Spring naar bijdragen

Busje

Forumlid
  • Aantal bijdragen

    14
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door Busje geplaatst

  1. ook ik heb geen problemen met uzb. Op het moment werk ik voor een groot landelijk uzb. Het is allemaal fijn en goed geregeld, het salaris klopt iedere week weer. Zijn er vragen opmerking wordt het naar tevredenheid opgelost. In aanvang stond ik ook altijd wat scepties tegenover uzb, maar dat is zeker in mijn geval ongegrond gebleken.
  2. Als je de opleiding zelf betaalt, en opgeeft bij de belastingaangifte, krijg een deel van de opleiding van de belasting terug. Zo heb ik mij het hef en reachtruckcertificaat gehaald (een CCV opleiding, telt voor 2x14uur mee) en een deel terug gekregen.
  3. Maar dan moet je het kunnen bewijzen, en daar zal wel het probleem zitten. Want het is vaak zijn woord tegen dat van haar.
  4. Bedankt voor de reactie Van de 11 jaar die ik op een bus gewerkt heb, waren er 9 (8+1) op de Touringcar, en de rest op de lijnbus. Vooral de tijdsdruk op de lijnbus, (in de spits kun je trappen dat je geel en groen ziet om de mensen optijd op het station te krijgen anders missen ze de trein. En in de daluren moet je uitkijken dat je niet te vroeg bent. En daardoor kun je nooit eens doorrijden.) Dat viel tegen. Dus na 2 jaar lijndienst ben ik weer op de tour gegaan. Daar kreeg ik een jaarcontract dat niet verlengt werd. Op de lijnbus werk je ongeveer 38 uur per week. Er wordt een dienstrooster gemaakt dat de minister goedkeurt, en dan kan een vervoersbedrijf zijn werk doen. In januarie weet je wat je in december doen mag. Op de touringcar werk je 173.3 uur per maand (volgens contract). Een beetje afhankelijk van het werk wat de werkgever heeft is het moeilijk om buiten het siezoen aan je uren te komen. Daarom is het nu eigenlijk een slechte tijd om werk op een bus te zoeken.
  5. Als dat zo is, en ik heb geen reden daaraan te twijfelen, wat jullie vertellen waarom hoor ik dan steeds verhalen over een 48 urige werkweek in het transport ? Wat zijn 'normale' werkweken in het transport, m.a.w. waar moet ik rekening mee houden ?
  6. Het jaar 2010 is qua werk niet zo'n best jaar:confused:. 31-12-2009 werd mijn contract niet verlengt. En sinds die tijd heb ik verschillende baantjes gehad. Als vrachtwagenchauffeur bij een bouwmarkt, bij een koeriersbedrijf, bij een transportbedrijf, maar ik ben nog steeds niet de droombaan tegen gekomen. Op het moment werk ik met een MUP-contract (soort oproepcontract) bij een touringcarbedrijf dat is leuk:rolleyes: maar geen vastigheid. Mijn interesse gaat uit naar werk op een bakwagen, dat zou ook eventueel een trekker oplegger mogen zijn. Ik ben er niet vies van om een overuur te maken, maar niet iedere dag. Graag niet meer dan 10 uur per dag. Waarom, ik mag nog 18 jaar werken dan ben ik 67 jaar. En ik wil beslist niet het gevoel krijgen te leven voor te werken. Daarbij iemand die op kantoor werkt, werkt ook niet meer dan 8 a 9 uur per dag waarom zou een chauffeur dat dan wel moeten ? Enkele gegevens: Leeftijd 49 jr, 30 jaar werkervaring,(waarvan 11 jr bus en een half jaar vrachtwagen) in bezit van rijbewijs B,C,D,E plus CCV-b vrachtwagen en Bus, Digitale chauffeurspas, hef en reachtruckcertificaat. Zoek in de regio Midden Limburg werk. Welke werkgever durft het met mij aan. Reacties via bp.
  7. Maar je kunt natuurlijk voor je rijbewijs verloopt, het mijne verloopt in december 2013, al proberen om de uren nascholing al bij elkaar te hebben. Dat scheelt dan een keer extra kosten voor een nieuw rijbewijs. Als je de kosten voor die nascholing zelf draagt, kun je die dan van de belasting aftrekken ?
  8. Busje

    Dirix Elsloo

    Ik weet niet hoe dat bedrijf als werkgever is, maar in de regio heeft het wel een goede naam. Al van vroeger uit. Het wagenpark ziet er ook netjes uit, strak in de lak, modern matrieel. Meer weet ik er ook niet over te vertellen.
  9. Wat het beste werkt, tenminste bij mij was dat zo, om persoonlijk met je CV onder je arm naar bedrijven toe te stappen. En vragen of men werk heeft. Vooral in het begin niet te hoge eisen stellen. Dan zou dat gewoon moeten lukken:angel: Succes En laat ons iets weten als het wat geworden is.
  10. Maar dat is vaak ook het moeilijkste. Auto's die ongeduldig zijn, beginnen te toetteren. En collega's bij bedrijven waar je moet aandokken, die voel je gewoon kijken. En dan wil je niet afgaan. Want dan, weten ze het allemaal het beste. Het valt mij op dat er maar weinig collega's zijn die je helpen, bv door even te kijken. Het is meer van door schade en schande wijs worden, en dan is het te laat en heb je iets uit te leggen op de zaak. Dat vind ik best jammer als beginnend vrachwagenchauffeur.
  11. Gisteren hoorde ik dat het (licht)groene rittenblad niet meer zou bestaan. Daarvoor in de plaats zou de vervoersvergunning zijn gekomen. Dit zou al een half jaar zo zijn, is dat zo ? Ik heb er nog niets over gehoord. Graag jullie reactie.
  12. Je moet je hart volgen, zeker nu je nog jong bent. Dan kom je er vanzelf achter of het iets voor je is. Doe je dat niet dan zou je er later spijt van kunnen krijgen. Zo is het met mij ook gegaan, wilde graag monteur worden zoals jij, thuis zei men moet je niet doen altijd vieze handen, altijd gebogen staan. Toen wilde ik chauffeur worden, slaven van de weg noemde moeder dat, dus dat werd het ook niet:eek:. Uiteindelijk ben ik 18 jaar hovenier geweest, heb ik 11 jaar op een bus/touringcar gewerkt. En nu, je gelooft het niet, werk ik op een vrachtauto. En het bevalt mij ook nog. En zeker nu je niet gebonden bent (nog) geen vrouw en/of kinderen hebt, is dat een idealen situatie omdat eens te proberen.
  13. Busje

    Lucht-koppeling

    Bedankt voor de reacties, ik ga het gelijk maandag proberen. Maar nog is er iets niet duidelijk, hoe begin je met het vast maken van die koppeling is er een bepaalde slag of handeling, waardoor dat soepel gaat. Afgelopen vrijdag heb wel zeker 10 minuten zitten te pi..... om die dingen er op te krijgen.
  14. Busje

    Lucht-koppeling

    Afgelopen maandag 1-2-2010 ben ik als chauffeur/hiker/koerier begonnen bij Autop in Roermond. Na de eerste week bevalt het werk goed. De afgelopen week heb ik goederen van Herkenbosch, naar Houten gebracht. Om 16.30 uur naar Herkenbosch voor te laden en rond 23.00 uur weer terug op de zaak. Ik rij met een Iveco Eurostar 120E24, achter deze bakwagen wordt dan een Wipkar gehangen. Waar ik moeite mee heb is het goed aansluiten van de luchtslangen. Gisteren lukt het maar niet om die luchtslang goed aangesloten te krijgen. Het gaat dan om de gele slang (commandoleiding ?) Er blijft maar lucht ontsnappen. Vraag hoe sluit je dat op een goede manier aan zonder dat het lekt, als je bijvoorbeeld de auto op de handrem zet. Het vreemde is dat de rode slang wel goed zit d.w.z. niet lekt. Hoe kun je ontdekken dat zo'n koppeling versleten is ? Maakt het iets uit af het een Duitse Wipkar is, of zijn de koppelingen allemaal hetzelfde ?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden