Spring naar bijdragen

V8 Cowboy

Forumlid
  • Aantal bijdragen

    21
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door V8 Cowboy geplaatst

  1. Bedankt voor het plaatsen , denk dat ik zaterdag niet vroeg thuis kan komen, als ik het goed begrijp mag je zaterdag wel van 19 tot 24 uur rijden, wist ik nog niet he. gr. V8 Cowboy
  2. Wat ik kan vertellen over de franse controles die ik gehad heb is het volgende, Ik heb zelf altijd originele schijven van mijn vader bij, dus geen kopieen. mijn vader en ik zijn ook de enige die met mijn auto rijden, anders staat hij stil. Ik heb ook altijd een vakantiebrief als ik thuis ben geweest, en dus eventueel originele schijven van mijn vader, die is gepensioneerd en heeft ze dus zelf niet nodig. Als ik aangehouden wordt is er bijna nooit iets mis, alleen sta ik geregistreerd in het franse computersysteem dat ik met andere schijven in mijn bezit aangehouden ben. dit blijft dus staan in het systeem en bij een volgende controle wordt dit automatisch weergegeven. Wat ik wil zeggen is dat ik best wel eens een bekeuring gehad en betaald heb, maar dat ik dan ook de wet overtreden heb, dat weet je van te voren. Er wortd bij mij alleen nooit moeilijk gedaan over andere schijven e.d., ze krijgen van mij alles wat ze willen hebben, dus mijn eigen schijven, die van mijn vader zitten daar gewoon tussen en daar zijn nooit vragen over, als alleen van wie die zijn en hoe dat komt. Dit leg ik dan kort even uit en het is geen probleem verder, alleen als ze echt fraude vermoeden kunnen ze met nederland contact opnemen en vragen om een huisbezoek voor de administratie te onderzoeken, maar ik hoef daar onderweg niks van te bewijzen. Dat heeft de agent mij zelf verteld nadat ik gevraagd had waarom hij mij in hun systeem ging vermelden met de aantekening van meerder schijven aanwezig in het voertuig. Hij waarschuwdw mij dan ook nog dat ik beter de wet kon overtreden dan te frauderen, omdat die bekeuringen vele malen goedkoper zijn. Tot slot nog een goede reis en weg waren we weer. Ik weet uit eigen ervaring dat je ook geluk moet hebben met welke agent en in welke gemoedstoestand hij verkeert, maar van die rare verhalen en dingen van collega`s onderweg bewijzen heb ik nog nooit wat meegemaakt, ze weten heus het telefoonnummer van hun nederlandse collega wel hoor.
  3. Het maakt allemaal geen donder uit he, het zijn in mijn ogen de grotere bedrijven die voor lagere prijzen kunnen/willen gaan rijden met goedkopere arbeidskrachten om zo nog enigzins grip op de markt te kunnen behouden. Lukt aardig zeker.... Wie of wat er op zo`n auto zit maakt voor mij niks uit, ik kijk die mensen er niet op aan. Het zijn de bazen van die bedrijven die je erop aan moet kijken. Als wij Nederlanders dan zoveel kwalitatief beter zouden zijn, zouden de nederlandse vervoerders alleen met nederlanders op de bok en voor goede, normale ritprijzen moeten rijden en niet naar beneden gaan met hun prijzen, de klant wil immers toch kwaliteit. Mijn kl..oten, de klant wil zijn producten het liefst gisteren al hebben en als het kan voor bijna niks of gratis. transport is big bussines, lachen man.
  4. Juist ja zo gaat het he, een gelukkig 2010, zal wel weer wat moois worden van het jaar. Je blijft gewoon stilstaan als je een normale prijs af probeert te dwingen, je hebt er immers toch een heel jaar voor gereden zeggen ze dan. goed bezig in het transport, ik heb gelukkig niet veel toegegeven op mijn ritprijzen, wat me wel wat werk heeft gekost, maar als alles straks weer gaat lopen, kan ik mijn eigen prijzen, 2009 tarief zullen we maar zeggen, gewoon aan mijn klanten door berekenen, waar andere zitten te kloten met hun stomme lage tarieven, waar ze dan waarschijnlijk nog wel even aan vast zitten.
  5. Iedereen heeft het over 15 diensturen, volgens mij mochten eigen rijders vroeger 16 diensturen maken. Ik heb onlangs nog gehoord, dat als je meer dan 6 wachturen hebt je een diensttijd van 16 uur mag maken als je maar binnen de 9 of 10 rijuren blijft. Weet iemand hier iets van, ik kan over zulke regeltjes nooit wat vinden he.
  6. V8 Cowboy

    Wat is er veranderd?

    Ja dat ben ik volledig met je eens, dit zijn toch gewoon ouderwetse vindingen die in de praktijk niet werken anno 2009. Ik dacht gehoord te hebben dat ze toch met een nieuw systeem bezig waren, maar dat zal wel weer een paar jaar duren, dus wanneer ze dat uitbrengen is het alweer achterhaald en ouderwets:stom:
  7. V8 Cowboy

    Wat is er veranderd?

    Ik zou dit ook niet zeker weten. Ik hou het zelf wel op papier bij en schrijf voor mezelf 53 min rijtijd. Dus zoals gisteren, 4uur en 25 min gereden, 46 min rust, 1 uur en 20 min gereden 30 min lossen = 15 min rust, 3 uur en 20 min gereden, 31 min rust. Totale rijtijd zit nu op 8 uur en 55 min, heb dus als laatste nog 1 uur en 5 min over om thuis te komen, wat ik op 8 km na weer net niet haalde op vrijdagavond, mooi man.
  8. Heb nog nooit mijn leven in de waagschaal gesteld voor een paar rot centen. Ben ik met je eens he, doe zelf wel eens iets meer als past zullen we maar zeggen, maar als je verstandig bent zet je hem aan de kant en ga je ff liggen he, ik wel tenminste.
  9. juist ja en ik krijg bij onze zuiderburen een compliment over de ladingzekering en een waarschuwing voor de rijtijdoverschrijding van 5 min. soms moet je geluk hebben:angel:, ligt in mijn ogen hoe de betreffende persoon gemutst is
  10. V8 Cowboy

    digi-kaart

    Blij te zien dat ik hier toch nog wat medestanders gevonden heb, je kan je niet aan iedere regel houden zonder normaal je werk uit te voeren volgens mij.
  11. Ze mogen na jouw toestemming de cabine doorzoeken, hierbij zoeken ze naar schijven, passen, 2e tachograven, schakelaars, cmr`s, dagstaten, weekstaten en agenda`s. Eigenlijk alles waar ze eventueel iets van werktijden uit af kunnen leiden. ik heb gehoord dat je kunt weigeren, maar dan wordt de verdenking van fraude natuurlijk heel erg groot en dan kunnen ze een bevel tot huiszoeking aan laten rukken. Dus ja, ze kunnen in je cabine gaan spitten.
  12. Mooi voorbeeldje van net niet he. Vorige week zaterdag klein ritje gereden. Deze vrijdag met 8 rijuren en 15 diensturen sta ik een half uurtje van huis af, 26km. Betekent weekend maken. oplossing andere chauffeur laten komen of auto laten staan en iemand zien te charteren die je komt halen. Mooi werk he.
  13. Ik snap alleen niet waarom ze ons toch nog perse van de weg moeten halen, is dat alleen om af te rekenen ? Ze kunnen toch gewoon zo`n lasergun richten en dan die digizooi uitlezen en de bekeuring verhalen of op chauffeurtje of op de baas. Voor heel die flauwekul sta je soms uren aan de kant, maarja voor de "goede" onder ons geldt dit niet, die staan lekker te overnachten een kwartier van huis. In mijn ogen ook niks mis mee, zie het niet als een aanval of iets dergelijks, tijd op=op, maar ik kan hier slecht mee leven geloof ik.
  14. Laat ze die levensgevaarlijke dingen, maar gelijk afkeuren en een fatsoenlijk systeem introduceren. ik kan evens al niet werken met die digitacho, kom nooit lekker uit met dat ding.
  15. Ja eruit is geen probleem, behalve in spanje daar kreeg ik 15 bekeuringen voor, is da wa. probleem komt wanneer je de nieuwe schijf er weer in stopt, binnen 24 uur.
  16. Ik ben er wel voor bekeurd, als je zondagavond vertrekt om 20:00 uur rijdt je tot 24:00 uur, maakt zonder schijf 9 uur rust en vertrekt om 09:00 uur met een nieuwe schijf, kun je betalen, ik wel in ieder geval. Neemt niet weg dat ik dit morgenavond weer gewoon doe. Zoals ik begrepen heb moet je de schijf laten 24 uur laten zitten, dus `s maandags om 20:00 mag je pas een nieuwe schijf steken.
  17. Mijn idee, flauwekul allemaal, kunnen ze beter iemand mee laten rijden, kunnen ze gelijk zien hoe het echt werkt.
  18. 1 Europa, 1 Tolsysteem, voor alle landen hetzelfde, maar ben nog nergens 1 europa tegengekomen...
  19. V8 Cowboy

    nog een paar dagen.

    Ik zal proberen om er woensdag bij te zijn, dat er geen aandacht aangegeven wordt is niets nieuws, zolang er geen negatief beeld geschets kan worden is het niet interessant genoeg. Ik vindt het daarom goed dat jullie dit initiatief genomen hebben en zal jullie hierin zoveel mogelijk steunen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden