Spring naar bijdragen

wim k

Forumlid
  • Aantal bijdragen

    12
  • Geregistreerd

Berichten geplaatst door wim k

  1. Ben in 1995 begonnen bij hoek Maarssen. 95% richting CZ, SK, H. Wereld tijd gehad daar. Daarna nog bij JD Timmer, Wolter Koops, Jan de Lely, Jan Snel en van Klooster Almere gereden. Alle bedrijven met plezier gewerkt maar ben toch in mei dit jaar voor mezelf begonnen en rij met veel plezier door Europa heen.

    Internationaal chauffeur is voor iedereen anders. De één vindt Brussel al erg ver en voor de ander is Madrid nog te dichtbij.

    • Like 4
  2. Dat is knap, jij kan uit een simpel bericht opmaken hoe slim of dom iemand is. Jij moet wel heel erg slim zijn....

    Ach, je bent toch slimmer dan ik dacht, want jij heb wel door dat ik heel erg slim ben.

     

    Een bootje (vol met mensen) naar de bodem schieten vind ik erg dom ja. maar goed, we leven in een democratie en iedereen mag zijn mening geven.( ook de minder slimme)

    En de mensen die deze uitspraak verdedigen zijn in mijn ogen ( democratie dus ik mag dat vinden) vooral meepraters. Van die figuren die overal wat van vinden, maar dan vooral wel wat een ander vindt, geen eigen mening dus. 

  3. wauw, wat goed dat je je droom achterna gaat. ik kijk uit naar jou verhalen over het rijden met zo'n truck daar.

    veel succes!!!

     

    (nu maar hopen dat je niet naast je schoenen gaat lopen zoals de meeste andere Nederlanders die naar Scandinavie zijn geemigreerd en zo'n beetje denken dat ze de enige zijn die kunnen rijden)

    • Like 2
  4. ik snap de intentie best wel hoor,maar volgens mij heet het kopje van deze topic'"chauffeur zoekt"en daar stelt ie dan ook een vraag over met een beetje uitleg erbij waarom ( en daar kan je het mee eens zijn of niet, maar dat is niet relevant in deze topic), en dan word er meteen weer over okv en magnetrons geschreven. iedereen mag daar wat mij betreft een mening over hebben (want daar is het een forum voor), maar daar gaat het hier dus niet over. de intentie was dus dat iemand ander werk zoekt en niet of hij het goed doet om zijn okv bij zijn loon te rekenen.

    dus eigenlijk heb jij gelijk Routiers, nee ik snap de intentie van die berichten niet want deze hebben niets met de topic te maken, maar daar maak ik me nu ook schuldig aan, dus stop ik er bij deze mee en wens ik iedereen alvast een gelukkig nieuw jaar met heel veel en veilige kilometers.

  5. vermoeiend al die reacties die niet over het onderwerp gaan. Wat kan het jullie nou schelen of iemand nou uit de magnetron eet of niet, en ja, ik heb ook een magnetron in de auto en ik gebruik hem ook wel eens, en wat julile (de echte chauffeurs die waarschijnlijk elke avond aan de stamtafel zitten te schreeuwen waar je allemaal wel niet geweest ben en de een nog noordelijker dan de ander) daarvan vinden is echt onbelangrijk.

    deze man vraagt gewoon een normale vraag maar normale reacties zijn steeds vaker teveel gevraagd op dit forum blijkbaar.

    • Like 1
  6. http://www.jandelely.com/

    Rijden nog verre ritten, ook met nederlanders.

    Staan geen vacatures op de site, maar bellen kan altijd.

    dat met nederlanders is ook niet meer daar. zijn bezig met Roemeense chauffeurs. let maar op< alle volvo's staan al op Roemeens kenteken. er rijden nog zo'n 4 Nl chauffeurs geloof ik en verder nog wat Turkse chauffeurs. Toen ik daar een jaar geleden vertrok was het nog anders. volop Nederlanders, maar dat is nu helaas over. Ben bang dat dit het begin van het einde is voor wederom een oud Hollands bedrijf.

  7. Een van mijn vorige werkgevers had ook 2 van die dingen. Hoek in Maarssen was dat. We hadden er twee. 1 was gewoon een tautliner met een koelmoter erop en de andere was ook een tautliner, maar dan een met extra dikke zeilen. De eerste was niks waard, want als het op een warme zomerdag voorin +4 was, dan was het achterin +20 ofzo, maar die tautliner met extra dikke zeilen was wel goed. Hield de boel ook goed koel. -20 was niet te halen, maar dat was ook niet de bedoeling. Bij deze werkgever hadden ze deze trailers aangeschaft omdat er een klant was die kisten van 5.5 meter had die gekoeld vervoerd moesten worden en op het aflever adres via de zijkant gelost moesten worden. De fabriek waar deze spullen gelost moesten worden, had geen laadrampen.

    Daarom zie je die dingen dus rijden. Ze zijn multifunctioneel. Laden via achter en zijkant zijn allebei mogelijk en voor sommige klanten is dat wel eens nodig.

  8. als ik het goed begrijp rij je nu dus vast op die XF?

    lekker toch. niks van het geouwehoer van collega's aantrekken. altijd in je achterhoofd houden dat de baas de auto's verdeeld en niet jij. en hoeveel mensen zeggen er eigenlijk nee tegen een nieuwe auto.

    maak je dus niet druk over wat anderen zeggen en veel plezier met je XF

  9. probeer het eens bij interlog / jan de lely.

    ikzelf ben daar 2 weken geleden begonnen en ik weet dat er nog een paar nieuwe Hollandse chauffeurs zijn begonnen. even bellen en je weet het.

    lang weg geen probleem??? gewoon even aangeven en dan kom je voorlopig niet meer thuis volgens mij. heb een duitse collega gesproken en die had als afspraak 3 maanden weg en dan een week naar huis, dus de mogelijkheden zijn er wel. langer kan volgens mij ook wel als je wilt.

    bestemmingen, van moldavie naar marokko en van engeland naar turkije.

    zoals ik al zei, ik zit er pas 2 weken maar heb er wel een goed gevoel over, maar dat is ieder voor zich natuurlijk. gewoon even bellen en informeren.

    succes, wim

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden