Spring naar bijdragen

suusje

Forumlid
  • Aantal bijdragen

    4
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Over suusje

  • Verjaardag 06-10-1954

suusje's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Waardering in de gemeenschap

  1. Ja, alleen kun je hier in Spanje als autonoom werken gewoon bij een bedrijf, het enige verschil is dat je je eigen administratie en afdrachten doet. Niet zoals een ZZP er in NL waar je een transportvergunning moet hebben en ook nog een eigen auto geloof ik.
  2. Tot 1 mei van dit jaar was het mogelijk om bij een Nederlands bedrijf als chauffeur te werken en in het buitenland te wonen en dan naar keuze in Nederland betaalt worden of zoals wij gedaan hebben als autonomo te werken, te factureren en hier in Spanje onze premies en belastingen af te dragen. Op 1 mei is er een nieuwe regeling ingegaan, waarbij het nu zo is dat, over de dagen die je in Nederland rijdt en werkt, in Nederland premies en belasting moet worden afgedragen. Over de overige dagen die buiten Nederland worden doorgebracht, moet in ieder land waar je door heen rijdt, premies en belasting worden afgedragen. Deze regel is opgesteld door de Europesche Unie, maar omdat het dan toch wel erg omslachtig wordt, is er vastgesteld dat, de premies en belastingen in het land moeten worden betaald waar de chauffeur woonachtig is. Dit brengt heel veel administratie voor de bedrijven met zich mee en het is te begrijpen dat, bedrijven zich wel twee maal bedenken om iemand in dienst te nemen die in het buitenland woont. Ook schijnt het nu niet meer mogelijk te zijn om als autonomo bij een Nederlands bedrijf te werken, aangezien je dan een vergunning moet hebben. Terwijl je hier in Spanje als autonomo gewoon kunt werken zonder dat daarbij een vergunning noodzakelijk is. Het werken als autonoom is hier in alle beroepsgroepen ingevoerd. En zelfs als verkoper bij een telefoonwinkel, werk je autonoom. Bovenstaande beperkt de mogelijkheden voor mensen die in het buitenland wonen en in Nederland willen en kunnen werken. Heeft er iemand al ervaring met deze nieuwe regels of weet iemand misschien een oplossing?
  3. Wij zijn een Nederlands koppel woonachtig in Spanje en dringend op zoek naar een chauffeurs job, in Nederland bij voorkeur dubbelbemand. Maar ook enkel. Maanden onderweg geen enkel probleem. Zijn in bezit van alle papieren behalve ADR en jarenlange ervaring in geheel Europa. Geconditioneerd transport, waaronder vlees,groenten en fruit, bloemen en planten. Autotransport.
  4. Helaas is het triest om te moeten constateren, dat in Portugal Duitsland en Nederland gezinnen in de problemen zijn gebracht, door de "praktijken" van de fam. Selman. Nog erger is het dat bedrijven die op deze manier opereren er nog mee weg komen ook. Maar die Audi A4 avant is allang ingeruild voor een ander Duits merk nl. een BMW M6 cabrio. Dat is belangrijker dan de salarissen en vakantiegeld uitbetalen waar men voor gewerkt heeft.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden