Spring naar bijdragen

sgroen

Forumlid
  • Aantal bijdragen

    5
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door sgroen geplaatst

  1. Vraag me toch af hoe dit zit in mijn situatie, ik heb al mijn rijbewizen gehaald ver voor 2008. Dus ik zou pas vanaf 2016 mijn 35 uur genoten moeten hebben. Echter ik moet in 2013 mijn rijbewijs verlengen. Tegen die tijd heb ik dankzij mijn werkgever al ruimschoots 35 uur nascholing gevolgd. Dan zou ik dus op mijn nieuwe rijbewijs code 95 krijgen voor 5 jaar, dus tot en met 2018. Dan ben ik dus 35 punten kwijt. Zou ik er niks aan doen en nu al verlengen krijg ik code 95 tot 2016, verleng ik dan opnieuw dan is code 95 geldig tot en met 2021. Of gaan ze je studie uren pas in mindering bregen na 2016? Iemand die dit weet of hier al ervaring mee heeft dat zijn punten al gebruikt worden? Rijschoolhouders weten het niet precies en info bij het cbr is ook wazig. Niet dat het me echt veel boeit om 2 keer mijn rijbewijs te verlengen of extra cursus te volgen. De werkgever betaald alles maar vind het bij sommige cursussen beetje zonde van mijn zaterdagen. Zaterdaguren zijn leuk voor de portemonnee maar heb liever vrije tijd.
  2. Heb je er ook al aan gedacht om een cargo card voor Rotterdam aan te vragen en een alpha pas voor België. Dit kan ook nog wat tijd in beslag nemen. Alle dagpassen op de meeste Rotterdamse en Antwerpse terminals kosten per keer €10, los van de ergernis en het tijdverlies(met name in Antwerpen) Ik kom zelf nog maar incidenteel in de havens en alles gaat op urengeld dus maakt voor mij niet zoveel uit. Maar reken op een 15 tot 45 minuten tijdverlies. Heb zelf jaren dozen gereden en die kaarten zijn eigenlijk onmisbaar. Ben ook wel nieuwsgierig bij wie jij containers wilt gaan rijden, transport in de dozen is met 40% ingezakt en de meeste bedrijven hebben de charters eruitgegooid.
  3. Groter is niet altijd beter, zeker nu niet, de inkomsten lopen terug maar het pand,de planning etc moet nog steeds betaald worden. De wat kleinere bedrijfjes hebben deze kosten niet en zullen het wel overleven.
  4. Meen met te herinneren dat ik pas een soortgelijk bericht zag maar dat het om pacton trailers ging, patent zal wel gedeeltelijk bij koopman liggen zodat ze ze nu bij pacton laten bouwen?
  5. Op 24-03-2009 door de rechtbank Rotterdam het failliesement uitgesproken van deze rotterdamse containervervoerder. Alle betrokken chauffeurs van deze firma sterkte gewenst en succes met het zoeken naar een andere werkgever. http://www.curatoren.nl/fo/verslag_faillprofiel.php?id=123559
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden