Spring naar bijdragen

RealZeus

Forumlid
  • Aantal bijdragen

    2165
  • Geregistreerd

  • Gewonnen dagen

    18

Berichten geplaatst door RealZeus

  1. Sinds o.a. het forumdeel "De chauffeur thuis" hier de nek is omgedraaid kijk ik hier zelden. Er is niks echt leuks meer te lezen en als er al wat te lezen is is dat het zoveelste gekibbel tussen een aantal personen.  Als ik Freddy was had ik de stekker er uit getrokken want blijkbaar willen jullie ook niet anders, met je eeuwige azijnzeikerij.

    • Like 1
    • Thanks 1
    • Verward 1
    • Sneu 1
  2. Maar goed: OT: Ik wil niks voor het raam. Als ik in een auto stap en de gordijnen zitten half dicht gooi ik ze open. Zeker in het werk wat ik deed, winkeldistributie, wil je vrij zicht hebben. Maar ik heb wel charters gezien hoor. Van die barre gaanders met de gordijnen half dicht, een partij rode verlichting binnen waar ze in de gemiddelde hoerenkast jaloers op worden en allemaal bordjes, vlaggen en aanverwante troep voor het raam.

     

    Ik snap dat je je cabine gezellig wilt inrichten, maar toch niet ten koste van je uitzicht.

    • Like 2
    • Thanks 1
  3. 3 uur geleden zei steenhaas1:

    Het blijven een paar kleuters.....

    Ja, inderdaad. Het is godverdomme niet normaal hier. Elke discussie verzandt wel weer in de "ja, maar jij.." discussie tussen een aantal personen hier. Ik heb laatst eens zitten kijken, maar het gros van de forumgebruikers van weleer is met piepende bandjes weer vertrokken. En dat snap ik wel. Ik was ook een tijd weg, maar binnen tien pagina's zaten de heren alweer met elkaar te bekvechten.

     

    Echt, het is een godswonder dat dit forum nog bestaat. Met zulke forumleden heb je geen hackers nodig.

     

     

    • Like 2
    • Thanks 1
  4. 2 uur geleden zei suggs73:

    Heb toch wel veel respect voor bus chauffeurs en chauffeuses , vindt het knap hoe ze door de steden knallen , ik zou op het einde van de dag de bus vol kunnen plakken met stickers van fietsers . voetgangers , auto´s , paaltjes ect wat ik geraakt zou hebben  ,en daarnaast lijkt mij de verharding van passagiers ook wel een dingetje , zou het niet kunnen en willen .

    Dat is een kwestie van wennen. Zoals ik met de bus soms rijd, zo reed ik nooit op de vrachtwagen. Je leert  wel rijden in de stad en ik kan ook best hard met een bus door de stad boenderen, maar je moet je kop er dan bijhouden en dat is ook echt zwaar vermoeiend.

     

    Dus als de mogelijkheid is er is rijd ik wat rustiger.

    • Like 1
  5. Op 30-10-2022 om 17:15 zei RobNiat:

     

    Jij was toch overgestapt Zeus? Al even terug als ik me niet vergis?

     

    Hoe bevalt het? Geen spijt van?

    Qua werk heb ik er absoluut geen spijt van. Alleen merk ik nu ik vast in dienst ben wel de nadelen daarvan: vrij krijgen is schier onmogelijk door personeelstekort, minder invloed op je rooster. Qua verdiensten zit ik nu net iets onder D6, maar dat loopt nog jaren op en we krijgen echt overal toeslagen voor. Dus ik kan het nu in 32 uur verdienen.

     

    En natuurlijk mis ik de vrachtwagen wel eens. Zeker nu die nieuwe Daf XG+ er is. Of als ik weer eens een mooi filmpje op YouTube zie over ritten richting Frankrijk. Maar ik weet gewoon dat altijd buitenland mij niet trekt en dat er ook nadelen aan het chauffeursvak zitten.  En ik weet natuurlijk nooit wat de toekomst brengt. Maar voorlopig zit ik hier prima.

    • Like 7
    • Thanks 1
  6. Het grote verschil tussen vrachtwagenchauffeur en buschauffeur is dat er een bij een buschauffeur meer tijdsdruk op zit. Het werk van vrachtwagenchauffeur is lichamelijk weer zwaarder in de meeste gevallen.

     

    Maar als buschauffeur zijn er veel meer loontreden dus uiteindelijk verdien je net zoveel als op de vrachtwagen, maar met minder uren werk.

     

    En ik heb het nu over buschauffeur OV

    • Like 1
    • Thanks 1
  7. 17 uur geleden zei Durashift:

    ^^  ze nemen je aan voor 32 of 40 uur..  > maar een weekje 50 uur maken, dat lukt niet. Kan ook aan de CAO afspraken liggen, wellicht.

     

    Bij een onderdeel van Transdev werken ze met een hele systematiek.. roosterrouleringen etc.

     

     

    https://www.wijzijntransdev.nl/nl/over-ons/werken-bij-transdev/welkom-bij-hermes

    Als je 32 uur werkt word je nog wel eens gebeld of je een dag extra wilt werken.

    • Like 1
  8. Op 8-9-2022 om 09:12 zei Ger-1957:

    Buiten de bovengenoemde bezwaren is er nog een heel groot bezwaar, in verreweg de meeste gevallen is iemand die niet bij het bedrijf werkt niet verzekert 

    En daarom is het meenemen van personen meestal verboden bij bedrijven.

     

    In het chauffeurshandboek van Vos staat bijvoorbeeld letterlijk.

    image.png.f10a6ce1446e37e20a2e3e69ec67c482.png

    Twintig jaar geleden werkte ik bij een koeriersbedrijf en daar hadden we een  hele leuke avondrit. Dan namen de vaste chauffeurs van die rit (waaronder ik-zei-de-gek) regelmatig iemand mee. Gewoon voor de gezelligheid. Mijn toenmalige werkgever heeft het niet verboden, maar heeft gewoon een inzittendenverzekering voor die auto afgesloten. Zo kan het ook. Nu was dat ook echt een topwerkgever.

    • Like 1
  9. 1 uur geleden zei Pierre:

     

     

    Frankrijk bijvoorbeeld idem dito; je hebt hooguit één tot anderhalve rijdag nodig om te komen waar je lost en laadt, en daar kun je dan zomaar een paar dagen 'binnendoor' aan het prutsen zijn voor je weer terug kunt. Forumleden als Matthieu, Jean, Alain en nog enkelen hier weten wel wat ik dan bedoel.

     

     

     

     

     

     

     

    Dat deden we dubbelbemand in een nachtje, en dan overdag binnendoor lekker door de Alpen met 16 adresjes. :angel: En dan 's avonds de routier in.

    • Like 1
  10. 12 uur geleden zei Bassie73:

    Ik vraag dit voor mijn neefje ,heeft net zijn rijbewijs en kan voor de Jumbo Beilen gaan rijden.

    Is dit een beetje te doen voor een beginnend chauffeur?

    Wat zeggen de experts of misschien iemand die dit werk ook doet?

    Een beginnend chauffeur loopt het waarschijnlijk regelmatig dun door de broek bij een winkelrit. Maar je leert wel echt rijden.

    • Like 1
  11. 2 uur geleden zei EJD:

     

    Het is inderdaad al een tijdje bizar druk. En dat koelvervoer wat Hovo doet is ook tijdens Corona gewoon door blijven lopen.

     

    Dat er nog een leverancier of eigenrijder in het gebluf van Jelse Vos trapt vind ik verbazingwekkend. Aan de andere kant zegt het ook wel iets over de mensen in "de transport".

     

    .

     

    Dat chauffeurs er nog intrappen vind ik ook wel verbazingwekkend.Hovo staat in Drenthe nou niet bekend als een topwerkgever.

  12. 22 uur geleden zei europeaan:

    D6 brutto uurloon is € 15,36

    40 uur is ( 40 x 15,36)€ 614.,40

     

    Overuur is € 19,97

    20 overuren is ( 20 x 19,97) € 399,40

     

    Totaal brutto per week is dus; ( € 614,40 + € 399,40 ) €1013,80

     

    Per 4 weken is dat dus € 4055,20 ( per maand € 4393,13)

    Per jaar is dat ( 13 x € 4055,20) € 52717,56

     

    Dit bedrag is zonder eventuele zaterdag en zondag uren,die komen er eventueel nog bij( 150 % a € 23,04 en 200 % a€ 30,72)

    En zonder onkosten vergoeding( omdat dat geen loon is).

     

    Omdat je met dit salaris onder de € 68 508 blijft val je in schijf 1 van ons belastingstelsel en betaal je hierover 37,1 % belasting.

    Van je 4 weken loon( € 4055,20) betaal je dus € 1504,47 belasting,zodat er €  2550,73 netto overblijf( Per maand is dat € 2763,32)

    Klopt, maar je vergeet dat je ook nog recht hebt op arbeids- en heffingskorting.

    • Like 1
  13. 20 uur geleden zei schoenenreus:

     

     

    Maar ook dat is weer vreemd want volgens mij is er in bijvoorbeeld het supermarkt werk gewoon een vast aantal ritten per dag en wisselt dat niet dusdanig veel dat je mensen achter de hand moet houden. Die ritten zijn volgens mij ook allemaal redelijk standaard en enkele dagen van te voren al bekend.

    Nee hoor, het gebeurt ook wel dat er minder vracht is dan ze aanvankelijk dachten en dan druken ze twee winkels in een auto en dan heb je als uitzendkracht het nakijken.

    • Like 1
  14. 6 uur geleden zei Kiepenboer:



    Maar nee hoor sinds, ik denk ongeveer 2010 krijgen de chauffeurs geen route beschrijving meer mee want dat
    koste Frits van Eerd te veel papier en inkt.
    Daarvoor inplaats krijgen de transporteurs een bestand toegestuurt, want Jumbo heeft zijn routes wel up2date.
    Maaja dan heb je dat als chauffeur nog niet he.

    Heb tot 2010, door toenmalige overname Jumbo gereden, ja toen nog mooi werk, door heel Nederland.
    Eerste ritje Groningen en dan nog eentje Maastricht erachteraan💪

    Maar wel een routeboek in de auto, dus nooit hoeven te tobben om bij de winkel te komen.

    DUS HET IS NOOIT SPANNEND GEWEEST

    Ene toen had ik nog een nokia gsm, dus kon ook niet ff op google maps kijken

    Complete onzin. Tot twee jaar geleden kreeg je gewoon nog een routebeschrijving mee. Tegenwoordig staat er een QR-code op je rittenstaat en als je die scant met je telefoon krijg je de routebschrijving naar de betreffende winkel(s). Heb je geen smartphone, dan printen ze hem nog steeds voor je uit.

    • Like 1
  15. 23 uur geleden zei schoenenreus:

    Bij van Duijn hadden ze toendertijd ook een ruime kantine met keuken, 10 slaapkamertjes, 3 ruime douches en een tv voor de chauffeurs die snachts hadden gereden of die geen vaste auto hadden of waarvan de auto in de garage stond ofzo iets dergelijks. 

     

    Bij Breewel hadden ze dat ook. Daar werken nogal wat mensen uit Noord-Nederland en die bleven daar dan woensdag overdag slapen. Meestal was een rit: maandagavond weg, woensdagochtend terug en dan woensdagavond weg en vrijdagmorgen/middag/avond terug.

    • Like 2
  16. 8 uur geleden zei sprinter 516:

    In alle beroepen waar oost Europeanen werken, werken ook nog steeds Nederlanders hoor, alleen het “makkelijke” werk wordt door laag geschoolde en goedkope arbeidskrachten gedaan, puur om de kosten te drukken.
    Voor elk werk zijn Nederlanders te vinden, alleen niet tegen de prijzen die de werkgevers betalen willen.
    Een mooi voorbeeld zijn de garnalen pellers.
    Het is blijkbaar nog steeds goedkoper om de garnalen vanuit Nederland naar Marokko te brengen om daar te pellen en weer terug te halen dan hier een fatsoenlijk loon te betalen........
    Alle draait om geld (wat op zich goed is hoor, zonder winst geen bedrijf) maar dit gaat altijd ergens ten kosten van hè

    Maar dat wordt niet meer door Nederlanders gereden. Vroeger ging de garnalenboer uit Zoutkamp zelf die kant op, tegenwoordig staan daar Marokkanen op de parking.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden