Spring naar bijdragen

plakotim

Forumlid
  • Aantal bijdragen

    96
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door plakotim geplaatst

  1. Zeg Koos. Ik zag zojuist een vrachtautochauffeur. Die al rijdende zijn oplegger had gekoppeld midden op de weg. Mag dat eigenlijk wel van de wetgevahhh
  2. Dat viel mij ook al op voor zo'n jonge auto waar ze het over hadden.
  3. De automaat van een MB Atego is ook zwaar waardeloos. Soms moet je het pookje een paar keer naar achteren klikken om in de achteruit te komen. Soms pakt hij niet en dan hoor je *piep piep* En dan moet je het nog een keer weer proberen. Soms duurt het zo lang dat auto's achter je alweer achter je langs proberen te rijden.
  4. Ik heb één keer een eend vol op de voorruit gehad. Van mijn eigen 'luxe' auto. Je gaat je toch op één of andere manier schuldig voelen, Van wat nu als ik nog iets harder had geremd. Misschien vloog de eend dan wel net over de auto heen. Maar ik had ook een auto achter mij. En daar zaten wat oudere mensen in en ik weet niet of die net zo hard kunnen remmen als ik anders had ik mijn auto misschien ook nog in elkaar. Het is een beslissing die je in een fractie van een seconde moet nemen.
  5. plakotim

    D3 of D5 ?

    Ik haak even in. Ik zit inmiddels 2 jaar full time op een trekker oplegger. Ik zit nog steeds in schaal C. Drie jaar geleden wel als bakwagen chauffeur begonnen. Volgens mij kan ik toch wel een keer naar schaal D. Maar mijn werkgever zegt dat dit niet zo werkt en als ik in D wil zitten moet ik eerst op zaterdag gaan rijden. Wat zeggen jullie hier van?
  6. Gisteren ook nog even € 121.- overgemaakt. Dit bedrag is gewoon buitenproportioneel hoog al zeg ik het zelf voor een plastick pasje. Ik denk als het €30,- was geweest kon je er niks van zeggen. Wat doen ze precies voor die €121.- ? Je moet zelf een pas foto op plakken,Alles invullen met kopie van rijbewijs handtekening met zwarte inkt. En je moet zelf de brief nog frankeren. Ook geen antwoordnummer. Niet dat ik zo moeilijk doe over een postzegel. Maar voor je gevoel is het gewoon veelte duur. Zo dat wou ik even kwijt. Hopelijk heb ik mijn pasje voor half november. Moet je dat oude pasje inleveren bij het post kantoor voordat je de nieuwe krijgt? Ik denk zelf van niet omdat er nog rij uren opstaan. Zodat ze je nog 28 dagen kunnen controleren mocht je staande gehouden worden toch?
  7. Ik moet zeggen dat ik er inmiddels wel aan gewend ben. Dat het logo boven de grill zit i.p.v op de grill.
  8. Dat vraag ik mij ook wel eens af als ik naar de foto kijk schat ik op 300L rechts misschien zit er links ook nog een tank maar dat kan je op de foto niet zien.
  9. Ik heb afgelopen vrijdag nog een bericht van de planning ontvangen in de BC ik moest even bellen. Dus ik bel op krijg ik de vraag waarom ik onderweg pauze heb gehouden.? Ik antwoordde toen van dat ik daar gewoon recht op heb. En een uur pauze gaat er standaard elke dag al vanaf bij mijn bedrijf ook al neem je het niet. Ja maar dat is niet de bedoeling kreeg ik toen te horen je moet pauze houden op de zaak als je dat kan redden. Ik dacht wat is dit nu weer. Ik snap ze natuurlijk wel wat ze daar mee bedoelen als ik op de zaak ben kan ik natuurlijk de tacho op rust zetten zelf de auto weer gaan laden. En dan heb ik zelf helemaal geen pauze gehad. En dan gelijk weer vertrekken met de tweede rit. Dit gaat misschien een beetje off topic maar. Mijn werkgever betaald ook niet meer zo uit wat het geweest is. Er gaat bijna elke dag nog een uur extra vanaf daar ben ik zelf wel klaar mee kan ik jullie vertellen dat is gewoon niet eerlijk. En dan ga je op een nette manier verhaal halen. En dan krijg je te horen van ohhhhh kloppen je uren niet dat moeten we even uitzoeken. Ik ben verder nog blij dat ik werk heb dat kan tegenwoordig ook niet iedereen meer zeggen. En ik denk dat mijn werkgever dat ook wel een beetje door heeft van die chauffeurs kunnen toch geen kant op of ergens anders naar toe omdat het bij heel veel bedrijven slecht gaat.
  10. [h=4]Volvo FH voor Rene Wigman Transport[/h]
  11. Ook goed gelukt al zeg ik het zelf
  12. Als je het Volvo logo op de grill plaatst hou je boven waar Tailor-made Fresh Produce dan niet een soort van ruimte/afdruk over? Of is de reclame op een ander bord gezet en dat er weer boven op gezet?
  13. Ik ben het het wel met je eens. Het is altijd of heel vaak van wat doet die vrachtauto daar dan. En had de chauffeur niet beter uit kunnen kijken. Ervan uit gaan dat die chauffeur daar moest zijn om bijv. een paar zware pallets te lossen dan ga je ook en probeer je ook zo dicht mogelijk bij het bedrijf te komen waar je moet zijn en dat zijn vrij vaak smalle straatjes. En dan heeft die N weg die 200m verder op is, er ook vrij weinig er mee te maken. Ik zit zelf ook in het stukgoed en dan kom je hier en daar nog wel eens een klein centrum tegen of een kleine rotonde. En wat mij opvalt is ik ben de rotonde nog niet af en er zit alweer een fietser naast je. En die fietser natuurlijk boos reageren als het toch allemaal wat krap word. Als die nu gewoon er simpel achterblijft dan is er niks aan de hand. Maar iedereen heeft haast tegenwoordig. Met deze reactie zal ik wel een paar lezeres van dit forum tegen het zere been schoppen. Het is eigenlijk ook wel een beetje natuurlijke selectie misschien een beetje rare woord keuze maar jullie begrijpen hopelijk wel wat ik er mee bedoel. Het is algemeen bekend dat vrachtauto's dode hoeken hebben en dat ze niet alles kunnen zien. En dat het beter is om er achter te blijven. En dat er toch nog zoveel mensen een gevaarlijk gokje durven te wagen. Maar goed ik ken die situatie van het ongeval wat in de openingspost staat ook niet en ben er ook niet bij geweest. Het is al triest genoeg dat er iemand omgekomen is en dit zal de laatste ook wel niet zijn. Kan eigenlijk alleen maar zeggen sterkte aan de nabestaanden en chauffeur niet te vergeten.
  14. Moet zeggen dat ik nog vrij weinig nieuw FH's zie rond rijden. De meeste zijn nog van die demo trekkers. maar nog niet veel in bedrijfskleuren Kom in verhouding gezien meer nieuwe Daf XF trekkers tegen. Maar komt vast ook dat het 'oude' FH model ook nog steeds leverbaar is en misschien ook wel goedkoper.
  15. Ik moest zelfs een keer op de foto, kopie ID kaart en rijbewijs nummer en kenteken trekker. voor het laden van twee dozen van nog geen 20 kg voor Frankrijk Zullen wel een paar klompjes goud in hebben gezeten kan bijna niet anders:p
  16. Stomme vraag misschien maar ik heb nog nooit geen klapband gehad. Maar wat gebeurt er dan. Valt dan druk weg aan één kant dat je een band mist dat het onbestuurbaar word?
  17. Niet alleen bij DC's duurt het lang. Ook bij normale bedrijven kan je wel een half uur staan wachten voor 1 pallet lossen. Vandaag nog twee keer meegemaakt. Onder andere was een reden wij hebben nu pauze om 12:30 is de eerste weer aan de beurt krijg je dan te horen. Dit vind ik echt niet kunnen. Ik kan zelf lossen heb een klep pompwagen zeg maar waar je het wil hebben staan. Naam en handtekening en ik ben weer weg. Omdat ik mij in de pauze heb gemeld krijg ik soms het idee dat ze je expres langer laten wachten om 12:40 zaten ze nog aan de koffie. En de chauffeurs maar wachten. En dat niet alleen. Bedrijf A heeft pauze van 12:00 - 12:30 bedrijf B heeft pauze tot 13:00 zo blijf je wachten. En kom je aan het eind van de dag nooit over. Vraag je verder krijg je te horen van wij hebben ook recht op pauze. Ging ik weer in discussie vooral bij wat grotere bedrijven die veel vracht binnen krijgen moet er altijd wel iemand aanwezig zijn om goederen aan te nemen vind ik. Nou daar waren ze het niet mee eens. Wat ook vervelend is dan moet je weer wat kleins lossen 2 pallets bijvoorbeeld. Maar dat bedrijf heeft maar 1 dock moest ik maar wachten tot de chauffeur voor mij klaar was met laden van zijn hele oplegger. Ik had nog aangeboden om via de gelijkvloerse deur te lossen. Nee daar beginnen wij niet aan. Lekker moeilijk doen bepaalde bedrijven.
  18. Zat nog bijna met de uitzwaai tegen de muur maar het ging net. Zal hij vast wel vaker gedaan hebben.
  19. Code 95 kost gewoon veel te veel als je het zelf moet betalen. Als het allemaal beter is voor de veiligheid wat ze beweren. Dan moeten ze het gratis doen. Of alles door de overheid laten vergoeden. Maar nee dat kan niet er moet geld in het laatje komen en het liefst zo veel mogelijk. Knijp de chauffeurs maar leeg en de werkgevers. Chauffeurs die elke dag het klokje rond gaan kunnen dan opeens niet meer rijden na een bepaald jaar. Ga toch weg zeg.
  20. Scania en MAN belde net op ze willen graag hun grill terug.
  21. Ik heb er helaas geen foto van kunnen maken. Maar ik was zelf aan het rijden kon net het kenteken op een papiertje noteren. Het zag er niet echt uit als een camper meer als een normale motorwagen net als op jou avatar. Stond gisterochtend op het industrie terrein in Nijverdal.
  22. Ik zag gisteren een MAN met kenteken 68-XRT-7 Dit is een plaat die je normaal op auto's tegen komt hoe zit dit komt dit vaker voor?
  23. Ik ben vandaag weer eens buitengesloten door mijn Scania. Heel vervelend dit is de tweede keer al dit jaar:stom: Gebeurt jullie dit ook wel eens. De eerste keer dacht ik heb vast de deur te hard dicht gegooid. Maar vandaag ik deed de deur heel zachtjes dicht. Hoorde ik het bekende ehhwwehhhhehw geluid. Moest even de deuren van de oplegger dicht doen. En dat even heeft 1.5 uur geduurd voor de deur weer open was. Ik had het wel lekker warm in de cabine de motor stond ook nog aan de boel was al goed warm gestookt:p Kan er nu wel weer om lachen maar zo frustrerend als je de sleutels ziet zitten in het contact en het bedieningskastje zat natuurlijk ook nog aan de contact sleutel:angel: Dus ik vraag jullie hoe kan dit. (hoef geen reactie's van moet je de sleutel er maar uithalen. Ik geloof nooit dat jullie bij elk adres de sleutel eruit halen:p)
  24. Ik vind mijn 13,6m lang zat hoor. Als je ziet waar de planning je overal naar toe stuurt omdat je de enige bent die in een bepaald gebied zit.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden