scania 440

Reclamevrij
 • Aantal bijdragen

  2276
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  5

Over scania 440

 • Rang
  Zeer gewaardeerd poster
 • Verjaardag 10-05-69

Profile Information

 • Gender
  Male

Converted

 • Locatie
  in het mooie Twente
 • Interests
  mijn vrouw en dochter,
 • Beroep
  chauffeur / Eigen rijder

Recente profielbezoeken

9616 profielweergaven
 1. Het probleem met dit soort topics is dat er heel verschillend gedacht wordt over de nut en noodzaak of een evt oplossing onder de chauffeurs, de bonden zijn een fanatiek voorstander van het verbieden van die 45 urige rust in de cabine, niet zozeer voor de Nederlandse chauffeur want die zijn allang niet meer zoveel 45 uurs weekenden onderweg maar vooral die buitenlandse van de weg te halen want dat is wat er achter zit. Ik zou wel benieuwd zijn naar de mening van de chauffeur zelf als hem/haar gevraagd zou worden wat hij/zij zelf zou doen, wellicht een referendumpje met de vragen, [ ] ik verblijf liever in de cabine op een plek van mijn keuze bij een 45 urige weekendrust onderweg. [ ] ik verblijf liever in een hotel naar werkgevers keuze bij een 45 urige weekendrust onderweg. ("Weekendrust" is niet de juiste benaming maar iedereen snapt wel wat er bedoeld wordt denk ik)
 2. Ongetwijfeld herinner je je de uitspraak van minister Schultz van Haegen waarin ze de cabines van chauffeurs vergeleek met een hotelkamer. Wij willen die vergelijking graag onderzoeken! We maken een kleine internetvideo: hoe ziet een slaap- en leefruimte van een chauffeur eruit? Vandaar de vraag: mogen we jouw slaapplek filmen voor die video? Wel met toestemming van je werkgever uiteraard. Er hoeft niemand voor de camera, het gaat puur om een paar beelden voor een korte internetvideo. De naam van het bedrijf hoeft ook niet in beeld, tenzij diegene dat graag wil uiteraard. Een speciaal verzoek is om naast een chauffeur met een gewone cabine, iemand te vinden die in het autotransport of zwaar transport werkt, want die cabines zijn weer wat anders ingericht. Wil je jouw slaapplek laten filmen? Stuur dan een mailtje naar Irina Mak, medewerker van Je Achterban, i.mak@cnvvakmensen.nl Zij gaat de video maken. Je Achterban is een initiatief van CNV Vakmensen Je Achterban - Tiberdreef 4 - 3561 GG Utrecht - T 31 (0)30 75 11 007 - E suggesties@jeachterban.n Kreeg bovenstaande mail vandaag van het CNV "je achterban" Misschien heeft er hier iemand interesse om zijn/haar cabine te laten filmen. Mijn cabine zullen ze wel geen interesse in hebben. [emoji41]
 3. https://www.ttm.nl/nieuws/boete-400-euro-voor-onjuiste-utc-tijd-tacho/65143/ Weliswaar een artikel uit 2014, maar het zegt 2 dingen. 1, je kunt een bekeuring krijgen als de utc tijd te veel afwijkt. 2, je kunt zelf de tacho utc tijd maar eens per week corrigeren (of het moet inmiddels verandert zijn)
 4. Sterkte Ibo.
 5. Ik een mug in de hut heb[emoji34] Zzzzzzz [emoji15]
 6. Waarom dat? Je kunt ook gewoon "ja" invoeren, of wil je nog wat toevoegen wat je na je rij werk gedaan hebt?
 7. Dat doe je ook juist, ik dacht dat Ron bedoelde dat hij echt handmatig zijn rust periode van tot ging invoeren. Maar ik denk dat hij gewoon bevestigd als de tacho er om vraagt.
 8. Je bevestigt elke dag je rust als de tacho er om vraagt of voer je echt in van tot rust gehad? Ik heb ook ooit eens gehoord van zo'n IL&T man tijdens zo'n cursus tacho dat je moet wachten tot het symbool compleet is, klinkt ook eigenlijk wel logisch.
 9. Ga er maar van uit dat je het goed doet, het symbool staat voor de kaart en als hij volledig is is hij geregistreerd door de tacho, de duur kan verifiëren per tacho. Mijn huidige nieuwe tacho geeft helemaal geen symbool meer weer, hij steld 3 vragen en zegt dan gelijk dat hij rij klaar is. Waarom je telkens handmatig rust invoert snap ik dan weer niet.
 10. Ik weet niet beter dat je pas moet gaan rijden als het symbool op de tachograaf compleet is, anders zou hij registreren dat je zonder kaart aan het rijden bent. Utc tijd kun je max eens per week zelf aanpassen op de tacho, bij de dealer of je garage kunnen ze het wel direct goed aanpassen. Verstuurd vanaf mijn P00C met Tapatalk
 11. Komen ze nu pas mee, heb al jaren een genderneutraal toilet thuis.
 12. #38 (quote werkt niet) Uitbuiting betekenis: Zelfstandig naamwoord uitbuiting v het gebruik van iemand maken zonder daar naar waarde voor te belonen Is nogal subjectief, wat de een uitbuiting vind, vind de ander niet De zogenaamde uitgebuite chauffeurs zijn er toch zelf mee akkoord gegaan zonder dwang of valse voorlichting, is er dan wel sprake van uitbuiting. Wij zijn ook ooit akkoord gegaan met een bepaalde beloning maar toch vinden velen dat zij meer zouden moeten verdienen dan ze krijgen, ook uitbuiting?
 13. Gecondoleerd met het verlies van jullie vriend.
 14. Klopt, maar dat was niet de insteek van mijn bijdrage. De insteek was dat als zo'n hongaar eenmaal lid is hij recht heeft op hulp van die bond al kost het die bond hun hele bankrekening. De heer Atema was wellicht een paar Hongaren aan het werven wetende dat het bergen geld zou kunnen gaan kosten terwijl die hongaar maar een paar tientjes had bijgedragen, voor het grotere doel.
 15. Nog van harte gefeliciteerd [emoji512]