Spring naar bijdragen

Scaniarie

Forumlid
  • Aantal bijdragen

    158
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door Scaniarie geplaatst

  1. natuurlijk zoals ik ook weleens eerder heb gemeld, doen ze voorselectie en pikken diegenen eruit waarvan ze ernstig vermoeden hebben dat er iets niet klopt. offtopic; vandaag bij tt-hall assen landbouwbeurs, stonden ook de douane etc de verdachte auto's eruit te pikken en even slangetje in dieseltank stoppen voor de rode dieselcontrole. maar hier ook voorselectie en alleen verdacht ogende auto's eruit halen.
  2. op zich ben ik het daar wel mee eens, maar ook weer niet te hard roepen, want ik neem aan dat dit kleine landje geen schijn van kans heeft om de hier geldende 50 ton te verdedigen als Europa beslist dat alle regelgeving gelijkgetrokken wordt.... (wat overigens toch een illusie is)
  3. ene kant zou ik denken dat de rijschoolhouder blij zal zijn met extra uurtjes lessen, maar aan andere kant ook weer niet; als men toch geen ''zin'' of behoefte heeft om later chauffeur te worden is het meer een verplicht uurtje crossen waar men totaal het nut niet van inziet, met vast en zeker schade's, ingrepen en boel ergernis in de cabine gok ik...
  4. geen gevarenborden maar wel 10 vaten milieugevaarlijke stoffen met zo te zien oranje etiketten.. ik kan het mishebben, maar gezien de hoeveelheid dient toch borden te voeren of zijn er stoffen die daarop uitzondering zijn?
  5. Scaniarie

    Nog meer concurrentie

    dat hij zo niet kiept is juist handig voor op de bult, ivm kantelen etc. her en der zijn ook bij vrachtwagens toch proeven om ipv te kippen de lading eruit te schuiven ( en nee, heb het niet over walking floors etc ) maar ach, in deze vorm toch veel te duur, kan alleen maar deze maanden ingezet worden, naast het gras hakselen. En rest van het jaar stil staan ? Dan is een trekker (tractor) met aanhanger iets breder inzetbaar lijkt me. Maar ach, nooit verkeerd om eens een prototype te maken en ervaring op te doen toch. (deze staat trouwens ook in de truckstar, alhoewel sommigen aangeven deze nooit te willen lezen....)
  6. het bericht is wel een beetje vreemd weergegeven bij rtv noord, op transport online lees ik dat er 28 vrachtauto's zijn gecontroleerd en dat bij de helft daarvan iets mis is. link; http://www.transport-online.nl/site/transportnieuws/index.php?news=8603 28 vrachtwagens lijkt me niet veel, dus neem ik aan dat men een voorselectie doet, en de twijfelgevallen eruit pikt. De controlerende instanties zijn erop getraind om de auto's te herkennen waar iets mis mee lijkt. Dus uiterlijke staat, mss naam bedrijf en houding chauffeur? er zijn misschien tijdens de controleperiode wel 1000 vrachtwagens langsgekomen die men heeft doorgelaten, en 28 hiervan aan de kant heeft gezet, en daarvan is de helft niet in orde. en voor de duidelijkheid, men had het over 28 gecontroleerde auto's, 7 buitenlandse en 21 nederlandse. hiervan waren 14 niet in orde, 4 buitenlandse en 10 nederlandse, bij zowel binnenlandse als buitenlandse auto's dus beide ongeveer de helft niet in orde (om vingerwijzen naar het buitenland te voorkomen )
  7. pagina 3 en 4 hebben volgens mij niets met rewi te maken en de schurk wilms en schoolverlater volvogeert.
  8. dus in het verleden is de chauffeur genaaid door opdrachtgever, nu is opdrachtgever genaaid door chauffeur. feit blijft dat als je als eigenrijder (of verkapte eigenrijder) aan het lijntje wordt gehouden door je opdrachtgever, er geen mens mededogen met je heeft, en je naar je geld kunt fluiten. instanties erop zetten helpt ook niet (kost geld en veel tijd) maar eigen rechter spelen ook niet. dus al met al zit je wel klem. weglopen ben je je geld ook kwijt, en blijven verdien je ook niets. kan me er wel wat bij voorstellen, alleen het vervelende is dat betreffende chauffeur nu wel een probleem heeft. en mss ook zijn overige collega's als met het wegvallen van de persoon het bedrijf janiko stopt.
  9. mooi fragment van de chauffeur van rewi. precies zoals het is. Wilms lacht en werkt de zeurders eruit. lees de chauffeurs met een vast contract. zoals de chauffeur zei, mooi bedrijf, maar helaas tot aan de deur van het kantoor.... daar is het een stuk minder.
  10. Noujah, dit is toch typisch gewoon rotzooi onder de bv in Emmen, en gewoon door. Immers Leeuwarden is niet meer als een postadres of een mannetje achter een bureau. Op dit adres midden in een woonwijk zitten nog een beautysalon (wellicht een nevenactiviteit?) en een stichting. Daarnaast is Rewi de laatste jaren toch steeds wel gegroeid, elk jaar stonden er wel een paar auto's extra bij, en natuurlijk ook een paar slecht betalende klanten gehad, teveel zeurende chauffeurs dus ff inkrimpen, schuldenlast weg, en met de goede klanten en chauffeurs maar door. Aantal auto's op de bv te emmen, die door de leasemaatschappij weer terug, immers kan men geen boete claimen bij de nog bestaande vestigingen. En ach, wellicht is genoemde directeur gewoon vergeten wat openstaande facturen te betalen, is hem ook niet aan te rekeken. Immers in het verleden heeft ie ook ''vergeten'' mijzelf eens uit te betalen.... (dus ik weet waarover ik spreek)
  11. Ik zat ook al even te kijken naar de route van het nieuwe kanaal. Tussen afrit van de snelweg en toekomstig bewaakte truckstop in. Denk dat de volgorde ongeveer zal zijn; Extra verkeersdruk door vrachtverkeer naar de truckstop. Dan extra opstoppingen door aanleg van de brug tbv het kanaal. Dan duurt het nog een poos voordat men eens wat bedenkt, afgekeurd wordt, goedgekeurd, en aanbesteed. Wellicht dan van tweebaans naar vierbaans stuk. Ook nog even de brug verdubbelen. Zijn we ongeveer 10 jaar verder en dan tijdens de ochtend en avond weer gewoon 300 meter verderop in klazienaveen en emmen aansluiten in de file :D Tegen die tijd worden de vrachtwagens al door de computer bestuurd over de snelweg, dus is de truckstop weer overbodig geworden...
  12. Bewaakt parkeren is toch een trend van de laatste jaren, helaas noodzakelijk maargoed. Hoe het gaat lopen is afwachten. Daarnaast wat betreft verkeersdrukte ook. Immers de chauffeurs die richting het drie postings eerder genoemde chauffeurscafe gaan, nemen ook deze afslag vanaf de snelweg. Zullen zien wat er van de plannen en dergelijke terechtkomen toch.
  13. apart, als ik dat zou drinken was ik er al geweest. blijkbaar een sterke duitser. zal wel van een werkvoorraad in de cabine of iets gesnoept hebben.
  14. ? beetje vage reactie. Neem aan dat je bedoelt dat chauffeurs hun wagens mochten aanpassen naar hun smaak ? (hun eigen keuze overigens dan) Maar aan de andere kant, Huisman kon ze ook het ontslag geven en in Apeldoorn nieuwe mensen aannemen. Deze chauffeurs hebben tenminste nog een jaar de tijd om te bekijken wat ze willen. Immers de kosten worden dit jaar nog doorbetaald. Waarmee ik niet zeg natuurlijk dat je van reiskosten-vergoeding beter wordt.
  15. één van de drie containers? toch niet de LZV van de vervoerder die laatst in Truckstar stond ? (aantal uitgaven geleden)
  16. Tjah, als we elk ongeval hier gaan posten waarbij een tractor betrokken is, lijkt het wel het anti-tractor-forum ipv chauffeursforum. De standpunten betreffende oneerlijke concurrentie, 16-jarige bestuurders, technische staat etc is in een aantal topics wel besproken toch ? Geen aanval hoor jongens, maar vandaag nemen we de tractors op de korrel en morgen ? 45kilometer-wagentjes ? Srv wagens ? brommers ? motoren ? Of toch maar hoofzakelijk vrachtwagens en het chauffeuren ?
  17. Files blijf je altijd houden. In ieder geval positief dat dit stuk eens aangepakt wordt, en geen halve maatregel als één wisselstrook in het midden ofzo, maar gewoon een baan erbij. Maar lees wel dat bij Zwolle in de toekomst 2x4 stroken komen, paar jaar geleden is alles over de kop gegooid en had men eindelijk 2x3 stroken, nu weer alles over de kop gooien. Zonde dat het blijkbaar niet in 1x goed kan.
  18. Zoals al eerder in dit topic is berekend, zou je inkomen dan zo'n 1500 € zijn. Laat het om mijn part 1800 of 2000 zijn per maand. Zoals aangegeven moet je zelf voor je pensioen zorgen, verzekeringen etc. Al heb je een auto met volledig onderhoudscontract waarin alles is gedekt, dan nog kom je voor onvoorziene kosten die gebeuren. Dat gaat gewoon van je inkomen af (ook logisch hoor) Maar de topicstarter heeft sindsdien niet meer gereageerd op de vraag hoe het ervoor staat op het moment, wellicht heeft hij onderhand meer info ?? Al het al kun je wel concluderen dat het niet echt zinvol is om voor dit bedrag voor jezelf te beginnen lijkt me......
  19. Wellicht opereert het bedrijf gewoon nog met deze auto? of wordt hij bijvoorbeeld verhuurt? Als het bedrijf immers een slechte naam zou hebben (ik ken het bedrijf verder niet hoor) dan kan ik me niet voorstellen dat een ander met deze auto zo zou rijden. Immers deze kleine stickers met de bedrijfsnaam haal je er zo even af met een fohn toch (als ze niet gespoten zijn...) Het lijkt me niet dat een dergelijke auto al 1,5 jaar te koop staat. Dus zal vast wel een constructie zijn dat de eigenaar ofzo voor zichzelf rijdt bijvoorbeeld.
  20. Zo'n leuke grap vind ik het eigenlijk niet. Uit nieuwsgierigheid naar de ''uitspraak van de rechter'' klikte ik het zogenaamde filmpje aan, alleen kan ik mij voorstellen dat 3/4 van de mensen bij het lezen van de tekst denkt ''huh?'' en de site weer wegklikt. Maargoed dat moeten julile uiteraard zelf weten mensen, het blijft een leuk forum met interssante dingen, alleen komende dagen vast minder bezoekers....
  21. Volledig terecht dat ze moord ten laste wordt gelegd. Het was ook een laffe actie om zo geld op te strijken voor een verkeersongeval, dit geintje hebben de verdachten al eerder geprobeerd meldde de media toen. Dit soort volk kunnen ze niet voldoende straffen naar mijn mening.
  22. Dit is toch een onderdeel van Van der Vlist, of heb ik het mis ? Toch lees ik liever dat men stopt wanneer het kan zonder het achterlaten van schulden of iets dergelijks. Als het niet wil, dan wil het niet. Als daarnaast de chauffeurs goed aan ander werk worden geholpen en alles keurig betaald, dan is dit toch de minst slechte keuze lijkt me. Bij een faillissement schieten er immers altijd veel ondernemingen en mensen bij in.
  23. Als ik de reacties lees op Transport-online dan is men het werk van de Scania kwijt per 1 april (geen grap neem ik aan) Bron: http://www.transport-online.nl/site/transportnieuws/index.php?news=6785 Natuurlijk erg gevaarlijk die afhankelijkheid van 1 grote opdrachtgever. Het lijkt me dat toch grofweg zo'n driekwart van de auto's voor de Scania rijden. (verbeter me mocht het niet geheel juist zijn) Natuurlijk beroerd voor de betrokkenen, maar wel het gevaar van wedden op 1 paard.
  24. Het lijkt mij gewoon een figuur die daar in de buurt zit en leuk wil spelen met zijn apparatuur, en die verder niets te doen heeft in huis. Zulken heb je hier in ons land ook die zomaar zitten lullen over de bak en gewoon ergens in een huis zitten. irritant voor de chauffeur maargoed de apparatuur is vrij te koop en iedereen mag ermee doen wat ie wil. Wij gebruiken 27mc op de kraan voor het laden van vrachtwagens. Chauffeurs weten welk kanaal we zitten (geen gebruikelijk kanaal als 19) en dan krijgt de chauffeur af en toe melding ''vooruit'' ''stop'' etc. Ook hiervoor is de 27mc niet ontworpen, maar het werkt prima. Maar wat betreft de signalering voor een ongeval lijkt het mij dat het systeem via de rds van de radio (binnen straal van 500 meter) er wel gaat komen. Er zijn meende ik nog proeven gaande ook in Drenthe (zeer goed systeem) en als deze positief zijn wordt het toch landelijk ingevoerd lijkt me (over een aantal jaren) En dan wordt het vast opgepikt door andere landen en hebben we over een jaar of 10 bij nadering van een ongeval een melding. En wat betreft die reacties over mensen die het een dom idee vinden, tja het hoeft maar één keer zijn nut bewezen te hebben... (als jij met pech op een smalle vluchtstrook staat)
  25. Dat klopt helemaal, en zullen ook altijd blijven gebeuren. Niemand gaat s'ochtends de deur uit om een ongeval te veroorzaken, maar ze gebeuren nou eenmaal. Dat is de realiteit van alle dag. Net als faillissementen, pech en alle overige mindere zaken. En wat betreft de voorlichting, hoeveel jaren spreekt men hier al over? Een raar spotje op tv en dan is het weer gebeurd. In de basis hoort het gewoon bij de opvoeding en scholing, maar het slachtoffer in dit verhaal was tegen de 70 jaar, dus deze zul je op een andere manier moeten informeren, immers scholing en opvoeding hebben deze al heel lang geleden gehad toen de wereld er een heel stuk anders uitzag en de vrachtwagens een stuk kleiner waren (en het leven niet zo gehaast) Ter aanvulling op mijn eerdere bericht; natuurlijk is dit ongeval ook een ramp voor de chauffeur, deze had ik niet vermeld in mijn vorige bericht.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden