Spring naar bijdragen

RobNiat

Forumlid
 • Aantal bijdragen

  5499
 • Geregistreerd

 • Gewonnen dagen

  73

Alles door RobNiat geplaatst

 1. RobNiat

  waar sta jij vanavond??

  Je loopt weer achter Ron. Tweede weekje in Nederland nu. Of vanuit Nederland tenminste. Het werk in Frankrijk droogt meest snel op wanneer de schoolvakanties voorbij zijn. Maar hier is het nog razend druk, dus ik ga hier nog even door. Die Krokodil is trouwens een toptent. Aanrader.
 2. Deze én komende maand maak ik vol op deze. Een ‘vijflader’. De naam zegt het al. Eén auto meer als lading, maar wel bijna dubbel de pk’s. Een hele verbetering.
 3. RobNiat

  waar sta jij vanavond??

  De Krokodil.
 4. Jij doelt op dat kutpaard van Cor? Volgens mij is het juist Cor die in het verleden erop wees dat er ook jeugdigen mee kijken op dit forum. (alleen maar denk ik soms, wanneer ik zo het niveau beschouw…) Maar misschien mag het nu wel, nu we doodgegooid worden met televisie reclames voor schimmelkutten.
 5. Ik schreef ook “wat mij betreft”. Dus mijn mening. Op elk medium worden we al doodgegooid met Corona. Kunnen we ons op dit forum niet enigszins beperken tot waar het voor bedoeld is? Overigens heb ik het plaatje en de discussie daar omheen gemist. Geen mening dus over of het gepast zou zijn.
 6. Dát is dus politiek. Maar kijk ook eens over de grens naar hoe andere landen met deze crisis omgaan. En dan iets verder weg dan België, Zweden of Spanje. Elk land probeert er op zijn of haar manier het beste aan te doen. Met wisselend resultaat. Dit is een ongekende situatie. Daar is geen vastomlijnd plan voor te maken. En pas achteraf kan men conclusies trekken. Waar die rapporteerknop is gebleven kan ik je niet vertellen. Misschien werd die teveel gebruikt.
 7. Dit is een transport gerelateerd forum. Er is plaats voor een geintje en een flauwekulletje. Maar wat mij betreft is dit forum er niet om politieke statements te maken. Tenzij die -nogmaals- transportgerelateerd zijn. Probeer anders een wappie-forum. Daar zijn er zat van.
 8. Uitzonderingen zijn er altijd. En dit is daar een goed voorbeeld van.
 9. Jij snapt het. Teddybeer volgens mij ook, maar die houdt zich dom… Zelf snap ik dat krampachtig vasthouden aan ‘het weekend’ niet. Lekker massaal naar het bos of het strand. Of in de file voor de Ikea. Geweldig toch, als je op zondag dubbel betaald kunt werken en daar bovenop op een normale dag je eigen klussen kunt uitvoeren? Of naar een winkel kunt zonder dat je daar over de hoofden moet lopen. Ik durf zelfs te beweren dat je op een doordeweekse dag veel productiever bent dan op een zaterdag of zondag wanneer de afbakbroodjes en croissantjes op tafel komen. En geen scheve gezichten van buren dat je op zondag de auto wast of het gras maait. Ik vind niet dat de toeslagen voor weekendwerk moeten verdwijnen. Maar waar mogelijk kunnen we best wat flexibeler zijn voor wat betreft onze werkdagen.
 10. Gaaf Lien! Bedankt voor de tip. Geen spijt dat ik mijn binge-sessie “Casa de Patel” hiervoor heb onderbroken.
 11. Toe maar! Dat vind ik prachtig. Ik maakte eigenlijk een geintje. Dacht dat je jezelf bedoelde met ‘opa’. Maar jij komt ook wel aan de beurt om te betalen. Je hebt in elk geval sterke genen meegekregen. De vooruitzichten zijn goed!
 12. Leeft je opa nog dan Matthieu? 🤠
 13. Oké. Nogmaals. Maar nu met de nadruk op het laatste.
 14. Waarmee ben jij zo druk in het weekend wat door de week niet zou kunnen?
 15. Het bijschrift spreekt over omstreeks 1925. Dan vind ik dat het al opmerkelijk druk is met gemotoriseerd verkeer. Het lijkt gewoon filerijden. En verschillende bijna-ongelukken te zien met slingerende fietsers en voetgangers.
 16. Niet meer dan terecht. Zulk volk wil je niet in dienst hebben. Ik denk dat Appel nu helemaal niet meer van Aziatisch eten houdt…
 17. Weer terug. Maar nog even niet. Hier is het werk aardig opgedroogd. Maar in Nederland is het druk zat. Dus ik rommel nog even door. Ergens tweede helft oktober, of de eerste week van november ga ik weer naar huis.
 18. Vandaag de laatste loodjes gehad. Beetje gelost en weer geladen. Morgen alleen nog even de pkw erop en dan richting Nederland. Morgen overnachten bij het Centre Routier in Metz.
 19. Dat is een feit. Maar het kan niet zo zijn dat je tijd wint doordat je op maandag de hele dag stilstaat.
 20. Dat. En dan is er het feit dat je nu tijd verliest op maandag. Kostbare tijd waarin je had kunnen werken. Flauwekul argument dus.
 21. RobNiat

  Weeda

  Gelukkig hebben we de foto’s nog!
 22. Misschien moet ik je er ook nog even op wijzen dat niets (behalve dan een enorm chauffeurstekort…) je werkgever tegenhoudt om je straks na dertig uur naar huis te sturen. Zo komt dat beeld van twee chauffeurs op één auto steeds dichterbij. (ach, nu betrek ik dit onderwerp weer op onze sector! En dat op een chauffeursforum…)
 23. Is dit jouw insteek Ger? Of deel je dit standpunt met het CNV? Want de bond zegt dat het is om mensen te beschermen. Beschermen tegen een burn-out. Een hoger nettosalaris helpt niets tegen een burn-out namelijk. Dus -afgaand op jouw standpunt- is dit weer een verlangen, ingegeven door de verkeerde redenen.
 24. RobNiat

  Weeda

  Dank voor je -op zich- heldere uitleg Raymtzer. Maar ergens laat dit mij met alleen maar nog meer vragen… Waarom verhoogt men niet gewoon de remdruk bij de gewone voetrem bijvoorbeeld? Uit ervaring weet ik dat daar toch al fors verschil in zit (in lijkt te zitten?) tussen verschillende merken. Stap je bijvoorbeeld van een MAN over op een Scania dan denk je dat bij de laatste de remmen defect zijn. (Let wel: de laatste MAN die ik reed was van omstreeks 2005. De laatste Scania was zomaar een decennium jonger. Maar ik weet niet hoe ze anno nu rijden. Heb dus geen vergelijkingsmateriaal) En dan: is die verhoogde druk niet gewoon overkill? Zijn de electronische systemen niet alleen maar bezig om te remkracht in toom te houden met dergelijke spanningen?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden