Spring naar bijdragen

EPM

Forumlid
  • Aantal bijdragen

    7
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Over EPM

  • Verjaardag 11-04-1970

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

EPM's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Waardering in de gemeenschap

  1. Ik heb de 35 uur, nascholing zelf moeten betalen. De geldigheid van het rijbewijs liep in juni 2012 af. Code95 staat nu op het rijbewijs vermeld. Ik heb zelf 1 voordeel ik hoef nu pas over 10 jaar weer gekeurd te worden. Dit wordt namelijk straks om de 5 jaar. Al met al kost het bij elkaar een hoop poen om een vrachtwagen / bus te mogen besturen voor je beroep. echt wel
  2. Peet, Ik heb ook nog afgereden met een schamelaanhangwagen. Het was niet makkelijk, maar door het regelmatig te doen kreeg ik er handigheid in. Bij het vrp afrijden in 1992 moest er gedokt worden, en mocht er een bocht achteruit naar rechts gereden worden. Het heeft mij destijds drie examens gekost.
  3. Vakrijproef niet meer nodig. Bestuurders van vrachtwagens die in het bezit zijn van rijbewijs CE en een Chauffeursdiploma "solovoertuigen" hoeven sinds 10-09-2009 geen vakrijproef meer te doen voor het rijden met een aanhangwagen. Door de invoering van de richtlijn vakbekwaamheid moeten deze personen voor 10-09-2016 voldoen aan hun nascholingsverplichting. Tot deze datum mogen de bestuurders van een chauffeursdiploma solovoertuigen die in het bezit zijn van een CE rijbewijs met een aanhangwagen rijden. Na 10-09-2016 mag dit ook mits zij de nascholing gevolgd hebben.
  4. Dat is niet helemaal waar.: Rijdt je minder dan 12 uur per week, dan hoef je namelijk geen nascholing te volgen. (vrijstelling) Ben je van voor juni 55 geboren en je hebt je groot rijbewijs dan hoef je geen nascholing te volgen. Je kan hier vrijwillig aan mee deelnemen.
  5. Nascholing kan geen kwaad. Iedereen die een grootrijbewijs heeft en wat voor september 2009 is afgegeven kan de nascholing gaan volgen. Ook chauffeurs zonder een chauffeursdiploma kunnen de nascholing volgen en vakbekwaam worden. Het bied mensen met een groot rijbewijs meer mogelijkheden. Laten we eerlijk zijn iemand die een geldig C.E rijbewijs bezit maar geen chauffeursdiploma heeft hoeft in definitie niet slechter of gevaarlijker te rijden dan iemand die meer dan 12 uur per week rijdt. Je bezit eenmaal het rijbewijs, en de ervaring doe je in de jaren op. Deze nieuwe regel bied chauffeurs die minder dan 12 uur rijden de mogelijkheid om vakbekwaam te worden.
  6. Nascholing kan geen kwaad. Iedereen die een grootrijbewijs heeft en wat voor september 2009 is afgegeven kan de nascholing gaan volgen. Ook chauffeurs zonder een chauffeursdiploma kunnen de nascholing volgen en vakbekwaam worden. Het bied mensen met een groot rijbewijs meer kansen. Laten we eerlijk zijn iemand die een geldig C.E rijbewijs bezit maar geen chauffeursdiploma heeft hoeft in definitie niet slechter of gevaarlijker te rijden dan iemand die meer dan 12 uur per week rijdt. Je bezit eenmaal het rijbewijs, en de ervaring doe je in de jaren op. Deze nieuwe regel bied chauffeurs de mogelijkheid om vakbekwaam te worden.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden