Spring naar bijdragen

FireStar

Forumlid
  • Aantal bijdragen

    182
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Over FireStar

  • Verjaardag 01-01-1971

FireStar's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Waardering in de gemeenschap

  1. Klopt dit heb ik destijds ook gehoord en heb daarom dus een aanvullende verzekering afgesloten.
  2. 19 december is nog GEEN 8 weken terug! 19 december viel in weeknummer 51 week 51, 52 en we zitten nu in week 2 van het nieuwe jaar = 4 weken Klopt dit verhaal wel? <<update>> Het staat ook op de site van de Truckwash zelf ... ik ga er nu dus vanuit dat het allemaal waar is. En de tekst gewoon wat krom was. Hij moet dus kennelijk totaal 8 weken liggen! Vraag is of hij wel vervoerd mag worden. Niet een kwestie van een busje huren en hem naar NL brengen. Misschien moet ook EUROCROSS wel gebeld worden. Dus niet direct je zorgverzekeraar bellen maar via dat algemene Europese nummer wat als het goed is ergens op je zorgverzekeringspas zou moeten staan. Misschien word de soep toch niet zo heet gegeten als hij wordt opgediend. Internetverbinding : kwestie van in Duitsland zo'n stikkie kopen en deze op je notebook te doen. als hij een notebook heeft natuurlijk. Eurocross Bij nood in het buitenland +31 71 36 46 200
  3. OF FF AANKLOPPEN BIJ KASSA!!! DE BELBUS. Vaak helpt dat wel één telefoontje van dit tvprogramma en er kan opeens een hoop. Beetje dom van Menzis, lijkt mij dat de kosten in het buitenland voor hen hoger zullen liggen dan in Nederland. In Nederland zou de chauffeur misschien naar huis kunnen en vanuit daar revalideren + thuiszorg of zo. Wat kost een Duits ziekenhuisbed per dag? De goedkopere optie zou dan vervoer naar Nederland kunnen zijn. Ik denk dat Menzis nog maar eens gebeld moet worden of dat iemand van zijn familie persoonlijk eens bij Menzis langs moet gaan. Ik denk dat de VARA / Kassa hier wel een leuk item in zou zien! Leuke reclame voor Menzis.
  4. Ja, dat kan inderdaad. En daarom heb ik destijds een Reisverzekering MET ZAKENREIS_Dekking genomen. Maar dat is voor deze man nu achteraf gelul! Je ziet aan dit soort gevallen wel dat een GOEDE AANVULLENDE verzekering (zorgkosten) van belang is. Ik ga iets op die rekening storten en geef jullie ook de TIP om een FACEBOOKpagina voor deze man te starten. Voor de rest van de forumleden zeg ik misschien is het handig om je eigen verzekering nog even te checken! Vraag voor Karel: Staat er in de CAO ook niet zoiets dat de werkgever bij ziekte slechts 70% hoeft te betalen? INDIEN je geen aanvullende verzekering hebt? Of gaat dit pas spelen in een eventueel tweede ziektejaar.
  5. Maar goed, kennelijk moet je willen verhuizen naar the UK. En dat is dus geen optie. Schakelen met je linkerhand lijkt mij ook nogal moeilijk als je dat niet gewend bent + rechtshandig bent.
  6. Spookvacatures Hoe bedrijven sollicitanten misleiden met spookvacatures | Intermediair.nl [h=3]Een derde van de banen is nog niet vacant!!![/h] Morgen bij zo'n uitzendbureau uitgenodigd; Ter Kennismaking! Voor een baan die mogelijk vacant wordt Woensdag de 16e ook. Tijdelijke banen die mogelijk vrij gaan komen.
  7. Net telefonisch geïnformeerd. Als je meer dan 40 - 5 = 35 uur per week kan gaan werken verlies je de gehele WWuitkering. Mocht je weer werkeloos worden dan is er iets van een garantie-daggeld-regeling dat wel. Nu dus zoiets van 2000 bruto WW per maand. Zeg 40 uur per week = 11,54 bruto per uur Als ik ergens onder die 11,54 ga werken Wordt dit in de eerste 52 weken van je WW uitkering NIET aangevuld! Men kijkt alleen naar de uren die je gewerkt hebt. Werk je dus 36 uur 36 * 9.80 (heftruck) omgerekend naar maand 1528.80 & daarmee kom ik dus niet rond! 36 * 8.55 (andere job) omgerekend naar maand 1333.80 Het is dus niet een kwestie van NIET werkwillend willen zijn. Vult de WW het aan tot die 2000 dan heb ik geen probleem om een tijdelijke job te doen. Maar nu snij je jezelf daarmee dus diep in de vingers. Als ik al wat kan vinden dus, dan moet ik dus wel de garantie hebben meer dan die 2000 bruto per maand te kunnen verdienen. Overuren, ploegentoeslag maakt niet uit. Dinsdagmiddag heeft het UVW inloopspreekuur ik denk dat ik daar aanstaande dinsdag naar toe ga.
  8. Origineel gepost door FireStar Ga ik dus 40 uur werken maar zou zeg 1750 bruto verdienen dan ja dan heb je dus minder dan in die WW uitkering. Hoe zit het dan als je weer op straat komt te staan ga je dan 70% van die 1750 krijgen? Dat zou dan toch betekenen dat ik uitzendbureau's en ander werk voorlopig links moet laten liggen? Beste Debian Mijn contract is dus na 3x een contract voor bepaalde tijd niet omgezet in een contract voor onbepaalde tijd. Ik zak dus nu tot 70% van mijn laatst verdiende loon (of een gemiddelde van mijn loon in het laatste jaar) de eerste twee maanden krijg ik 75% van mijn laatst verdiende loon. Als ik de regels nu goed doorlees en de rekenhulp gebruik EN een baan zou aannemen als Taxichauffeur bruto nog geen 1600,- per maand Dan zou ik volgens die rekenhulp aangezien ik 40 uur per week zou gaan verdienen dus geen WW meer krijgen / ook geen aanvulling volgens die rekenhulp. Daarmee zou ik nog eens zo'n 400 euro extra zakken dan ik nu al zit. Zou ik een baan aannemen die zeg minimum loon zou geven, want als ik deze niet aanneem ben ik volgens jouw een werkeloze die liever in de WW blijft zitten zou ik dus nog geen 1.500 bruto hebben MITS dat een baan is voor 40 uur per week! Welk gedeelte snap jij nu niet? Of woon je nog thuis en heb je geen vaste lasten? Maar nogmaals ik heb nu voor het eerst in mijn leven een WW uitkering moeten aanvragen. Ik ken de spelregels dus nog niet. Wat ik wel weet is dat ik van die 1750 of het taxichauffeurvoorbeeld niet kan rondkomen. Nu zie ik verderop in de discussie dat het gaat over daglonen. Maar goed, ik zal het UVW bellen om na te vragen of en waar ik meer informatie kan vinden.
  9. Dank je Karel. Ik ga ze morgen met een FRIS hoofd allemaal even doorlezen. Ik wil graag werken maar kan niet door te gaan werken onder die 70% van mijn laatstverdiende loon uit gaan komen. D'r moet nu al spaargeld bij.
  10. Rekenhulp WW bij urenaftrek - UWV - Voor Particulieren Aan deze rekenhulp kun je ook zien dat je niet zomaar alles moet aannemen. Stel je kunt als cateringchauffeur aan de slag bruto salaris wat ik heb zien staan 1750,- Je gaat meer dan 40 uren werken of meer dan 35 uren en dan kom je natuurlijk niet aan die 1750,- Maak je minder dan die 35 uren dan wordt je WW wel aangevuld. Maar je 40 uur exact dan wordt je ww gestopt ? En als je 70% van je laatst verdiende loon dus boven die 1750,- ligt heb je vette pech. Nu zou mijn 70% rond de 2000 bruto per maand liggen. De papieren heb ik nog niet in huis maar op basis van eigen berekeningen ligt het zelfs nog ietsjes hoger (ploegentoeslag) Ga ik dus 40 uur werken maar zou zeg 1750 bruto verdienen dan ja dan heb je dus minder dan in die WW uitkering. Hoe zit het dan als je weer op straat komt te staan ga je dan 70% van die 1750 krijgen? Dat zou dan toch betekenen dat ik uitzendbureau's en ander werk voorlopig links moet laten liggen? En me dus concentreren om werk terug te krijgen wat ik gewend was en met een basissalaris dat dus boven die 70% van mijn laatst verdiende loon ligt.
  11. Je moet voor zover ik nu weet opgeven hoeveel je hebt verdient over een bepaalde periode. En deze inkomsten ook op tijd melden, anders kun je een boete krijgen. Die verdiensten worden dan verrekent met je WWuitkering. Maar zoals ik al heb geschreven ik heb er net een paar weken mee te maken en heb dus ook nog heel veel vragen. De aanvraag loopt nog en daar mag men tot 8 weken overdoen. Ik heb dus alleen een email gekregen dat mijn aanvraag loopt. Verder nog niets. Wel natuurlijk al sollicitatieplicht. Minimaal wordt er van je verwacht dat je 4 sollicitatie's per maand verricht. Ik heb er in de eerste dagen van deze maand al 18 gedaan. Zo heel erg kieskeurig ben ik niet en misschien moet ik daar ook mee uitkijken. Zeker als ik Huub zijn reactie lees over je laatstverdiende loon. Als dat lager is dan wat ik nu zou ontvangen dan ben je dus niet slim bezig. Maar ik moet dat allemaal nog proberen te snappen dus
  12. Wie krijgt er in deze tijd dan nog een contract voor onbepaalde duur? Je krijgt eerst 3x een tijdelijk contract en daarna kan het bedrijf beslissen je een contract voor onbepaalde duur te geven of je optelatenzouten! Ja, je hebt recht op WW. Overigens kun je met je DigiD een heleboel vinden bij de Overheid. Zo ook je arbeidsverleden! En belangrijk voor de hoogte van je WWuitkering hoeveel jaren arbeidsverleden je hebt en/of die jaren aan de eisen voldoen. Ja, dat contract moet voor beide partijen goed in elkaar steken.
  13. Het enige wat ik tot nu toe heb gehad is een bevestigingsEMAIL dat mijn aanvraag in behandeling is genomen. Ook heb ik een werkmap bij het UWV werk.nl waar ik TAKEN (sollicitatie's) doorgeef. Voor de rest heb ik nog helemaal niets van ze gehoord! Misschien wel dat de Kerstdrukte ertussen is gekomen? Inderdaad naast "Mijn werkmap" heb ik een telefoonnummer en een adres gevonden! Dank je. Die zal ik morgen dan maar eens gaan bellen.
  14. Gewoon WEER een uitzendbureau dus Transline Resource Group
  15. FireStar

    Nationale chauffeurs

    Veel bedrijven en dan met name uitzendbureau's lijken nu al namen aan het verzamelen te zijn voor de grote drukte (zomervakantie) uitbreekt. Direct voor een werkgever te kunnen gaan rijden lijkt mij een heel stuk beter dan wel uitzendbureau dan ook.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden