Spring naar bijdragen

slabbinck

Forumlid
  • Aantal bijdragen

    20
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door slabbinck geplaatst

  1. Op de daf Lf 45 zit een BOSCH DENOXTRONIC scr-systeem van de eerste generatie (dus zonder vermogensverlies). Reeds een 3-tal jaar op de markt, maar bij Bosch kan men ons vertellen dat er pas VOLGEND jaar gespecialiseerde firma's eraan "mogen" werken. Bij Daf weet men zich geen raad en kan het probleem niet oplossen. Welke specialisten onder u kunnen dit wel ?
  2. soms storing abs-controle om de minuut een oranje waarschuwing en alarm voor motorstoring, tergelijkertijd heb je ook het waarschuwingslampje voor scr-uitlaatgasreductie dat gaat branden. welke specialist weet raad ?
  3. Dat je zonder ad blue kunt verder rijden (zonder vermogensverlies) met een Daf LF 45 (euro 4) is een feit. Weet iemand of dit schade toebrengt aan de katalysator ? Wat enorm stoort is het "alarm" dat bijna om de minuut afgaat en een motorstoring meldt (dit is in feite de verstopping in het uitlaatsysteem dat gemeld wordt). Wie kan het geluid van het alarm afleggen ?
  4. Ik heb een Daf LF 45 van 27 maand oud. Startmotor vervangen aan 568 km (+ depannage) Accu's vervangen aan 22 maand (+depannage) Constante foutmeldingen van ABS-controle en van motorstoring. Foutmelding van motorstoring om de 300 meter !!!!!!!!!!!!!!! Niets werkt nog van de denoxtonic-toestanden van Bosch (lees de ad-blue electronische componenten werken niet meer). Dealer lost het probleem niet op / fabriek ook al niet. Vanmorgen platte batterij, omdat onze LF 45 al 5 dagen niet gereden had, vrachtwagen slaapt binnen. U heeft nog geluk met uw daf CF. Eén troost, ik denk dat vele onderdelen bij Daf (in alle types) lijden aan de Mexicaanse griep. Bij Daf (dealer en fabriek) heeft men voor uw problemen (en de onze) steeds een uitleg : OFWEL RIJDT U TEVEEL KILOMETER : slijtage OFWEL RIJDT U TE WEINIG : eigen schuld OFWEL IS HET TE WARM : overbelasting door de warmte OFWEL IS HET TE KOUD : 't ja, het was EXTREEM koud, en in die koude.......... Indien ik kon zou ik meteen mijn DAF LF 45 bj. 2007 willen ruilen tegen een ECHTE vrachtwagen, mag gerust 10 jaar oud zijn, als er maar geen computer, adblue, .... op zit. Ik denk dat er veel te weinig onderdelen in PRAKTIJK getest worden. Men stuurt eerst de nieuwe vrachtwagens op de baan om daarna alles in stukjes te vervangen. Onze Daf van 27 maand oud werd reeds 2 x teruggeroepen door de fabriek naar de dealer. Nu is er weer een terugroeping voor problemen met ...de versnellingsbak.
  5. Men heeft er geen oplossing voor. Bij Bosch (fabrikant van de adblue doseerunit) zegt men dat men tegen eind 2010 enkele firma's een opleiding gaat geven in het onderhoud van BOSCH SCR-toepassingen. M.a.w. hoe men een doseerunit hersteld of hoe men verstoppingen kan oplossen. Ondertussen,...........
  6. Vrachtwagen Daf LF 45 /160 euro 4 Ad blue leidingen en doorvoerunit zijn geblokkeerd (verstopping ? ). Wie weet hoe je die kan ontstoppen / deblokkeren ? Dringende oproep aan ervaren chauffeurs (mechaniciens) P.S. In een DAF-garage wist men geen oplossing, ook niet bij Daftrucks België en ook niet bij Daf-Eindhoven
  7. Kent iemand een merk-onafhankelijke garage in Belgie (Vlaanderen) die een EAS-systeem van een Daf kan uitlezen ?
  8. Wat houdt dat "warm stoken" van de leiding in ?
  9. Gisteren mail gekregen van Freddy, "de grote baas". Restaurantzoekmachine WERKT NOG NIET.
  10. Ik kan scrollen tot morgenvroeg, maar er is NIETS te vinden. Op restaurantzoekmachine moet ik de naam al kennen van een restaurant. Toch bedankt voor de medewerking
  11. Ik zoek alle wegrestaurants gelegen langs E en A wegen in Noord-Brabant. Op "restaurantzoekmachine" op chauffeursforum lukt dit niet. (Ik zou ze al moeten weten liggen ook al ken ik de ligging van het restaurant niet).
  12. Je hoort het wel eens vertellen van collega's : "onze vrachtwagen heeft men moeten wegslepen, 1 dag oud, 221 km , problemen met...." Vorige week vertelde een collega mij van problemen met een nagelnieuwe VOLVO-trekker, slechts 1 dag oud, na 221 km valt de motor stil en wil niet meer starten. Trekker wordt langs de autosnelweg losgekoppeld van de oplegger. De trekker wordt weggesleept naar de garage, waar men 3 dagen later er in slaagt om, na het vervangen van ALLE smart-injecteurs (die vast zaten), de vrachtwagen opnieuw te laten rijden. Meestal geloof je zo'n zaken niet. Wie heeft nog van deze problemen, ... onder alle merken,... ervaren ?
  13. Als ik dit allemaal lees ben ik blij dat ik een handgeschakelde bak heb op mijn vrachtwagen. Ik ondervond bij testritten dat een automatische versnelling heel handig was, maar bij de testritten reed ik enkel met cabine/chassis. Misschien iets zuiniger met automaat, maar het plezier van het ECHTE vrachtwagen-rijden is er wel van af.
  14. Bij het uitlezen van de computer van onze daf LF 45/160 euro 4 werden maar liefst 255 fouten getoond. Eén opmerkelijke fout was dat de temperatuur in de katalysator voor de NOX-voeler lager was dan de temperatuur gemeten na de voeler.
  15. Op welke sites kan ik wegrestaurants in Noord-Brabant vinden, die gelegen zijn langs A-snelwegen (en tussen welke afritten) ?
  16. Wij wisten van het "naspoelen" of "doorblazen" van de adblue leiding bij het stilleggen van een Daf. Blijkbaar is er iets mis met de kwaliteit van daf. Na 568 km werd de startmotor vervangen (kogellagers volledig versleten, enkele weken later werden ALLE daf LF's teruggeroepen door DAF zelf). Onze vrachtwagen is bijna 23 maand oud en men heeft al een KAPOTTE batterij moeten vervangen (cellen kapot) en de adblue doseerunit (die ook het doorblazen van de leidingen controleert) is volledig naar de vaantjes. De adblue-klep of -leiding is verstopt. Bij de dealer weet men geen raad daarmee. Iemand een suggestie ?
  17. Men heeft slechts 1 batterij vervangen van de 2. Misschien hoopt men erop bij Daf dat we buiten de garantietermijn straks problemen krijgen met de 2de batterij. Er is 24 maand garantie op de batterijen. Vrachtwagen is 22 maand oud. Dus hoopt men dat ze nog eventjes meegaan, zodat ik straks zelf een batterij kan kopen.
  18. Vrachtwagen Daf LF 45 /160 euro 4 Ad blue leidingen en doorvoerunit zijn geblokkeerd (verstopping ? ). Wie weet hoe je die kan ontstoppen / deblokkeren ? Dringende oproep aan ervaren chauffeurs (mechaniciens) P.S. In een DAF-garage wist men geen oplossing.
  19. Vanmorgen moest ik naar de garage met mijn Daf LF 45/160, om een aantal foutmeldingen (computerprobleempjes) op te lossen. Starten lukte niet. Een depanagewagen moest langskomen. Eén van de twee batterijen was kapot. Nog geen 23 maanden oud. Dan naar de garage gereden. Batterij vervangen. Foutmeldingen aan SCR (uitlaatgasemissie) en NOX. Wat blijkt : onze daf is pas 23 maanden oud en alles met betrekking tot AD-BLUE en SCR is volledig kapot. Men spreekt van een kleine 3000 euro voor een nieuwe ad-blue regelaar + een NOX sensor,... Ook maar iets repareren aan de ad-blue installatie blijkt niet te kunnen. Weet iemand een oplossing ?
  20. Daf LF 45/160 euro 4 geeft constante foutmeldingen , motorstoring (gele waarschuwing)voor SCR -uitlaatgasemissie. Ad blue tank is meer dan halfvol. Bij het starten krijgen we nu en dan een gele waarschuwing voor ABS-storing. In praktijk rijdt de vrachtwagen normaal. Lossen die storingen zich na enige tijd vanzelf op, of is er meer aan de hand. Wie had deze problemen ook al met een Daf ? Graag jullie reactie.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden