Spring naar bijdragen

Thiemo

Forumlid
  • Aantal bijdragen

    27
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Over Thiemo

  • Verjaardag 24-01-1991

Converted

  • Locatie
    Rotterdam
  • Interests
    Muziek, bezoeken van concerten en festivals, steden
  • Beroep
    Tijdelijk C-Chauffeur

Thiemo's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

5

Waardering in de gemeenschap

  1. Haha, het viel inderdaad hartstikke mee! Hadden verwacht dat het opstellen van de papieren etc aardig wat voeten in aarde had, maar het is uiteindelijk heel vlotjes en soepel verlopen. Weer een ervaring rijker :)
  2. Gisteren terug gekomen van de trip naar CH en zonder problemen over de grens CH - DE gekomen. Het sprak allemaal voor zich toen we eenmaal bij Zollamt Rheinfelden Autobahn aangekomen waren en in een uurtje tijd was alles geregeld. Druk gemaakt om niets? :) Kan in ieder geval een slotje op.
  3. Hallo, Op korte termijn ga ik met een bus een brommer in Zwitserland halen. Op de terugweg kom ik natuurlijk niet onder de formaliteiten uit aan de grens. Gezien ik hier meerdere keren over de problemen bij Weil am Rhein heb gelezen, pak ik de CH uit de overgang bij Rheinfelden. Wie kan mij vertellen wat er allemaal bij komt kijken op de grens en wat de procedure is? Ik dien ter plekke een T1/uitvoerdocument op te laten maken, waar kan dit in Rheinfelden? Op Google Maps zie ik namelijk een douane/kantoren zitten aan de CH kant bij afrit 14a en een aan de DE kant direct aan de autobaan. Alvast bedankt!
  4. Heb zelf afgelopen jaar als Transportplanner gewerkt, waarbij ik naast de Benelux planning (6 auto's) ook de planning voor de charters voor mijn rekening nam (zowel FTL als LTL, zowel spoed als niet spoed, zowel busjes als trucks). Ik heb zelf goede ervaringen met Timocom en Trans. Timocom is waarschijnlijk wel bekend en gericht op de LTL en FTL markt, Trans is iets minder bekend. Trans is vooral gericht op de kleinere zendingen tot 1.500 KG en werkte als een soort MSN, zodra je iets erop zette, begonnen collega transporteurs en expediteurs uit heel Europa met je te praten om eens te worden over de prijs. Zowel Trans als Timocom zijn vrachtuitwisselingsplatformen (wat een woord...) waarvoor je moet betalen. Ik wil je niet ontmoedigen, maar ik wens je trouwens succes als je via zo'n platform gaat werken, want ben bang dat jij er met je kilometertarief niet veel kans maakt... Wij hadden dikwijls spoedzendingen tot 1.500 KG (z.s.m. laden voor aansluitend leveren in Duitsland, Polen of Tsjechië), welke ik via Timocom of Trans weggaf aan van die Poolse / Tsjechische koeriertjes (je kent ze wel, met die MB Sprinter / Fiat Ducato "planenbusjes" met zo'n topsleepertje). Die jongens rijden allemaal voor gemiddeld zo'n 25 - 30 Eurocent per kilometer (enkele reis!).
  5. In Rotterdam, op de Hogeschool Rotterdam Jij?
  6. Ik weet dat je inmiddels je project hebt afgerond, maar wil toch nog even reageren! Dat is inderdaad een erg goed onderwerp! Voor de zomervakantie mijn opleiding HBO Logistiek en Economie afgerond met een afstudeeronderzoek en scriptie over hoe de logistiek van binnenstedelijke bouwprojecten beter gecoördineerd en gerealiseerd kan worden. Dit in het kader van duurzaamheid (in de huidige situatie onwijs veel transportbewegingen van- en naar bouwplaatsen in binnensteden), efficiency en effectiviteit. Uiteindelijk een dikke 8 voor mijn scriptie behaald :)
  7. We zijn inmiddels al weer dik 1,5 weer verder na mijn examendatum, en ik wil even laten weten dat ik succesvol geslaagd ben! Ik heb mijn C dus in de pocket! Nu heb ik alleen nog een vraag over mijn bestuurderskaart. Ik had het aanvraagformulier een week voor mijn examendatum aangevraagd en deze de volgende dag ontvangen. Netjes ingevuld en dezelfde dag wou ik deze op de post doen. Echter, ik zag net dat ik deze nog in de auto had liggen dus heb ik net alsnog op de post gedaan. Alleen, we zijn nu een week verder na het aanvragen van mijn rijbewijs dus ik weet niet of mijn rijbewijsnummer overeenkomt met het nummer van mijn oude rijbewijs waarmee ik die kaart heb aangevraagd? En is het een probleem als deze rijbewijsnummers anders zijn of moet ik dit alsnog doorgeven aan het KIWA register? De kosten ervan, € 95,00, heb ik al twee weken geleden netjes overgemaakt.
  8. Haha, grappig om te lezen, ik doe dezelfde studie, namelijk HBO Logistiek en Economie in Rotterdam Wel leuk om te lezen, merk het ook bij mijn opleiding, dat veel mede Logistiek studenten part-time op een bestelbus of een vrachtwagen zitten. @ Holland: Het is even zoeken, maar ik heb het mazzel dat ik al twee jaar bij een transportbedrijf zit al part-time koerier. Straks als ik mijn C heb, ga ik part-time op de bakwagen rijden en ga waarschijnlijk met brood rijden. Is misschien ook iets waar je voor kan kijken. Is alleen wel in de nachtelijke uren en daar moet je wel tegen kunnen Ik heb straks, als ik op 23 juni in één keer slaag voor mijn praktijk examen, mijn C-rijbewijs in een kleine twee maanden gehaald. Moet er wel bij zeggen dat ik geen theorielessen heb gehad. Ik heb alles geleerd tussen mijn colleges door. Afgelopen donderdag trouwens de Toets Besloten Terrein gehad en de Cursus + Examen Laden, Lossen & Stuwen. Alle twee geslaagd! Ik heb dus tot nu alles in de pocket! Moet alleen nog 23 juni af gaan rijden
  9. @ Melf: Haha, toevallig! Ik kom ook uit de omgeving Oud-Beijerland, ik woon er net buiten De eerste twee lessen zijn inmiddels achter de rug en moet zeggen dat ik toch wel verschil merk t.o.v. een Sprinter bakbus. Het is elke keer toch nog lastig de juiste plek op de weg te vinden i.v.m. de breedte (bakbus is stukje smaller dan bakwagen), maar daar zit wel vooruitgang in Met bochten e.d. geen problemen, dat gaat goed! Mijn praktijkexamen staat ook vast: donderdag 23 juni mag ik afrijden! Daarnaast heb ik volgende week donderdag, 26 mei, een cursus laden, lossen en vastzetten en de toets Besloten Terrein, beide in Ter Aar. Gisteren tijdens de les al geoefend om de bakwagen voor een dock te zetten en donderdag komt het achteruitrijden aan bod. Ik houd jullie op de hoogte!
  10. Nou, jongens, goed nieuws! Afgelopen woensdag mijn drie theorie examens gehad en alle drie gehaald! Aankomende donderdag om 19:30 de eerste rijles en ik ben benieuwd hoe dat aanvoelt! Denk dat ik wel erg veel verschil voel tussen een Sprinter bakbus en zo'n echte bakwagen Telefonisch met mijn instructeur nog alle mogelijkheden doorgenomen. De lessen gaan we zo plannen dat ik over enkele weken al mijn praktijkexamen kan gaan doen. Heb gelukkig een flexibel rooster als het gaat om mijn collegerooster, dus dat gaat helemaal goedkomen! Ik houd jullie uiteraard op de hoogte! @ Melf: De Hoekse Waard is toch hartstikke gezellig?
  11. Hmm, blijkbaar vind jij dus dat ik een asociale rijder ben? Ben wel benieuwd waar jij dat op baseert. Binnen de bebouwde kom zie je mij echt niet met 60+ je voorbij gaan
  12. Hier wil ik ook wel even op reageren. Ik vind dat er wel degelijk een verschil is tussen een sportieve rijstijl en een verkeershufter. Zoals hier al eerder is gezegd, versta ik onder een sportieve rijstijl snel optrekken bij de stoplichten, altijd de maximale snelheid rijden of max 10 kilometer daarboven, vlotjes door de bocht en meer van dat soort dingen. Onder een verkeershufter versta ik bumperkleven, 80 kilometer per uur rijden door 30 zones, op het laatste moment invoegen bij ritsen, altijd maar op de linkerbaan blijven hangen terwijl er rechts genoeg plek is, op het laatste moment de afrit halen door van de linkerbaan in één keer naar rechts te gaan en zo kan ik nog wel even doorgaan Ik zie mijzelf als een bestuurder met een sportieve rijstijl. Maar ik ben lang niet een verkeershufter!
  13. Ik zou hem erin laten zitten. Kan je tenminste nog eens iemand meenemen. En anders is de cabine ook zo leeg
  14. Okee, haha, dus dan toch best nog wel pittig? Bedankt en we zullen zien! Ik houd jullie op de hoogte :)
  15. Als part timer én vakantiebaantje kan ik me geen beter baantje voorstellen! Zit doordeweeks nog een paar jaar full time in de college banken om uiteindelijk logistiek manager te worden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden