Spring naar bijdragen

RobNiat

Forumlid
 • Aantal bijdragen

  5582
 • Geregistreerd

 • Gewonnen dagen

  86

Alles door RobNiat geplaatst

 1. Dat is geen spreekwoord maar een reclame slogan. Uit een ver verleden toen er nog geadverteerd mocht worden voor tabakswaren. Verder ben ik het wel eens met je betoog. Heel wat creatieve geesten hebben de meest briljante dingen gecreëerd onder de invloed van een pretsigaretje (of iets zwaarders…)
 2. Dit meen je toch niet echt serieus zeker ? De reactie van een auto op jouw sturen word tot stand gebracht tussen wat je ogen zien,de signalen die de hersenen daarvan ontvangen en de signalen die de hersenen weer naar je handen sturen. Ik vind het niet zo’n hele vreemde tip hoor. Toen ik leste met een (schamel-) aanhanger vertelde mijn instructeur me dat ik me in zou moeten beelden dat ik de aanhanger met de hand naar achter duwde. En dat vond ik toen maar een dwaze en nutteloze tip. Later echter, toen ik wel eens echt met aanhangers op stap moest, zag ik het pas. En inderdaad, het werkt. Nu is een complete LZV omduwen met de hand onmogelijk. Maar met een schaalmodel kun je inderdaad misschien iets van gevoel krijgen voor de reacties op je stuuracties.
 3. Absoluut Corne. Maar ik geef alleen aan dat je je niet moet blindstaren op de loonschaal, maar dat er andere -belangrijkere- zaken spelen.
 4. RobNiat

  Voorruit foto's

  Ik dacht dat Zoetwatermatroos eerder als chauffeur in dienst was bij Zeeman en hij daar zijn naam aan dankt. Of heb ik het nu mis?
 5. Een beetje moderne auto heeft wel een afstandsbediening waarmee je de jouwe kan vinden. Als het goed is reageert er maar eentje als je op de knop drukt. Maar om de vraag te beantwoorden: Loonschaal is wel een dingetje, maar zeker niet heilig. D6 met alle uren betaald levert onderaan de streep meer op dan E7 met wat schrappen of normeren. Dan is een ‘mooie’ of ‘dikke’ auto wel leuk. Maar daar trek je alleen chauffeurs mee die weer vertrekken als ze bij een andere een nog dikkere auto kunnen krijgen, met nog meer pk’s en nog meer lampen. Dus daar houd je ze niet mee binnen. Wel met góed materiaal. Goed onderhouden. Voldoende uitgerust voor het werk waar het ding voor gekocht is. Maar wat voor mij echt telt is dat ik gewoon als een volwassene behandeld word. Dus geen debiele stickers op mijn tank met “ad-Blue only!”, of memo’s overal om me te vertellen dat ik vooral niet moet vergeten mijn auto af te tanken. Vrijgelaten worden om mijn werk op mijn eigen manier te doen. De verantwoording krijgen om het om mijn manier te doen zonder naderhand gezeur te krijgen dat het beter of sneller kon. Of domme vragen waarom het dit keer wat langer duurde. En dan inderdaad ook afspraken kunnen maken. Moet je eens op tijd terug zijn dan kunnen ze dat gewoon inplannen. Maar die wil ontbreekt bij veel bedrijven. Dus ja, geld is belangrijk. Maar respect en waardering zijn nog veel belangrijker.
 6. Ook in Amerika speelt dit probleem. Hier een artikel van die kant: https://www.overdriveonline.com/small-fleet-champ/article/15286106/how-to-pay-truck-drivers-in-respect-not-just-cash
 7. Die “overtreding” van Ger was fictief. Net als die overtredingen eerder voor het niet schrijven van een kwartier “voertuig inspectie” bij aanvang dienst. Niets uit de praktijk dus. Maar puur iets uit de koker van een overijverige manager bij de firma Vos.
 8. RobNiat

  Wist je dat ?

  Nope. Maar plaats dit later in het jaar nog eens. Misschien lukt het dan.
 9. Jij bent echt een voorloper. De eerste berichten uit China dateren van het vierde kwartaal 2019. Of heb jij iets met vleermuizen gedaan?
 10. RobNiat

  Aanzuigende tank

  In de praktijk sta je eigenlijk altijd bij onbemande pompen waar je eerst naar de betaalautomaat moet. En dan, nog meer stickers op de auto. Dat maakt het nog weer onnozeler. Net als een waarschuwing om geen diesel te tanken in de Ad-Blue tank. Het komt ergens vandaan natuurlijk, maar je voelt je als chauffeur toch niet serieus genomen wanneer dat op jouw auto staat?
 11. Nee. Omdat (eerste) Kerstdag op zaterdag viel compenseren de Belgen dat op maandag. Tweede Kerstdag kennen de Belgen niet zozeer. In elk geval niet als een vrije dag. Behalve voor banken en ambtenaren.
 12. Ger. Dit was een directe keiharde aanval naar mij toe. “Één miljoen Amerikanen tekenden een petitie, en IK zit er naast met mijn onderbouwde mening”. En dat kwam van iemand die ELK bericht van jou een duimpje geeft. Van iemand die zelf al aangeeft zelf eigenlijk geen mening te hebben. Van iemand die hier laat blijken berichten maar half te lezen. Het spijt me jou hierin te moeten betrekken Ger. Maar Tinus is iemand die een afkeer van mij heeft, puur omdat jij en ik soms lijnrecht tegenover elkaar staan. Hij is je grootste medestander, of je wil of niet. Vandaar mijn opmerking. En ja, wie kaatst kan de val verwachten. Vandaar dat mijn reactie niet gewist is waarschijnlijk.
 13. Lees mijn bijdragen nu nog eens door. En vraag jezelf ook eens af waartegen mensen precies demonstreren. De straf van 110 jaar is belachelijk. Daar zijn wij het hier over eens. En dát is waar tegen geprotesteerd wordt. Maar mensen die zeggen dat de chauffeur hier niets aan kon doen, dat een dergelijk ongeval iedereen kan overkomen, die weten niet waar ze over spreken. Dood door schuld kan de man minstens aangerekend worden. Jij doet het met jouw op de man gerichte reactie voorkomen dat ik er een totaal andere mening op na houd dan miljoenen mensen die een petitie hebben ondertekend. En dat is een onterechte aanval naar mij toe ja.
 14. Da’s nu typisch Nederland ja. Een werkstraf en een voorwaardelijke gevangenisstraf. 110 jaar gevangenisstraf is extreem. Maar dit is extreem de andere kant op. (overigens denk ik niet dat deze man gestraft zou zijn met detentie. Die raapt maar al te graag dat zeepje op vermoed ik zo…)
 15. Bij mijn weten is dat een wettelijke verplichting in de USA. De man heeft waarschijnlijk gewoon een rondje om de auto gelopen, net zoals al zijn collega’s doen, omdat dat moet. Niet omdat hij vermoedde dat er iets mis was met zijn remmen. (maar dit is speculatie van mijn zijde natuurlijk. Feit is wel dat ergens gedurende de afdaling de remmen defect raakten of waren)
 16. Ja. Je hebt gelijk. Maar als we nu dit forum in kampen moeten opsplitsen dan staat Tinus recht tegenover mij. Niet omdat hij het niet met me eens is -ik betwijfel dat hij goed genoeg kan lezen wat ik überhaupt schrijf- maar omdat ik wel eens (niet altijd) tegen Ger in ga. Zijn reaktie nu maakt dat maar al te duidelijk. Geen eigen mening, maar reageren op mij omdat ik het ben. Laat hem eerst leren lezen. En dan reageren. Hier kunnen we niets mee.
 17. Werkweigering? Echt? Voor welke reden zou dat zijn? Omdat hij in Colorado een steile helling af moest? Dat is geen reden om een klus te weigeren. Deze chauffeur had rustig aan deze afdaling moeten beginnen. Zoals in Colorado bij afdalingen ook wordt aangekondigd. Helemaal niks te maken met druk van zijn werkgever.
 18. Schattig. Je geeft zelf al aan dat je er geen kijk op hebt. En ik geef mijn professionele mening hier. Helaas. Je holmaat (sorry Ger) geeft mij hier gelijk. Je hoeft me niet tegen te spreken omdat mijn mening jou meest tegen staat. Of omdat die ingaat tegen die van jouw idool. Maar wil je alsjeblieft gewoon lezen wat ik schrijf. Zonder vooroordelen?
 19. Amerikaanse auto’s hebben doorgaans een fantastisch werkende “Jake Brake”. Een motorrem, maar dan effectiever. Vroeger waren bij Amerikanen de gestuurde wielen ongeremd. Maar volgens mij is dat al heel ver verleden tijd. Wel betwijfel ik of schijfremmen al gemeengoed zijn aan die kant van de sloot. Maar dat zou allemaal niet uit moeten maken. Bergaf moet je in een lage versnelling, laag genoeg om puur op de motorrem af te kunnen dalen. Daarbij moet je niet afhankelijk zijn van al dan niet slecht onderhouden bedrijfsremmen. Dit geval riekt naar een totaal onverantwoordelijke afdaling in een veel te hoge versnelling. Hetzij door onkunde of door een grove inschattingsfout. Maar alleen al de aanwezigheid van “arrester beds” zou bij elke chauffeur al alarmbellen moeten doen afgaan.
 20. Ja, die lach-smiley was van mij. Ik vind jouw reële kijk op de wereld lachwekkend. Bij anderen alleen maar triest. Maar bij jou lach ik erom.
 21. Hierboven lees ik “kattegrit”. Leuk voor jezelf. Maar drie keer zo glad wanneer het nat is. Zelf wel gebruikt op vettige walking floors. Werkt best aardig ook. Totdat er water bij komt. Dan wordt het pas echt glijden achterin.
 22. Onevenredig zwaar bestraft ja. Maar de chauffeur liet zijn remmen oververhitten bergaf. Sloeg de eerste grindbak over omdat daar al iemand stond (!!!) en miste vervolgens de volgende grindbak. Om daarop maar blind achterop een rij stilstaande auto’s te knallen. In een ander bericht las ik reacties dat de chauffeur geen blaam zou treffen. Dat iedereen dit kon overkomen. Maar daar ben ik het zeker niet mee eens. Je bent als chauffeur er altijd verantwoordelijk voor om je snelheid aan te passen aan de omstandigheden.
 23. Dat is een praktijk tip. Stukken nuttiger dan proberen om je auto op blokken te rijden wanneer het te glad is om gewoon je weg te vervolgen. Of stukjes ketting die je stuk trekt zodra je gas geeft. Leuk allemaal in theorie. Compleet nutteloos in de praktijk.
 24. Russen vieren ook geen Kerst dit weekend. Dat is pas over twee weken. https://www.greelane.com/nl/talen/russisch/russian-christmas-4178978/
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden