Spring naar bijdragen

Hendrik 68

Forumlid
  • Aantal bijdragen

    416
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Hendrik 68

  1. hendrik68 die discussie hielden we in een ander topic dat nu gesloten is, wel heel kinderachtig van je om er hier weer op terug te willen komen!

    trouwens dit is een heel andere situatie, dus je opmerking slaat als een penis op een hygiënisch verband!

    Ik wil er voor de rest niet op terug komen hoor, maar mijn reactie was slechts gebaseerd op feiten.

    Maar ik zal er even over ophouden.

  2. Zo leuk dat ze op Radio 538 dan weer luid verkondigen dat hij vol in de ankers ging en zijn truck op de rijbaan liet staan, de snelweg vervolgens overstak waarbij hij levensgevaarlijke capriolen uithaalde waarvoor auto's vol in de remmen moesten en bijna op elkaar klapten, zodat die even een bakje koffie kon drinken. Heb maar even ge'sms't dat als ze zo graag de radiozender willen zijn waar veel chauffeurs naar luisteren, ze niet dit soort dingen op die manier over de wereld moeten verspreiden. Jammer weer dat er niet op ingegaan wordt!

    Ach Bas maak je niet zo druk , een hoop chauffeurs vinden het ook schijnbaar normaal om je truck op de uitvoegstrook neer te zetten als je je gordijnen dicht wil trekken omdat de parkeerplaats 500 meter verderop "misschien" vol staat.;)

    En als er dan één achter op klapt ,dan is het eigen schuld ,want dan reed die te hard.LOL

  3. Wat ben jij een misselijke idioot zeg! en maar door blijven zuigen over dat het de schuld van de chauffeur is terwijl je standpunt onhoudbaar is. De chauffeur had hem netjes aan de kant gezet, hij kon niet anders dus het was gewoon OVERMACHT. Dat zo'n tamme automobilist met 120 zo'n afrit af komt zeilen is zijn eigen schuld, waarschijnlijk heeft ie veel te hard gereden of gewoon z'n gedachte niet bij het verkeer gehad. Als je een afrit af gaat moet je gelijk afremmen tot 50 km/h i.o.d. was mij geleerd, als hij dat had gedaan hij hij de trailer 100% gezien en als je er op een normale manier op die afrit rijd kan je die trailer niet eens raken. Stop dus met de schuld in de schoenen schuiven van de chauffeur, ga lekker je C+E halen en ga zelf snacht's even een parkeerplaats opzoeken dan weet je wat het is. De beste stuurlui staan aan wal, met je ik had dit ik had dat makkelijk ouwehoeren vind ik dat. Ga eerst de wereld is bij jezelf verbeteren met je beunpraktijken om zoveel uren achter elkaar te rijden en veel te hard, dat is pas onverantwoordelijk en nog veel gevaarlijker als zo parkeren. Zo, dat moest er even uit.

    Hoop babbels voor een jochie die net een halfjaar zijn groot rijbewijs heeft.

  4. mijn leermeester stond ook stil op de vluchtstrook met pech daar waar het hoort volgens jou, toen hij onder de trailer keek wat er loos was en een collega er vol achter op klapte, kon hij nooit meer kijken of ergens stilstaan.

    op de vluchtstrook in een klap zijn leven verloren!

    dan toch maar liever op een parking in de weg staan of niet dan!

    Op een parking in de weg staan is nog iets heel anders dan op een afrit van een rijksweg/parking te gaan staan.

  5. Dan moet je misschien eerst eens gaan lezen en kijken in dat topic waar een chauffeur werd dood gereden die op de vluchtstrook stond.

    Op de foto's kan je zien dat er 50mtr verderop een uitvoegstrook begon. Zou die heel wat beter hebben gestaan.

    En ja nog wat. 50mtr doorrijden? is daar plaats dan?

    Zovele hebben het al gezegt, en ik ga het dan ook maar eens zeggen.

    Ga zelf eens een tijdje met een vrachtwagen rijden. Of word politieagent.

    Tig chauffeurs die 'dagelijks' met dit probleem worstelen hebben het je nu al proberen wijs temaken, maar jij weet het 'beter'.

    Welterusten.

    Met pech op de vluchtstrook vergelijken met slapen op de rijksweg...................., sorry jongen ,maar waar zit toch je verstand.

  6. hendrik als jij denkt zulke uitspraken te mogen doen als je eerdere en deze, dan twijfel ik aan je verstandelijke vermogens en ervaring in het transport langer dan een dag!

    als je tegenwoordig in de avond een parkeerplaats oprijd om er je dagelijkse rust door te brengen en je ziet een gaatje en je gaat niet in dat gaatje staan dan ben je de grootste lul die er rondrijd op de weg!

    als er al wagens geparkeerd staan op zulke plekken danmag je er gerust vanuit gaan dat de parkeerplaats overvol is want niemand gaat graag met plezier op zo een plek staan.

    en ja er zullen vast wel enkele plekken vrij zijn maar of je die kunt bereiken is de volgende vraag, de praktijk is namelijk dat achter de normale parkeerplekken onmiddelijk ook wagens gaan staan waardoor die plekken onbereikbaar worden als ze leeg komen omdat er iemand stond die 45 minuten moest maken.

    weet je wie er achterlijk bezig is en wie je met een gerust hart mag doodschoppen?

    dat zijn die lui van de overheid die dit probleem niet adeqaat hebben aangepakt, de huidige situatie is de laatste tien jaar niet zoveel veranderd toen was er al gebrek aan parkeerplekken en is dit al veelvuldig gemeld.

    ook dat het in die tien jaar nog erger zou worden is uitgebreid verteld en uitgelegd.

    en dan moet ik karel groot gelijk geven, als ik ergens sta dan blijf ik staan wat er ook gebeurt, want ik heb geen zin om een paar weken later een flinke boete te gaan betalen vanwege een onderbroken nachtrust.

    dan liever een bekeuring voor fout parkeren want die is vele malen goedkoper als die andere!

    Ik herken de door jouw geschreven situatie op de parkings wel, ondanks jouw twijfel over mijn over mijn verstandelijke vermogens ,maar dan nog zet je je wagen niet "fout geparkeerd" op de snelweg (LOL,over ervaring gesproken trouwensLOL) .

  7. En je uren zijn op, alle parkings vol, etc. Dan nog zeker?

    Ik had hem er ook neergezet en volgens mij velen hier op het cf. Dus je opmerking over doodschoppen is wel een beetje over de top he als je weet dat dit topic over een dodelijk ongeval gaat,.....

    Mag je vinden , ik zou zo gauw geen mildere straf kunnen verzinnen als je daar een vrachtwagen neer pleurt.

  8. sterker nog MJP als je verder terug gaat dan staat er al twee keer een bord met 70. en verderop langs de afrit ook al een bord met 50.

    het bevreemd mij bovendien dat als die vrachtwagen daar staat om zijn dagelijkse rust te maken hij er al geruime tijd staat.

    dan vraag ik me af hoeveel voertuigen zijn hem dan al niet gepasseerd tijdens die periode waarbij het wel goed ging?

    en daar zullen ongetwijfeld ook andere vrachtwagens bij gezeten hebben die hem konden passeren, konden die dat niet dan was er rap politie bij geweest om hem weg te sturen, of zie ik dat helemaal verkeerd?

    maar wat nou als er meerdere wagens stonden op dat stukkie weg die eerder mochten vertrekken omdat hun rust klaar was?

    en dat deze wagen nog als enigste daar stond, dan lijkt het mischien wel alsof er niks staat als je van de snelweg afkomt?

    oftewel was het van verre al zichtbaar dat die wagen daarstond?

    maar het is lullig dat zulke dingen gebeuren, het is niet de eerste en zal ook niet de laatste zijn vrees ik.

    de oorzaak?, samenloop van omstandigheden, een echte schuldige is nooit aan te wijzen!

    Hoe weet je dat hij al een geruime tijd daar stond , en daarbij wie zegt dat er geen plek was op de parking................., zover is hij geeneens gekomen .

    Gewoon domweg aansluiten ,er was er misschien op de parking ook allang één weg .

  9. De politie in Suffolk maakt momenteel gebruik van een witte trekker waar naast de chauffeur een smeris met een camera zit, de mafketel maakt camera opnames binnen de cabine van de chauffeur die inhaalt om te kijken wat hij uitvoert.

    Er zijn zover mensen aangehouden voor eten achter het stuur, het draaien van een zware paal,en andere handelingen die er toe lijden dat je een hand van het stuur af moet halen.

    Als ze mij aanhouden zal ik verklaren dat ik een probleem heb met platjes en dat ik daarom regelmatig moet krabben, ik vraag mij af hoe hij dit voor de rechter gaat uitleggen. :banaan:

    Als ze je aanhouden,dan zou je eens moeten vragen waar die man woont ,dan kan je misschien samen met een collega bij hem in de voortuin gaan staan om door het raam naar binnen te gluren met een camera:cool:.

  10. Hoi Ja is allemaal makkelijk praten achteraf, je weet niet wat zijn beweegreden isgeweest toch hier te stoppen,

    Precies.........., misschien was er wel een sjor band die elk moment onder het wiel kon komen,dan wil je wel effe snel stoppen om de boel op te ridderen.

  11. Als jullie goed kijken zien jullie dat de chauffeur al aan het remmen gegaan is, maar een 18 meter combi staat nu eenmaal niet zo snel stil als een camper....

    Overigens, dat paadje rechts was te klein voor deze combi...heb deze info van een chauffeur zelf die deze weg regelmatig rijdt.

    Willem, dat is een mop uit Noord Noorwegen. Als de oorlog langer had geduurd was Noord Noorwegen middels een spoorweg verbonden met de rest van Noorwegen....

    Chauffeur had makkelijk de tijd om bij het weggetje stil te staan zodat de camper rechts voorbij had kunnen gaan, de meeste hier weten wel hoe een combi van 18 meter rijd en remt Murphy .

    Sorry ,maar in dit geval vindt ik de chauffeur vd vrachtwagen een beetje een knoeiert.

  12. Van de 166 R730 die hier verkocht zijn doet 10% het niet goed!

    Volgens Scania zijn de problemen het grootst onder de Noorse 730, zijn de problemen bekend.... "en er wordt aan gewerkt"...

    Maar vlgns deze kippenboer hebben ze nog geen flauw idee wat de oorzaak kan zijn....

    Volgens een woordvoerder van de Zweedse kip zijn de probleemwagens in 3 catagorieen in te delen;

    1ste vanaf het begint loopt de motor slecht

    2e de eerste 60 tot 65.000 km zoals het hoort en dan gaat het fout

    3e groep zijn die die de ene dag goed werken en zo op een andere dag slecht lopen....

    - Dette skal løses - Transportmagasinet - tungt.no

    Die bij ons doet het geloof ik wel aardig, hoor nooit klachten.

    Maar ja wij rijden er ook alleen maar bloemetjes mee, dus niet echt zware vrachten.

  13. Ja ze rotzoien zelf maar raak

    Gewoon aan de regels houden

    Dan is het probleem snel op gelost

    De boete kan niet hoog genoeg zijn

    Het nadeel is Er moet in transport land veel veranderen

    Maar niemand wil het.

    Ze rotzoien liever Het brengt meer geld op

    De reden is Ze kunnen het in 8 uur niet meer verdienen

    Nog een paar jaar Dan hebben ze zich zelf de nek om gedraait

    Huub

    Welnee joh............, die Huub is nooit chauffeur geweest ,dat merk je aan zijn reactie's.

    Hij wil gewoon een beetje mee lullen.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden