Spring naar bijdragen

rottierood

Forumlid
 • Aantal bijdragen

  11
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

rottierood's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Waardering in de gemeenschap

 1. Coen, je zal ,naast de zender,ook een regelaar moeten hebben.Zo'n ding regelt je snelheid.Heb je geen regelaar,en je zou de knuppel van de zender naar voren duwen,dan schiet de wagen met een bloedgang weg. Met een regelaar kun je mooi gedoseerd rijden. succes met de bouw! gr Marcel.
 2. hahahaha ,nou Edwin,die lelijke Ford heeft de APK niet gehaald en is reeds vernietigd.Nu staat de trailer leeg op de plank. Waarschijnlijk beter. alle gekheid op een stokje............. Die Ford was een statisch model en op de demo leek het me wel leuk om er toch een model in de trailer te hebben. Zodoende stond de Mustang erin. groetjes Marcel.
 3. Je wordt op je wenken bedient Edwin.Hier heb ik wat foto's voor je van hoe ik de racetrailer gebouwd heb. De trailer werd gebouwd door de firma Berdex in Wanroij. ik hoop dat je een beetje genoten heb. groetjes Marcel.
 4. @Edwin, het is inderdaad wel een flinke smak geld. Nu moet ik eerlijkheidshalve zeggen dat ik alleen de Volvo en de Fulda trailer nieuw gekocht heb. Gemiddeld kost zo'n vrachtwagen (schaal 1/14) ongeveer €350 een oplegger ongeveer €275,- De Fulda trailer kost ruim €500,maar dit kan per winkelier verschillen. Als je zo'n vrachtwagen koopt en je wilt hem laten rijden,dan komen er andere kosten bij. ) een zender + ontvanger ) een regelaar (om de snelheid te regelen) ) een accupack (7,2 V) ) een acculader Dan kost het bijna €1000,- Ga je verder met uitbreiden (licht,geluid enz enz) reken dan op een bedrag van €1600,- Dan praat je alleen maar over een trekker.Dan wil je er nog een trailer erachter. Mijn werkwijze is simpeler. De hoofdmiddelen die nodig zijn om de truck te laten rijden ,schaf ik meestal nieuw aan. De verlichting maak ik van Leds die uit video's,oude radio's enz komen. Ik bouw dus met andere woorden LowBudget Maaaaaaaaar het is fantastisch als het geheel klaar is en 's avonds in het donker kan rijden met de verlichting aan. Geeft je wel een kick. Ze zijn dus niet echt statisch,maar rijden ook echt,compleet met een 3 versnellingsbak. groetjes Marcel. de trailer op de laatste foto is geheel zelfbouw van MDF en multiplex.Kosten: €35,- Dus zo kan het ook.
 5. vreselijk!!!!!!!!!Zowel voor de vrouw,nabestaande,als de chauffeurs van beide voertuigen. Bah,je leest het steeds vaker............
 6. Netjes hoor!!!!!!!! Was jij niet degene die een paar weken geleden bijna bovenop me zat in Lelystad????Was bij een rotonde daar. Maar het knapt altijd op!!!!! succes en we zien elkaar wel een keertje in Enkhuizen. gr Marcel.
 7. Op dit moment ben ik bezig met een Fulda promotietrailer.De trailer is in beperkte oplage te koop.250 stuks zijn er wereldwijd van gemaakt.Ik heb nummer 248. Officieel hoort er een MAN trekker voor,maar ik heb gekozen voor een Volvo FH 12. Ook deze wordt tzt zwart gespoten.Maar eerst andere werkzaamheden uitvoeren,voordat ik ga spuiten. Verlichting moet erin en op,ben bezig geweest met traanplaat achter de cabine.Ook in de trailer komt verlichting! Hier vast wat foto's van dit moment! gr Marcel.
 8. Kan als toeschouwer toch nooit gezond zijn om daar te staan? Wel een mooi gezicht..............
 9. Ik zie een paar keer het zinnetje: "ze staan er om geld op te halen" Ik ben het hier niet helemaal mee eens. Je weet dat je op een snelweg 100 of 120 moet rijden.Waarom denk je dat dat is?Voor je eigen veiligheid! Je trapt zelf het gaspedaal in en weet dus met voorbedachte rade dat je bij voorbaat al sneller rijdt. Dat heeft de wet dus verboden en de politie is alleen maar een soort toezichthouder met de toestemming om boetes uit te delen. Wordt dit allemaal gewoon toegelaten,nou,dan is het eind zoek. Ik vindt het goed werk wat ze doen. Je zal maar aangereden worden op de snelweg door iemand die harder rijdt dan de toegestane snelheid terwijl je zelf netjes de 100 of 120 aanhoud. Dan gaan we lopen brullen: waarom flitsen ze niet?
 10. Hoi Peggel. Tja,eens per jaar een les nemen,daar ben ik wel voor te porren. Ik rij voor m'n werk een vrij grote bestelbus.Ik rij de laatste paar maanden gemiddeld 200 km per dag,dus ruim 1000 in de week.Vanmorgen haalde ik een vrachtwagen in en toen ik hem voorbij was kreeg ik een grootlicht seintje zodat ik weer naar rechts kon.Tuurlijk moest ik hem bedanken met de knipperlichten. Kijk,en dan zie je een klein beetje saamhorigheid op de weg. Hetzelfde doe ik als een vrachtwagen wil invoegen.Ik neem dan gewoon een beetje gas terug,geef een flinke grootlichtsein en de trucker kan rustig invoegen.Ook dan weer ff die knippers aan. Dat geeft je een lekker en rustig gevoel op de weg. Zelf ben ik niet zo'n kwakkeloze bouwvakker die met z'n bussie van de baas over de weg blaast.(want ook dat zijn onbeschofte gasten). Ik rij rustig,anticipeer ver vooruit en als ik merk dat er iemand niet zo snel is,dan mag hij van mij voor. Soms dan vervloek ik in m'n bussie de automobilisten.Die kunnen er inderdaad wat van.Racen en blazen over de snelweg,ongelooflijk. Ik zit dan in mezelf te mompelen:'kijk dat nou toch gaan over de weg,Thuis zit een vrouw en misschien wel een kind te wachten tot hij weer thuis is. Maarja,het blijft,en ook blijven voor de truckers de ergenissen van de automobilisten bestaan.
 11. Ik heb vorig jaar een rijles genomen in een bakwagen.Wat een ervaring!!!!!!!!!!!!Super was dat. Nou viel het me op dat de automobilist toch zeer irritant is op de weg.Nu heb ik het zef meegemaakt,en het is inderdaad zo. Ik heb geen groot rijbewijs,omdat ik het voor mijn vak niet nodig heb.(ben schilder van beroep) maar door m'n hobby wilde ik wel eens een rijles nemen in een vrachtwagen. Het enige waar ik wat moeite mee had,was het schakelen.Ik reed in een Actros,en die schijnen een stapelbak te hebben. Maar voor de rest,het was te gek!!!De instructeur zei dat ik er best wel feeling voor heb. Misschien nog een rijles???? Kortom,een zeer gaaf uurtje.En dat uurtje ging heel snel voorbij!!!!!!!! De instructeur heet Rick en werkt ook bij Peter Appel.Misschien dat een van jullie hem wel kennen.
 12. inderdaad Schots en Scheef. Het is de bestelbus waar ik in rij voor m'n werk. Een beetje ongewone wagen,deze zie je zelden. Het is geen Mercedes,VW,Fiat,Renault of iets dergelijks,maar een LDV Maxus 2.5 D turbo intercooler 16V. Hier de foto van m'n bus. Dankjewel voor het antwoord. groetjes Marcel.
 13. Zou ik er bijna 1 vergeten.Er staat hier ook nog een Scania.Vrijwel standaard,maar wel met die gave lampenboel op de bumper. Hier een foto ervan.
 14. Jazeker,hier mag ik ook niet ontbreken.Het werk aan de trucks ligt even stil,maar ik kom gauw weer terug! groetjes Marcel.
 15. Hallo allemaal. Ik rij geen vrachtwagen,maar wel op schaal.Namelijk 1/14 van Tamiya. Zelf probeer ik de standaardmodellen van Tamiya om te bouwen naar een beetje exclusieve types. Van een Volvo FH 12 heb ik een Terberg 1e generatie FH gebouwd. Van een Mercedes Benz 1838 heb ik een geldwagen gebouwd(de enigste van Nederland die RC is) De Scania is standaard gebleven Nog een Mercedes Benz verbouwd naar de jaren 70,compleet met deuk en roest. Zo ook een Mercedes koelwagen met aanhanger.Deze is nog in aanbouw. En een Amerikaan mag ook niet ontbreken M'n nieuwe project wordt een combinatie van de firma Polskamp uit Ermelo. Hier volgen wat foto's van mijn modellen. groetjes Marcel.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden