Spring naar bijdragen

Enrico73

Forumlid
  • Aantal bijdragen

    3
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Over Enrico73

  • Verjaardag 10-04-1973

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

Enrico73's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Waardering in de gemeenschap

  1. Jah, jicht denken ze bij mij ook nog altijd aan.... Ze willen graag dat ik een keer langskom als ik ergens een fikse ontsteking heb zitten, zodat ze er met een punctie vocht uit kunnen halen. Schijnen ze meteen te kunnen zien of het jicht is of niet.... Maar goed...zit nu zo onder de medicijnen (prednison, plaquenil) en al weken thuis, dat ik mooi nergens geen last heb.... De prednison gaan we binnenkort rap afbouwen, en we gaan weer wat doen op het werk, zij het dan met een busje, en heel licht werk, dus effe aankijken hoe het dan over een tijdje gaat.... Iedereen zover bedankt voor zijn bijdrage.... Ga vooral zo door, ben nog steeds blij met elke reactie!
  2. @ Dokus Was het maar zo simpel.... Je wil niet weten hoeveel bloed ik al heb moeten afstaan, en hoeveel foto's en echo's er al zijn gemaakt. Uit het bloed blijkt wel dat er ontstekingen zijn (geweest) op het moment dat ik liet prikken, maar er moeten ook bepaalde reuma factoren in je bloed zitten om zeker te zijn dat het reuma is. Die factoren zijn bij mij nog altijd niet aanwezig geweest, maar al mijn klachten, en ook visueel (gezien de zwellingen in gewrichten) wijzen op reuma. @ Europeaan Koude compressen heb ik in de vriezer liggen ja. Die helpen inderdaad goed tegen pijn en zwellingen, zeker fijn voor vlak voor het slapen! Diclofenac en paracetamol gebruik ik ook veel samen, dan is de werking nog wat sterker dan apart. Sinds een paar maanden slik ik nu ook Plaquenil, een reuma medicijn (weliswaar de lichtste die er is...gelukkig), maar het effect daarvan is nog moeilijk te peilen, hebben een aanloop periode van 3-4 maanden, slik ze nu net 2,5 maand. Bij mij is het ook een kwestie van overbelasting, in combinatie dan met gewoon spontane ontstekingen. Nu is het zaak om die overbelasting zien te beperken of te vermijden...maar ja, das nog een hele opgave in ons werk hè... Binnenkort een afspraak bij de ergotherapeut, hopelijk komt daar wat uit! Allebei, bedankt voor het reageren! Alle reacties zijn welkom, ook al kunnen jullie er misschien niks mee.
  3. Hallo allemaal, Ik ben net nieuw op dit forum, en vraag me het volgende af.... Daar ik zelf zéér waarschijnlijk (een bepaalde vorm van) reuma heb....de diagnose is nog niet echt gesteld, maar meerdere artsen denken allemaal in dezelfde richting, vraag ik me af of er hier op het forum meer chauffeurs/chauffeuses zijn met reuma, of een andere ziekte die gewrichts- en peesontstekingen veroorzaakt. Waar loop jij tegenaan, qua beperkingen in het werk, en hoe heb je dit aangepakt, of misschien zelfs wel opgelost? Zijn er aanpassingen gedaan die je het werkt vergemakkelijkten? Hoe reageerde je werkgever? Moest de Arbo erbij aan te pas komen? En gebruik je soms medicijnen en wat is hiervan het effect op je werk? Allemaal dat soort dingen wil ik graag van jullie horen.... Mijn eigen situatie is -in het kort- als volgt... Zo'n anderhalf jaar geleden begonnen bij mij vreemde pijn klachten te ontstaan. Dan eens in een knie, dan weer in een schouder. Ze werden stijf en dik, deden heel veel pijn en kon ze amper nog bewegen. Na een dag, of hooguit twee, verdwenen de klachten weer vanzelf. Of met behulp van een onstekings- en pijnremmer als Ibuprofen of Diclofenac. Maar steeds vaker kwamen ze terug, en ook meer en meer in alleen mijn handen en polsen. Van nationaal distributie rijden ben ik bij ons in de regio gaan rijden....kortere dagen, meer regelmaat (vaste tijden) en meer vrije tijd. Dacht dat misschien zou helpen, minder drukte en stress. Maar helaas. Ik rij een Daf 95 XF (met trailer) en bij een vaste opdrachtgever van ons is de laadkuil erg kort, en daardoor zeer steil. Je trekker staat dan ook goed achterover, met als gevolg dat in- en uitstappen normaal al geen lolletje is, maar als je een onsteking hebt in een schouder of je handen natuurlijk helemaal niet. En als je dan bedenkt dat je zeer veel korte ritjes rijdt voor deze klant, dan kun je je wel voorstellen dat werken dan geen pretje meer is. Zit dus nu ook al een tijdje thuis. Dit was in het kort even mijn verhaal. Nogmaals, ik vraag geen reacties op het bovenstaande, ben alleen erg benieuwd of er nog meer chauffeurs zijn met reuma -of iets dat er op lijkt- en wat hun ervaringen zijn.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden