbreken. Begint met rust op bijv. 20.00.00 uur, op 20.00.32 uur kan je gaan rijden, stopt op 20.01.28 uur ( niet vergeten op rust te zetten), maakt de rust af tot 20.02.00 uur et voila, geen rijtijd. Hou er wel rekening mee dat je meestal seconde of 5 hebt voordat je stilstaat en klok op rust gezet hebt.

    Ik begrijp even niet waar jij jouw informatie vandaan heb. Iedereen heeft het hier over maximaal 29 seconden en jij gaat nu ineens beweren dat je wel 50 seconden kan rijden. Ik denk dat het beter is dat je niets verteld als je het niet zeker weet. Zo kan je er anderen ook niet mee schaden.

    Ik zal even kort uitleggen hoe het werkt. Ze noemen het ook wel de 3 minuten regel. Stel in de eerste minuut heb je de eerste 50 seconden rust, daarna ga je 20 seconden rijden. Je zit nu dus 10 seconden in de tweede minuut. De regel is nu dat je de tweede minuut voor de rest rust moet hebben en de daarop volgende minuut moet ook helemaal rust zijn. Als je het zo doet zal je ononderbroken rust hebben.

    Jan

  10. Dat gebeurt nu al in Duitsland Zelfs ze kunnen jou rij en rust tijden zien Maar daar mogen ze nog geen gebruik van maken.Meestal staan ze langs de weg of ze rijden jou voorbij En als het niet in orde is wordt je aan gehouden

    huub

    Vraag me dan af hoe ze die controlekaart er ongezien ingooien tijdens het rijden:cool:. Voor het downloaden van de tachograaf moet je nog steeds een bedrijfskaart, werkplaatskaart of controlekaart in de tachograaf plaatsen, anders krijg je geen data uit de tachograaf. Nu zullen er wel denken hoe ze dan op afstand downloaden vanuit het bedrijf. Er wordt dan vanuit de thuisbasis contact gezocht met de tachograaf waarbij er dan ook gecontroleerd word door de tachograaf of dit bedrijf wel de juiste bedrijfskaart heeft.

    Zodra deze controle juist is kan er pas gedownload worden op afstand. Ik denk eerder dat ze via de gegevens van de mout kijken hoelang je gereden heb en bij twijfel ze je dan aanhouden en dan naar je tachograaf of kaart zullen kijken.

    Jan

  11. Voor Angelique, hij is er ook in het Nederlands hoor de website, lees wat makkelijker;)

    http://www.se5000.com/nl

    Trouwens klopt het niet helemaal wat je zegt m.b.t. een minuut rijden welke dan niet geregistreerd wordt. De nieuwe versie rond af. Dat wil zeggen je rijd 29 seconden en zet dan de tacho op hamertjes of rust voor de rest van de minuut. Dan zal deze hamertjes of rust registreren. Dit wil dus zeggen wanneer je dit op de juiste manier doet je bv bij het wegrijden van de dok en je de tacho op rust had staan je dan geen onderbroken rust heb.

    Jan

  12. Ik zou mij eigen niet zo druk maken om je kaart te laten downloaden. De enigste die

    een probleem kan krijgen is je oude baas. Die is namelijk verplicht om de data van jou

    kaart te hebben. Heeft hij die niet dan heeft hij een probleem bij een bedrijfscontrole.

    Dus als hij jou data wilt hebben stuurd hij maar iemand naar jou toe om jouw kaart te

    downloaden, is namelijk zijn probleem niet de jouwe. Ook als jou kaart dan gedownload

    is staan de gegevens er nog steeds op want er wordt namelijk altijd een kopie gemaakt

    van de data op jouw kaart.

    Groeten Jan

  13. ook dat helpt niet!

    die kijken alleen naar de portomonee, en doen wat de opdrachtgevers, in dit geval de overheden willen.

    die denken heel simpel alleen maar aan de opdrachtgever die betaalt, en niet naar de eindgebruiker die ermee opgezadelt word.

    het aparaat woord door hun bedacht, ontwikkeld, en geproduceerd.

    en iedere eigenaar die een nieuwe wagen koopt is verplicht om er een aan te schaffen.

    hoezo vrije marktwerking?

    het word tijd dat er eens wat meer concurentie en keuze komt in tachograafland.

    als dat namelijk gebeurt dan kan de eindgebruiker kiezen uit meerdere merken en modellen.

    en wedden dat dan ook vdo snel hun apparaten aan kunnen passen! :ja:

    Bekijk anders dit filmpje even: http://www.se5000.com/nl/overzicht.html

    Groet Jan

  14. Als een chauffeur 2 rij uren maakt, en dan 2,5 uur aan het lossen is.
    Telt dit dan als 4,5 uur? En is hij dan verplicht om pauze te houden?
    Bij ons op het bedrijf zijn ze aan het controleren,
    en word ons verteld om hier rekening mee te houden.
    De chauffeurs hanteren nu gewoon 4,5 rij uren. En dan 45 minuten rusten.
    Laad en los tijd niet mee gerekend.
    

    Wanneer je volgens de rijtijdenwet wet nog niet aan de 4,5 uur rijtijd komt gaat na 6 uur arbeid (rijtijd + laden/lossen) de ATB in en dien je minimaal een half uur rust gehad te hebben.

    pauze of wachten:
    45 minuten na 4,5uur rijden of in 5.25 uur 45 minuten pauze, onderverdeelt in pauzes van minimaal 15 minuten

    Dit moet zijn onderverdeelt in pauzes van de eerste 15 minuten gevolgt door 30 minuten of 45 minuten ineens.

    Onze digitacho's tellen alleen periodes langer dan 15 minuten bij elkaar op.
    Maar 3x15 minuten slikt de tacho ook, 25+20 ook nog. Dan begint de tacho weer op 0 en gaat tenminste niet te knipperen. Bij controle zit je dan wel fout natuurlijk.

    Dit komt omdat dit tacho's zijn die ouder dan minimaal een half jaar zijn. Deze werken namelijk alleen op de oude rijtijdenwet. Siemens V1.3 moet in te stellen zijn door de werkplaatsen op de "nieuwe rijtijdenwet" 561 en de Stoneridge V7.. zijn onder andere in te stellen met de bedrijfskaart. V7 is te herkennen aan de OK knop inplaats van de entertoets.

  15. In de DT staan geen wetten geprogrameerd. Alleen bij het tellertje van de max. rijtijd is een herkenningspunt aanwezig. Overige werkzaamheden konden nooit bij het rijden worden opgeteld: ander werk is geen rijden. Hier wordt het verschil gemaakt tussen de rijtijdenwet en de arbeidstijdenwet. Op een andere plek kwam ik tegen dat de melding van max rijtijd helemaal verdwenen zou zijn bij de nieuwste versie DT. Ik heb hier echter geen bevestiging van. Komt wellicht nog.

    In de oude rijtijdenwet moest je na 4,5 uur arbeid 3/4 uur pauze nemen. Nu is het na 4,5 uur rijden dat je pauze moet nemen. Laden en lossen valt onder arbeid dus dit werd vroeger bij je rijtijd opgeteld.

    Jan

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden