Spring naar bijdragen

mackgambler

Forumlid
  • Aantal bijdragen

    144
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door mackgambler geplaatst

  1. Dankje, ik ben met de bouwvak begonnen. En heb het donders naar mijn zin.
  2. Jazeker, gelukkig wel. Ben nu door gewaardeerde trieftol ook werkzaam bij het bedrijf uit Opmeer. Beetje ontwikkelingshulp zal ik maar zeggen ;-) , trieftol zal er waarschijnlijk anders over denken, maar op een dag ziet hij het in haha.
  3. En nu hebbie "mijn" wagen als voorbeeld gedaan? ;-)
  4. Kwam vanmiddag nog 1 tegen. Wellicht iov curator of een doorstart?
  5. Ze reden idd voor de Rendac. In de tanktrailers zat dierlijk bloed.
  6. mackgambler

    Overleden Sjef48

    Veel sterkte voor de nabestaanden.
  7. Heb in het verleden (toen ik nog voor mezelf reed) ook voor hun gereden. Dit tot zeer grote tevredenheid destijds. Vind het heel jammer voor hen en wens ze sterkte voor de komende tijd,en hopen dat ze het redden. Surceance is nog niet failliet.
  8. Nee.die was ik toen al kwijt. En die Amerikaan is nog een tijdje hobby gebleven. Ik heb nu zo'n idee dat jij (wij) mekaar kennen. Als je deze info kent mbt mijn AE. @Biebel,ook daar heb jij een punt. Maar veelal betreft dit eigen rijders die op 1 of andere manier aan een vergunning zijn gekomen terwijl ze niet eens een normale kostprijsberekening kunnen maken. Hierdoor blijven ze (te lang) rijden tegen beroerde tarieven en komen er pas achter als het al zo goed als onomkeerbaar is.
  9. mackgambler

    Wimke (Wim Essens)

    Heel veel sterkte voor iedereen die hem gekend heeft.
  10. mackgambler

    Henry Bosgraaf

    Vorige week maandag is helaas veel te vroeg op 40-jarige leeftijd na een kortstondig ziekbed Henry Bosgraaf uit Kollum overleden. Ikzelf leerde hem dik 20 jaar geleden kennen toen hij eerst op een kippertje bij Bouke Poelman reed. Daarna bij Nijdam in Groningen waar Henry later eigen rijder werd. De laatste periode was hij werkzaam bij Peter Appel. Ik wil hierbij zijn vrouw en de twee jongens heel veel sterkte wensen. Henry,rust zacht jongen.
  11. mackgambler

    Portaal werkt

    Is heel erg mooi voor diegene,en ik hoop dat er nog vele mogen volgen. Dan zijn de inspanningen die er gedaan worden om de banen te plaatsen niet voor niets. Ik heb ook weleens gereageerd op een baan welke erop stond,maar dit bleken in mijn geval "oude"vacatures welke reeds vervuld waren.
  12. +1,Ik heb het 10 jaar volgehouden en ben er in 2004 mee gestopt. Wat mij opvalt is dat iedereen schijnbaar maar inzage heeft in de boekhouding van de bedrijven welke (helaas) ten onder zijn gegaan. Het is zo dat de gedachten op de werkvloer over het algemeen anders zijn dan de gedachtengang van de ondernemer. Hierdoor krijg je "indianenverhalen de wereld in". De meesten hier weten het zo goed,waarom ben je dan nog chauffeur en wordt je geen ondernemer?of beter curator? Bij ondernemer ga je zelf niet snel failliet omdat je het klappen van de zweep schijnbaar kent,en bij curator kan je helemaal niet onderuit gaan en verdien je over het algemeen meer dan nu en je bent zeker van je centen. Sorry dat ik me even opwindt,maar een faillissement is een zeer trieste zaak,en voor veel ondernemers is het bedrijf gevoelsmatig een kind geworden wat helaas gestorven is. Uiteraard is er een groepje ondernemers wat hun zaak bewust heeft laten ploffen,maar het merendeel is tegen wil en dank onderuit gegaan. Het is dus niet nodig om met allerlei theorieën te komen als je letterlijk en figuurlijk de boeken van zo'n bedrijf nooit ingezien hebt.
  13. Zeer triest,dhr.Zuidema is een zeer aardige en correcte man (was 22 jaar geleden mijn eerste werkgever),reed daar op een oude Magirus 6X6. Ik vind het echt heel jammer dat dit bedrijf er niet meer is.
  14. Bij Koopman is het helaas niets geworden,maar ik ben benaderd door een bedrijf of ik niet voor hen wilde rijden. Ze hadden er een auto bijgekocht (7 mnd jong) en een nieuwe walking floor erachteraan. Hier ga ik dus beginnen. Iedereen hartelijk bedankt voor de tips en sympathie betuigingen.
  15. Heeft niets met trucks te maken,maar is wel grappig. Kapsel geruïneerd - Buitenland | Het laatste buitenlandse nieuws leest u op Telegraaf.nl [Video's Buitenland]
  16. Update: Ben gisteren bij Koopman autotransport op gesprek geweest. Maandag a.s. mag ik een dag mee om te kijken of het is,wat ik mij ervan voorstel en of het mij ligt. tevens kan men mij "bekijken"of ik er geschikt voor ben danwel "feeling"heb. Daarna een evaluatiegesprek en dan? Hopenlijk aan de bak. Ben op dit moment dolgelukkig,zit al 3 dagen thuis.
  17. mackgambler

    kosten

    Als je graag eigen rijder wilt worden,zou ik dit absoluut NOOIT doen op de vergunning van een ander.(zoals bij een TGH gebeurd.) Aan je vraag te lezen ben je eerst bij TGH geweest en kan je nu bij een ander komen,ik neem dan aan,dat dit ook zo'n V.O.F. constructie is. Dit betekent dat je hoogstwaarschijnlijk niet in het bezit bent van het vakdiploma. Ook omdat je hier advies vraagt over kosten e.d. wanneer je het diploma behaald hebt,kan je (wat zeer cruciaal is!!!!) zelf een goede kostprijsberekening maken,en belangrijk! je zit niet met handen en voeten aan 1 bedrijf vast. Natuurlijk is het een mooie gedachte om je eigen zaak op te bouwen,maar vergis je niet,dit is een gigantisch lange en zware weg. Ik kan het weten,ben zelf 10 jaar (met eigen vergunningen) zelfstandig geweest,en ben er in 2004 mee gestopt,omdat de vrachtprijzen helemaal de vernieling ingereden werden,en ik niet failliet wilde gaan. Indien je zelf nog niet in het bezit bent van het vakdiploma,zou ik adviseren om deze eerst te halen,en dan eigen rijders of ex-eigen rijders om adviezen vragen. Deze verlenen hun medewerking wel. Met eigen papieren maak je toch echt een zuivere start van je onderneming en ben je echt ondernemer. Op de papieren van een ander rijden,ben je in mijn ogen toch verwikkeld in een verkapt loondienstverband.
  18. Is ook niet zo mooi. Viaduct boven A50 op instorten - Binnenland | Het laatste nieuws uit Nederland leest u op Telegraaf.nl [binnenland]
  19. Ik zag op werk.nl dat Lantink uit Meppel een chauffeur zoekt.
  20. Ik heb afgelopen maandag ook even gebeld,kreeg 1 van de kontaktpersonen direkt aan de lijn. Ik vertelde wie ik was,en kreeg de bevestiging dat ze mijn sollicitatie hadden ontvangen. Tijdens het gesprek kwamen er meer telefoontjes binnen,en moest het gesprek jammer genoeg afgebroken worden. Ik zou later op de dag teruggebeld worden. Dit is helaas niet gebeurd,en ik heb de volgende dag (dinsdag) weer gebeld. Ik kreeg iemand anders aan de lijn,deze heeft mijn naam en nummer genoteerd en zou doorgeven dat ik gebeld had en ik zou later op de dag weer teruggebeld gaan worden. Dit is helaas op dit moment (donderdag) nog niet gebeurd.
  21. Kleine update: Ik ben bij de PAX in Heerenveen geweest op gesprek. Deze lieten mij weten dat ze al vergevorderd waren in hun sollicitatieprocedure en dat de keus eigenlijk al gemaakt was. Ik werd wel geschikt bevonden en bevind mij op de reservebank.(voor als er weer een vacature ontstaat). Ook is er een terugkoppeling geweest van Koopman als autotransporter chauffeur. Hier heb ik een afspraak gemaakt voor over enkele weken. Ook is er a.s. zaterdag een gesprek bij een bedrijf,ter vervanging door ziekte. Helaas heb ik al meer dan 20 e-mails gehad dat er geen vacature vacant was,enkele gaven wel aan dat ze mijn gegevens graag wilden bewaren voor de toekomst. ook heb ik enkele telefoontjes gehad,waarin men mij bedankte voor de open sollicitaties,dat ik interressant was voor het bedrijf,en dat ze zeer zeker kontakt opnemen wanneer er een vacature ontstaat. Al met al zeer goede ontwikkelingen vind ik,en krijg het gevoel dat ik met mijn 42 jaar nog niet "afgeserveerd"ben.
  22. Dat is 1 ding wat zeker is. Ik had er vrijdag ook al een paar gebeld,alleen werd er steeds gezegd:"Stuur even een mail met je CV." Heb ik uiteraard ook steeds gedaan,en bij alle andere sollicitaties ook tevens mijn CV meegestuurd.
  23. Ik reageerde niet specifiek op jou,maar over het algemeen. De titel van dit topic bijvoorbeeld. Ook ik heb in het verleden wel eens wat gehad,en of het eigen schuld is of niet,in beide gevallen voel je je doodongelukkig.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden