Spring naar bijdragen

opa bert

Forumlid
 • Aantal bijdragen

  1087
 • Geregistreerd

Alles door opa bert geplaatst

 1. Loop eens binnen bij Sabeh Tours , in Berkel Enschot .die doet op bus vervoer eigenlijk wel alles. En is bij jou redelijk in de buurt.
 2. Dat systeem is er al, mijn ex werkgever rijdt voor de grootste brouwer uit Nederland , en heeft bij de pas aangeschafte E auto's zo'n camera systeem laten instaleren , idd net of er een drone boven hangt. De klant stond erop dat het systeem erop zou komen, en heeft ook de kosten voor zijn rekening genomen.
 3. Wat mij betreft moet dat vooral zo blijven, en vooral niet afhankelijk worden van een of ander vaag buiten land v.w.b. onze voeding.
 4. De zwartste bladzijde in mijn bijna 50 jarige chauffeursloopbaan , is het jaar groente rijden voor AH Tilburg , voor Leen Speksnijder, 'n grotere [boef] lul heeft er in de transport niet rond gelopen ! Altijd tijden de kort voor de rit , het commentaar was ; andere halen het wel dus zal het wel kloppen ,zelfs bij km te kort ondernam hij geen actie . Als laatste stunt kreeg ik 2 adressen extra omdat de tomaten te laat binnen waren en mijn rit later begon , meteen erachter aan gegaan bij de chef groenten hoeveel tijd ik daar voor bij kreeg, het antwoord was , niks, je komt er toch langs. mijn antwoord was dan zou ik ze er niet in zetten die komen gewoon mee terug dan. Dat wou hij dan dan wel eens zien zei hij , goed kijken dan vanmiddag was mijn antwoord. Bij mijn eerste klantje in Helmond zei de groenteboer wil je ff Speksnijder bellen , ik bel Leen op, en meteen commentaar natuurlijk, ik had 'n grote bek gehad bij de groenten enz.enz. Leen zei ik dat jij voor niks werkt moet je zelf weten maar ik niet ,als je nou nog meer te zeuren hebt rij ik de rit niet eens meer af en komt ie zo al terug naar Tilburg. Toen bond hij in , of ik dan de rit toch wel wou doen , de rit wel ja maar die extra rommel komt gewoon mee terug . en als ik vanmiddag op DC terug ben liggen mijn papieren klaar , dan ga je morgen zelf maar rijden , hij was het er niet mee eens , maar het was wel mijn laatste rit , ben wel goed maar niet gek. Twee dagen later bij V Riel begonnen , was 'n stuk relaxter. Hij deed alleen wel gruwelijk moeilijk over de laatste betaling , maar toch alles gebeurt.!
 5. opa bert

  Girteka slaat terug

  Het is toch simpel zat , als er volgens jou iets beslist wordt dat niet klopt , dan ga je naar de plek waar dat beslist wordt, in dit geval een vergadering van cnv of fnv en laat je daar je stem horen. Vermoedelijk ben je daar nooit geweest net zoals de meeste schreeuwers hier , jij weet donders goed hoe het in de jaren 60 /70 was .Het cao dat toen afgesloten werd was voor iedereen 'n verbetering , en ja dat was toch dankzij de door jou en vele andere vervloekte bonden afgesloten. Ik heb me daar toen ook stevig voor in gezet , en vervolgens door de jaren heen het vakbonds gebeuren langzaam af zien brokkelen, omdat er totaal geen interesse is wat er allemaal in het transport gebeurd, alles wat je nu binnen haalt , van onkosten vergoeding tot pensioen heb je toch aan die k*t bonden te danken. En nee Ger is niet de vakbond dat zijn de leden . Als die niet op komen dagen om massaal hun mening te geven, dan is de bond een club die geen vuist kan maken, en zal er ook weinig bereikt worden. De werkgevers weten exact hoe de vergaderingen bezocht worden , als er 1 1/5 man en 'n paarde kop op de vergadering komt dan denken de werkgevers het zal wel loslopen , en zal er weinig veranderen .
 6. opa bert

  Kilometervreter

  dan is ie idd weinig thuis geweest
 7. opa bert

  Kilometervreter

  Stom stom , 0 hoort er niet bij 😅
 8. Dat klopt , maar die zijn stukken jonger ,moerdijkbrug kon je van week tot week zien veranderen , die staat ook nog op de pijlers van de oude brug.
 9. opa bert

  Fantastiese werstern jas

  Paar Spaanse speren erbij en 'n TGV hoorn eronder {in het zicht natuurlijk}😂
 10. opa bert

  Kilometervreter

  50 Miljoen km , in 50 jaar da's een ton per jaar , niks aparts toch , daar hoef je niet dubbel bemand voor op weg . Dat rijd een beetje binnenland nu chauffeur op z'n sloffen , zelfs in de winkel distributie. In de tijd dat ik bij Verhoeven expediteurs reed vanaf 1974 zeg maar , reden we al minimaal 150.000 per jaar ,niks dubbel bemand , was ook niet nodig in die tijd.
 11. Zouden ze dat vroeger zo gedaan hebben denk je ? ik weet niet precies hoe oud die brug is , ik rij nou bijna 50 jaar en kan me niet herinneren dat die brug er niet lag. Ik denk niet dat er toen al materiaal was waar ze dat mee konden. Die brug bij Keizersveer zijn delen van de oude moerdijkbrug , die hebben ze daar wel ingevaren , was toen al een huzaren stukje .
 12. Zo'n rare overname was dat niet, de gebroeders Soetens vochten elkaar de keet uit , de Soetens die nu in Goirle zit is toen met wat werk gaan lopen , zeer tegen de zin van zijn broers. En dat werk is ie inmiddels ook kwijt door het verdwijnen van de CSM in Breda.
 13. Probeer het eens bij GVT ,die hebben ook 'n vestiging in Alkmaar.
 14. Dat deden wij jaren terug al bij van Casteren ,4 uur van huis om koppelen en terug. En overdag in het binnenland .
 15. opa bert

  Bejaarde on tour in Cadiz

  Zijn broer Jan kende ik ook , die was toch wel wat slimmer dan Mart ,die deed vee transport, dat is later overgegaan naar zijn stief zoon, beter bekend als Wijntrans , die nadat ie alles verkocht heeft met één auto is doorgegaan . Rijdt nu alleen nog binnenland.
 16. opa bert

  Bejaarde on tour in Cadiz

  Dat was S uit dongen, die reed altijd voor die dubieuze opdrachtgevers ,niks dan charterwerk waar geen kruimel aan te verdienen was. Die Peijnenburg zat vroeger in Tilburg, midden in een woonwijk , daar is ie toen al 'n paar keer aan de beurt gekomen omdat ie ADR spul buiten in opslag had zonder vergunning. In die tijd reed hij met 'n paar tank opleggers.
 17. opa bert

  Avondklok

  Ik denk dat we nu de vruchten plukken van jaren lang slap politie beleid, het is niet normaal hoe de politie verworden is tot een karikatuur die altijd weer bemiddelend optreed in plaats van te laten zien waar ze voor dienen te staan . Grapperhaus heeft het over streng optreden en zwaar straffen , met name zwaar straffen wil ik nog wel eens zien , het zal wel weer 'n vermanend vingertje worden en 50 uurtjes werk straf, waarbij ze vervolgens in de watten gelegd worden .! Nee , vandaag nog voor de rechter en meteen opsluiten dat spul , ik lees net in het BD dat er gastjes van 14 bij zitten , die worden weer met fluwelen handschoentjes aangepakt, en met allerhande smoesjes weer in een of ander begeleiding project gestopt , en gaan voor de rest van hun leven in het uitkering circuit zitten . Wie mag het allemaal weer betalen ?? juist de werkende man ,laat pa en ma eens op draaien voor de kosten die hun pubers gemaakt hebben, misschien dat ze hun kroost dan wel 'n fatsoenlijke opvoeding willen geven .
 18. opa bert

  arbeidstijdenwet

  Je haalt twee dingen door elkaar , de arbeidstijdenwet zegt binnen 6 uur minimaal 'n half uur rust ,al heb je dan nog maar 20 minuten gereden, dat heeft niks met de rij tijdenwet te maken , die zegt na 4.5 uur rijden 45 min. pauze
 19. Als je echt niks anders doet dan bovengenoemde lijn dienst , dan zou dat weleens op C uit kunnen draaien . In dat FUWA boek staan rare beschrijvingen , ik meen me te herinneren dat zee containerwerk op Duitsland onder E valt, en iemand die met tautliner of huif naar Duitsland rijdt onder D. Dat wil dus zeggen dat hard werken niet beloont wordt , denk hierbij aan op en afbreken van huif en vracht zekeren , daar heb je bij containerwerk helemaal geen bemoeienis mee, uitzondering is iemand die 'n vlet op z'n cassis heeft staan . Ik heb in het verleden ook al eens naar trekker opl. met meeneem heftruck gezocht , dat stond er toen helemaal niet in. Zeker de omschrijving van de diverse functies staat er vaak onnauwkeurig in .
 20. Ik zou zeker niet op E rekenen , idd iets in D .
 21. Je even voorstellen in een nieuwe [werk] situatie , is toch vrij normaal , daar hoeven ook geen handen bij geschud te worden.
 22. opa bert

  betonmixer op zijn kant

  Dat mag dus wel !!kijk maar eens rond in de haven van Antwerpen als BAS daar weer wat af komt leveren .
 23. Ik denk dat dat reuze meevalt ,ik ken er toch wel 'n paar dik in de vijftig , gewoon 2 maandjes proeftijd en vervolgens vast.
 24. Dan kunnen er wel 'n paar loongroepen geschrapt worden, ik weet niet precies hoe hoog de lonen precies zijn van de onderste trede , maar die mogen dan niet meer , en D6 is dan ook maar net boven het minimum. Dat zullen de werkgevers niet graag horen, daar is geen loonruimte voor zeggen ze.!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden