Spring naar bijdragen

rocky66

Forumlid
  • Aantal bijdragen

    249
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door rocky66

  1. Het hangt er helemaal vanaf wat voor tacho je hebt. Wat oudere tacho's kunnen in 20 minuten filerijden wel 30 minuten registreren omdat elke keer optrekken en tot stilstand komen tenminste een minuut oplevert. De nieuwere tacho's kijken naar echte minuten en dan wat je in de meerderheid van die minuut gedaan hebt.

    De planner is meer algemeen fout omdat je niet binnen 5:15 de 45 minuten pauze hebben. Zo werd vroeger door controleurs wel eens naar een tachograafschijf gekeken, maar dat is slechts een hulpmiddel.

    60 minuten rijden

    15 minuten pauze

    60 minuten rijden

    20 minuten stilstaan (te kort om te tellen)

    140 minuten rijden

    30 minuten pauze

    Volgens jouw planner is dit een probleem, volgens mij niet. Helemaal als je nog eens tussendoor zou lossen en laden (en dat ook als werktijd in de tacho zou invoeren) dan hoef je niet binnen 5:15 echte tijd de 45 minuten pauze te hebben.

    Voor werktijd (arbeidstijdenwet) geldt een andere regel: binnen 6 uur tenminste een half uur pauze. Maar dat is niet een regel waar op gecontroleerd wordt ofzo.

    die eerste 60min waar staat dat ergens geschreven ???
  2. Misschien zetten ze hun wel dubbelbemand in een Sprintertje van Toll Collect en mogen ze chauffeurs gaan controleren onderweg,net als die Belgische douane,s die na het wegvallen van de grenzen opeens massaal de Ardennen enz onveilig maakten.:D:D

    Dan zou je smeken dat er nog wat vrijhavens bij kwamen.:ja:

    daar heb ook de grootste vrees voor ....als je dan weet dat er een deel van die mierenneukers van aant het ijzeren gordijn toen zijn overgeplaatst naar hamburg en nu de wegen mogen gaan onveilig maken ...hou men hart al vast
  3. in nederland kennen ze het anders ook van u gewoon te laten liggen ...bdtd

    heup gebroken en die 2 die bij mij geweest waren bekeken me enkel of ik van een vreemde planeet kwam ..zelf achter een stoel moeten vragen en zelf op geklommen ( met gebroken heup ) en ZELF de ambulance gebelt nadat men dochter men gsm uit de wagen was gaan halen

  4. Geef mij maar een handbak, zit altijd in de goede versnelling.

    Een automaat is altijd een verrassing welke als hij pakt, de 1x laag en met een hoog toeren plots overschakelen naar 3 a 4 versnellings hoger en dan en dan niet vooruit te branden, of te hoog en dan na een paar meter terug schakelen omdat hij het moeilijk heeft.

    Maar in het stadsverkeer lijkt het mij op zich wel fijn maar op de lange afstand ben ik wel blij dat ik ff mag schakelen een beetje beweging is dan wel lekker.

    Een handbak is bovendien zuiniger (mits je op de juiste momenten schakelt) dan een automaat deze heeft door zijn vloeistofkoppeling toch een verlies en ik vind dat over het algemeen de automaatbak lang met het schakelen bezig is.

    Maar ja zo heeft ieder zijn smaak hier in (Lui of niet):D

    vloeistof koppeling ??? je spreekt hier wel over vrachtwagens niet over auto's e !!! de meeste vrachtwagens hebben een gewone versnellingsbak die via een robot wordt geschakeld ... enkel sommige bussen en vuilniswagens hebben een allison automaat en die werkt idd zoals bij een auto en dat hoor je ook
  5. Loopt de motor wèl, dan komt alle stroom van de dynamo.
    de werking is heel simpel, als de motor loopt dan word de stroom verzorgt door de dynamo, alles wat de dynamo teveel produceert word opgeslagen in de accu.

    als er meer stroomverbruik is dan de dynamo

    Je kunt de motor laten draaien maar bij zwaar laad werk van de laadklep kan het zijn dat je je dynamo verkracht dus pas hier wel mee op,

    Bij een moderne auto wordt een alternator gebruikt in plaats van een dynamo. Voor 1960 gebruikte men dynamo's. Nu gebruikt men een 3-fasen alternator en wordt de opgewekte wisselspanning gelijkgericht met diodebruggen. De alternator wordt aangedreven door de motor door middel van een V-snaar of multiriem. De alternator laadt via een spanningsregelaar de accu.

    zodus in nederland rijden ze allemaal nog oltimers rond LOL

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden