Spring naar bijdragen

Jaco

Forumlid
  • Aantal bijdragen

    38
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door Jaco geplaatst

  1. Dus zelf heb je ook een bedrijf? Waar ben je gevestigd dan? Veel last gehad van Van Loo?
  2. Jaco

    duits contract

    Nick64 heeft genoeg duitse collega's:ja:, dus navragen zal wel niet zo'n groot pobleem zijn:nee:.
  3. Ik vond ergens dat lichte voertuigen de eerste 4 jaar zijn vrijgesteld, net als in NL. Maar is dat met zware voertuigen ook zo, die moeten in NL tenslotte elk jaar gekeurd worden?
  4. Heb hier toch eens een vraagje bij: hoe zit dat met de periodieke autokeuring op Cyprus? Ze zullen heus niet elk jaar de trekkers op Cyprus laten keuren.
  5. Bij Rompen zijn nog geen 10 nederlandse chauffeurs werkzaam, allang niet meer. Naar verluidt wordt er een oude "bekende" BV uit de kast getrokken; namelijk XL Logistics. Blijkbaar was deze BV voor dit soort noodgevallen zolang in de ijskast geparkeerd.
  6. Jaco

    Vermiste vracht

    Maar dat schreef u niet. U suggereerde dat wij alleen vrachten voor een habbekrats proberen te verkopen. Uiteindelijk zitten we nu natuurlijk in de positie "achteraf gelul", dus dat is iets makkelijker praten. Wij werken ook met verschillende Italiaanse vervoerders, dat is niet vreemd. Zij hebben van ons (voor hun) uitgaande ladingen gekregen toen het rustig was en laden nu ook voor ons nu het wat drukker is. Dat zich zo nu en dan een nieuwe naam zich meldt is ook niet vreemd. Vervolgens klopte hun gegevens van voor tot achter, met een controle op hun kredietstatus aan toe, waarmee we ook hun BTW-nummer konden controleren. Verder zat alles aan vergunningen en verdere documenten ook erbij en was alles in orde. Vooraf was er dus geen enkele verdenking bij ons, en ook niet bij de andere 3 gedupeerden. En neemt u van mij aan; dat zijn ook geen beginnelingen op het Italie-vervoer. Verder is het zo dat als een Italiaan van een mede-Italiaan zijn vracht aanneemt, dan wacht hij tot 90 dagen, einde maand op zijn centen. Neemt hij van een Nederlander aan, dan zijn de meeste van deze rekeningen binnen 45 of 60 dagen voldaan. Dat is ook belangrijk tegenwoordig! Verder hoop ik dat het bij deze gevallen gebleven is. Er wordt op een deze manier een hoop schade aangericht in een tijd van zwaar weer!
  7. Jaco

    Vermiste vracht

    @Frans, er is ondertussen een Alert uitgegaan. Dat betekend dus dat er ontwikkelingen zijn, echter, de negatieve kant op. Vooral de tijd die erin gaat zitten om iedereen te informeren en op de hoogte te houden is aanzienlijk en frustrerend. Verder is Frans aardig op de hoogte over Italie. Er zijn nog wel een paar namen die ik je kan noemen met lege auto's in week 31 en 32 . Wat betreft de goede retourtarieven; dat heeft er alles mee te maken dat het werk naar Italie toe volledig is ingestort. Trekt dit aan, dan zitten we binnen no-time ( 1 a 2 weken ) weer op het niveau doodrijderstarief.
  8. Jaco

    Vermiste vracht

    @EJD: beetje vooringenomen reactie van u. Had ik niet van u verwacht, uw andere reacties hier op het forum lezend. Er is op het moment een groot tekort aan wielen in Italië, en dat is waar deze mannen gebruik van maken. Het was absoluut geen bodemtarief wat overeengekomen was. Het is meer een kwestie van blij zijn dat er weer een lading is opgelost. Wij rijden nog altijd met 20 à 25 auto's met Nederlandse of Duitse (nee, geen Ossies, maar volgens NL-CAO betaald) chauffeurs naar Italië. U weet dan als ondernemer dat er bij ons geen bodemtarief geoorloofd is. Zoals al gebleken vallen de transportbedrijven hier in de regio Zuid-Limburg om bij bosjes, dus letten wij echt wel op onze tellen. Groeten.
  9. Jaco

    Vermiste vracht

    Via deze weg wil ik jullie waarschuwen geen vrachten te verhandelen aan de firma Trasporti Pompei uit het Italiaanse Scafati, bij Salerno. Bij het aannemen van de lading lijkt alles in orde zijn, tot een Italiaanse transportvergunning aan toe. Zij laden ook daadwerkelijk op het opgegeven adres (in ons geval in Verona), maar vervolgens verdwijnt de auto met lading van de aardbodem. Tot op heden is deze auto nog niet op de bestemming aangekomen. Volgens onze verzekeraar waren wij nummer 4 in een week. U bent gewaarschuwd. Groeten, Jaco
  10. Volgens Limburglokaal: het laatste nieuws en sport berichten uit Limburg : Transportbedrijf Van Giersbergen Hoensbroek failliet zou van Giersbergen in Hoensbroek vanmiddag failliet verklaard zijn
  11. Niet doen Huub. Op die ene plaats van jou kunnen 2 buitenlandse chauffeurs tewerkgesteld worden en nog goedkoper voor een baas rijden dan jij ooit zou kunnen:bey:. Daar was jij toch zo'n voorstander van? Of nu ineens niet meer?
  12. Huub, ik vind je een beetje over het paard getilde vakbondsman! Als ik jou berichten hier lees dan ben jij volgens mij ook blij dat in 2013 alle buitenlanders onbeperkt mogen caboteren? Dan liggen de spulletjes tenminste lekker goedkoop in de supermarkt bij jou om de hoek, waar je achterin de rij mag aansluiten, achter al die chauffeurs die daar aan de kassa staan om hun spul af te rekenen zodat ze s'avonds ook nog wat te kokkerellen hebben in de palletbak! Als jullie dan als vakbond erachter komen dat jullie samen met Brussel het Nederlandse Transport professioneel de nek hebben omgedraaid, dan is het te laat:hamer:! Ik ben er trots op bij een bedrijf te werken die het in deze tijd nog probeert te redden met alleen maar NL-chauffeurs!
  13. Niet de allerlaatste! Bij ons ook nog alles 100%NL
  14. En daar hebben we nummer 4 in regio Heerlen. Als het zo doorgaat zitten wij veel eerder zonder transportbedrijven. Is dit trouwens niet het oude Souren? Dan zit die volgende week weer op de weg, dat heeft hij al eerder laten zien.
  15. Hey Daniel , Oeps, hoe had ik die nu kunnen vergeten:hamer:? Geen idee hoe dat toch kan:confused: Welkom trouwens:banaan:
  16. Misschien aparte topic van Loo eens openen? Het begon hier met Leunissen Landgraaf. Het is gewoon ontzettend jammer dat een ( mooi ) bedrijf weer eens het loodje heeft gelegd. 4 broers die jaren lang alles erin gestopt hebben wat ze hadden, en ja, juist, nu ook alles kwijt zijn! Daar heb je je dan jaren lang de pleuris voor gewerkt. @Edelweiss: Curfs, Wijsen, Weltens-Holten, Hameleers, Claessens, .... (ben er vast nog wel een paar vergeten), dat zijn volgens mij bedrijven waar je nog krijgt wat je verdient. Misschien zijn de auto's wat kaler, en is er wat meer disipline, maar het klopt daar wel! Gr.
  17. Vergeet de gele auto's uit Heerlen niet......... Daar zijn er een aantal bij die net ff te vloeiend pools praten voor een limburger.
  18. @Frans 1960: ik sluit me helemaal bij je aan. We krijgen nu wel een beetje de ruimte, hier in de Oostelijke Mijnstreek.
  19. Voor een chauffeur zal het weinig uitmaken. Die vind het gewoon een mooie route. Maar als je op elke euroent moet letten: de Simplon is ongeveer € 225.- duurder !! ( Kilometers omrijden, diesel, etc. ) Het is echter wel zo dat als je ADR geladen hebt dat niet door de Gotthardt mag, dan kan je via Simplon. Maar dat moet je dus van tevoren uitzoeken. Dat kan op onderstaande link. http://www.astra.admin.ch/themen/schwerverkehr/00246/00408/index.html?lang=de&download=NHzLpZeg7t,lnp6I0NTU042l2Z6ln1acy4Zn4Z2qZpnO2Yuq2Z6gpJCDeIB2hGym162epYbg2c_JjKbNoKSn6A-- ( als je het uit wil printen: het zijn ongeveer 120 pagina's, dacht ik.) Gr
  20. Op deze manier (voorbeeldje): Basel-Chiasso: http://maps.google.nl/maps?f=d&source=s_d&saddr=A5&daddr=45.791659,9.048357&geocode=FUB11gIdq-dzAA%3B&hl=nl&mra=mi&mrsp=1,0&sz=14&sll=45.795716,9.050589&sspn=0.02651,0.075874&ie=UTF8&ll=46.55886,9.113159&spn=1.673226,4.855957&z=8 Volgens mij heb je daar de belangrijkste Transit route al te pakken. De Brenner gebruiken wij alleen voor bestemmingen in de hoek Bolzano - Trento - Venetie. Ga je oostelijker dan Venetië, dan rij je weer over Salzburg - Tarviso. De Fernpas en Reschenpas zijn gesloten voor Transit. Daar mag je alleen komen als je daar moet lossen. Door Zwitserland is toch de meest gebruikte route. Alleen is het met ADR uitkijken bij de Gotthardt. Ook Limited Quantities vallen onder het ADR en ook daar moet een vergunning voor komen. Mont Blanc en Frejus gebruiken we weinig. Deze tunnels zijn duur en met overgewicht ( zoals vroeger ) gaat niet meer. Ook daar liggen nu weegbruggen met fanatieke gendarmes. Wij gebruiken die alleen als we losadressen hebben in Frankrijk. Gr.
  21. Jaco

    Fernpas

    Dat zou voorlopig alleen gaan gelden voor Ceramiek en Marmer. Of je moet een Euro 2 hebben, dan mag je ook de tjoeke tjoek op
  22. Jaco

    Fernpas

    Dat zou ik toch eens uit laten zoeken, Mark. Hebben jullie geen contacten in de buurt daar? Wij laden veel in Eyrs / Oris. Altijd via Resiapas terug en veel controle. Maar als je daar laadt, dan mag je er komen en is er niks aan de hand. Het scheelt behoorlijk in de kilometers
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden